Spadehommat

Viikonlopun testiruoka: Kurt Saxonin-puuro.

Illalla huuhdo ja laita 2dl vehnänjyviä likoamaan. Aamulla juo ravinnerikas vesi ja huuhtele jyvät. Päivän aikana huuhdo jyvät useampaan kertaan. Tarkoituksena saada itäminen aikaan jolloin kuulemma proteiinit lisääntyvät muuttuvat paremmiksi, vitamiineja tulee lisää sekä hiilihydraatit ja gluteiinit vähenevät.

Toisena iltana lisäsin vettä että yhteensä 7dl jyvien kanssa ja keitin minuutin. Minulla on litran termos ja kaadoin keitoksen sinne hautumaan. Termospullo kyljelleen yöksi ja tiskialtaaseen vuodon varalta. Ideana termoksessa on energian ja ajan säästö, ei mikään ihme jos ajattelee että mr. Saxon oli termin survivalismi kehittäjä. Idea sopii hyvin mökkeilyyn, veneilyyn ja retkeilyyn. Joku varmaan muistaa aromipesän ostos-tv:stä?

Aamulla kaikki vesi oli imeytynyt ja jyvät olivat paisuneet ja keittyneet. 1/3 osa erilleen ja vaimo söi sen maidon kanssa.
Loput blenderiin ja vettä jyvien yläreunan tasalle. Ajo tasaiseksi massaksi ja kulhon kautta napaan.

Oli hyvää. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin laittamaan suolaa termosvaiheessa, mutta laitoin vasta blenderivaiheessa. Myös vinkkinä alkuperäisessä ohjeessa lisätä kanelia puuronpäälle, kuten laitan normaalisti puurooni, kokeiluun ensikerralla.

Kehittämisideoita: lihaa joukkoon ja jonkinlainen lobscouse, idätys useamman päivän, termariin lihaliemikuutio, ohrasta, mungpavuista, veden lisäys että tilavuus 8dl.
 
Viimeksi muokattu:
@Herman30
Varasin Tallinnasta pöydän Noa nimisestä ravintolasta. Onko kokemuksia? On 10km päässä keskustasta jossain Piritan kaupunginosassa meren rannalla.
 
Paikka on Viimsi. En ole käynyt ravintolassa. Nettisivujen mukaan näyttää ihan gourmet paikalta. Kerro ihmeessä millainen ruokakokemus oli, jos viitsit.
 
Viime viikonlopun melontareissun eväät esittelyssä: jamaican jerky marinoidut paksut porsaan fileepihvit, sipulin kera.

Valmistusohje: lätkäise lihat folioon, päälle rustiikisti leikattua sipulia. Taittele folio kiinni ja laita ympärille toinen foliokääre. Nyt laita paketti nuotion ympärillä olevien kivien tai yläpuolella olevan ritilän päälle, niin että paketti on tasaisesti miedon lämmön yläpuolella ja odota pari kolme tuntia, pakettia aika ajoin käännellen.

Nyt lihojen pitäisi olla kirjaimellisesti suussa sulavia.
received_794487440955874.jpeg
 
Paikka on Viimsi. En ole käynyt ravintolassa. Nettisivujen mukaan näyttää ihan gourmet paikalta. Kerro ihmeessä millainen ruokakokemus oli, jos viitsit.
Juu toki. Toisena päivänä sitten luonnollisesti Olde Hansa. Tarkoitus olisi syödä Karhua jos budjetti kestää muuten.
 
Se Noa-ravintolan hinnat eivät mitenkään aivoja seisauttavan korkeita ole jos tulkitsin oikein että se numero ruokien kohdalla on hinta.
 
Noassa oli valtavia akvaarioita joissa oli hummereita. Sakset olivat kumilangoilla kiinni. Selkeää rääkkäystä. Jäi paha maku mut olenkin tällainen eläinten ystävä.
 
Mitä mieltä olet hummerien kohtalosta, veitsellä kallo kahtia ennen keittämistä. Lienee nopeampi kuin rapujen elävältä keitäminen.
 
Mä syöksyin tänään kauppaan ajatuksena tehdä Sloppy Joe. Lähikaupassa ei ollut ranskanleipää, joten piti tyytyä lämpimiin voileipiin.
 
Back
Top