Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM

– Tiesittekö, että ukrainalainen perinneruoka on nimeltään salo, sotilaat kysyivät Niinistöltä naureskellen.

Presidentti sanoi lukeneensa asiasta junassa matkalla Kiovaan.

Kyseessä on käytännössä sianihrasta tehty varsin tuhti ukrainalainen ruokalaji.
Ei tarvitse mennä Ukrainaan saakka. Saa myös Virosta. Soolapekk, küüslaugupekk, ungaripekk...rakkaalla lapsella monta nimeä riippun miten se on maustettu.
 


Ei tarvitse mennä Ukrainaan saakka. Saa myös Virosta. Soolapekk, küüslaugupekk, ungaripekk...rakkaalla lapsella monta nimeä riippun miten se on maustettu.
Saa myös täältä vironkaupasta.
Mulla on oma suosikki. Siitä pitää vain hieman rapaista suola pinnaltaan, ja taivas myös aukea..ei niin hyvä kun ukrainalainen, jota söin, mutta ihan ok.
Nyt löysin siihen sopiva leipäkin: Porokylän Pikku-Sihti,viipaloitu, käsintehty ruissihtileipä. Juuren tehty. Olen valkosipulin syöjä, ja popsin sitä ihan raakana salon kanssa. Jotkut tykkää kevätsipulin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Ostin itse ensimmäistä kertaa aikoinaan Virosta Sumakkia, joku kymmenisen vuotta sitten. Sopii erittäin hyvin rasvaisen lihan kanssa! Löysin vielä Rautatieaseman vieressä olevalta kauppakatos-alueelta sumakkihilloa, johon syntyi riippuvuus pienen alkukankeuden jälkeen.
Tämä on siis ent. Neuvostoliiton tulijaisia Armeniasta ja Azerbaizhanista... suosittelen grillatun lihan ystäville, lämpimästi.

 
4 tuntia punkussa ja vedessa hauduttettua nautaa ja possua muusilla.
Josta tuli melkoisen hyväääää :)

Katso liite: 73590

ps.
Samalla napsahti korpin jämä. :)
Silloin kun hernekeitto pysyy samassa asennossa kuin tuo oikein tehty perunamuusi, niin syön erittäin mielelläni.
 
4 tuntia punkussa ja vedessa hauduttettua nautaa ja possua muusilla.
Josta tuli melkoisen hyväääää :)

Katso liite: 73590

ps.
Samalla napsahti korpin jämä. :)
Tein possun etselkä uunissa. On paksu läskikerros, jota en leikkanut 😎 pois, kaikki niinkun pitää.

possupala n.1 kg paksuutta sellainen 7-8 cm
2-3 sipulia paloina lihapalan alle ja päälle
suola
useita valkosipulikynsia kokonaisina
valkosipulijauhetta
mustapippuria reilusti
Meiran lihamauste Metsäinen

Possu kääritään sipuleineen mausteineen ensin voipaperin (2 kerrosta), sitten kääritään foolioon, myös 2 kerrosta. 3-4 t uunissa, viim.tunti 100 asteessa. Ja jälkilämmössä vielä..
Tässä se on jo valmiina ja tuoksu hurmaa.
1675553642461.jpeg
Sitä tulee hyvin mehevä, omassa mehussa, vähän nyhtöpossun tapaan. En vielä avaa, kun menee uuniin jälkilämpöön.
Syön huomenna. (Tein edullisella pörssisähköllä).
 
4 tuntia punkussa ja vedessa hauduttettua nautaa ja possua muusilla.
Josta tuli melkoisen hyväääää :)

Katso liite: 73590

ps.
Samalla napsahti korpin jämä. :)
Kolme Michelinin tähteä eivät ole väärässä... Heston Blumenthalin resepti täydelliseen perunamuusiin: keitä kuoret maidossa ja kermassa, 50:50, ja käytä 40% orgaanista voita. Ja riittävästi Maldonin kokkien suosimaa sormisuolaa.

 
Seinäpaperiliisteri Suomessa todellakin tehtiin historiallisesti perunasta....
 
Kolme Michelinin tähteä eivät ole väärässä... Heston Blumenthalin resepti täydelliseen perunamuusiin: keitä kuoret maidossa ja kermassa, 50:50, ja käytä 40% orgaanista voita. Ja riittävästi Maldonin kokkien suosimaa sormisuolaa.
Mistä sellaista 40% orgaanista voita saa?
 
Wow... toi lammas. Huh.


Lamb chops from Sisteron - 'the Pearl of Upper Provence'. These are served with a sauce made of shallots, confit lemon, black pepper and oyster juice that's been whipped with hay butter; plus lettuce with basil and seaweed

Lamb chops from Sisteron - 'the Pearl of Upper Provence'. These are served with a sauce made of shallots, confit lemon, black pepper and oyster juice that's been whipped with hay butter; plus lettuce with basil and seaweed
 
Haha! Siis 40% voita siihen muussiin, painon mukaan. On tossa videossa, näin se ravintolaruoka toimii. Sitä ei kannata syödä joka päivä :)
Aaaaa..taisin olla hetken pois kunse kohta pyörinyt 😎 Mutta, tuon vihannenperuna pyreen tein kerran itse. Vihannespyreet voilla on helppo super herkkua. Esim.yhtä paljon voita kun porkkana ja lanttua ja palsternakka, sekaan persilja ja suola. Vihannekset keitetään liha- tai kanaliemessä, ei vedessä 😋
 
Aaaaa..taisin olla hetken pois kunse kohta pyörinyt 😎 Mutta, tuon vihannenperuna pyreen tein kerran itse. Vihannespyreet voilla on helppo super herkkua. Esim.yhtä paljon voita kun porkkana ja lanttua ja palsternakka, sekaan persilja ja suola. Vihannekset keitetään liha- tai kanaliemessä, ei vedessä 😋
Jep, ja tuohon laittaisin sellerisuolaa... parantaa& syventää makua todella hyvin. Ja palstenakan seuraksi juuripersiljaa, tuo uskomattomasti makua ja on kotimainen, eli ei kauhean kallis. Norjassa tuota eu ole. Kun ei ole edes eu maa... (y)
 
Jep, ja tuohon laittaisin sellerisuolaa... parantaa& syventää makua todella hyvin. Ja palstenakan seuraksi juuripersiljaa, tuo uskomattomasti makua ja on kotimainen, eli ei kauhean kallis. Norjassa tuota eu ole. Kun ei ole edes eu maa... (y)
Kuulostaa hyvältä..en ole nähnyt sitä kaupassa. Herbamarea olen kokeillut sekaan ja ei käynyt. Juuripersilja! Tietty, mutta sipulia yrittänyt, ja totesin että parasta olla ilman.
 
Back
Top