Spadehommat

jouluna tuli tehtyä kinkku.keitin kokiksessa muutama sipuli joukossa.sellanen 90c astetta koko ajan.PARAS kinkku minkä oon ikinä tehny.suosittelen..
 

Liitteet

  • kinu2.jpg
    kinu2.jpg
    224.1 KB · Luettu: 21
Tänään antauduin lihanhimolle...

Otin ensimmäiset (ohuimmat) kuivalihat kuivamasta (kaksi viikkoa riitti), paistoin iltapalaksi omalla kuivamausteseoksella maustettuja kanansiipiä ja savustin savustuspöntössä kilon köntin kassleria.
 
Mä sain jouluna purkin Vorschmackia ja mietin tuossa, että voisin avata sen joku päivä. Mitä Vorschmackin kanssa kuuluisi syödä? Perunoita? :unsure:
 
Savoy sano näin (Marskilla oli kantapöytä Savoyssa, on vieläkin) vorsmackin lisukkeista:

perunamuhennosta
suolakurkku
punajuuri

smetanaa
Perunamuhennoksen voi korvata naurismuhennoksella ja suolakurkun maustekurkulla.
 
Perunoita ja maustekurkkuja olisi valmiiksi jo kaapissa. Punajuuria ja tsekkiläistä säveltäjää pitäisi siis ainakin hankkia. Naurismuhennosta en ole koskaan kokeillut, onko se hyvää?
 
Perunoita ja maustekurkkuja olisi valmiiksi jo kaapissa. Punajuuria ja tsekkiläistä säveltäjää pitäisi siis ainakin hankkia. Naurismuhennosta en ole koskaan kokeillut, onko se hyvää?
Kaikista juurikasveista voi tehdä mainiota muhennosta. Nauris, kyssäkaali, mustajuuri, valkojuuri, keltajuuri ovat aika mietoja, sopivat lisukkeiksi hyvin. Niitä voi jollain, esim yrtillä (ja voilla/oliiviöljyllä) hieman maustaa (jos haluaa). Porkkana, lanttu, palsternakka, punajuuri ovat vahvempia ja hakeutuvat helposti pääosaan. Tässä Vorsmackin tapauksessa on mietittävä punajuuren kohdalla halutaanko laittaa etikkasäilöttyä vai vaan keitettyä (maustekurkku voi jo olla etikkaista.) Kaikista perunoista ei ole lisäkemuhennokseksi.
 
Kaikista juurikasveista voi tehdä mainiota muhennosta. Nauris, kyssäkaali, mustajuuri, valkojuuri, keltajuuri ovat aika mietoja, sopivat lisukkeiksi hyvin. Niitä voi jollain, esim yrtillä (ja voilla/oliiviöljyllä) hieman maustaa (jos haluaa). Porkkana, lanttu, palsternakka, punajuuri ovat vahvempia ja hakeutuvat helposti pääosaan. Tässä Vorsmackin tapauksessa on mietittävä punajuuren kohdalla halutaanko laittaa etikkasäilöttyä vai vaan keitettyä (maustekurkku voi jo olla etikkaista.) Kaikista perunoista ei ole lisäkemuhennokseksi.
Keltaisen pussin perunoista olen aina tehnyt muusin. Joskus olen laittanut porkkanaa mukaan. Voita tietysti aina on meillä laitettu muusiin. Kyssäkaalimuusia? Ihan outoja osa noista juurista. Olisiko etikkapunajuuret muka liikaa?
 
Olisiko etikkapunajuuret muka liikaa?
Jos Vorsmack on homman nimi, niin lisukkeiden vahvuus täytyy miettiä kohdalleen etteivät peitä pääasiaa. Tämä on ihan subjektiivinen ratkaisu sitten, jokaisella omansa.
 
Jos Vorsmack on homman nimi, niin lisukkeiden vahvuus täytyy miettiä kohdalleen etteivät peitä pääasiaa. Tämä on ihan subjektiivinen ratkaisu sitten, jokaisella omansa.
Ahaa. Sisällysluettelon perusteella Vorschmack on aika voimakkaan makuisen kuuloista, niin oletan ettei sitä ole aivan helppo peittää.
 
Ahaa. Sisällysluettelon perusteella Vorschmack on aika voimakkaan makuisen kuuloista, niin oletan ettei sitä ole aivan helppo peittää.
Etikka+sokeri on aika vahva yhdistelmä.
 
Muutaman kerran olen omin pikku kätösin väsännyt Vorschmakia ja perustelenpa tässä mieltymyksen uuniperunasta kylkiäisenä.
VS:n maku on lievästi ilmaistuna persoonallinen ja siinä riittää ytyä.
Jauhoisesta perunasta (Rosamunda oma suosikki) tehty uuniperuna on tärkkelyspitoisena kykenevä absorboimaan VS:n makua ja se höttöinen peruna sallii VS:n jättämisen paksummaksi, ei tarvii nesteellä kikkailla. Loppuherkkuna sitten suolakuoressa tehdyn perunan kuoret erikseen ja siihen pläjäys VS:ia, on mainio suupala. Voi vaikka uunissa vähän paahtaa. Tossa Jorden jakamassa reseptissä peruna on foliossa, ei jatkoon. Suolakuoressa tehty uuniperuna, ainoa oikea. Ei saa ravintoloissa, kun menee reilu tunti tehdessä, eikä onnistu puolivalmisteesta.
Muusi ei omasta mielestä sovi oikeastaan ollenkaan, kun siinä perunan rakenne on jatkettu nesteellä ja voilla, on liian platkua. Juuresmuhennokset ovat maukkaita, mutta niissä on tosi vähän tärkkelystä, joten ne ovat enempi pyreitä, eivätkä perusajatukseeni VS:n lisukkeesta sovi.
Smetanapallero kuuluu ilman muuta asiaan. Suolakurkut ja punajuuret: Jättäisin väliin. Kyseessähän on etumaku, joten varsinainen pääruoka on sitten erikseen. Jos eturuuan kanssa vetelee etikkaa, pitää saada makuaistin palauttava välimaku ennen pääruokaa, alakaa oleen työlästä, mutta mitäpä sitä ei tekisi jokapäiväisen leipänsä eteen.
Pitäsköhän taas viikonloppuna panna Vorschmak tulille, alako jotenkin tekeen mieli tässä kirjoittaessa.

Disclaimer: Makuasioista voidaan olla eri mieltä, mutta ei niistä kannata kiisteleen alkaa.
 
Vorschmack on tuhottu. Yllätti miten jämäkkää se säilyke oli, odotin jotenkin jotain hieman pehmoisempaa. Vaikka purkin päällä oli varoitus silliliemestä, niin totta kai minä onnistuin kippaamaan osan nesteistä päälleni ja lattialle avaamisen jälkeen. :rolleyes: Vorschmackin maku oli oikein hyvä ja kokeilin sitä yhden keitetyn perunan, muusikeon, maustekurkkujen, säilykepunajuurten ja smetanan kanssa, siirtyen makuyhdistelmästä toiseen ja alkaen paljaasta perunasta. Muusi sopi ihan hyvin siihen mukaan, kuten kaikki muukin lautasella. Purkkiin jäänyttä lientä, mikä ei läikkynyt, kaadoin muusin päälle kostukkeeksi. Kylmänäkin suoraan purkista syötynä se oli hyvää.

Söisin toistekkin.
 
Onko tämä spadehomma vai spadeton homma. Maanantaista eteenpäin olen pelkästään tilannut ruokaa kaksi kertaa päivässä. Kotipizzaa, mäkkäriä, Subway, KFC, Siipiweikot Burger King. Tässä taas Kotipizzan Monster vedetty 1,5L litran pepsi max kera ja nyt sulatellaan.
@Herman30 pistäppä
Paremmaksi
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top