Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Loarus Poppamies Awesome Sauce -kastiketta
Muutama roiskaus Poppamies Aged Jalapeno -kastiketta
Tomaattipyreetä niin

Тomaattipyre on tomateista terveellisin, itse otan sitä lääkkeenä lusikalle ja päälle hyvä öljyä..kohta taas kypsennän paprikoita, tomaatteja, sipuleita, ja sekoitan vuohen fetaa , tämä tahna minulla menee huoneenlämpöisenäkin, kalamata oliivien kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Ostin viime kesänä puuilon bergenin 99€ vakuumikoneen eikä moitteen sijaa,ainoa mitä pitää vähän säätää on sauman paistoaikaa lyhyemmäks jos enemmän kerralla meinaa tehdä,muuten voi saumat valskata.
Joku 100 pussia sillä tehnyt.
Mä teen aina tuplasauman... ne alkuperäset pussukat loppu aikoja sitte, nyt mennään metritavaralla...teen aina tuplasaumat, pussitin sitte täkykaloja tai kuivalihaa... laitasaumat pitää, kun ne on valmiina, mutta ite "paistettuihin" saumoihin vedän aina kaks vierekkäin, hyvin on alkanu pitämään, ku vähän harjotteli ;)
 
Mä teen aina tuplasauman... ne alkuperäset pussukat loppu aikoja sitte, nyt mennään metritavaralla...teen aina tuplasaumat, pussitin sitte täkykaloja tai kuivalihaa... laitasaumat pitää, kun ne on valmiina, mutta ite "paistettuihin" saumoihin vedän aina kaks vierekkäin, hyvin on alkanu pitämään, ku vähän harjotteli ;)
juu kyllä mäkin teen tuplasauman,mut jos esim ahvenfileitä pussittaa pakkaseen vähän reilummin,niin se sulaa liikaa se sauma jos on oletusasetuksilla,pari kolme napsua pienemmälle,niin rupee oleen hyvä.
Metritavarasta ittekkin teen,niin saa aina sopivankokosen pussin.
 
juu kyllä mäkin teen tuplasauman,mut jos esim ahvenfileitä pussittaa pakkaseen vähän reilummin,niin se sulaa liikaa se sauma jos on oletusasetuksilla,pari kolme napsua pienemmälle,niin rupee oleen hyvä.
Metritavarasta ittekkin teen,niin saa aina sopivankokosen pussin.
juu ne valmiit oli vähän semmosia, että hukkapalaa tuli, metritavarasta saa "hitsattua" kulloiseenki tarpeeseen sopivan :) mutta hyvin olen tyytyväinen kyseiseen värkkiin. Hintaansa nähden hyvinkin monitoiminen, välillä tulee jälkikäteen mieleen, että olisinhan mä ton ja ton sillä saannu kätevästi pakattua... Viimeks tekasin esmes "hengissäsäilymispaketin" repun sivutaskussa kulkee nyt tulenteko värkit ja sytykkeet, jotka ei varmasti kastu vaikka suohon tippuisin ;)
 
Märkä kakka hakusessa? Chili koskenlaskijalla täytetyt jalopenokset käärittynä pekoniin. Annoin munaa ja leivitin korppujauhoissa jonka jälkeen esikypsennys öljyssä. Airfryer hoiti lopuksi homman vaikka nuotiolla nämä pitäs tehdä.
Katso liite: 125021
Tein jokuaikasi aikalailla samalailla,mut pistin savupekonia ja leivitin pankojauhoissa,aivan tajuttoman hyviä
 
Niin ja se resepti. Tulinen Sweet Chili
2 dl punaviinietikkaa
2 purkkia paahdettuja paprikoita, liemineen esim. tästä, liiteristä ainakin joskus saanut ~ 800g purkeissa, sellaisia riittää yksi
1 litra sokeria
20 g suolaa
40 - 50 kpl Habanero chiliä, tai jos haluaa sellaista kaupan sweet chili "tulisuutta", niin sama määrä kaupan punaisia chilejä. Habanerosta tulee maukkaampaa.
20 - 30 kpl valkosipulin kynsiä

Silppua ainekset sopivan pieneksi silpuksi, heitä kattilaan ja keittele rauhassa reipas puoli tuntia.

Huuhtele ja deisnfioi odotellessa silmät, kädet nenä ja suu. Kun taas pystyt hengittämään, eikä kyyneleet haittaa näkökykyä, desinfioi myös säilytysastiat. Valmista tuotetta syntyy noin kolme litraa. Jos on tullut ostettua tälläisiä niin, neljä tyhjää pulloa riittää. On hyvän kokoinen puteli.
 
Niin ja se resepti. Tulinen Sweet Chili
2 dl punaviinietikkaa
2 purkkia paahdettuja paprikoita, liemineen esim. tästä, liiteristä ainakin joskus saanut ~ 800g purkeissa, sellaisia riittää yksi
1 litra sokeria
20 g suolaa
40 - 50 kpl Habanero chiliä, tai jos haluaa sellaista kaupan sweet chili "tulisuutta", niin sama määrä kaupan punaisia chilejä. Habanerosta tulee maukkaampaa.
20 - 30 kpl valkosipulin kynsiä

Silppua ainekset sopivan pieneksi silpuksi, heitä kattilaan ja keittele rauhassa reipas puoli tuntia.

Huuhtele ja deisnfioi odotellessa silmät, kädet nenä ja suu. Kun taas pystyt hengittämään, eikä kyyneleet haittaa näkökykyä, desinfioi myös säilytysastiat. Valmista tuotetta syntyy noin kolme litraa. Jos on tullut ostettua tälläisiä niin, neljä tyhjää pulloa riittää. On hyvän kokoinen puteli.
Onko tää habaneroversio luokkaa

1000005856.webp

buldak nuudelien verosta,vai pliisumpaa?
Toikin on yllättävän maukasta,mutta ihan liian tulista itelle
 
Onko tää habaneroversio luokkaa

Katso liite: 125027

buldak nuudelien verosta,vai pliisumpaa?
Toikin on yllättävän maukasta,mutta ihan liian tulista itelle
Aika lähelle samaa luokkaa. Tosin tuo soossin makeus vie jonkin verran terävintä poltetta pois. Ja kuten aina, vähän myös tuuripeliä, tuoreissa chileissä tuppaa olemaan melkoisesti vaihtelua tulisuuden osalta.
 
Aika lähelle samaa luokkaa. Tosin tuo soossin makeus vie jonkin verran terävintä poltetta pois. Ja kuten aina, vähän myös tuuripeliä, tuoreissa chileissä tuppaa olemaan melkoisesti vaihtelua tulisuuden osalta.
Pitää kokeilla eka versio ilman niitä siemeniä,muuten kuulostaa resepti kyllä hyvältä
 
Pitää kokeilla eka versio ilman niitä siemeniä,muuten kuulostaa resepti kyllä hyvältä
Joo, siemenet perkaamalla saa vähän tulisuutta pois, mutta on siinä kyllä työmaatakin. Mutta helppohan se on säätää reseptiä vaikka kolmasosaan ja hakea itselle sopiva annostus pienemmillä seteillä. Jos en ihan väärin muista, niin tuo 40-50 Habaneroa oli luokkaa 600g kun viimeksi Citymarketista ostin. Ja tuohan säilyy ydintalvenkin yli ison sokeri- ja etikkamäärän ansiosta.
 
Hitto, muistelin miltä Hk:n Milanon salami maistuu. Ostin sitä joskus vuosia sitten ja luulin saamani samaa hyvälle maistuvaa.... ei en saannut, nyt maku on kun väljähtynyt kengän pohja, todella surkeaa.

Verrokiksi Tammisen Savusauna palvikinkku taasen maistuu vuodesta toiseen samalle, ilman yllätyksiä.
 
Hitto, muistelin miltä Hk:n Milanon salami maistuu. Ostin sitä joskus vuosia sitten ja luulin saamani samaa hyvälle maistuvaa.... ei en saannut, nyt maku on kun väljähtynyt kengän pohja, todella surkeaa.

Verrokiksi Tammisen Savusauna palvikinkku taasen maistuu vuodesta toiseen samalle, ilman yllätyksiä.
Kokeile sitä Snelmannin versioo,mun mielestä on aika hyvä niinkun muutkin saman firman tuotteet.
 
Chilit näemmä pitivät tästä kesästä ja nyt niitä on kilon verran pakastimessa. Mitäköhän noista voisi värkätä? On sen verran sekalaista tavaraa, että tulisuudet ovat täysi arvoitus. Jotain edellä mainittua sweetchili-tyylistä pikkelsiä on ollut mielessä, mutta riittäisi noista muuhunkin.
 
^^Kyllä Snelmanni, Votkins ja Kokkikartano ne on ollut hyviä. Myrttisen kehutuista suolakurkuista ei oikein löytänyt sitä jujua.
No kuinkas sattuikin toi Myrttishomma,kun perjantaina aattelin että ostan Myrttisen maustekurkkuja pöntön kun niistä joka paikassa hehkutettiin ja oli kyllä aikamoinen pettymys kun maistoin,ei oikeen minkään makusia.


Asiasta viidenteen:
Niistä kannellisista suolakurkkupöntöistä en oo ainakaan täältä lähikaupoista ole enään ottanu,kun kaveri on tossa kaupassa hommissa ja kehu että sillon koronan aikaan porukka vältteli sitä kontaktia,niin nää paikalliset neropatit alko ottaan paljailla käsillä niitä kurkkuja sieltä liemestä ettei koske niihin pihteihin mitkä siinä on sitä varten...vissiin edelleen tehdään samaa🤔
 
Back
Top