Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Chilit näemmä pitivät tästä kesästä ja nyt niitä on kilon verran pakastimessa. Mitäköhän noista voisi värkätä? On sen verran sekalaista tavaraa, että tulisuudet ovat täysi arvoitus. Jotain edellä mainittua sweetchili-tyylistä pikkelsiä on ollut mielessä, mutta riittäisi noista muuhunkin.
Mulla oli jalapenoo kasvamassa terassilla ja jostain syystä jäi vähän ohkaseks sato,taisin ehkä vähän liian myöhään pistää ne tulille.
En tiedä miten noi chilit toimis mutta jalapenot oon pikkelöiny punasipulin kans purkkeihin,siitä voi sit tarpeen vaatiessa napsia eri kohteisiin.
 
  • Tykkää
Reactions: Rkm
No kuinkas sattuikin toi Myrttishomma,kun perjantaina aattelin että ostan Myrttisen maustekurkkuja pöntön kun niistä joka paikassa hehkutettiin ja oli kyllä aikamoinen pettymys kun maistoin,ei oikeen minkään makusia.


Asiasta viidenteen:
Niistä kannellisista suolakurkkupöntöistä en oo ainakaan täältä lähikaupoista ole enään ottanu,kun kaveri on tossa kaupassa hommissa ja kehu että sillon koronan aikaan porukka vältteli sitä kontaktia,niin nää paikalliset neropatit alko ottaan paljailla käsillä niitä kurkkuja sieltä liemestä ettei koske niihin pihteihin mitkä siinä on sitä varten...vissiin edelleen tehdään samaa🤔
Kyllä tehdään. Piti tässä tovi sitten värkätä oikein itse perunasalaattia, mutta mieliteko jäi siihen kun itänaapuritar valikoi kurkkuja pöntöstä paljain käsin ja pyyhkäsi välillä kätensä housuihin.
 
^^Kyllä Snelmanni, Votkins ja Kokkikartano ne on ollut hyviä. Myrttisen kehutuista suolakurkuista ei oikein löytänyt sitä jujua.
Tuntuu että laatu vaihtelee, muutaman kerran on tullut vastaan purkkeja joissa oli pelkkää etikkaa ilman mausteita kun yleensähän se liemi on sellaista sameaa mutta näissä "virheellisissä" täysin kirkasta.
 
Mulla oli jalapenoo kasvamassa terassilla ja jostain syystä jäi vähän ohkaseks sato,taisin ehkä vähän liian myöhään pistää ne tulille.
En tiedä miten noi chilit toimis mutta jalapenot oon pikkelöiny punasipulin kans purkkeihin,siitä voi sit tarpeen vaatiessa napsia eri kohteisiin.
Tuo punasipuli olikin hyvä vinkki! Laitetaan kokeiluun. Perkeles, kun näissä nykyajan kerrostaloissa ei ole enää kylmäkellaria kuten joskus penskana lähiössä oli aina. Loppuu säilytystilat kesken kun kolme pakastinta kaksiossa on jo vähän niin ja näin 😆
 
Tuo punasipuli olikin hyvä vinkki! Laitetaan kokeiluun. Perkeles, kun näissä nykyajan kerrostaloissa ei ole enää kylmäkellaria kuten joskus penskana lähiössä oli aina. Loppuu säilytystilat kesken kun kolme pakastinta kaksiossa on jo vähän niin ja näin 😆
No on ainakin kotivara kunnossa jos kolmen pakastimen taktiikalla mennään 😃
 
  • Rakasta
Reactions: Rkm
Chilit näemmä pitivät tästä kesästä ja nyt niitä on kilon verran pakastimessa. Mitäköhän noista voisi värkätä? On sen verran sekalaista tavaraa, että tulisuudet ovat täysi arvoitus. Jotain edellä mainittua sweetchili-tyylistä pikkelsiä on ollut mielessä, mutta riittäisi noista muuhunkin.
Pakastitko kokonaisena ? Osa kannattaa säästää ihan sellaisenaan, saa jänntystä ruuanlaittoon kun käyttää noita yksittäin. Sulaa leikkuulaudalla hyvin nopeasti siihen kuntoon, että voi silputa ja käyttää ruuan valmistuksessa.

Tuo yllämainittu sweet chili kastike on hyvä ketsupin korvike, sitä voi läträtä melkein mihin vain.

Pistetään nyt toinenkin ohje, jossa mittasuheet kohdillaan ja helppo varioida erilaisia kastikkeita:
20 kpl hyvän kokoisia chilejä (Habanero, Scotch Bonnet, Perus kaupan punainen chili, ...)
2 kpl paprikaa (väri oman maun mukaan)
2 dl silputtua sipulia (punasipulikin oikein hyvä)
6 - 10 kpl valkosipulin kynsiä
1 teelusikallinen öljyä
1 teelusikallinen suolaa
4,5 dl vettä
1 desi valkoviinietikkaa (tai punaviinietikkaa, tai 0,75 desiä tavallista etikkaa)
2 rkl sokeria

Kaikki kiinteät aineet, öljy ja suola pannulle sopivan pieneksi silputtuna, paistele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, jotta vähän pehmenee ja sipuli alkaa melkein saamaan väriä. Kaada vesi mukaan, keittele hiljalleen 20 - 30 min.
Anna jäähtyä jonkin aikaa ja kaada n. litran vetoiseen purnukkaan ja anna reippaasti sauvasekotinta. Lisää etikka ja sokeri. Anna lisää sauvasekoitinta. Purkita uunissa desinfioituihin purkkeihin. Lopputuotetta tulee n. 8 desiä.

Tästä on helppo lähteä tunaamaan omien mieltymysten suuntaan, vain mielikuvitus on rajana. Esim. paprikat voi korvata Jalapenoilla tai Pilttipurkillsella mangososetta (Piltti ensimaut, 99,9% mangoa).

Edit:
Ainiin, se pakollinen varoitus. Nasse päähän ja kämppään läpiveto kun keitellään chilejä.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Rkm
Back
Top