Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Kiitos. Tajusin juuri että laitan kulutusmittarin pakastimen pistokkeeseen. Eiköhän wateista pysty laskemaan vrk kulutuksen ja sitä kautta agrikaatin vaatiman polttoainemäärän. Niinkuin varmaan huomasitte, en ole mikään insinööri.
Jäin kans miettiin tota hommaa,niin jos olis startillinen aggrekaatti,niin ei varmaan olis mikään ameriikantemppu rakentaa siihen joku lämpöanturilla ohjattu automaattikäynnistys/sammutus,niin varmaan melko pienellä polttoaineen kulutuksella pääsis.
 
Minulla on nyt varavoimana uusi Honda EU is70 sähköstartilla ja kaukosäätimellä, tosin ei ole kokemusta vielä miten se lähtis käyntiin pakkasella. Aiempi salkku agrikaatti oli aina myrskyn lähestyessä sisällä lämpimässä jos tulee tarvetta, näin sen sai käyntiin kun öljyt oli valmiiksi lämpimät.
Se riitti jääkaappi,pakastin ja valoihin. Näin on vältytty muutaman kerran ruoan pilaantumisilta.
 
Varavoimasta suolakurkkuihin ja niiden suolapitoisuudesta:
Felix Amerikkalainen kurkkuviipale 1,1g / 100g
Inpa daVinci cetreiolini baby 1,7g / 100g

Nämä löytyi jääkaapista.
 
Kotikokkailu on kivaa, kun saa omassa tahdissa tehdä ja juuri sitä mitä haluaa ja ennen kaikkea saa tehdä loppuun saakka itse. Olen yhden kesän tehnyt ruokaa rahaa vastaan lukioikäisenä ja se oli ihan hirveää paskaa.

Keittiöapulaisen* vakanssi ja about 5 € tuntipalkka aiheuttivat varmasti jonkinlaisia vaurioita gastronomisille taipumuksilleni ja vaikka tuo opettikin työelämää, sain varmuutta mm. veitsen käsittelyyn ja ns. hiljaista tietoa sekä ihan ikiomaa rahaa, niin en ikipäivänä harkitsisi ammattikokin duunia. Keittiötyö on raskasta ja epäergonomista, keittiö on kuuma kuin pätsi ja työskentelen mieluiten mieskollegoiden kanssa työssä kuin työssä.

Kotikokkailuissakin parasta on varmaan joko tekemisen vapaus tai se, että näkee syöjien pitävän tehdystä ruuasta. Olen varmaan vähän omituinen, mutta saan tietyntyyppistä tyydytystä nähdessäni, että vaivannäkö ei ole ollut turhaa ja ruoka menee alas hyvällä halulla.

*Päivittäinen rytmi
>Mene töihin joko 07 tai aiemmin.
>Juo töihin päästyä pikaisesti kahvia ja kuuntele vanhojen naisten aamuränkkää.
>naisvaltainentyöpaikkaontosiperseestä.jpg
>Aamukahvin jälkeen pilko/kuori päivän salaattiaineet sadoille ihmisille ja muita esitöitä.
>Tee muille kuuluvia hommia, koska keittiövitunapulainen ja omat työt pitää kiriä valmiiksi nopeammin kuin vakkarien.
>Joku muu ”tekee” salaatin loppuun, koska valmiit misat.
>Omien töiden ohessa siis vakkarille kuuluvia mielekkäämpiä ja ei pelkkää tappavan tylsää aivotonta rutiinihommaa, kuten esimerkiksi kuorman vastaanottoa ja purkua, pakastimen ja kuivavaraston järjestelyä sekä kirjanpitoa ja ruokanäytteiden ottoja ym.
>Mahdollisuus ylimääräisiin tupakkataukoihin lastauslaiturilla ja extrajäätelöön pakastimessa.
>Siivoa muiden jälkiä jos omat hommat kiirehditty ajoissa valmiiksi.
>Syö lounas huoltomiesten ja asentajien pöydässä.
>Tiskipisteellä satojen ruokailijoiden astiat.
>Onneksi suurtalouskeittiön läpiajettavat tiskikoneet.
>Iltapäiväkahvi ja samat vittumaiset ämmät kuin aamulla ja nyt iltapäiväränkkä.
>Tiskipisteellä satojen kahvittelijoiden astiat.
>Kotiin kello 15 tai liukumilla aiemmin.

En varmaan varusmiesaikanakaan kaivannut viikonloppuvapaita yhtä paljon kuin tuolloin.
Olet oikeassa kaikesta.
 
Muistaakseni Suomessa, siihen aikaanhan kaikilla tarkoitti vain; sinappi,ketsuppi,kurkkusalaatti ja sipuli.
Vuonna -73 join ekaa kertaa Coca-Colaa Toronto:ssa, -84 Calcary:ssä Pan Pizzaa,Kentacky chicken fries ja hampurilaisia ihmeteltiin..sekä Budweiser oli totaalisen uutta ja ihmeellistä.
2001 eka Kfc, Lontoossa. Muutin sinne Pariisista, olihan siinai ihmettelemista. Viikottainen vaellus siita lahtien, hyvat ranut!
 
Saksalaisessa hapankaalissa maistuu ainakin lievalla lammolla ja kuivalla pannulla avattu juustokumina, jonka osalta Suomi on maailman ykkosvientimaa. Muuttaa lopputulosta.
Olipa hyvä vinkki. Vihdoin muistin tämän vinkin ja eilen tuli kokeiltua bratwurstia ja hapankaalia jossa mausteena juustokuminaa.
Muutti tuotetta selkeesti ja parempaan suuntaan.
Vielä kerran kiitti.
 
Meidän perheessä minä teen ruoan ja jos ei mitään toiveita tuu,niin teen mitä mieleen juolahtaa.
Nyt viimeaikoina emäntä on ruvennut hiillostaan että jos tekisin enemmän kasvis/juurespainotteisia ruokia ja aattelin että mikäjottei.
Bongasin tollaisen reseptin:
https://drveganblog.com/wprm_print/creamy-veggie-pasta-bake

En lähtenyt metsästään tota vegaanista tuorejuustoo,niin nappasin tilalle ihan Philadelphian maustamatonta.

Meidän uunissa noi paahtamisajat ei kyllä paikkaansa pitäneet,mutta pidensin aikaa ja sit kun näytti hyvältä niin otin pois.

Tuli muuten melkoisen maukasta tuosta setistä,eikä kyllä kaivannu kylkeen lihaa vaikka vannoutuneena lihansyöjänä tuntu tehdessä että kuinkahan mahtaa käydä.

Ps.
Pistin juuri uuniin toisen kerran saman setin paitsi että munakoisoo ei ollu hyllyssä,niin pistin kesäkurpitsaa tilalle.
 
Meidän perheessä minä teen ruoan ja jos ei mitään toiveita tuu,niin teen mitä mieleen juolahtaa.
Nyt viimeaikoina emäntä on ruvennut hiillostaan että jos tekisin enemmän kasvis/juurespainotteisia ruokia ja aattelin että mikäjottei.
Bongasin tollaisen reseptin:
https://drveganblog.com/wprm_print/creamy-veggie-pasta-bake

En lähtenyt metsästään tota vegaanista tuorejuustoo,niin nappasin tilalle ihan Philadelphian maustamatonta.

Meidän uunissa noi paahtamisajat ei kyllä paikkaansa pitäneet,mutta pidensin aikaa ja sit kun näytti hyvältä niin otin pois.

Tuli muuten melkoisen maukasta tuosta setistä,eikä kyllä kaivannu kylkeen lihaa vaikka vannoutuneena lihansyöjänä tuntu tehdessä että kuinkahan mahtaa käydä.

Ps.
Pistin juuri uuniin toisen kerran saman setin paitsi että munakoisoo ei ollu hyllyssä,niin pistin kesäkurpitsaa tilalle
Vannouteena lihansyöjänä on tullut nyt muutaman kerran kokeiltua ihan pelkkää kasvisruokaa muutaman päivän putkeen. Ilman maitotuotteita, munia, pastaa tms. Kyllähän sitä jopa mielikseen syö, mutta melko saavillisen saa päivän mittaan kiskoa ja kaasun & paskan tuotanto on kyllä sen mukaista 😁
 
Vannouteena lihansyöjänä on tullut nyt muutaman kerran kokeiltua ihan pelkkää kasvisruokaa muutaman päivän putkeen. Ilman maitotuotteita, munia, pastaa tms. Kyllähän sitä jopa mielikseen syö, mutta melko saavillisen saa päivän mittaan kiskoa ja kaasun & paskan tuotanto on kyllä sen mukaista 😁
Jälkikasvun äitee innostui aina välillä mukamas laihduttamaan, ja eväänä oli sitten yhteisaterioilla vallan heinäpitoista purtavaa. No akka oli kyllä ihan normaalipainoinen, eikä olisi tarvinnut mitään kuuria, kotkotuksia mitä ämmäsväellä aina on. Ainoa muutos oli että itse aloin näivettymään, onneksi grilli oli tuossa melkein vieressä :cool:
 
Kyllä kasviksistakin hyvää ruokaa saa aikaiseksi, mutta ongelma tosian on se, että röyhtäiset kerran ja taas on nälkä :D Kunnon pihvi uunikasvisten kera, niin tilanne on huomattavasti parempi.
Kuinkahan paljon tuota pierunsiementä saisi kantaa esim. viikoksi, kun nyt jo pari teinihujoppia imuroivat jääkaapin tyhjäksi viikonlopussa. Vaikka olisi kuinka paljon kaikkea varannut 😁
 
Niitä kaatoja odotellessa ostaa täräytin marketista 800g wotkinsin käristyslihana myytävää luullakseni saksanhirveä. Mitähän tuosta voisi väkertää? Käristystä meillä syödään liian usein. Nyt vaihtelu virkistäisi. Oli sinänsä halpa tarjous, kun kympillä sai pari 400g laattaa.
 
Niitä kaatoja odotellessa ostaa täräytin marketista 800g wotkinsin käristyslihana myytävää luullakseni saksanhirveä. Mitähän tuosta voisi väkertää? Käristystä meillä syödään liian usein. Nyt vaihtelu virkistäisi. Oli sinänsä halpa tarjous, kun kympillä sai pari 400g laattaa.
No soppaanhan tuo toimii aina,viimeks tein kaverilta saadusta hirvestä lapinukon keittoo.
 
Kyllä kasviksistakin hyvää ruokaa saa aikaiseksi, mutta ongelma tosian on se, että röyhtäiset kerran ja taas on nälkä :D Kunnon pihvi uunikasvisten kera, niin tilanne on huomattavasti parempi.

Juu karjalanpaistia kun nykyään teen niin possua, nautaa ja porkkanaa on saman verran.
Välillä on ihan lopussa mennyt vielä wokki vihanneksiakin joukkoon.
Punkussa kun on noita haudutellut pari tuntia niin vihanneksia tulee syötyä ihan huomaamatta. :)

Edit.
Porkkanat paahdetaan ensin uunissa niin että ne on pienitty ja öljytty sekä lisätty suola ja pippuri.
Paahdetuista vihanneksista tulee parempia kuin keitetyistä.
 
Viimeksi muokattu:
Kiusausta tein. Hujopit kiskaisivat kahdestaan koko setin menemään. Ja ohessa jättitölkin maitoa. Kyllä alkaa niin setämäisyys olemaan ilmoilla kun ilolla kattelin miten pojat painaa 😁
 
Olipa hyvä vinkki. Vihdoin muistin tämän vinkin ja eilen tuli kokeiltua bratwurstia ja hapankaalia jossa mausteena juustokuminaa.
Muutti tuotetta selkeesti ja parempaan suuntaan.
Vielä kerran kiitti.
Hienoa lukea etten odotetusti ole ainoa joka on Oktoberfest -fiiliksissa! Kokeile viela sita punajuuriratkaisua pikkeloityyn punasipuliin josta oli ketjussa puhe, sopii samaan settiin loistavasti nyt kun on viela lokakuuta jaljella!

Prosit, Kamerad!
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top