Suomalainen aviopari siepattiin Jemenissä

No saatana. Näköjään se palautui vielä persialta Bysantille. Minä kun olin käsityksessä että Persian piti Jerusalmin hallussaan kaatumiseensa asti.

Juu ei Muslimit jääneet laakereille lepäämään. Nopeaa haipakkaahan se oli.

Sardaukar ehti näköjään vastailemaan minun edelliseen viestiin ennenkuin ehdin muokata sen loppuun. Se on tämmöistä.
 
Tänään kuuntelin radiosta Atte Kalevan ajatuksia islamista jne. Harvinaisen selväsanainen ja suora kaveri.
 
Jaa... Mitäs ne Baalin temppelin tuhoamiset oli ja papiston tappamiset? Vanhaa testamenttia kun luet niin se ei muuta olekkaan kuin muiden jumalien häpäisempistä ja kannattajien tappamista. Tai no onhan se muutakin, mutta tuo epäjumalten palveleminen on aika keskeinen teema ja miten Israelin valittu kansa kerta toisensa jälkeen tähän syntiin sortuu. Ja sitten tulee Jumalan Kostoa.

Jeesus on täysi myytti. Hänestä ei tiedetä mitään. Tai no onhan noita piilotettuja evankeljumeita, jotka ovat todennäköisesti kirjoitettu aika pian jeesuksen kuolemien jälkeen, löydetty jotka valottaa Jeesus myyttiä ja ehkä oikeaa henkilöäkin Katolilaisen kirkkopropagandan takaa. Krisityt 200 EA jälkeisenä aikana, kun alettiin muodostaa yhtenäistä kristillistä kulttuuria*, tuhosivat kaikki pakanalaisuudet mitä tielle osui. Siitä mentiinkin sitten sujuvasti keskiaikojen läpi.

Jeesusta voidaan siis käsitellä kahdella tasolla, tosiolevaisena (tai -olemattomana) olentona tai Raamatun kertomuksena.

Toisekseen Jeesus on vain yksi osa kristinuskoa. Aivan yhtä paljon uskon opeissa lainataan Vanhaa testamenttia ja haetaan moraalisia ohjenuoria sieltä.

*kunhan harhaopilliset kirjoitukset oli ensin poltettu ja vastavirtaan uivat papisto raivattu tieltä. Myöskin ne kristilliset kulttuurit jotka ovat ns muinaiskristittyjä palvoen Mitrhaa ja Egyptin jumaltaruston messiashahmoja. Tutkaileppa vaikka Serpaista, joka on todennäköisesti Jeesuksen esiversio, yhdistelmä kreikkalaista ja Egytiläistä messiastarustoa, ja Alexandian kirjaston tuhoamista kritittyjen toimesta.

Itseasiassa tuona aikana Lähi-Idässä ja toki Etelä-Euroopassa oli valtava määrä messiashahmoja joista ainakin kaksi, jos ei useampiakin, olivat järjestystä vastaan SOTIVIA orjia. Nimiä en nyt muista mutta vahvoja yhtymäkohtia löytyy Jeesus-myyttiin. Toki itse kirkkopropaganda haluaa maalata Jeesuksesta nimenomaan uhrihahmon jonka Arkkityyppiin ei oikein kuulu vastaan taistelu, vaan hän nimenomaan tyynesti ottaa kaiken paskan vastaan ja kuolee meidän syntiemme tähden ja jota on tästä syystä helppo rakastaa. Esimerkiksi Passion of Christ on mahtava esimerkki, 2 tuntia sadistista kidutusta joka on käytännössä vain pitkitetty uhrimeno. Ketkä tuota katsoo? No, sadistien lisäksi kristyt.

Siis mitä tällä haen? No sitä että Raamatun Jeesus toki on passiivinen uhrilammas, jos Tosiolevainen Jessus ei välttämättä ollut. Ja toisekseen mutta Raamatun Jeesus ei ole kristinusko, Raamatun Jeesus on vain uhrilahja ihmisille. Raamattu on kristinusko. Se että nyt olemme täällä Pohjolan perillä päässeet jossakin määrin maailmaahalaavaan näkemykseen Raamatun sanomasta ei tarkoita että sitä olisi aina näin tulkittu... Tai että sitä tulkittaisiin näin vieläkään kaikkialla.
Nuo Baal-jutut olivat etupäässä silloisen juutalaisvaltion sisäisiä puhdistusoperaatioita, muiden kansojen käännyttäminen ei ole juurikaan kuulunut juutalaisuuteen. Ja Jeesuksesta tiedämme vain sen, mitä säilyneistä kirjoituksista voimme päätellä. Noita tekstejä on Raamatun lisäksi joiltain historioitsijoilta ,kuten Tacitus,Suetonius ja Josefus.
 
Noita tekstejä on Raamatun lisäksi joiltain historioitsijoilta ,kuten Tacitus,Suetonius ja Josefus.

Kaikki nuo on tutun-tutun-tutulta kuultuja. Aivan kuten raamatun kirjoituksetkin on. Kirjoitettu joku 100 vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen. Luukkaan evakeljumi aikaisintaan 60 jkr, ehkä myöhemmin.

Eli puhtaasti tieteelliseltä kannalta hänen olemassa oloaan ei voida todistaa. Huomattavaa on että mm eräs vetten päällä kävellyt ukko sai itselleen patsaan tuona aikana. Mitään merkitöjä isoista väkijoukkojen liikkeistä ei ole tallenttu niiden kaupunkien kirjoihin joissa Jeesus on liikkunut... Todisteiden puute on hämmentävää mutta ei sinällään ihmeellistä eikä sellaisenaan kiistä Jeesuksen olemassa oloa, koska aika paljon tuon ajan historian henkilöistä ja tapahtumista on juuri mainitsemiesi henkilöiden ylöskirjoittamia ja kirjoitushetkellä usein satoja vuosia vanhoja tapauksia.

Nuo Baal-jutut olivat etupäässä silloisen juutalaisvaltion sisäisiä puhdistusoperaatioita, muiden kansojen käännyttäminen ei ole juurikaan kuulunut juutalaisuuteen.

Ainakaan Vanhan Testametin mukaan... Jota voidaan pitää yhtä hyvänä satuna kuin Uutta Testamenttia, jos haluaa selvittää mitä sinä aikana oikeasti tapahtui (sen kumemmmin itse kirjojen merkitystä väheksymättä), sehän on vain voittajien kertoma totuus.

Luultavasti Jahvessa on sekä Egyptilaisen Ran sekä Kaanailaisen Elin piirteitä, ja se itseasiassa se muodostui juuri 500eaa kun laki-juutalaisuus muodostui, eli siinä mielessä se on valloittaja uskonto joka pyyhkäidi altaan paikalliset monijumaljärjestelmät. Se seemiläisyyden määritelmä on voinut olla tuolloin vähän joustavampi kuin mitä Vanha Testamentti antaa ymmärtää... Eli ne Vanhan Testamentin sisäiset uskonpuhdistukset tässä mielessä kertonevat enemmänkin itseasiassa käännytysprosessista kun paikallisia heimoja käännytettiin.

Totuutta tuskin tästäkään asiasta koskaan tullaan tietämään... Mutta tämä taitaa olla tieteellisen ytheisön tämän hetkinen kanta, ainakin jossakin määrin.
 
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/11...aa+atte+ja+leila+kalevastakin+jattisumma.html
Lunnaita maksavat Euroopan maat rahoittavat al-Qaidaa: Atte ja Leila Kalevastakin jättisumma
PASI LIESIMAA - ILTALEHDEN ARKISTO
Satellite

Leila ja Atte Kaleva pääsivät palaamaan Suomeen toukokuussa 2013.

ULKOMAAT | 30.7.2014 | 13:01 | PÄIVITETTY 13:135

Aamulehti

Eurooppalaisten sieppaaminen lunnaiden toivossa on al-Qaidalle maailmanlaajuinen bisnes, uutisoi amerikkalaislehti The New York Times.


Euroopan maiden hallitukset kieltävät maksavansa lunnaita, mutta lehden mukaan al-Qaida on saanut sieppausten avulla vuodesta 2008 lähtien ainakin 125 miljoonaa dollaria eli noin 93 miljoonaa euroa.


Vain muutamat maat ovat vastustaneet lunnaiden maksamista, muun muassa Yhdysvallat ja Iso-Britannia.


Alkuaikoina al-Qaida sai eniten rahaa rahakkailta lahjoittajilta, mutta nyt valtaosa ryhmän värväykseen, koulutukseen ja aseisiin tarvitsemasta rahoituksesta saattaa tulla eurooppalaisista maksetuista lunnaista.


The New York Timesin mukaan sieppaajat saivat vuonna 2003 noin 200 000 dollaria (noin 150 000 euroa) panttivankia kohti, mutta nyt hinta voi olla jopa 10 miljoonaa dollaria (lähes 7,5 miljoonaa euroa). Euroopan hallituksista etenkin Ranska, Espanja ja Sveitsi ovat maksaneet jättimäisiä rahasummia.


Suomalaisista Atte ja Leila Kalevastakin maksettiin valtava summa, kirjoittaa The New York Times.


Pariskunta siepattiin Jemenissä Arabian niemimaalla vuonna 2013. Alueella maksettiin vuosina 2012–2013 al-Qaidalle yhteensä 20,4 miljoonaa dollaria (15 miljoonaa euroa) neljästä panttivangista: itävaltalaisesta, sveitsiläisestä ja kahdesta suomalaisesta.


Amerikkalaislehden mukaan rahat tulivat Qatarin ja Omanin valtioilta.


Kalevat olivat siepattuna viisi kuukautta. Atte Kalevan mukaan sieppausaikana kulki kirjeitä edestakaisin.


- Oli selvää, että heillä oli hierarkia, ja he kysyivät johtajiltaan, mitä meille pitäisi tehdä.


Kun Kaleva sairastui, hänelle kävi selväksi, etteivät sieppaajat aikoneet tappaa häntä. Sieppaajat nimittäin olivat huolissaan ja toivat hänelle välittömästi lääkettä.


- Oli selvää, että olimme heille arvokkaampia elävinä kuin kuolleina.


The New York Timesin uutinen >>>Suomessa aiheesta uutisoi ensin Iltalehti.
 
ei kai kukaan kuvitellutkaan, että heidät olisi vapautettu ilman lunnaiden maksua? Maailma ei vain toimi niin.
 
ei kai kukaan kuvitellutkaan, että heidät olisi vapautettu ilman lunnaiden maksua? Maailma ei vain toimi niin.
Ei. Virallinen totuus on taas jotain muuta. Suomessa edelleen jaksetaan jauhaa, että kukaan ei ole maksanut mitään, ja samalla jauhetaan aivan täyttä paskaa, että lunnaita ei ole maksettu. UM tietää aivan varmasti kuka on maksanut ja mitä.
 
Haluaisin kyllä tietää että mikä on jonkun Qatarin ja Omanin motiivi maksella jonkun Suomalaisen pariskunnan ja yhden Sveitsiläisen (?) äijän lunnasrahoja, ellei kyseessä sitten ole kylmästi vain yritys kiertää epävirallista rahoitusta Al-Qaedan pussiin tällä keinolla noiden valtioiden toimesta. Vai onko kotimaamme sitten jotenkin epävirallisesti pyytänyt ulkopuolista tahoa ratkaisemaan asian parhain päin kun ollaan kuitenkin tällä sossuhattu-kukkatätien linjalla terrorisminkin suhteen.

Huvitti jotenkin se Atte Kalevan repäisy jokin aika sitten Islamin uskonnosta mediassa.. helppo huudella kun ko. uskontokunnan edustajat ovat maksaneet äijän vapaaksi takaisin länsimaihin nyt sitten kertomaan vaimo kainalossa kuinka Islam on niin sitä ja tätä.. tuskin olisi päin naamaa tuota heittänyt niille kurkunleikkaajille siellä vaikka hyvä että komean avoimesti ko. uskonnon raa'oista epäkohdista puhuikin.

Periaatteesta olen kyllä sitä mieltä että ensinnäkin tämä Kalevan pariskunnan ekskursio sinne Jemeniin vai missä heidät kaapattiinkaan olisi pitänyt tulkita "mitäs läksit"-tason keikaksi, josta saisi sitten vastata itse kun tuo länkkärien kidnappaaminen nyt kuitenkin on niin miljoonabisnes että johan on silkkaa hulluutta rahoittaa vielä noita porukoita tällä tavalla ehdoin tahdoin menemällä epävakaalle alueelle kaapattavaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Qatar ja Oman rahoittavat Al-Qaedaa: paikalliset sieppaa länkkärin, myy hänet Al-Qaedalle ja saa rahaa, Qatar tai Oman maksaa rahat Al-Qaedalle, länkkäri vapautetaan, Al-Qaeda saa rahat, Qatar tai Oman saa kiitosta länsimailta ja Al-Qaedalta.
 
Back
Top