Suomen itäkaluston korvaaminen

Kuulostaa juurikin moottoroidulle tst-osastolle :D

ABC:llä on tosin liikkunut vahvoja huhuja että Ällien lisäksi siellä olisi nykyään Leo-2A4 -komppaniat. Kyseessä on siis alueellisiin joukkoihin kuuluva kakkostason pumppu eikä mikään kuuminta hottia edustava mekanisoitu joukko. Kai ne ukot on silti panssarijääkäreitä kun osastot on kerran Parolassa koulittu.

Edit

sivuilla 20-21 kokoonpanoja joista Ällit nykyään löytyvät

Tuossa 8.8.2013 päivätyssä tekstissä on mielenkiintoisia tilastotietoja, kuten kuinka paljon panssarikalustosta raaskitaan antaa koulutuskäyttöön ja mm. ampumatarvikekulutuksesta. 2,5 miljoonaa kovaa kiväärikaliberista tuntuu ihan reippaalta määrältä.


1549485221215.png
1549485322382.png

https://docplayer.fi/4333779-Panssariprikaati-8-8-2013.html
 

Huhta

Greatest Leader

Old Boy

Ylipäällikkö
Miksi panssariprikaati kouluttaa CV90:tä? Eikös ne ole Vekaralla?
Vekaralta ja Säkylästä näkyy osa porukkaa käyvän panssari-RUK:n ja Parolan kuvissa on vilahdellut myös AMV.
Tässähän vastaus jo oli, mutta täydennyksenä, että Parolassa sijaitsee Panssarikoulu. Sen tehtävänä on henkilökunnan sekä reserviupseerien plus joidenkin varusmiestebn erikoiskurssien koulutus. Lainaus oli vuodelta 2013, mutta nykyisin sotilasopetuslaitokset ovat Lappeenrannan Maasotakoulun alaisia. Siten Panssariprikaati ei puhtaan muodollisesti enää kouluta CV:llä. Käytännössä kyllä kun isot harjoitukset ja ammunnat ovat niin mittavia, että ne on toteutettava yhdessä.
 
Top