Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mitä ne lupasi ja mikä oli todellisuus?- Ei vastaa aikanaan luvattuja suorituskyky arvoja
Taitaapa olla molemmat leimallisissa asiakirjoissa, mutta sen nyt voi todeta että mm. Ryöppyammunnasta luvattiin paljon paljon enemmän kun koneella oikeasti on mahdollista toteuttaa.Mitä ne lupasi ja mikä oli todellisuus?
Tunnustan jo heti alkuun, etten tiedä AMOS:sta juuri mitään tarkkaa. Pitääpä googlettaa, että pääsee perustasolle.
Mitä ne lupasi ja mikä oli todellisuus?
sen nyt voi todeta että mm. Ryöppyammunnasta luvattiin paljon paljon enemmän kun koneella oikeasti on mahdollista toteuttaa
Juu, vähän tyhmä kysymys, mutten viitsinyt enää korjata fiksummaksi, vaikka tuli tollanen pikalaukaisu.Taitaapa olla molemmat leimallisissa asiakirjoissa
Niinpä, mutta niillä se myytiin Kenraaleille. Ja samalla näihin vedoten putkien absoluuttinen määrä pieneni...MRSI eli kranaatteja samanaikaisesti maalissa? Määrä josta puhuttiin AMOSksen protovaiheessa oli niin suuri, että sen nyt tiesi mahdottomaksi jo pelkästään ampumataulukoita silmäilemällä.
Just mitään en saa enkä voikaan kertoa, mutta jos tämän verran - sen ammunnan elektroniikkaa suunnitteli mies, joka oli päivät sivarissa ja kävi illalla aina työmaalla jatkamassa työtä.CV:llä taitaa AMOSen suhteen olla tiedotusmonopoli eli tuskin saamme teollisuuden vastausta, vaikka se olisikin todella mielenkiintoinen. Valitettavasti PV on sopimuksin tukkinut myyjien suut ja varannut ainoastaan itselleen oikeuden kertoa heille myytyjen tuotteiden ominaisuuksista. Patria vielä strateginen kumppanikin niin ehkä sekin vaikuttaa. Käyttäjät vakuuttaa aikakin ulkopuolisille tyytyväisyyttä vehkeeseen, todellisuus voi sitten olla toista. Ei liene kuitenkaan toinen "susikasi".
MRSI eli kranaatteja samanaikaisesti maalissa? Määrä josta puhuttiin AMOSksen protovaiheessa oli niin suuri, että sen nyt tiesi mahdottomaksi jo pelkästään ampumataulukoita silmäilemällä.
Luin vastikään jostain jonkun ylemmän upseerisherran haastattelua, jossa hän mainitsi, että PV hankkisi lisää AMOS:ia jos niille saataisiin vientikauppoja ja siten hintaa alaspäin. Oli kuitenkin ilmeisesti aika tyytyväinen järjestelmään.AMOS.
- Ei vastaa aikanaan luvattuja suorituskyky arvoja
- Ollaan ainoa asiakas, maksamme kaikki kulut, kehityksen ja suunniteluvirheiden korjaukset a:sta ö:n yksin ilman kulujen jakajia
- Niin kallis projekti että vaunuja saattiin tarvittavasta määrästä 1/3 osa.
- Osin vanhentunut ja vaikea päivittää jo tullessaan käyttöön kun ammunnanhallinta mm. pyörii Win XP:n päällä.
Haasta toki faktoilla. (Enkä tarkoita mainosvideoiden faktoja).MPnetin hyvä puoli on, että täällä saan kuulla totuuden tuotteista, joita olen päivätyönäni ollut tekemässä: 22 vuotta AMOSta ja 12 vuotta Nemoa. Kiitos siitä Jätän jatkon asiantuntijoille
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/PuVM_4+2017.aspxValiokunnan saaman selvityksen mukaan maavoimien kehittämiseen on käytetty vuosina 2012—2017 noin 1,7 miljardia euroa. Tällä rahoituksella maavoimat on kyennyt toteuttamaan suorituskykyä parantavia hankkeita, esimerkiksi Leopard 2A6- taisteluvaunuhankinta sekä K-9 -telatykit. Valiokunta pitää erittäin hyvänä toimintamallina sitä, että puolustusvoimat hakee sekä Euroopasta että tarvittaessa myös muualta maailmalta — tästä K-9 -kaluston hankinta Etelä-Koreasta on hyvä esimerkki — aktiivisesti mahdollisuuksia käytetyn kaluston ostamiseen.
Valiokunta toteaa, että maavoimien kehitysnäkymät näyttävät haasteellisilta huolimatta siitä, että maavoimien kehittämiseen tullaan seuraavan 10 vuoden aikana käyttämään noin kolme miljardia euroa. Valiokunta huomauttaa, että tämä rahoitustaso on riippuvainen selonteon resurssilinjauksista eli siitä, että vuodesta 2021 eteenpäin 150 miljoonan euron tasokorotus toteutuu.
Valiokunta toteaa yhteenvetona, että Suomen puolustuskyvyn uskottavuus vaatii suorituskykyisiä maavoimia ilma- ja merivoimien lisäksi. Valiokunta huomauttaa, että selonteossa esitetyllä rahoitustasollakaan ei pystytä varustamaan kuin osa joukoista tavoitetason mukaisesti. Käytännössä materiaalihankinnat kohdistuvat pitkälti operatiivisten joukkojen varustamiseen alueellisten ja paikallisjoukkojen joutuessa tukeutumaan vanhempaan kalustoon. Valiokunta toteaa, että maavoimien pitkän aikavälin kehittämisessä 2030-luku tulee olemaan haasteellinen. Olemassa olevien pääjärjestelmien samanaikainen vanheneminen — esimerkiksi panssarintorjuntakalusto, tykistöaseet ja ampumatarvikkeet — edellyttää tällöin huomattavia investointeja.
Käsitykseni mukaan Mjölnir oli jo kerran hyllytetty ja KRH-CV:n kehitystyötä oli päätetty jatkaa AMOS:n kanssa. Jos AMOS on niin hyvä kun mainostetaan, pidän perin outona, että otetaan varastosta jo kerran heikompaa hyllytetty konsepti eikä oteta käyttöön sen korvannutta järjestelmää joka on jo palveluskäytössä toisessa maassa.No toisaalta muistetaanpa BAE:n Mjölnir ja hyvin saman oloinen RUAGin sikakallis ratkaisu.
Ehkä meillä on vain huonommat myyjät ja aika oli väärä?
Käsitykseni mukaan Mjölnir oli jo kerran hyllytetty ja KRH-CV:n kehitystyötä oli päätetty jatkaa AMOS:n kanssa. Jos AMOS on niin hyvä kun mainostetaan, pidän perin outona, että otetaan varastosta jo kerran heikompaa hyllytetty konsepti
No AMOS:ta kuitenkin tuottaa Patria Hägglunds niminen BAE ja Patrian yhteistyöyritys - ei Patria! BAE siis omistaa osin (puoliksi?) AMOS tekniikan. Eli en ihan osta teoriaasi yhteistyön mahdottomuudesta vaikka kilpailijoita joissain muissa kaupoissa olisivatkin.BAE Hägglunds ja Patria eivät taida enää kyetä yhteistyöhön. Sen verran kovaa on tullut otetuksi yhteen Ruotsin AMV -kauppojen tiimoilta. Tämän johdosta FMV:llä ei ollut edes vaihtoehtona ostaa olemassaolevien CV -vaunujen päälle AMOSta vaan koko paketti Patrialta, johon rahat ei riittäneet.
en ihan osta teoriaasi yhteistyön mahdottomuudesta vaikka kilpailijoita joissain muissa kaupoissa olisivatkin.
PLM:n materiaalipoliittisessa strategiassa lukee että PV:n tulee pääsääntöisesti ostaa vain kalustoa joka on jo operatiivisesta käytössä toisessa maassa ja teknologiankehitysyhteistyö projekteja tulee välttää. Jännä homma että tässä muutaman "onnistuneen" kaupan jälkeen tuo on kirjattu ihan strategiaan...Ehkäpä viisautta olisi suunnata pienen sotavaltion rajalliset hankintaresurssit varusteisiin, jotka ovat operatiivisessa käyttökunnossa jo ostohetkellä? Pienen budjetin saa kulumaan kehitys- ja markkinointihankkeisiin ihan varmasti ja jos valmista ei synny riviin niin se on kyllä voivoi ja voivoi.
NEMOn kehittely kiinnostaa varmaankin myös siksi, että jos sitä onnistutaan joskus myymään jollekin niin ei tarvitse maksaa puolia voitosta Ruotsiin. Mutta jos panokset on toisen tuotteen kehityksessä ja firman kiinnostus AMOS:n on 0 niin mikäpä mahtaa olla tuki PV:lle tulevaisuudessa?Voit olla oikeassa! Yhteisyritys on kuitenkin ollut nämä hiljaiselon vuodet aika lailla Patria -veroinen ja sen (Patrian) kehityspanokset varmaan enimmäkseen laitettu Nemo -puolelle.
Ehkäpä viisautta olisi suunnata pienen sotavaltion rajalliset hankintaresurssit varusteisiin, jotka ovat operatiivisessa käyttökunnossa jo ostohetkellä? Pienen budjetin saa kulumaan kehitys- ja markkinointihankkeisiin ihan varmasti ja jos valmista ei synny riviin niin se on kyllä voivoi ja voivoi.