Suomen sisäinen turvallisuus

kimmo.j

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tästä tulee helposti sivupolku, mutta kyse harvoin on älystä. Kyse on psykologiasta. Se tyyppi voi periaatteessa kuulua vaikka Mensaan. Aika moni nuori kuluttaa vuosia moittien itseään ja luulee, että hänellä on joku ominaisuus, joka on muuttuva, kun vain yrittää "olla kunnolla seuraavalla kerralla". Eivät he tiedä, Jostain aikuisiän ylhäisyyksistä sen huomaa, mutta ei sitä usko. Lisäksi tässä maassa on ollut hyvin vaikeaa sosiaalisesti kieltäytyä alkoholista. Ehkä tähän tulee muutosta.
Ei ole kyse älystä vaan siitä, että jos olet henkilö jolle päihteet eivät sovi, olisi hyvä idea lopettaa niiden käyttö, eikä järjestää itseään hankaluuksiin toistuvasti. On siis kyse täysin hallittavasta asiasta.
Tänä päivänä kieltäytyminen ei ole vaikeaa, vaan hyvin tavallista.
 

Ikarus

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Eivät he voi sille yhtään mitään, koska se liittyy aivotoimintaan sinänsä. Kaikki tuttavat tietävät, että heille ei viina "sovi" ja heidän kanssaan voi olla ikävää ryypätä, kun ei tiedä, milloin se matsi alkaa. Monesti he ovat erittäin suorituskykyisiä ja joistakin sanotaan, että "helvetin hyvä työmies" tai "hyvä mies selvin päin". Persoonallisuus kuitenkin muuttuu, ja sitten yössä hortoilee se toinen mies.

Joku ehkä ajattelee, että tämä on suomalaisten moittimista. Ei se ole. Geenit ovat geenejä. Meillä on vastapainona niin paljon hyvää. Täytyy toivoa, että uusissa sukupolvissa tulee parempia malleja, että nuoret oppivat, ettei elämässä välttämättä tarvitse lotrata. Harva nimittäin on ilman, vaikka viina tekisi pahapäiseksi. Näistä jotkut harvat osaavat ottaa sen "neljä", koska he tietävät, että kun meneee viisi tai enemmän, jotain sattuu.
Näitä muutamia pahapäisiä lienee kaikkien tuttavapiirissä. Ei kukaan lähde niiden kanssa ryyppäämään, kun tiedossa on, että pataan voi tulla tai vähintäänkin mennä painiotteluksi ilman syytä. Sekin on totta, että ovat selvistäpäin aivan huipputyyppejä, ahkeria, sosiaalisia ja mukavia. Kaikille ei vaan se viina sovi.

Eihän näitä kännissä pahapäisiä kuitenkaan paljon ole. Heitän hatusta, että noin yksi sadasta.
 

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Näitä muutamia pahapäisiä lienee kaikkien tuttavapiirissä. Ei kukaan lähde niiden kanssa ryyppäämään, kun tiedossa on, että pataan voi tulla tai vähintäänkin mennä painiotteluksi ilman syytä. Sekin on totta, että ovat selvistäpäin aivan huipputyyppejä, ahkeria, sosiaalisia ja mukavia. Kaikille ei vaan se viina sovi.

Eihän näitä kännissä pahapäisiä kuitenkaan paljon ole. Heitän hatusta, että noin yksi sadasta.
+1
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Eihän näitä kännissä pahapäisiä kuitenkaan paljon ole. Heitän hatusta, että noin yksi sadasta.
Tai seitsemän.

Kaikki eivät juo ollenkaan tai eivät juopottele. Hallikainen väitteli aiheesta.

Tyypin 2 alkoholisteilla – soturiksi (warrior) nimetyillä – juominen alkaa usein jo murrosiässä samoin kuin väkivaltainen käyttäytyminen. Antisosiaalinen persoonallisuushäiriö on heillä yleinen ja alkoholismi kehittyy osana näitä sopeutumisvaikeuksia. Tyypin 2 alkoholistit ovat lähes poikkeuksetta miehiä.

Puhutaan siis vain epäsosiaalisesta persoonallisuushäiriöstä (rikollisuus, syrjäytyminen, väkivalta), joka kehittyy yhtä matkaa alkoholismin ilmeisimmän piirteen, juopottelun kanssa. Tyypin 2 alkoholismi on ilmeisesti vahvimmin geneettistä ja suoraan aivokemiaan liittyvää. Siis tavallaan: biologista.
 
Viimeksi muokattu:

Hallinkorva

Ylipäällikkö
On siis kyse täysin hallittavasta asiasta.
No joo, jos ei ole päihderiippuvuutta, se on hallittavissa. Mutta kun juuri 2-tyypissä se on oikeastaan tiukimman tulkinnan mukaan jo ennen ensimmäistä kaljapulloa.

Muokkaus:

Joskus tuuri pitää kaidalla polulla. Sattuma voi ratkaista, kummalta puolen ristikkoa katselee. Toivottavasti palstalaiset eivät suutu (ymmärrän toki, että tä,mä sotilas on jonkinlainen pyhä) mutta yksi näitä kakkostyypin ominaisuuksia omaava oli Lauri Törni. Hän heitti Yrjönkadun uimahallissa yhden ohi kävelevän suuta aukoneen tyypin yläkäytävältä altaaseen. Hän hakkasi Saksassa kuusi miestä aika pahasti kapakassa, mutta kykeni kuitenkin vähentämään juomista, kun hänen suomalainen suojelijansa Paavo Kairinen luki hänelle madonluvut luvaten heittää hänet pois erikoisjoukoista, jos homma ei lopu.

Olen kuullut hänen yhdysvaltalaiselta asetoveriltaan, että kun hän joi (ei usein) viinaa, silloin vietiin varmuudeksi kaikki aseet pois lähettyviltä. Hänen mielestään Lasse ei kestänyt viinaa yhtään.

Aarne Juutilainen kuuluu samaan sakkiin. Eino- Ilmari taas oli sodan aikana ns. vesipoika ja syystä.

Vaikka niinpä Matti Nykänenkin olisi sodan aikana saanut joko Mannerheim-ristin tai sankariristin sillä nuoruuden suorituskyvyllä ja ylimaallisella reikäpäisellä rohkeudellaan.

1-tyypin juoppo taas on lutuisempi, mutta tavallaan suuremmassa vaarassa. Hänellä ei ole tarvetta rajoittaa. Moni 2-tyyppinen alkaa jo murrosiässä juoda mutta alkaa myös varhain kamppailla tulilientä vastaan ja moni toki tekee, kuten sanot, onnistuu kyllä. Ei se mahdotonta ole, ellei riippuvuus ole jo ehtinyt oikein taloksi.
 
Viimeksi muokattu:

skärdis

Ylipäällikkö
Mä olen sitä mieltä, että poliisilta ei voida hyväksyä ylilyöntejä yms. Ei vaikka henkilö välillä vähän runtua tarvitisikin. Poliisin tehtävä ei ole alkaa rankaisemaan ketään. Ei ainakaan fyysisesti väkivallalla. Se ei palvele sitä poliisin tehtävää.
Hämmentävää keskustelua täällä!

Mistä ihmeen banaanivaltiosta tämä väki on kotoisin kun pitää poliisin oikeutena tai suoranaisena velvollisuutena kiinniotettujen hakkaamisen tai muun väkivaltaisuuden?

Onko porukka samaa mieltä sitten siitäkin, että liikennerikoksen tehneenkin on syytä maksaa poliisipartiolle pimeästi kymmenykset, koska "tottahan konstaapeleille siihen on oikeus" ja "itsehän autoilija sen valitsi rikokseen ryhtyessään"? Entä passikonttori? Riittääkö kahvipullien vieminen ettei tarvitse jonottaa 8 tuntia vai pitääkö ihan rahaa tarjota? Tottahan poliisilla siihenkin on oikeus..
 

Ottoville

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Henkirikos Herttoniemessä: Viisikymppinen nainen vangittiin miehen taposta epäiltynä Helsingissä
Vangitseminen liittyy Herttoniemessä lauantaina tapahtuneeseen ampumatapaukseen, jossa kuoli vuonna 1963 syntynyt mies.

Elisa Rimaila HS
Julkaistu: 13.9. 11:22 , Päivitetty: 13.9. 11:40
HELSINGIN poliisi tutkii Herttoniemessä yksityisasunnossa viime lauantaina noin kello 20 aikaan tapahtunutta ampumatapausta, jossa kuoli vuonna 1963 syntynyt mies. Poliisi otti asunnosta kiinni vuonna 1969 syntyneen naisen, jonka osuutta tapahtuneeseen selvitetään.

”Asunnossa ei ollut tapahtumahetkellä muita ihmisiä”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi naisen keskiviikkona poliisin vaatimuksesta syytä epäillä -perusteella.

Poliisilla on syytä epäillä -vangitsemisperusteen suomana viikko aikaa selvittää lisää naisen mahdollista osuutta asiaan.

Asian esitutkinta jatkuu, eikä asiasta ole poliisin mukaan tällä hetkellä muuta tiedotettavaa. Poliisi tiedottaa esitutkinnan etenemisestä, kun se on tutkintaa vaarantamatta mahdollista.


oliisi ei enää epäile Herttoniemen ampumakuolemaan liittyvän rikosta – Vangittuna ollut nainen vapautettiin
Poliisi jatkaa asian selvittämistä kuolemansyyntutkintana.

Juho Jokinen HS
Julkaistu: 17.9. 13:57
HELSINGIN poliisi ei enää epäile, että Herttoniemessä toissa lauantaina sattuneeseen ampumatapaukseen liittyisi mitään rikosta. Tilanteessa kuoli vuonna 1963 syntynyt mies.

Viime viikon keskiviikkona käräjäoikeus vangitsi vuonna 1969 syntyneen naisen syytä epäillä -perusteella poliisin vaatimuksesta.

”Helsingin käräjäoikeuden keskiviikkona vangitsema nainen vapautettiin perjantaina. Esitutkinnassa on selvinnyt, ettei häntä ole enää syytä epäillä rikoksesta”, kertoo rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Yksityisasunnossa ei ollut tapahtumahetkellä muita ihmisiä.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä kuolemansyyntutkintana. Sen sisältö ei ole julkista.


Ylikonstaapeli saa syytteen väärästä ilmiannosta – poliisi väitti joutuneensa kiinniotetun henkilön pahoinpitelemäksi mutta perui myöhemmin väitteensä
Kiinniotettu ehdittiin tuomita käräjillä poliisin pahoinpitelystä. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia poliisille.

Lasse Kerkelä HS
Julkaistu: 17.9. 15:03
YLIKONSTAAPELI saa syytteen väärien tietojen antamisesta kiinniottotilanteesta vuonna 2013 Vaasassa. Hän kertoi joutuneensa kiinniotetun miehen pahoinpitelemäksi mutta muutti myöhemmin kertomustaan.

Kiinniotettu mies ehdittiin tuomita tapauksen vuoksi Pohjanmaan käräjäoikeudessa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja pahoinpitelystä. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan ylikonstaapelille vahingonkorvauksia.

Vaasan hovioikeudessa ylikonstaapeli ei ollut enää varma, kuka häntä oli lyönyt eikä vaatinut syytetyltä korvauksia. Ilkka-lehden mukaan oikeudenkäynnin syyttäjä epäili, että ylikonstaapelin päätökseen vaikutti syytetyn ääninauhoite keskustelusta poliisiautossa.

Hovioikeus hylkäsi kiinniotetun miehen syytteet poliisin pahoinpitelystä ja vastustamisesta sekä kumosi vahingonkorvaukset.

SYYTTÄJÄ vaatii nyt ylikonstaapelille rangaistusta väärästä ilmiannosta tai vaihtoehtoisesti perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä. Poliisi kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Syyte käsitellään aikanaan Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Ylikonstaapelia on epäilty myös virka-aseman väärinkäyttämisestä, pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta niiden osalta syyttäjä päätti olla nostamatta syytteitä.
 

VanhaPate

Eversti
Mitähän tämän jutun taustalta oikein löytyy?

Mies puukotti sivullista Helsingin päärautatieasemalla – epäilty vangittu tapon yrityksestä
Mies löi toista miestä puukolla selkään Helsingin päärautatieasemalla perjantain vastaisena yönä noin kello 1.50.

Poliisi otti Rautatientorilta kiinni puukotuksesta epäillyn miehen heti tapahtuman jälkeen.

Puukotuksen uhri toimitettiin sairaalahoitoon. Poliisi ei voi kommentoida hänen vammojaan tai terveydentilaansa.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi lauantaina vuonna 1962 syntyneen miehen epäiltynä tapon yrityksestä.
Poliisin tämän hetken tiedon mukaan uhri ja tekijä eivät tunteneet entuudestaan toisiaan.

Poliisi ei kerro toistaiseksi tapauksesta enempää tutkinnallisista syistä.
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/mies-puukotti-sivullista-helsingin-rautatieasemalla-epailty-vangittu-tapon-yrityksesta/7076106#gs.zwEkMKE
 

Umkhonto

Kenraali
Mitähän tämän jutun taustalta oikein löytyy?
No ainakin tarve päästä täysihoitoon.
 

Raveni

Ylipäällikkö
No ainakin tarve päästä täysihoitoon.
Talvi ja kylmät ilmat tulossa. En tiedä tästä tapauksesta mutta meilläkin on kasvava joukko ihmisiä jotka joutuvat tekemään asioita hengissä pysyäkseen. Jotkut lähtevät sitten vaikka linnaan istumaan. Saa sentään katon päänsä päälle, ruokaa ja terveydenhoidon.
 

Aquilifer

Eversti
Suomessa pohditaan terrorismivahinkoihin varautuvan rahaston perustamista – nykyinen korvauskäytäntö on hajanainen ja uhrille raskas

https://yle.fi/uutiset/3-10407508
Terrorismi siis todellakin on kuin luonnonilmiö, joille ei vain voi mitään. Vähän kuin sato- tulva- tai petoeläin- vahingot.
Sen sijaan että puututtaisiin terrorismin juurisyihin tai suoraan itse terroristeihin, niin varaudutaan vain korvaamaan terrorismin väistämättömiä vahinkoja. No uhrien kannalta tällainen on tietysti hyvä että saavat nopeammin korvauksia vammoistaan, mutta uskon silti että korvausten sijaan jokainen tuleva uhri olisi toivonut että valtio olisi estänyt sen terrori-iskun kohteeksi joutumisen alunperinkin.

Tämä on taas kerran tätä arwo-pohjaista perse edellä puuhun- touhua.
 

Bwana

Kapteeni
Jäin suu auki tuijottamaan ruutua kun näin tuon uutisen.

Eli joo, onhan se hyvä kai tavallaan ihan asiallista että tällaista rahastoa ollaan perustamassa. Jotenkin kuitenkin olen miustavinani että ei-niin-kauan-aikaa-sitten millekään tällaiselle ei katsottu olevan tarvetta, kaikenlainen vihjailu terrorin lisääntymisestä oli rasismia ja punahilkkasatuja jne.

Nyt terrorismistä ollaan tekemässä uusi normaali, meilläkin. Lontoon pormestarikin sanoi jo vuosi-pari sitten että "Suurkaupungin elämään kuuluvat terrori-iskut." No, kukaan ei ollut muistuttanut esimerkiksi Tokiota asiasta...

Voisin kuitenkin edelleen lyödä vetoa, että vaikka nyt tuollaista terrorin kaanoniin normalisoivaa rahastoa ollaan perustamassa maahan, jossa terrori-iskuista on 100% vastannut musl... *köh*.... eräs rauhaa rakastava maaillmanuskonto, niin tuon faktan sanomisesta pääsee edelleen tulevaisuudessakin käräjille.

P.S. Eilen uutisoitiin taas Patrian raudasta Jemenissä, jossa ääri-rättipäitä pistetään nippuun. Ääri-rättipäiden silmissä olemme nyt varmasti osa suurta saatanaa. Brace for impact...
 

VanhaPate

Eversti
Talvi ja kylmät ilmat tulossa. En tiedä tästä tapauksesta mutta meilläkin on kasvava joukko ihmisiä jotka joutuvat tekemään asioita hengissä pysyäkseen. Jotkut lähtevät sitten vaikka linnaan istumaan. Saa sentään katon päänsä päälle, ruokaa ja terveydenhoidon.
Tuo on totta. Tuohon kellon aikaan tuo rautatieasema on melkoisen kulttuurillisesti rikastetua aluetta ja sieltä voi löytyä hyvinkin monenlaisia epätoivoisia ihmisiä. Siihen soppaan sitten lisätään päihteet ja niitten käyttäjät laidasta laitaan, niin mahdollisuudet on vaikka mihin.
 

Raveni

Ylipäällikkö
Tuo on totta. Tuohon kellon aikaan tuo rautatieasema on melkoisen kulttuurillisesti rikastetua aluetta ja sieltä voi löytyä hyvinkin monenlaisia epätoivoisia ihmisiä. Siihen soppaan sitten lisätään päihteet ja niitten käyttäjät laidasta laitaan, niin mahdollisuudet on vaikka mihin.
Epätoivoiset ihmiset tekevät epätoivoisia tekoja. Valitettavasti Suomessa on yhä enemmän epätoivoisia ihmisiä ja lisää tulee joka päivä eikä yksin suomalaisista.
 

YJT

Eversti

Bwana

Kapteeni
Tässä tuskin tarkoitetaan sitä, että teko olisi vahinko, vaan että siitä aiheutuu vahinkoa uhreille.
"Hyvä herra Sahib... suurmufti... tuommarri, se se sana oli. Mina vanno minu aiti hauta kautta. Mina oli pakkaamassa yola meida perhe auto, mokireisu vartte. Siina olla eteinen oikeala kummene ruokapussi ja minu seitsema tutar, jotka kauta profeeta parran (pebbuh) mina olla kasvattanu kunno muslimitytar. Kaikki kaapu, paasta varvas. Mina kuljeta tutaret auto pimeä aika, sikakoira ei nahda vilaus minu kaunis tutar. Wällähi mina vakuuta eta mina piti kanta ruokapussi ja tutaret auto muta mina erehtu. Shaitan menna minu korvasta sisa ja mina otta, tausi vahinko, sama maara pusseja vasemalta. Ne pussi olla minula vaan sailutus. No, niisa pusseisa neljasata kilo asetoni peroksidi. Se paha aine, oikke shaitana aiti. Mina ne pussit vahingossa auto ja minu veli aja minu perhe Aleksanterikatu kohti moki. Aleksanterikatu paljo pomppu, TATP ei tyka pomppu. Paljon kuolema ihmiset jouluostos mina muonna mutta se vahinko."
 

hansai

Ylipäällikkö
Helsinki kieltää tilojensa käytön rasistiseen toimintaan – päätös syntyi tiukassa äänestyksessä


Helsingin kaupungintalo.

Anneli Tuominen-Halomo
Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina, ettei kaupungin tiloja saa käyttää enää rasistiseen toimintaan. Päätös syntyi vihreiden Alviina Alametsänvaltuustoaloitteen pohjalta, jossa linjattiin, että tilojen käyttö kielletään tilaisuuksilta, jotka rikkovat YK:n rotusyrjinnän vastaista sopimusta. Ulkopuolelle rajataan myös väkivaltaa tuottavien tai sitä suunnittelevien yhteisöjen toiminta.

Asiasta käytiin maanantaina tiukka äänestys. Kaupunginhallituksen esittelijän ehdotuksen mukaan Suomen laki ja hyvät tavat muodostavat riittävän ohjeistuksen kaupungin tilojen asukaskäyttöön.

Aloitetta kannattaneiden mukaan pelkkä laki ei kuitenkaan riitä. Vastaehdotus voitti äänestyksessä äänin 8–6.


Eettisten ohjeiden puolesta äänestivät vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja Veronika Honkasalo, vihreiden Maria Ohisalo, Otso Kivekäs, Anni Sinnemäki ja Sanna Vesikansa, RKP:n Marcus Rantala sekä SDP:n Nasima Razmyar.

Esittelijän kantaa äänestivät kokoomuksen Terhi Koulumies,Pia Pakarinen, Wille Rydman,Jan Vapaavuori ja Daniel Sazonovsekä perussuomalaisten Mika Raatikainen.
Tomi Sevander (sd.) äänesti tyhjää.

Vihreiden Alviina Alametsän mukaan suomalaiset ja turvapaikanhakijat kärsivät kiristyneestä ilmapiiristä, rasistisista iskuista, puheesta ja väkivallasta.
– Esimerkiksi Soldiers of Odin kulkee yhä kaduilla ja lietsoo pelkoa, Alametsä toteaa.
– Järjestäytyneen rasismin kieltoa ei ole kirjattu lakiin. Kunnat voivat kuitenkin eri tavoin estää rasististen järjestöjen toimintaa.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/704389-helsinki-kieltaa-tilojensa-kayton-rasistiseen-toimintaan-paatos-syntyi-tiukassa
 
Top