Suomen sisäinen turvallisuus

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
If your at first fail, try again...mutta toivottavasti ei.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Anter Yaşa
14 hrs ·

Klassinen kunniaväkivaltatapaus.

Hyökkääjän tarkoituksena oli pilata naisen ulkonäkö lopullisesti. Naisen hijabin käytön lopettaminen osa syy aggressioon. Tämä on arkipäivää muslimimaissa, mistä minäkin tulen.
Missä suvaitsevaiset mukafeministit? Ai, niin, kun kyse on muslimimiehestä ja islamilaisesta naisvihaisesta konservatismista, niin ei viitsitä sanoa mitään, sillä sehän on rasismia.
Hijabit ovat aina valinnanvapautta, voimaannuttavia, feministisiä ja ihania monikultturellisia asusteita, sanoivat suomalaiset suvaitsevaiset. Islam ei ole naisia sortava, sanoivat ennaltaehkäisevän yksikön ylikomissaarit.
Herätkää, suomettuneet hyödylliset idiootit. Me muslimitaustaiset maahanmuuttajat joudumme kärsimään tästä, samalla kun taputtelette toisianne selkään ja kehutte suvaitsevaisuuttanne. Kehtaatte vielä leimata minua rasistiksi, kun puhun tästä.
Onneksi olemme Suomessa ja lainsäädäntö on naisen puolella näissä asioissa, toisin kuin muslimimaissa. Siellä poliisi pakottaisi hijabin itse naisen päälle takaisin ja hakkaisi raipalla rangaistukseksi. Miestä ylistettäisiin sankarina.
 

Bwana

Kapteeni
Mitä ihmettä siellä Suomessa tapahtuu? Kaksi erillistä sandaali-Ahmedia samana päivänä koittaa suistaa bussia tieltä, toisen huutaessa kamoissaan Allani Snackbaria ja tuomiona 80 päiväsakkoa? Selvästä terrori-iskun yrityksestä? Haagassa jo aiemmin muijaansa veitsellä sivallellut voimavara ja työvoimareservi puukottelee valvotussa perhetapaamisessa ex-muijaansa ja mukuloitaan, päästen sen jälkeen teille tietymättömille koska herrasta ei viitsitä julkaista "etsintäkuulutusta" ja kun se julkaistaan, on kyseessä "Soittakaa yleiseen hätänumeroon, ei me tiedetä mitä sen päässä liikkuu"-tason vakava varoitus. Ja tästä tapauksesta kansallinen tiedonvälittäjä ei julkaise kuvaa ja tuntomerkkejä.

Ainoa selitys tälle on omassa päässäni (kutsukaa vaan tinapipoksi) että se unelma taitaa olla jo aika riekaleina eikä oikein kestä enää näitä. Varsinkaan näin vaalien alla.
 

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Terveiset Turku-Helsinki junasta. Juna täynnä
boheemia yliopistoväkeä. Kahdessa suunnassa läppäreillä uutinen auki liittyen perheen puukottajaan. Kommentit tällaisia: törkeää julkaista tämän miehen kuva. Rasismi taas kasvaa ja kaiken maailman Persut juhlii. Toisaalla taas: ihan niin kuin suomalainen mies ei olisi koskaan puukottanut.
Siinäpä meillä sitä älymmystöä:facepalm::facepalm::facepalm:
 

Rauhantekijä

Ylipäällikkö
boheemia yliopistoväkeä. Kommentit tällaisia: törkeää julkaista tämän miehen kuva.
Olis hyvä aihe neuvoa antavalle kansanäänestykselle, jonka seurauksena henkilötiedon julkaisua haittaavaa lakia muutettaisiin:
saako poliisin auttamiseksi väkivaltarikollisen kuvan julkaista välittömästi teon jälkeen, kun on tarkoitus saada henkilö kiinni?

Sen jälkeen ei tarttis boheemin älymystön enää mutista junassa tai muuallakaan - jos jäävät äänestyksessä vähemmistöön.
.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Onneksi Suomella on erittäin selkeä maahanmuuttopolitiikka...Ruotsi ja Tanska huolehtivat rajoistaan ja Suomi seisoo kädet ristissä odottelemassa suurta ihmettä :ROFLMAO:

Tulijoiden määrä alkoi laskea lokakuussa 2015. Nergin mukaan tämä johtui ennen kaikkea Ruotsin ja Tanskan sisärajatarkastuksista.

Meidän ei itse tarvinnut tehdä oikeastaan mitään. Ajattelin, että jos se ei olisi alkanut näkyä, emme olisi kestäneet enää kauaa.https://www.is.fi/politiikka/art-2000006025050.html
 
Viimeksi muokattu:

Coffee Man

Ylipäällikkö
Jos Suomeen annetaan lampsia rajattomasti turvapaikanhakijoita, vaarantuu täällä jo olevien hyvinvointi ja turvallisuus emmekä pysty auttamaan ketään. Keskitetään siis auttaminen konfliktialueiden läheisyyteen. Se on ainoa tapa varmistua siitä, että apu kohtaa sitä eniten tarvitsevat.

Kymmenet tuhannet ihmiset säästävät henkensä, kun salakuljettajien likaiselle bisnekselle ei ole enää tarvetta. Vastaavasti kiintiöpakolaisten määrää voi kasvattaa nykyisestä, ja tuoda poliittista vainoa kohtaavat suoraan turvaan Eurooppaan. Suomi säästyy turvallisuusriskeiltä, jos tänne tulevien taustat on ennakkoon tarkastettu kuten kiintiöpakolaisille tehdään. Kyllä olen itsekin maahanmuuttaja, mutta olen tullut pääovesta ja virallista tietä talon sisään, isännän luvalla.

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2017/08/04/jarkeva-maahanmuuttopolitiikka-palvelee-seka-suomalaisia-etta-maahanmuuttajia/
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Sipoon epäilty vapautettu. Olisiko kyseessä kuitenkin itsemurha?


Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti maanantaina tutkivansa tappoa Sipoon Söderkullassa.Tutkinta liittyi sunnuntaiaamuna paljon huomiota herättäneeseen operaatioon Graniittitiellä sijaitsevassa kerrostalossa.
Tapaukseen liittyen otettiin kiinni yksi henkilö.Poliisi kertoi tuolloin, ettei tapaukseen epäillä liittyvän muita henkilöitä.
Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkisen mukaan kuulusteluissa ja teknisessä tutkinnassa on tullut ilmi enemmän henkilön syyttömyyttä kuin syyllisyyttä tukevia seikkoja.


Minkkinen ei kommentoi sitä, epäilläänkö vapautettua henkilöä enää mistään. Hän ei myöskään kerro, tutkiiko poliisi enää lainkaan henkirikosta asiassa.
– Poliisi tiedottaa asiasta lisää tänään.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fa755971-137b-4d10-964b-b3e7493a0358
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fa755971-137b-4d10-964b-b3e7493a0358
 

Rajajääkäri

Kenraali
Lahjoittaja
 

g21.45acp

Luutnantti
Tämä pitäisi tulostaa POHA:ssa jokaisen työhuoneen ja avokonttorin seinään

 
Viimeksi muokattu:

g21.45acp

Luutnantti
Kyllä tämä tietyssä mielessä on aluepoliittinen kysymys. Me kaupunkilaispojat kun luulimme ennen että landella on turvallisempaa kun kaupungissa. Jos kehitys jatkuu tätä rataa niin tämähän ei enää pidä alkuunkaan paikkaansa.

Perustelen tätä sillä että kaupungeissa toimii kaikenlaisia yksityisiä firmoja tekemässä bisnestä poliisin jättämän aukon paikkaamisessa ja poliisi on sentään lähellä vaikka joutuukin rankalla kädellä priorisoimaan tehtäviään. Maalla poliisi taas ei yksinkertaisesti enää pitkien etäisyyksien takia aina edes ehdi paikalle. Kun nyt maaseutua on kuitenkin Suomessa määritelmistä riippuen 95-99% niin aika karulta vaikuttavat näiden poliisireformien ”tulokset”; maalla poliisin hommia ei hoida kukaan, kaupungeissa taas poliisin hommat ulkoistetaan yksityisille toimijoille.

Ja kyllä, olen myös havainnut että korjausliikkeenä on näemmä hätäisesti kyhätty kaikenlaisia ”verkostoturvallisuuden” hankkeita, jossa kuntien, järjestöjen ja muiden viranomaisten oletetaan muiden toimiensa ohessa tuottavan kansalaisille turvallisuuden tunnetta osana paikallista turvallisuustyötä. Lihavoin vähän mielestäni olennaista kohtaa, tuo kun ei nähdäkseni ole ihan sama juttu kun turvallisuudesta huolehtiva poliisi.
Jokainen poliisin hallintorakenteen uudistus on syönyt poliisiresurssia Kehä3 ulkopuolella keskuskaupunkien ulkopuolella, vrt aika ennen kihlakunnan poliisilaitosten perustamista.

Kyllä virantoimituksessa olevan poliisin sana voittaa 99,9% todennäköisyydellä. Noin tulee lähtökohtaisesti kai ollakin, vaikka se toki mahdollistaa väärinkäytökset, joskin tuossakaan tapauksessa yksittäinen virkamies ei saa ulosmitattua minkäänlaista hyötyä. Aivan sama juttu vastustamisten ja niskoittelun osalta. Ei tarvita todistajia.

Pitänee vain luottaa siihen, että virkamies toimii lain ja valansa mukaisesti.
Poliisi vannoo valan käsittääkseni vain todistajana.


Joku konstaapeli voi antaa oikean vastauksen, mutta kyse on muistaakseni työturvallisuudesta ja esim liikennetilanteessa todistusvoimasta. kaksi konstaapelia todistaa tarvittaessa sinun ajaneen punaista päin. Yksin olevan kohdalla on sana sanaa vastaan.
Oikeudessa todistaja vannoo valan (uskonnottomat vakuuttelevat) ja puhuu sen mukaisesti vain totta.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Ylipäällikkö
Kurditoimittaja: Suomalaisnainen ja hänen naitettu 13-vuotias tyttärensä haluavat palata Syyriasta, myös CNN kertoo suomalaisesta "Sannasta" joka tahtoo takaisin Suomeen
Kurditoimittaja kertoo Twitterissä, että hän tapasi ainakin yhden Isisin alueella asuneen suomalaisen naisen.

Isis
6.3.2019 klo 10:30

Tuhannet ihmiset ovat viime päivinä paenneet viimeisiltä Isisin hallussa olleilta alueilta Baghouzissa Syyrian itäosassa lähellä Irakin rajaa.

Kurditaustainen toimittaja Mutlu Çiviroğlu kertoi tänään keskiviikkona viestipalvelu Twitterissä, että hän on tavannut ainakin yhden Isisin alueella asuneen suomalaisen naisen, jolla on lapsia Syyriassa.

Çiviroğlun mukaan nainen tuli Syyriaan neljä vuotta sitten. Hän asui useissa eri kaupungeissa ja meni naimisiin kahdesti. Toimittajan mukaan naisella on 13-vuotias tytär, joka on myös naimisissa.

Nainen kertoi haluavansa palata Suomeen, koska elämä siellä on helpompaa. Nainen sanoi, että he haluavat elää muslimeina Suomessa.

Näytä kuva Twitterissä


Mutlu Civiroglu

✔@mutludc

https://twitter.com/mutludc/status/1103087721801748480

This Finnish woman came to Syria via Turkey 4 years ago. She lived in Manbij, Bab, Raqqa etc. She married twice. Her daughter is 13 now & she’s also married. Mother says they want to go to Finland because life is easier there & they want to live as Moslems there #Baghouz #SDF

51

2.19 - 6. maalisk. 2019

53 ihmistä puhuu tästä

Twitter Ads -tiedot ja yksityisyys


Toisessa tviitissään Çiviroğlu kertoo nähneensä suomalaisen naisen, jolla on neljä lasta. Çiviroğlun tviiteistä ei käy ilmi, onko kyseessä sama henkilö vai kaksi eri naista.Mutlu Civiroglu

✔@mutludc

https://twitter.com/mutludc/status/1103073645071659008

Among the ISIS fighters & wives that surrendered today, I saw a Finnish woman & 4 children, 2 French women, 1 Norwegian, 2 Dutch of Surinam origin, Indonesian, Filipino, Bosnian, Chechen, Afghani, Turkish, several Russian citizens & lots of Iraqis #Baghouz #TwitterKurds #Syria

239

1.23 - 6. maalisk. 2019


CNN haastatteli suomalaista "Sannaa" Syyriassa
Äärijärjestö Isisin hallitsemilla alueilla Syyriassa vuosia asunut suomalaisnainen haluaisi palata Suomeen, kertoo uutiskanava CNN(siirryt toiseen palveluun).

Sannaksi esittäytynyt nainen sanoo uutiskanavan haastattelussa, että hän tuli Syyriaan miehensä, marokkolaisen putkimiehen, kanssa neljä vuotta sitten käännyttyään islamilaiseksi.

– Elämä oli ensin hyvää, mutta sitten sota tuhosi sen elämän, ei Isis, Sanna vakuuttaa CNN:n kirjeenvaihtajalle Ben Wedemanille.

– Kyllä, haluan palata Suomeen, todellakin. Aivan varmasti haluan, haluan, Sanna toistelee haastattelijalle.

Sanna ei lyhyessä haastattelussa kerro, mitä hänen miehelleen on tapahtunut, tai onko hänellä muuta perhettä Syyriassa. Hän ei myöskään puhu mitään mahdollisista kytköksistä Isisiin.

Myös Australian yleisradioyhtiö ABC (siirryt toiseen palveluun)on haastatellut Isisin alueella neljä ja puoli vuotta asunutta suomalaisnaista, joka kertoi nimekseen Sanna. Nainen sanoi ABC:lle olevansa kotoisin Helsingistä.

Sanna kertoi tulleensa Syyriaan perheensä kanssa. Hän sanoi, että hänellä on neljä lasta. Sanna kertoi ABC:lle, että hän odottaa joutuvansa vankilaan Suomessa.

On mahdollista, että Çiviroğlun, CNN:n ja ABC:n haastattelema suomalaisnainen on yksi ja sama henkilö.

Isis-taistelijoiden vaimojen ja lasten asema epäselvä
Tuhannet ihmiset ovat viime päivinä paenneet viimeisiltä Isisin hallussa olleilta alueilta Baghouzissa Syyrian itäosassa lähellä Irakin rajaa.

Pakenijoiden joukossa on runsaasti Isis-taistelijoiden vaimoja ja lapsia, joiden tulevaisuus on hämärän peitossa.

Tunnetuimpiin pakenijoihin kuuluu ranskalaisen jihadistin Jean-Michel Clainin, 38, vaimo. Clain on yhdistetty Pariisin terrori-iskuihin.

Wedeman haastattelee myös häntä, ja vaimo kertoo sekä miehensä että lankonsa kuolleen taisteluissa alueella. Hän kertoo myös menettäneensä kolme lastaan.

– En halua palata Ranskaan, koska ranskalaiset aseet ovat tappaneet perhettäni, ja joutuisin vankilaan, hän sanoo.

Suomen kansalaiset voivat palata Suomeen
Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sanoi Ylelle kaksi viikkoa sitten, että Suomi ei houkuttele Isis-taistelijoita Suomeen.

Suomen peruslinja kuitenkin on, että ne Isisin riveissä taistelleet, joilla on Suomen kansalaisuus, voivat palata takaisin Suomeen.

Kun asia tulee ajankohtaiseksi, terroristijärjestöstä palaaviin valmistaudutaan Suomessa jo etukäteen.

– Ennen kuin [henkilö] siirretään Suomeen, valmistaudutaan siihen, että esitutkintakynnys on hyvin alhaalla, jos henkilö on epäilty rikoksesta taistelualueella, Mykkänen sanoi kaksi viikkoa sitten.

https://yle.fi/uutiset/3-10675588?origin=rss

 

hansai

Ylipäällikkö
Pohjois-Haagassa puukotetun naisen taustalla järkyttävä kertomus: Naimisiin vain 14-vuotiaana – pahoinpideltiin läpi avioliiton

Oikeuden asiakirjat piirtävät järkyttävän kuvan Pohjois-Haagan puukotuksesta epäillystä miehestä. Mies vaikuttaa kohdistaneen entiseen puolisoonsa avioliiton aikana toistuvasti väkivaltaa ja myös rikkoneen saamaansa lähestymiskieltoa.

Poliisi sai viime vuoden helmikuun alussa tehtävän Raaseporissa sijaitsevaan kerrostaloon, jonka kellarissa nainen piilotteli lastensa kanssa. Hänessä oli jälkiä pahoinpitelystä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pohjois-haagassa-puukotetun-naisen-taustalla-jarkyttava-kertomus-naimisiin-vain-14-vuotiaana-pahoinpideltiin-lapi-avioliiton/7312174#gs.rv9RtQv0
 

dr. Strangelove

Kersantti
Varmasti entiseen verrattuna jostain voi tuntuakin olo valvotulta:). Se, onko valvonta riittävää on sitten toinen asia. En usko että on. Sisäinen valvonta ei tällaisissa asioissa toimi. Se on käynyt selväksi viime vuosina. Tässä on kuitenkin kyseessä sen verran tuore juttu että en ihan usko maailman muuttuneen noin paljon noin nopeasti.
Isotkin laivat voivat kääntyä aika nopeasti, jos ulkoinen paine on tarpeeksi iso. Ainakin minulle on kerrottu, että varsinkin Myllylän tietojen katselusta jaetut sakot vauhdittivat muutosta merkittävästi.

Tuosta käsitykseni virheellisyydestä on kyllä eri näkökantoja. Syyttäjän mukaan rekisterissä oli 180000 nimeä ja lisäksi 20000 yritystä. Polha sanoo määräksi 50000. Kumpi sitten on oikea luku? Mahdollisesti molemmat. Se mikä on varmaa, on se, että kukaan ei ole käynyt noita 50-180k nimeä läpi tarkistaakseen niiden oikeellisuuden. Olen tuollaista hommaa operoinut ja sellaisen läpikäynti veisi useilta ihmisiltä vuosia jos se tehdään kunnolla nimi nimeltä kuten tuossa väitetään. Tuossa asiassa PolHa puhuu suoraan sanottuna roskaa.
Jälkimmäisestä YLE-linkistäsi käy ilmi seuraavaa:
Esitutkinnan alkaessa Poliisihallitus ilmoitti Valtakunnansyyttäjänvirastolle, että rekisterissä olisi merkintä 183 593 eri henkilöstä. Sittemmin - syksyllä 2015 - tehty Poliisihallituksen tarkastusraportti toteaa, että Epri-rekisteröityjä onkin 50 000.

Rekisteröityjen määrän putoamista alle kolmannekseen aluksi ilmoitetusta on selitetty sillä, että ensiksi annettuun lukuun oli vahingossa otettu mukaan myös rahanpesurekisterin tietoja sekä useita kirjauksia samasta henkilöstä.


50.000 on toki paljon sekin mutta huomattavasti inhimillsemmin tarkastettava määrä kuin melkein nelinkertainen luku. Jos tarkastustyöhön on tilapäisesti valjastettu vaikkapa 50 virkamiestä, jää yhdelle 1000 tarkastusta. Kauanko rekisterin katsomiseen menee? Tuskin selkeissä tapauksissa kovin monta minuuttia. Jos tarkastuksia suorittaisi vaikkapa 50 per päivä, olisi se tuolta joukolta kuukauden rupeama. Kuulostaako mahdottomalta, kun kyseessä oli koko poliisitoiminnan rekisteröinnin perusteita ravistellut kohu ja selvitys? Ei minusta.

Olennaista asiassa on se, mikä oikeudessakin kävi selväksi, että kukaan ei tiennyt kuka rekisteristä on vastuussa, mitä ja millä perusteella sinne kirjataan, mitä niille tiedoille tapahtuu ja ennen kaikkea onko koko homma millään tavalla lain mukaista. Ja kyseinen tapahtuma on vuosilta 2013-2015 eli aivan vähän aikaa sitten.
Korjaan hieman aikakäsitystä. Epri-rekisteriä ja sen valvontaa selviteltiin tuo mainitsemasi 2013-2015. Koko prosessi käynnistyi 2013 Putin-merkinnän tultua julkisuuteen. Nyt on vuosi 2019, joten sinänsä lyhyt pari vuotta tarkoittaa 50% enemmän aikaa toiminnan korjaamiseen.

Oikeudessa todettiin rekisterin ohjeistus sekavaksi ja puutteelliseksi. Vastuut ja valvonta oli puutteellisesti kirjattu. Ainakin tuon nyttemmin korvatun Epri-rekisterin julkinen ohjeistus on nopeasti lukien ihan kohtuullisen selvä: kirjaaja vastaa, esimies valvoo ja kokonaan uuden henkilön lisääminen rekisteriin edellyttää aina esimiehen tarkastuksen ja hyväksynnän. https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/poliisiwwwstructure/47008_Ohje_tietojen_kasittely_epailtyjen_tietojarjestelmassa.pdf

Mitä rekisteriin kirjaamisen perusteisiin tulee, niin ainakin Putin-merkinnän osalta kansanedustaja Tom Packalen kirjoitti blogissaan aikanaan:
Venäjän presidentin Vladimir Putinin nimen kirjoittaminen poliisin salaiseen rekisteriin oli oikea teko tiedot syöttäneeltä poliisimieheltä.

Putin oli myöntänyt venäläiselle Night Wolves moottoripyöräjengin presidentille korkean kunniamerkin. Se huomioitiin Suomen poliisin tiedustelussa, kuten muuallakin maailmassa.

Presidentin jengipomolle myöntämä kunniamerkki pitääkin merkitä poliisin rekisteriin. Lisäksi venäläinen Night Wolves neuvotteli aikoinaan liittymisestä yhdysvaltalaiseen Helvetin enkelit -moottoripyöräjengiin.

En kerta kaikkiaan ymmärrä kirjauksesta kauhistuneiden reaktioita. Suomettumisen aika ei tosiaan ole ohi.
 

YJT

Kapteeni
Tulee vastauksena tosi vanhoihin viesteihin, mutta nämä tulivat näköjään uudelleen esille, joten:

Moottoripyöräpoliisit liikkuu yksin, miksei autopoliisit? Monissa maissa/osavaltioissa on ihan yleistä että rengas-/kalastus-/katsastus-/ylinopeusvalvontaa toimittaa yksinäinen poliisi eikä pari. Tuottavuusero 50%.
Tuottavuusero yksin ja kaksin partioivan poliisn välillä ei ole 50% (varsinkaan jos tässä tarkoitettiin että kaksi yksin työskentelevää poliisia tekee tuplatyön verrattuna kahteen yhdessä työskentelevään). Jotta se olisi noin iso, se vaatisi mm. että partio on koko ajan työn touhussa, ja että kaksin partioivassa partiossa toinen lähinnä kaivaa nenäänsä ja vain toinen tekee jotain.

Joku konstaapeli voi antaa oikean vastauksen, mutta kyse on muistaakseni työturvallisuudesta ja esim liikennetilanteessa todistusvoimasta. kaksi konstaapelia todistaa tarvittaessa sinun ajaneen punaista päin. Yksin olevan kohdalla on sana sanaa vastaan.
Työturvallisuudesta lähinnä. Jos olisi kyse todistusvoimasta ja tarvittaisiin kaksi poliisia kumoamaan yhden kansalaisen sana, niin montako poliisia tarvittaisiin jos autossa on vaikka neljä henkilöä? Tai poliisi pysäyttää bussin jossa on 50 henkilöä?

Yksin partiointi lienee kuitenkin maailmallakin paljon harvinaisempaa kuin kaksin (tai isommassa porukassa) partiointi. Jokin syy tälle lienee?
 

dr. Strangelove

Kersantti
Tuottavuusero yksin ja kaksin partioivan poliisn välillä ei ole 50% (varsinkaan jos tässä tarkoitettiin että kaksi yksin työskentelevää poliisia tekee tuplatyön verrattuna kahteen yhdessä työskentelevään). Jotta se olisi noin iso, se vaatisi mm. että partio on koko ajan työn touhussa, ja että kaksin partioivassa partiossa toinen lähinnä kaivaa nenäänsä ja vain toinen tekee jotain.
Partioiden näkyvyys ja alueellinen kattavuus toki kaksinkertaistuisi - edellyttäen, että kalustoa riittäisi joka ukolle.

Työturvallisuudesta lähinnä. Jos olisi kyse todistusvoimasta ja tarvittaisiin kaksi poliisia kumoamaan yhden kansalaisen sana, niin montako poliisia tarvittaisiin jos autossa on vaikka neljä henkilöä? Tai poliisi pysäyttää bussin jossa on 50 henkilöä?

Yksin partiointi lienee kuitenkin maailmallakin paljon harvinaisempaa kuin kaksin (tai isommassa porukassa) partiointi. Jokin syy tälle lienee?
Haluan uskoa, että tätäkin asiaa on perusteellisesti mietitty. Oikeastaan väittäisin, että valtiontalouden säästöpaineissa tätä on varmasti mietitty ja harkinnan jälkeen päätetty pysyä kahden hengen partioissa. Tai ehkä tämä on vain minun naiivia viranomaisuskoani, joka ei liene jäänyt epäselväksi kommenteistani. ;)
 

inscout

Eversti
Isotkin laivat voivat kääntyä aika nopeasti, jos ulkoinen paine on tarpeeksi iso. Ainakin minulle on kerrottu, että varsinkin Myllylän tietojen katselusta jaetut sakot vauhdittivat muutosta merkittävästi.


Jälkimmäisestä YLE-linkistäsi käy ilmi seuraavaa:
Esitutkinnan alkaessa Poliisihallitus ilmoitti Valtakunnansyyttäjänvirastolle, että rekisterissä olisi merkintä 183 593 eri henkilöstä. Sittemmin - syksyllä 2015 - tehty Poliisihallituksen tarkastusraportti toteaa, että Epri-rekisteröityjä onkin 50 000.

Rekisteröityjen määrän putoamista alle kolmannekseen aluksi ilmoitetusta on selitetty sillä, että ensiksi annettuun lukuun oli vahingossa otettu mukaan myös rahanpesurekisterin tietoja sekä useita kirjauksia samasta henkilöstä.

50.000 on toki paljon sekin mutta huomattavasti inhimillsemmin tarkastettava määrä kuin melkein nelinkertainen luku. Jos tarkastustyöhön on tilapäisesti valjastettu vaikkapa 50 virkamiestä, jää yhdelle 1000 tarkastusta. Kauanko rekisterin katsomiseen menee? Tuskin selkeissä tapauksissa kovin monta minuuttia. Jos tarkastuksia suorittaisi vaikkapa 50 per päivä, olisi se tuolta joukolta kuukauden rupeama. Kuulostaako mahdottomalta, kun kyseessä oli koko poliisitoiminnan rekisteröinnin perusteita ravistellut kohu ja selvitys? Ei minusta.


Korjaan hieman aikakäsitystä. Epri-rekisteriä ja sen valvontaa selviteltiin tuo mainitsemasi 2013-2015. Koko prosessi käynnistyi 2013 Putin-merkinnän tultua julkisuuteen. Nyt on vuosi 2019, joten sinänsä lyhyt pari vuotta tarkoittaa 50% enemmän aikaa toiminnan korjaamiseen.

Oikeudessa todettiin rekisterin ohjeistus sekavaksi ja puutteelliseksi. Vastuut ja valvonta oli puutteellisesti kirjattu. Ainakin tuon nyttemmin korvatun Epri-rekisterin julkinen ohjeistus on nopeasti lukien ihan kohtuullisen selvä: kirjaaja vastaa, esimies valvoo ja kokonaan uuden henkilön lisääminen rekisteriin edellyttää aina esimiehen tarkastuksen ja hyväksynnän. https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/poliisiwwwstructure/47008_Ohje_tietojen_kasittely_epailtyjen_tietojarjestelmassa.pdf

Mitä rekisteriin kirjaamisen perusteisiin tulee, niin ainakin Putin-merkinnän osalta kansanedustaja Tom Packalen kirjoitti blogissaan aikanaan:
Moni poliisi varmasti on tuota mieltä. Ja ulkoinen paine on tosiaan ainoa asia joka käytäntöjä muuttaa. Olen itse sitä mieltä, että sitä painetta pitäisi lisätä huomattavasti. Suomeen tarvittaisiin ehdottomasti poliisin toimintaa valvova ulkopuolinen viranomainen joka ei ole sisäministeriön alaisuudessa esim. samaan tapaan kuin tietosuojavaltuutettu. Viime vuosina näitä juttuja on vain tullut niin paljon, että minun on vaikea nähdä sisäistä valvontaa kovin uskottavana.

Tuosta tarkastamisesta. Netti on ihmeellinen värkki. Tuosta tarkastuksesta löytyi oikein raportti (jonka PolHa yritti kyllä salata:)). Sen mukaan aikaa meni 3 henkilötyövuotta. Ongelma on siinä, että tarkastuksen tekivät samat henkilöt jotka olivat alkuperäiset kirjaukset tehneet. Ei siis liene kovin kummallista että virheitä ei paljoa löytynyt:sneaky:. Tuo edelleen korostaa ulkoisen valvonnan tarvetta. Ei kukaan PolHan ulkopuolella edelleenkään tiedä mitä siellä oli tai on ja millä perusteella ja miten tarkkaan se selvitys nyt sitten oikeasti tehtiin. Jos se tehtäisiin oikeasti tarkasti, niin jokainen kirjaus pitäisi käydä läpi tiedon kirjaajan ja kirjauksen lähteen

Ohessa hallintovaliokunnan kommentointia asiasta. Noin yleisesti ottaen koko homma oli bordelli tuon mukaan. Se, miten nykykäytännöt toimivat on auki, koska uusi ohjeistus on tullut vasta 2017. Nythän koko hommaan haetaan uutta lakia, joten tämä nyt on välitila joka tapauksessa.

https://www.eduskunta.fi/pdf/HaVL+40/2014

Tuosta Putin-kirjauksesta. Packalen saa kirjoitella mitä haluaa. En oikein ymmärrä, millä toimivaltuudella ja järjellä suomalainen poliisi kirjaa ulkomaan kansalaisten ulkomailla tekemiä asioita suomalaiseen järjestelmään. Tulee meinaan iso rekisteri jos esimerkiksi poliisi alkaa rekisteröimään jokaisen ulkomaanuutisen mainitseman henkilön jos se liittyy jotenkin mahdolliseen rikollisen toimintaan. Oma veikkaus on, että tuon kirjauksen teki joku omasta mielestään hyvinkin huumorintajuinen kaveri. Jos olisi tiennyt millainen paskamyrsky asiasta nousi, olisi jäänyt kirjaamatta. Veikkaan että kaveri ei saanut pelkästään hyväksyvää myhäilyä esimiestensä taholta kun pääsivät selittämään asiaa julkisuudessa:).

Loppuun mielestäni hyvä artikkeli aiheesta ja miksi ulkoinen valvonta olisi hyvä asia.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-oikeudenkaynti-epailtyjen-rekisterista-oli-tarpeen/6337416
 

YJT

Kapteeni
Partioiden näkyvyys ja alueellinen kattavuus toki kaksinkertaistuisi - edellyttäen, että kalustoa riittäisi joka ukolle.


Haluan uskoa, että tätäkin asiaa on perusteellisesti mietitty. Oikeastaan väittäisin, että valtiontalouden säästöpaineissa tätä on varmasti mietitty ja harkinnan jälkeen päätetty pysyä kahden hengen partioissa. Tai ehkä tämä on vain minun naiivia viranomaisuskoani, joka ei liene jäänyt epäselväksi kommenteistani. ;)
Joo, ei riittäisi lähellekään. Ajoneuvoja pitäisi olla jotakuinkin tuplamäärä, lisäksi polttoaine-, huolto- korjaus- ym kulut tuplaantuisivat, parkkitiloja tarvittaisiin lisää jne, samoin nk ajoneuvotoimiston väkeä, jne. Eikä tämä välttämättä lisäisi tehokkuutta tai poliisipalveluiden saatavuutta kuitenkaan, vaikka alueellisesti ajoneuvotiheys kasvaisi.
 
Top