Suomen sisäinen turvallisuus

Merkava

Eversti
Näin äkkiseltään sanoisin, että ampuma-aserikokset liittyvät usein myös huumausainerikollisuuteen, joten asukasmäärään suhteutettuna ulkomaalaisten (Viro, Venäjä mukaanlaskettuna) osuus voi olla melko suuri.
Tosin tarkoitin siis luvattomien aseiden hallussapitoa, en luvallisten aseiden/patruunoiden väärinsäilyttämistä ym. mitkä myös ovat ampuma-aserikkomuksia-tai rikoksia.
 
Viimeksi muokattu:

Loyd

Majuri
Lahjoittaja
 

Vääpeli

Ylipäällikkö
Hmm....
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b00d5e93-1356-43b9-a637-dd3b04b15ad6
Mies yritti tappaa syntymättömän lapsensa potkimalla raskaana olevaa vaimoaan vatsaan - ”Tiedän, miten lapsi saadaan pois”

Tänään klo 5:57
Pariskunta oli mennyt naimisiin vain kaksi viikkoa ennen painajaismaista pahoinpitelyä. Teko jäi onneksi yritykseksi, ja lapsi syntyi terveenä.
  • Käräjäoikeudessa on annettu tuomio erittäin harvinaisesta rikoksesta törkeän laittoman raskauden keskeyttämisen yritys.
  • Mies pahoinpiteli vaimoaan potkimalla ja lyömällä vatsaan tarkoituksenaan keskeyttää viidennelle kuulle edennyt raskaus.

Mies yritti aiheuttaa syntymättömän lapsensa kuoleman ja syyllistyi näin käräjäoikeuden mukaan törkeän laittoman raskauden keskeyttämisen yritykseen. Kuvituskuva. KARL STANZEL/ ALL OVER PRESS
Syytetty tiesi vaimonsa raskaudesta. Sanojensa mukaan hän halusi keskeyttää raskauden.
Mies potki ja iski nyrkillä vaimonsa alavatsaa. Nainen yritti suojata vastaansa käsillään. Tilanne päättyi naapurin väliintuloon.
Sikiö selvisi vammoitta. Lapsi syntyi terveenä.
Lääkärinlausunnon mukaan 5-6 prosenttia raskaana olevien naisen tapaturmista johtaa ennen aikaiseen synnytykseen. Käräjäoikeus katsookin kyseisen lausunnon perusteella, että vaara oli olemassa.
Se, ettei komplikaatioita syntynyt, johtui vain sattumanvaraisista syistä.
Käräjäoikeus toteaa, että teon kohteena oli ollut nimenomaan syntymätön lapsi.Kuristamista lukuun ottamatta potkut ja nyrkiniskut kohdistuivat naisen alavatsaan.
Ehdollinen rangaistus
Käräjäoikeuden mukaan teko loukkasi naisen ruumiillisen koskemattomuuden lisäksi hänen itsemääräämisoikeuttaan. Teko täyttää samalla kertaa sekä pahoinpitelyn että törkeän laittoman raskauden keskeyttämisen yritys -rikoksen tunnusmerkistön
Viime joulukuussa antamallaan päätöksellä käräjäoikeus tuomitsi 27-vuotiaan miehen näistä rikoksista ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mittaa ehdollisella rangaistuksella on kymmenen kuukautta.
Käräjäoikeus totesi, että törkeän laittoman raskauden keskeyttämisen yritys on hyvin harvinainen rikos. Vakiintunutta rangaistuskäytäntöä teosta ei ole.Käräjäoikeus harkitsi, että teon osuus koko rangaistuksesta on kuusi kuukautta.
27-vuotias selvisi ehdollisella ensikertalaisuutensa ansiosta.
Sama mies tuomittiin myös toisesta pahoinpitelystä, koska pahoinpiteli vaimonsa ohella myös tämän ystävän. Hän potkaisi naista vatsaan.
(Entiselle) vaimolleen miehen tulee korvata kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 500 euroa sekä loukkauksen aiheuttamasta kärsimystä 1500 euroa. Vaimon ystävä ei vaatinut korvausta.
Käräjätuomio ei ole saanut lainvoimaa. Rikokset tyystin kiistänyt mies on valittanut siitä Rovaniemen hovioikeuteen.
Juttu on parhaillaan vireillä hovioikeudessa.
”Lääkäri saa ottaa pois”
Tapaus sattui lappilaisella paikkakunnalla toissa vuoden syyskuun lopulla. Nuori pohjoissuomalainen nainen oli tapahtuma-aikaan viidennellä kuulla raskaana.
Osapuolten parisuhde oli kestänyt noin vuoden. Suhde oli jo kertaalleen kariutunut miehen pahoinpideltyä naisen. He olivat kuitenkin palanneet yhteen naisen havaittua olevansa raskaana. He menivät naimisiin kaksi viikkoa ennen käräjätuomioon johtaneita tapahtumia.
Onni jäi hyvin lyhyeksi, jos sitä edes oli.
Rikospäivää edeltävänä päivänä mies oli syyttänyt vaimoaan valehtelusta ja ottanut sormuksensa pois. Naisen mukaan mies oli ilmoittanut, ettei hän halunnut avioliittoa eikä lasta. Mies oli sanoi, että hän tulee mukaan lääkäriin ja lääkäri saa ottaa lapsen pois.
– Tiedän, miten lapsi saadaan pois, mies oli vaimonsa mukaan uhonnut.
Vaimo pelästyi ja nukkui seuraavan yön veljensä luona.
Naapuri kuuli huudot
Seuraavana päivänä vaimo palasi asuntoonsa yhdessä ystävättären kanssa.Vaimon oikeudelle kertoman mukaan mies oli raivostunut nähtyään ystävän olevan mukana.
Mies ryhtyi huutamaan toiselle naiselle. Vaimo puolusti ystäväänsä.
Vaimon mukaan seuraavaksi mies potkaisi häntä suoraan vatsaan. Nainen ryntäsi pakoon kohti asunnon ovea. Mies juoksi perässä, tarttui vaimoaan voimakkaasti kaulasta ja laittoi toisen kätensä tämän suun eteen.
Naisen onnistui riuhtaista itsensä otteesta irti. Hän pääsi asunnon ovesta rappukäytävään, mutta ilmeisesti liukastui ja kaatui selälleen porrastasanteelle.
Pahoinpitely jatkui. Mies kohdisti useita potkuja ja nyrkiniskuja vaimonsa alavatsaan.
Vaimo huusi kovaan ääneen apua. Naapurin rouva kuuli huudot ja avasi huoneistonsa ulko-oven. Mies näki ulkopuolisen henkilön olevan tulossa puuttumaan tilanteeseen ja poistui takaisin asuntoon. Vaimo puolestaan pakeni naapurin asuntoon.
Tällä välin mies kävi vaimon ystävättären kimppuun. ”Sitten sinä”, hän huusi ja potkaisi voimakkaasti naista vatsaan. Nainen tuupertui lattialle. Oikeudelle vaimon ystävä kertoi, että oli yrittänyt soittaa hätäkeskukseen. Se ei kuitenkaan onnistunut, sillä paniikissa hän ei saanut puhelimensa näppäinlukkoa auki.
Syytetyn kertomus
Ystävä todisti sen puolesta, että miehen vaimoonsa kohdistamat potkut suuntautuivat nimenomaan alavatsaan. Vaimo oli kertonut miehen aikeista tuoreeltaan myös naapurilleen.
Käräjäoikeus toteaa, että syyte törkeästä laittomasta raskauden keskeyttämisestä on näytetty toteen uhrin uskottavalla kertomuksella.Kertomusta tukevat uhrin ystävän ja naapurin kertomukset.
Vastaaja kiisti rikokset. Miehen mukaan vaimo oli nostellut muuton vuoksi tavaroita. Hän oli ollut huolissaan siitä, ettei sikiölle aiheutuisi vahinkoa. Hän myönsi puhuneensa vaimolleen abortista todeten, että jos tämä ei lapsestaan välittänyt, niin lääkäri voi keskeyttää raskauden.
Miehen mukaan riita oli syntynyt vaimon tullessa asunnolle ystävättärensä kanssa. Naiset olivat alkaneet huutamaan. Hän oli laittanut kätensä vaimon suun eteen, koska ei halunnut naapurien kuulevan huutamista ja käsittävän tilannetta väärin.
Syytetyn mukaan vaimo oli rynnännyt rappuun ja liukastunut. Mies väitti yrittäneensä tällöin auttaa, kun naapuri tuli paikalle. Miehen mukaan tilanne oli ollut nolo., ja siksi hän oli mennyt takaisin asuntoon. Vaimonsa ystävättären kimppuun mies kiistää käyneensä.
Vastaajan mukaan hänellä oli ollut tapahtuma-aikaan heikko suomen kielen taito, mikä vaikeutti puolisoiden välistä keskustelua. Miehen mukaan vaimo valehteli tapahtumista, koska tiesi heidän suhteensa päättyvän.
PETRI ELONHEIMO
petri.elonheimo@iltalehti.fi
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/03/kohti-parempaa-kulttuuria.html
KESKIVIIKKO 13. MAALISKUUTA 2019
Kohti parempaa kulttuuria

Iltalehti julkaisi kaksi oikeudenkäyntiuutista, jotka hätkähdyttivät ainakin itseäni. Ensimmäinen niistä koski tapausta, jossa mies tarttui linja-auton rattiin aiheuttaen vaaratilanteen ja huutaen samalla jumalan suuruutta arabian kielellä. Kuljettaja onnistui säilyttämään bussin hallinnan ja turmalta vältyttiin.

Tapaus käsiteltiin käräjäoikeudessa, joka piti mahdollisena, ettei jumalan suuruutta huutanut mies olisi pyrkinyt kaappaamaan bussia vaan saanut paniikkikohtauksen. Niinpä tämä välttyi rangaistukselta ja saattaa olla oikeutettu jopa 10 000 euron korvauksiin koska oli ollut tutkinnan aikana talteen otettuna.

Toinen uutinen kertoi huonosti Suomea puhuvasta miehestä, joka oli Lapissa pahoinpidellyt vaimonsa tarkoituksenaan aiheuttaa keskenmeno. Samalla hän oli ollut väkivaltainen myös tämän ystävää kohtaan. Lisäksi mies oli syyllistynyt vaimoaan kohtaan väkivaltaan jo aiemmin.

Niinpä oikeus päätyi rankaisemaan miestä ensikertalaisuuteen vedoten vain kymmenen kuukauden ehdollisella vankeusrangaistuksella ja yhteensä 2000 euron korvauksilla vaimolle. Ystävä ei saanut kokemastaan väkivallasta huolimatta korvauksia.

Nämä tuomiot eivät ole lainvoimaisia, joten niistä kuultaneen vielä hovioikeuden käsittelyn yhteydessä. Tässä vaiheessa on kuitenkin tehtävä kaksi johtopäätöstä.

* * *
Oikeudessa tuomittavina olleiden henkilöiden toiminta on syyttömyydestä ja ehdonalaisesta tuomiosta huolimatta ollut sellaista, ettei sitä voi mitenkään hyväksyä Suomessa. Ensimmäisen - syyttömän miehen - tapauksessa teon seurauksena olisi voinut olla pahimmillaan kuoleman aiheuttaminen muille matkustajille.

Teon kokonaisuutta arvioitaessa on myös huomioitava, että samoihin aikoihin sattui toinenkin samankaltainen tapaus. Niiden välillä ei ole havaittu yhteyttä, mutta on tietenkin mahdollista, että sellainen on vain jäänyt löytämättä.

Siksi tässä tilanteessa on tärkeää, ettei tapahtuneesta synny käsitystä, että Suomessa voi halutessaan yrittää syöstä linja-auton pois tieltä ilman, että oikeusvaltiomme rankaisee millään tavalla tapahtuneesta. Tämänkaltaisten tapausten riski on kasvanut rajusti vuodesta 2015 alkaen kun maamme ns. paremmasta kulttuuripiiristä peräisin olevan väestön määrä on kasvanut.

Toinen johtopäätös koskee pahoinpitelyyn syyllisen miehen saamaa tuomiota. Hänen kansalaisuudestaan ei ole tietoa, mutta abortin tekeminen vaimoa pahoinpitelemällä ei vastaa millään tavoin suomalaisen oikeuskäsitystä.

Siksi on syytä kysyä, että eihän käräjäoikeuden tarkoituksena ollut ehdollisen tuomion kautta luoda maahamme uudenlaista parempaa kulttuuria, jossa perheensisäisen sikiön tappamiseen tähtäävän väkivallan tekeminen olisi ellei hyväksyttävää niin ainakin katsottava pikkurikokseksi.

Tapauksen ensikertalaisuusluonnetta tarkasteltaessa on mielenkiintoista myös se, että pahoinpitelijä oli syyllistynyt väkivaltaan vaimoaan kohtaan jo aiemmin. Kyse ei siten ole sattumasta vaan miehen vakiintuneesta käyttäytymiskoodistosta. Toivottavasti kymmenen kuukauden ehdoton rangaistus on riittävä pelote sen muuttamiseksi. Epäilen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko taiteesta provosoituminen kulttuurinen tai suorastaan geneettinen eikä uskonnollinen ominaisuus?
Muslimitytön kokema väkivalta herätti kysymyksiä
Mitä meidän pitäisi tehdä maahanmuuttajanuorison väkivaltaiselle käyttäytymiselle?
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Näin äkkiseltään sanoisin, että ampuma-aserikokset liittyvät usein myös huumausainerikollisuuteen, joten asukasmäärään suhteutettuna ulkomaalaisten (Viro, Venäjä mukaanlaskettuna) osuus voi olla melko suuri.
Tosin tarkoitin siis luvattomien aseiden hallussapitoa, en luvallisten aseiden/patruunoiden väärinsäilyttämistä ym. mitkä myös ovat ampuma-aserikkomuksia-tai rikoksia.
Kyllähän -muunmaalaiset- taitavat kansoittaa melkoisella prosentilla VAHOn laitoksia. Merkille pantavaa lienee rikostilastoissa se, että henkirikosten määrä Suomessa on historiallisen pieni per vuosi tätä nykyä. Jos niistä siivoaa rikollisten välienselvittelyt ja känniympyröissä tapahtuneet teot, niin mitä voidaan sanoa peruskansalaisen osuudesta näihin rikoksiin? Joka tapauksessa kehitys on ollut positiivista.

Eräs wanha poliisi, jo ikuisuuteen siirtynyt, kertoi näkemyksenään, että -70-luvulle asti tilastoja rasittivat vielä sodassa olleet miehet. Eräitäkin kertoja tekoon syyllistyneitä kuulustellut poliisi oli pohtinut, että missä määrin sotakokemukset suorastaan aiheuttivat henkirikoksia. Hän oli sitä mieltä, että aivan selvästi.

Jos näin on, niin millä tavoin asia pitää huomioida, kun nykyisiltä sota-alueilta tulee ihmisiä maahan?
 

dr. Strangelove

Kersantti
Voi olla näinkin kuin sanot. Tästä jutusta tuli vain jotenkin mieleeni se taannoinen itseoppinut brittiläinen aseseppä . Mutta ehkäpä me kuulemme vielä joku päivä tämän asian todellisen laidan. Vaan toisekseen niin onhan nämä uussuomalaiset kunnostautuneet viimeaikoina vähän joka alalla..
Kuullaan varmasti, jos joku muistaa siitä uutisoida asian tullessa julkiseksi. Kaikki on toki mahdollista ja varmasti jossain vaiheessa joku tuoreemman henkilötunnuksen omaavakin paukkurautoja alkaa itse väsäillä mutta melkein väittäisin sen jäävän marginaaliin tulevaisuudessakin.
 

Merkava

Eversti
Kyllähän -muunmaalaiset- taitavat kansoittaa melkoisella prosentilla VAHOn laitoksia. Merkille pantavaa lienee rikostilastoissa se, että henkirikosten määrä Suomessa on historiallisen pieni per vuosi tätä nykyä. Jos niistä siivoaa rikollisten välienselvittelyt ja känniympyröissä tapahtuneet teot, niin mitä voidaan sanoa peruskansalaisen osuudesta näihin rikoksiin? Joka tapauksessa kehitys on ollut positiivista.

Eräs wanha poliisi, jo ikuisuuteen siirtynyt, kertoi näkemyksenään, että -70-luvulle asti tilastoja rasittivat vielä sodassa olleet miehet. Eräitäkin kertoja tekoon syyllistyneitä kuulustellut poliisi oli pohtinut, että missä määrin sotakokemukset suorastaan aiheuttivat henkirikoksia. Hän oli sitä mieltä, että aivan selvästi.

Jos näin on, niin millä tavoin asia pitää huomioida, kun nykyisiltä sota-alueilta tulee ihmisiä maahan?
Joo, kyllähän "tavan kansalaiset" ovat näissä harvinaisuus. Törkeissä huumausainerikoksissa ulkomaalaisten osuus on ollut huomattava, tosin nyt nettiostojen käsiin räjähtämisen myötä se on laskenut. Tähän perustin näkemykseni siitä, että ampuma-aseisiin liittyvä rikollisuus olisi marginaalista ulkomaalaisten keskuudessa. Nämä militanttiryhmiin kuuluneet ovat sitten tietysti vielä asia erikseen. Heillä kynnys väkivaltaan on matala ja jonkinlaisia valmiita johtosuhteita olemassa.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Vahva epäily itämerensuomalaisesta alkuasukkaasta.


https://rikosuutiset.fi/poliisi-sai-ilmoituksen-aseistautuneesta-ravintolavieraasta-ilmoittaja-epailty-itse/
Poliisi sai ilmoituksen aseistautuneesta ravintolavieraasta – ilmoittaja epäilty itse
13.3.2019 10:11
https://www.facebook.com/sharer.php?u=https%3A%2F%2Frikosuutiset.fi%2Fpoliisi-sai-ilmoituksen-aseistautuneesta-ravintolavieraasta-ilmoittaja-epailty-itse%2F
Lahti. Aikaisin keskiviikon puolella tuli ilmoitus, jonka mukaan mieshenkilö oli Lahden keskustassa sijaitsevassa ravintolassa varustautuneena aseen kanssa. Partio otti ilmoituksen perusteella kuvatun henkilön kiinni ravintolasta. Asetta ei löytynyt. Asiaa selvitettäessä ilmeni, että henkilö oli todennäköisesti soittanut itse perättömän ilmoituksen. Miestä epäillään perättömästä vaarailmoituksesta.
 

hansai

Ylipäällikkö
Lahden oikeustalolla taisi olla tänään jokin specialhappening...kun poliiseja oli keskikokoisen kaupungin vahvuuden verran ympäri pihaa ja siviili Octavioitakin liki yhden käden sormien verran..

Olisiko ollut jonkun mopokerhon käräjät..?
 

rööperi

Kapteeni
BAN
Joo, kyllähän "tavan kansalaiset" ovat näissä harvinaisuus. Törkeissä huumausainerikoksissa ulkomaalaisten osuus on ollut huomattava, tosin nyt nettiostojen käsiin räjähtämisen myötä se on laskenut. Tähän perustin näkemykseni siitä, että ampuma-aseisiin liittyvä rikollisuus olisi marginaalista ulkomaalaisten keskuudessa. Nämä militanttiryhmiin kuuluneet ovat sitten tietysti vielä asia erikseen. Heillä kynnys väkivaltaan on matala ja jonkinlaisia valmiita johtosuhteita olemassa.
Nythän huumausainerikoksia voi tehtailla kun niihin tarjotaan starttirahaa sossusta vasemmalta ja oikeelta. Haluaako joka arvata, että mitä tapahtuu siinä vaiheessa kun Suomen valtio lopettaa mamutuksen/kansan vaihdon tukemisen ja syystä tai toisesta kansan vaelluksen majoitus ja ruokkiminen loppuu sossun avustuksella? Uskon, että hassuja päähänpistoja tulee tapahtumaan oli sitten militanttitaustaa tai ei.
 

Passi

Kenraali
Lahden oikeustalolla taisi olla tänään jokin specialhappening...kun poliiseja oli keskikokoisen kaupungin vahvuuden verran ympäri pihaa ja siviili Octavioitakin liki yhden käden sormien verran..

Olisiko ollut jonkun mopokerhon käräjät..?
Oikein.

Cannonball-huumejutun käsittely alkoi – useita poliiseja turvaamassa oikeudenkäyntiä Lahdessa
https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2526541
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Kahdessa bussissa tapahtui terroriteon yritys itsenäisyyspäivän aattona. Ja nyt pitäisi uskoa että kyseistä tekoa yrittäneillä oli jonkinlainen "paniikkikohtaus"??????

Vittu mitä paskaa. Onko oikeuslaitoksen seassa myyriä joiden tarkoitus on pilata uskottavuus?

10000 euroa siitä että tässä maassa tarttuu bussin rattiin ja huutaa uskontunnustuksia. Varmaan saavat jäädä maahankin. Koska muutenhan on joku sekopäävihreä koneessa protestoimassa.

Seuraava bussitempaus jos onnistuu niin sen jälkeen lentää paskaa.
 
Viimeksi muokattu:

g21.45acp

Kapteeni
Kahdessa bussissa tapahtui terroriteon yritys itsenäisyyspäivän aattona. Ja nyt pitäisi uskoa että kyseistä tekoa yrittäneillä oli jonkinlainen "paniikkikohtaus"??????

Vittu mitä paskaa. Onko oikeuslaitoksen seassa myyriä joiden tarkoitus on pilata uskottavuus?

10000 euroa siitä että tässä maassa tarttuu bussin rattiin ja huutaa uskontunnustuksia. Varmaan saavat jäädä maahankin. Koska muutenhan on joku sekopäävihreä koneessa protestoimassa.

Seuraava bussitempaus jos onnistuu niin sen jälkeen lentää paskaa.

Käräjäoikeuden lautamiehet ovat "poliittisella mandaatilla", pahimmillaan molemmat (käsittääkseni enää kaksi) ovat ajatuksiltaan hyvinkin myötämielisiä, jolloin ammattituomarin mielipiteellä ei ole mitään merkitystä
 
Viimeksi muokattu:

YliKoo

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Käräjäoikeuden lautamiehet ovat "poliittisella mandaatilla", pahimmillaan molemmat (käsittääkseni enää kaksi) ovat ajatuksiltaan hyvinkin myötämielisiä, jolloin ammattituomarin mielipiteellä ei ole mitään merkitystä
Vaikuttaa lopputulokseen varmasti myös. mtutkinta ja syyttäjä, sekä millaista materiaalia hänellä on syytteen tueksi.

Eli tutkinta tuskin löytää sellaista, jota ei halua löytää, helpoin selitys saattaa olla myös sopivin. Se on aika selvää, että nuo kaksi valopäätä tuskin tunsivat toisiaan, mutta onko heillä yhteinen yllyttäjä vai onko yksi väliporras, vaikeammin selvitettäviä asioita. Joku Taposen tyyppinen tutkinnanjohtaja ei varmuudella edes etsi.
 

Kyrätulli

Kersantti
Ja näyttö. Ymmärtääkseni syyttäjä ei vie eteenpäin tapauksia joissa tulee korvamakiaa oikeussalissa näytön puutteen vuoksi eli ilman varteenotettavaa epäilystä syyllisyydestä.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#kotkot

1 hr ·

Ruotsissa ripustellaan jo isis-lippuja kaduille.
Voi teitä hyvätahtoisia naiiveja pohjolan asukkaita. Ette tiedä mihin sekasoppaan olette itsenne lianneet. Jos luulet, että islamismin mukana tulleet ilmiöt, kuten kunniaväkivalta, isis-terroristit ja grooming jengit ovat nyt jo huolestuttavia, odotapa vaan vielä sellaiset 10 vuotta.
Aikakone tulevaisuuteen on itämerestä länteen. Ei teitä auta edes varoitella. Olette päättömiä kanoja, kun kyse on islamismista.
Putin nauraa itsensä pankkiin, kun Venäjän lisäksi käsissänne on vaarallisia uskonnollisia fanaatikkoja, jotka jakavat kansanne kahtia ääriryhmittymiin. Jos EU näyttää mielestäsi turvalliselta tulevaisuudessa, elät laalaa-maassa.
Mikäs sen mukavampaa elämää maassa, missä on äärioikeistolaisia ja islamisteja paikat täynnä ja Venäjä hiillostamassa niskaan. Suomi, olet pulassa.
Säpo: Ruotsiin kohdistuva turvallisuusuhka on kasvanut, ja sillä on uusia muotoja.
 

g21.45acp

Kapteeni

Sitten jotkut miettivät, miksi vartijoilla ja julkisten tilojen järjestyksenvalvojilla ei voisi olla ampuma-aseita.
 
Top