Suomen sisäinen turvallisuus

Teräsmies

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Amfetamiini on keskeinen huumausaine koko Suomessa: Kymmenen kaupungin yhteenlasketut amfetamiinin käyttömäärät olivat jo pitkälle yli 300 kiloa vuonna 2018, kun kahta vuotta aiemmin ne olivat 200 kilon luokkaa.

Amfetamiini luokitellaan erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi.

– Esimerkiksi Lahti on aina ollut varsin kovan käytön aluetta, ja yllättävän korkeita amfetamiinipitoisuuksia havaittiin nyt myös Kouvolassa, joka on tutkimuksessa ensimmäisen kerran mukana, kehittämispäällikkö Aino Kankaanpää THL:stä kertoo.
https://yle.fi/uutiset/3-10688390
 

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Poliisi epäilee, että puukottaja on saapunut Ruotsiin pohjoisrajan kautta, sanoo Aftonbladet.
Haagan puukotuksista etsityn Hayder Al-Hmedawin, 33, epäillään oleskelevan Ruotsissa, kertoo Aftonbladet.
Poliisin mukaan hän puukotti entistä puolisoaan ja tämän ystävätärtä perhetapaamisen jälkeen Pohjois-Haagassa Helsingissä sunnuntaina 3. maaliskuuta noin kello 12.30.

Tässä yhteydessä myös Al-Hmedawin ja hänen entisen vaimonsa yhteiset lapset saivat vammoja.

Hänet lisättiin viikko sitten lauantaina Euroopan etsityimpien listalle. Hän on ollut karkuteillä pian kaksi viikkoa.

Poliisi epäilee, että Al-Hmedawin on saapunut Ruotsiin pohjoisrajan kautta, ja että hänellä on Ruotsissa tuttuja.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006035610.html?ref=rss
 

Rajajääkäri

Kenraali
Lahjoittaja

Lunni

Eversti

Stagideus

Majuri
Lahjoittaja
Olen tässä pyrkinyt jututtamaan noita hiekka- ja rämekansalaisia aina kun on tarjoutunut tilaisuus ja tämän rajallisen aineiston perusteella tehdyt anekdootilliset huomiot ovat:

-Irakista tullut suuremmassa määrin rikollista paskasakkia (toim. huom. ei kaikki tietenkään)
-Syyrialaiset & Kurdit omien havaintojen mukaan kohtuullisella aktiivisuudella pyrkivät duuniin, opettelemaan kieltä, koulutukseen, integroitumaan ainakin jossain määrin. Ei näillä tietenkään kotiinpaluu ole mielessä, ihan maahanmuuttona ovat tätä asyl-leikkiä ajatelleet.
-On ollut sanojensa mukaan tilanteita, jossa esimerkiksi VOKin käytävällä henkilö X on nähnyt henkilön Y, joka on todennäköisesti lahdannut puolet henkilön perheestä kotopuolessa. Kuumotukset siitä ja vitutus, että eurooppalaiset ei tunnu tajuavan mitä kaikkea sieltä on tullut.
-Yleensäkin TP-hakijat eivät ole mikään homogeeninen massa, vaan eri kulttuureja, kansalaisuuksia ja uskontoja eri puolilta, yhdistävä tekijä välillä pelkkä mamuisuus.
-Matka tänne on yleensä kuin raportti kaikista niistä ongelmista, mitä tähän siirtolaiskriisiin on liittynyt. Milloin on Saksassa otettu kiinni ja ulkomaalaistaustainen vartija sanonut, että 150 taalaa kun latoo hanskaan niin takaovi jää auki (tilaisuus käytetty tietenkin), milloin maksettu ihmissalakuljettajille tuhansia matkan eri vaiheissa yms. Erään henkilön mukaan Suomessa kumminkin verrattain hyvä tilanne Saksaan verrattuna, kuulemma sinne olisi jäänyt loisimaan paljon rikollista ainesta, ns. huonoa sakkia.
-Afrikkalaistaustaisista vähemmän juttukokemuksia. Tuntuvat juoksevan pesän perässä ja hengailevan keskenään paljon.
-Tässä erikoisbonusvitutusjuttu: Kuten moni tiesi aikanaan, Ruotsissa todellakin lapattiin sisääntulevaa jengiä Tukholmassa poliisin / vartijoiden toimesta suoraan Pohjois-Suomea kohti lähteviin kulkuvälineisiin ilman minkäänlaisia toimenpiteitä/kontrollia silloin, kun sitä sakkia rupesi sieltä yhtäkkiä Tornioon valumaan.
Saatanan laventelintuoksuiset velliperseiset mälliäyskärit! Ansaitsevat jokaikisen tipan sitä mitä ovat tilanneet...


En missään tapauksessa pyri kiihottamaan viestilläni mitään kansanryhmää vastaan. Tämä postaus on kuplinut aivolohkossa jo jonkin aikaa ja motivaationa kirjoitukselle on antaa pieni vilaisu savuverhon taa, valtaosa tämän foorumin käyttäjistä kun ei varmaan ihan kauheasti ole näiden maahanmuuttajien kanssa tekemisissä.

Nämä jutut perustuvat ihan yksityishenkilönä tehtyihin havaintoihin ja käytyihin keskusteluihin.
Itse suhtaudun mamuihin ihmisinä siinä missä keneen tahansa muuhunkin. On sitten henkilöstä kiinni muuttuuko suhtautuminen negatiivisempaan suuntaan vai ei. Yllättävän hyvin tulee toimeen kun ottaa ihmisen ihmisenä. Lämpöväreilyäkin on tullut vastaan, mutta siitäkin selvitty.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Ylipäällikkö
Iisalamen Husseineja vai olisko ollunna peräti Kiuruveeltä kotosi... Vanha perinteinen savolaissuku, isovihasta asti ohraa viljellyt ja Kalevalaan kepposensa kertoneet.
Ilmeisesti savon tunnettua Husseinin lääkärisukua..on tämä taloustilanne karmea juttu, kun lääkärismieskin joutuu varastamaan nykyään jopa veitsiä ja kenkiä?
Kyllähän tälläiset korkeakoulutetut kestävyysvajeen paikkaajat pitäisi olla koulutustaan vastaavassa työssä...olen lukenut mediasta, että maassa olisi jopa lääkäri pulaa...
On täysin vahingollista istuttaa tälläista kultakimpaletta viattoman harjoitusviillon vuoksi..monilla menee työ veriin..

Vartija oli ottanut kenkiä anastamassa olleen Husseinin kiinni ja taluttanut tätä, kun Hussein oli tarttunut takkinsa taskussa olleeseen veitseen ja iskenyt vartijaa kaulaan täysin yllättäen.
Veitsi oli anastettu hetkeä aiemmin.
Ottaen huomioon viillon sijainti ja pituus, * (uhrille) aiheutuneiden vammojen vakavuus, tekovälineenä käytetyn veitsen terän pituus ja Husseinin koulutuksekseen ilmoittama lääkärinkoulutus, käräjäoikeus katsoo, että Husseinin on tullut ymmärtää, että * kuolema olisi voinut olla kaulaan viiltämisen vähintäänkin todennäköinen seuraus, tuomiossa perustellaan.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Ylipäällikkö
Lapsista noin puolet on tyttöjä ja puolet poikia. Osa lapsista on jo täysi-ikäisiä.
Isis-lapsia on palannut kriisialueelta Suomeen – palaavien suomalaislasten erityistarpeisiin varauduttava
Kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen sisäministeriöstä: Lasten määrää ei tiedetä, mutta kuntien tulisi varautua palaajiin. Suomessa pitää räätälöidä tuki lapsille, jotka ovat joutuneet tekemisiin väkivaltaisten radikaalien ideologioiden kanssa.

Suomalaisjuuristen lasten määrää Syyrian leireillä ei tiedetä. Suomeen saapuessaan he tarvitsevat monenlaista tukea ja apua, sillä he ovat kokeneet poikkeuksellista väkivaltaa. Kuvituskuva.
KOTIMAA Lännen Media 6:00 0
Johanna Puukka
Syyrian sota-alueilta on palannut myös suomalaisjuurisia lapsia, sanoo Helsingin kaupungin lastensuojelun sosiaalityön päällikkö Jonna Vanhanen Lännen Medialle.
Kriisialueilta Suomeen palanneiden suomalaisten lasten määrä on Vanhasen mukaan vähäinen, mutta tilanne voi hänen arvionsa mukaan muuttua. Islamilainen kalifaatti on murenemassa.
– Viime vuosina palaajat ovat olleet yksittäisiä, mutta asiaan liittyviä kyselyjä on tullut, Vanhanen lisää.
Suojelupoliisin arvion mukaan Syyrian ja Irakin konfliktialueille on matkustanut Suomesta yli 80 tunnistettua henkilöä. Heistä parikymmentä on täysi-ikäistä naista ja noin 30 lasta. Lapsista noin puolet on tyttöjä ja puolet poikia. Osa lapsista on jo täysi-ikäisiä. Alueella on myös syntynyt lapsia, joilla on kytkös Suomeen.
Noin 20 henkilöä on palannut konfliktialueelta Suomeen. Suojelupoliisi ei kerro palaajien ikä- eikä sukupuolijakaumaa operatiivisista syistä.
Helsinki–Vantaan lentokentänsosiaali- ja kriisipalveluista vastaa Vantaa. Psykososiaalisten palvelujen palvelupäällikkö Mirja Varis sanoo, että heidän tietojensa mukaan kentän kautta ei ole saapunut kriisialueelta lapsia.
Variksen mukaan kriisialueelta palaavan lapsen tilanne on periaatteessa samanlainen tilanne kuin muunkin lapsen. Jos lastensuojelulle tai kriisiavulle on tarvetta, sitä järjestetään.
– Tarve arvioidaan aina lapsi- ja asiakaskohtaisesti, Varis lisää.
Keskustelu niin sanotuista Isis-lapsista ryöpsähti viime viikolla julki tulleen suomalaisen Sannantapauksen seurauksena. Pakolaisleirillä oleva Sanna kertoi haluavansa palata Suomeen neljän lapsensa kanssa, vaikka arvelikin joutuvansa palattuaan vankilaan.
Sisäministeriön poliisiosastonkehittämispäällikkö Tarja Mankkinen sanoo, että kansainvälisten arvioiden mukaan Isis-lasten määrä on suuri.
– Kalifaatin alueella syntyneiden lasten määrä ei ole meillä eikä kenelläkään tiedossa. Ilmiö on tässä mittakaavassa Suomelle ja Euroopalle uusi. Vastaavaa ei ole aiemmin tapahtunut konfliktialueilla.
Keväällä 2017 Suomi hyväksyi mallin viranomaisyhteistyöstä palaajien varalta. Sen valmisteli sisäministeriön asettama sisäisen turvallisuuden ja oikeudenhoidon ministeriryhmä.
– Ryhmä kuuli myös lastensuojelun asiantuntijoita. Viranomaisilla on laajasti osaamista. Mallin avulla palvelut kytketään toisiinsa. Haasteena on lisätä kuntien tietoisuutta palaajalasten tilanteesta ja erityistarpeista, Mankkinen sanoo.


Hän toteaa myös, että Suomessa on puutetta räätälöidystä tuesta lapsille, jotka ovat joutuneet tekemisiin väkivaltaisten radikaalien ideologien kanssa.
Palaajalapset tulevat vaikeista ja poikkeuksellisen väkivaltaisista olosuhteista. Lapset ovat YK:n turvallisuusneuvoston tietojen mukaan kantaneet aseita, pidättäneet, vartioineet ja rangaisseet siviilejä. Lapsia on käytetty myös itsemurhapommittajina. Nuorin lapsi, jonka tiedetään mestanneen ihmisen, on ollut 3-vuotias.
Supon mukaan alueelta palattiin pääsääntöisesti vuosina 2012–2016. Palaaminen on hiipunut vuodesta 2016 lähtien, koska tuolloin matkustaminen terroristisessa tarkoituksessa kriminalisoitiin Suomessa.
Kaikkien palaajien taustat selvitetään mahdollisimman tarkoin. Jos konfliktialueelta palaavan epäillään syyllistyneen rikoksiin alueella ollessaan, asiasta aloitetaan rikostutkinta. Terrorismirikokset tutkii Suomessa yleensä Keskusrikospoliisi.
Lasten rikosoikeudellinen vastuu alkaa Suomessa 15-vuotiaana.
Eduskunnan kyselytunnillaviime viikolla pohdittiin, mitä Suomeen palaamista yrittäville Isisin jäsenille pitäisi tehdä. Vierastaistelijoiden tilanteesta on sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) mukaan keskusteltu myös EU-tasolla.
– On tärkeätä, että rikosvastuu toteutuu ja mielellään jo tapahtuma-alueella. Brysselissä on pohdittu, voisiko kansainvälinen tuomioistuin toimia paikan päällä Lähi-idässä. Suojelupoliisi valvoo jokaista paluuta. Rikosoikeudellinen vastuu voidaan selvittää myös Suomessa, Mykkänen sanoi eduskunnassa.
Isis-jäsenten lasten kohtaloon kiinnitti huomiota muun muassa vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto.
– Rikosvastuulla on ikäraja. Lasten asemaa käsiteltäisiin lastensuojelun menetelmin. Tästä tulisi vaikeita kysymyksiä esimerkiksi perheen koossapitämisen kanssa. Meidän on kuitenkin tärkeä osoittaa ihmisyyttä pieniä lapsia kohtaan, Mykkänen vastasi.
Toukokuussa aloittava uusi lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen ei halua kommentoida Isis-lapsia ennen toimikautensa alkua.
Väistyvä lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila sanoo, että Suomen tulisi ottaa vastaan vierastaistelijoiden lapset, vaikka heidän vanhempiaan ei otettaisi takaisin maahan.
– Lapsia ja aikuisia ei voi niputtaa yhteen asiassa, jossa vanhemmat ovat vieneet lapsensa olosuhteisiin, joihin vastuulliset vanhemmat eivät lapsiaan vie, Kurttila sanoo.
Kurttila on ehdolla eduskuntaan Sdp:n riveissä kevään vaaleissa.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4513765/Isislapsia+on+palannut+kriisialueelta+Suomeenpalaavien+suomalaislasten+erityistarpeisiin+varauduttava
 

Mili

Kapteeni
Uusia leikkejä lastentarhaan? Sunnit vs. Shiat tai ISIS vs. vääräuskoiset?

Inkkarit vs. cowboyt ja poliisit vs. rosvot on niin läst siison.
 

MeriTJ

Eversti
Lahjoittaja
Uusia leikkejä lastentarhaan? Sunnit vs. Shiat tai ISIS vs. vääräuskoiset?

Inkkarit vs. cowboyt ja poliisit vs. rosvot on niin läst siison.
Kyllähän tosiasiana voi pitää että noista Isis-lapsista tai mistään muistakaan pari vuotta varhaisteineinä aivopestyistä on haastava saada yhteiskuntakelpoista veronmaksajaa. Pähkinänkuoressa meinaan sitä että minäkuvan ja muun yksilön kasvun altteimmassa vaiheessa ladataan aivopesua täysillä ja poistetaan sosiaaliset pidäkkeet kohdella jotakin ihmisarvon mukaisesti sekä poistetaan luontaisia pidäkkeitä tappaa toinen ihminen niin yksilön palauttaminen terveelle ja normaalin ihmisen yhteiskuntakelpoiselle tasolle vähän vanhempana on vaikeaa. Juu, kyllä, joku voi onnistua ja olla isona vaikka astronautti mutta tilastollisesti siinä on sellainen paskakasa josta ei vapaaehtoisesti omaan yhteisöönsä ole järkevä ottaa yhtään yksilöä.
 

YJT

Eversti

g21.45acp

Kapteeni
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2cc5be70-fa92-4d91-8f6e-b5a88e890606?fbclid=IwAR3POuHZ83ks4UOs6hbAwfSLA-Xdu5S87QpBxGjgaK5StS6khsoAnC2H6SA

IL kirjoitti:
– Kuulustelujen perusteella usea henkilö on yrittänyt keskeyttää hyökkäystä.Lapset ovat menneet väliin puolustamaan äitiään, ja lisäksi yksi sivullinen yritti keskeyttää hyökkäyksen, mutta häntä uhattiin veitsellä. Toisella sivullisella sattui olemaan jonkinlainen rengasrauta mukanaan. Vaikuttaa siltä, että hän on ollut ihan merkittävässä osassa siinä, että teko on keskeytynyt.
Rengasrautahenkilö on saatava tuomiolle vähintään järjestyslain vastaisen toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta julkisella paikalla
 

Rajajääkäri

Kenraali
Lahjoittaja
Ilmeisesti savon tunnettua Husseinin lääkärisukua..on tämä taloustilanne karmea juttu, kun lääkärismieskin joutuu varastamaan nykyään jopa veitsiä ja kenkiä?
Kyllähän tälläiset korkeakoulutetut kestävyysvajeen paikkaajat pitäisi olla koulutustaan vastaavassa työssä...olen lukenut mediasta, että maassa olisi jopa lääkäri pulaa...
On täysin vahingollista istuttaa tälläista kultakimpaletta viattoman harjoitusviillon vuoksi..monilla menee työ veriin..
Mutta kyllä Suomen oikeuslaitoksen ratkaisut tuntien, ymmärtävät karmean yhteiskunnan kaltoinkohtelun lääkärismiestä kohtaan ja hän pääsee jatkamaan ansiokasta lääkärin uraansa paikallisessa terveyskeskuksessa.
 

Merkava

Eversti

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Eiköhän se ole enemmän ideologinen ero kuin ampumakoulutusero.

https://www.ajc.com/news/national/here-why-police-don-shoot-wound-the-case-deadly-force/IV4ohtIm6r8FaEMj78u1bO/

Do officers really operate under a shoot-to-kill policy?
Police officers are trained to shoot as many rounds as necessary at the threat they are confronted with until the threat is neutralized – that is, they are trained to fire until the suspect is unable to shoot or in some other way injure the officer, other police or bystanders.
Why not “shoot to wound” instead?
For a couple of reasons: First, shooting to wound someone may not stop the threat. If a person is shot in the leg, the threat may still exist as a suspect could still use his or her hands to fire a gun or stab with a knife.
 
Viimeksi muokattu:

Merkava

Eversti

ILoveEU

Majuri
Eiköhän se ole enemmän ideologinen ero kuin ampumakoulutusero.
Ei ne poliisit ole sen kummempia Suomessa kuin Yhdysvalloissa. Suomi on vain 5milj kansa, eikä ole ollenkaan vertailukelpoinen. Ihan eri asia myös se, että jos moottorisahamies pysäytetään yhdellä laukauksella - varmasti Suomessakin piiput kuumina, jos sahan tilalla on ase.

Youtubessa on Policeactivity kanava, jossa paljon kertovia bodycam otoksia näistä hankalista tilanteista, mihin voidaan joutua. Kanavalla on myös videoita siitä, kun ammutaan jalkoihin.

 
Top