Suomen sisäinen turvallisuus

@Vonka , kyllä mielestäni Ylikoon kirjoituksesta voi erotella tuon yllä lainaamani osan ja käsitellä kirjoitusta erillisenä sellaisena kuin siinä seisoo.
Olen samalla kannalla kirkon toiminnan muutoksesta. Pidän virheellisenä sitä että jos valtiovallan edustajat ovat henkilö x kohdalla päätyneet kieltävään tp-ratkaisuun, niin kirkko asettu poikkiteloin asiassa ja antaakin turvaa henkilölle. Kielteiseen päätökseen on ollyt syynsä ja kirkon tulee hyväksyä tilanne.

Kiellän ehdottomasti kirkkoa käyttämästä maksamaani kirkolliseveroa kielteisten tp-hakijoiden hyysäämiseen !

.

Näin suomen ev.lut kirkko tukee laittomasti maassaolevia ja antaa positiivisen viestin jolla loppupeleissä tukee pakolaisten salakuljetusbisnestä...
 
@YliKoo no, toivottavasti teillä kristityillä on sitten joku tapa vaikuttaa kirkkonne toimintaan, jos kerta teille ei ole vaihtoehtona vaihtaa helluntaiseurakuntaan tai muuhun vastaavaan.
 
Mitä tulee siihen etteikö maahanmuuttokritiikki olisi "ei-toivottua", niin no, olen eri mieltä. Onhan sen nähnyt miten moni reagoi ihan asiallisiinkin kriittisiin ulostuloihin. Toki ei kaikki pidä sitä ei-toivottuna.
Tässä oli niin monta kieltosanaa perätysten, että merkitys jäi minulle avoimeksi.

Haittaakse?
 
Tässä oli niin monta kieltosanaa perätysten, että merkitys jäi minulle avoimeksi.

Haittaakse?
Ei haittaa. Yritin ilmaista sitä, että mielestäni on olemassa ihmisiä joiden mielestä asiallinenkin maahanmuuttokriittisyys on ei-toivottua, eli he näkevät käytännössä kaiken maahanmuuttokriittisyyden esimerkiksi rasismina.
 
@YliKoo no, toivottavasti teillä kristityillä on sitten joku tapa vaikuttaa kirkkonne toimintaan, jos kerta teille ei ole vaihtoehtona vaihtaa helluntaiseurakuntaan tai muuhun vastaavaan.
Olen käynyt jokusen kerran äänestämässä ja arvojani edustava henkilö on valtuustossa. Enpä usko, että vaikutus on järin suuri ainakaan valtionkirkon tasolla. Mielipidevaikuttaminen olisi ehkä tehokkaampaa mutta siihen en lähde koska suhteeni kirkkoon on hyvin käytännöllinen, ei uskoon perustuva.
 
Minua ei ihan hirveästi uskonnot kiinnosta, mutta olen ollut huomaavinani että evlut kirkko tuntuu lähinnä pyrkivän miellyttämään sitä mikä on kulloinkin yhteiskunnassa muodikasta. Käsittääkseni kristikunnasta jos puhutaan niin helluntailaisilla yms. homma pysyy tiukemmin paketissa.
 
toivottavasti teillä kristityillä on sitten joku tapa vaikuttaa kirkkonne toimintaan, jos kerta teille ei ole vaihtoehtona vaihtaa helluntaiseurakuntaan tai muuhun vastaavaan.
Varmaan olis, mutta myönnetään että eipä ole niin kovasti tullut oltua aktiivinen kirkon asioissa. Paljon on painanut aikanaan lasten mahdollisuudet saada kasteet, osallistua rippikouluihin...jne...jne... suomalaisia perinteitä.
Tämän on jotenkin mieltänyt itselle sellaisena tapa-kristityn olemisena samaan aikaan kun ilmeisesti kirkkome on luisumassa valtion periaatteiden vastaiseksi "tapa-rikolliseksi".
 
Kukahan täällä propagoi ja kääntää ja vääntää... :)

Käsiteltävänä asiana on alun alkaen vakava tuhotyö. Esitettiin myös ajatus, että "kirkko saa mitä tilaa". Kirkko kuitenkaan ei voi toimia toisin tai sitten se hylkää oman alkukristillisen oppinsa.

Ensin pitäisi tutkia, mistä on kyse. Antonia Ivanovnan ja Eveline Fadayelin tapauksissa kirkko antoi väliaikaisen suojan eli majoitti prosessin ajaksi. Ivanovna karkotettiin ja kuolemansairaalle Fadayelille annettiin oleskelulupa, ja hän menehtyikin kuukauden kuluessa päätöksen tulosta. Kumpaakaan kirkko ei haalinut vaan he kääntyivät kirkon puoleen.

Kirkko ei tietenkään voi asettua ulkomaalaislakia ja hallinto-oikeuden päätöksiä vastaan. Prosessit jatkuvat ja päättyvät aikanaan. Tuona ajanjaksona joillekin onnettomille, joilla on ollut vaikeuksia hoitaa itse asioitaan, on annettu apua.
 
Eli lähinnä seurakuntien tehtävänä on pyrkiä auttamaan turvapaikanhakijoita etenkin henkisellä tasolla. Joidenkin ahdistus on aika suurta kun nokka kääntyy kohti Lähi-Itää. Se, miten ja millä laajuudella esimerkiksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita autetaan, on kuitenkin jokaisen seurakunnan omassa harkinnassa, mutta ei siinä mitään varsinaisia rattaita muutella.

Tämä selviää aika pian, kun ottaa vähän selvää.

Turha siinä on mennä ja pistää kirkkoja palamaan. No, tästä ainakin ollaan yhtä mieltä. Jopa oodinit olivat ainakin Rajat kiinni -ryhmässä valmiit listimään kirkonpolttajan. Kirkko tuskin kaipaisi tällaista uhria...

Minusta Suomen sisäisen turvallisuuden kannalta olisi parempi, että olisi malttia enemmän ja kiihotusta vähemmän.
 
Minusta Suomen sisäisen turvallisuuden kannalta olisi parempi, että olisi malttia enemmän ja kiihotusta vähemmän.

Samaa mieltä...mutta suomessa on ihmisiä,jotka kiihottuvat liiankin herkästi kaikesta mikä poikkeaa poliittisesti korrektista linjasta..onko se "sisäsyntyistä kiihottumista" vai mitä, mutta kovasti se on vaan "muodissa"...
 
Samaa mieltä...mutta suomessa on ihmisiä,jotka kiihottuvat liiankin herkästi kaikesta mikä poikkeaa poliittisesti korrektista linjasta..onko se "sisäsyntyistä kiihottumista" vai mitä, mutta kovasti se on vaan "muodissa"...

Sanoisin, että loppupeleissä aika pieni mutta sitäkin äänekkäämpi poppoo.
 
Sanoisin, että loppupeleissä aika pieni mutta sitäkin äänekkäämpi poppoo.

Terve kommentti. Bäckmanilla on 200 hangaroundia, anarkisteja on ehkä saman verran tai vähemän. Eikä äkäisimmillä kansallissosialisteillakaan taida edes ruotsinlaivaa täyttää.

Nämä sitten pitävät hirveää mölyä samalla kun miljoonat muut laittavat feissiin linkin johonkin musakappaleeseen tai kertovat käyneensä syömässä. Mutta enemmistöstä ei puhuta mitään. Ikään kuin se olisi olemassa. Vain pakolaiset ja oodinit ovat tärkeitä. Ilmiöt nousevat suhteettoman suureen asemaan ajattelussamme.
 
Käsiteltävänä asiana on alun alkaen vakava tuhotyö. Esitettiin myös ajatus, että "kirkko saa mitä tilaa". Kirkko kuitenkaan ei voi toimia toisin tai sitten se hylkää oman alkukristillisen oppinsa.

Tuhotyö on rikos ja tuskin kukaan sitä täällä edes muuksi on väittänyt.
Tuo alkukristillinen oppi onkin mielenkiintoinen siihen aina vedotaan kun kirkolta jotain halutaan ja jos ei saa tai vaikka saisikin niin sitten erotaan, mutta kyllä minusta näyttää kovasti siltä että EVL kirkko on menettänyt oman uskonsa ja juoksee kaikkien muoti ilmiöiden perässä.
 
Valtakunnansyyttäjä poliiseista: Nokkiiko korppi korpin silmää?
ILPO KIURU
20.12.2013 klo 11:27

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/nissinen_blogi_poliisirikokset-13468

Vaikka nykyinen poliisirikoksia selvittävä järjestelmä on valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen mukaan toiminut "pääosin hyvin", nykytilanteessa nousee hänen mukaansa välillä mieleen ajatus siitä, että vaativimmat poliisirikosasiat olisivat siirrettävissä erilliseen tutkintaelimeen.

Nissinen käsittelee asiaa viraston sivuille kirjoittamassaan blogissa. Hän pitää mielenkiintoisena seurata, "nokkiiko korppi korpin silmää", eli miten poliisimiehen tekemäksi epäiltyjen rikosten tutkinta toimii. Viimeksi tällainen tapaus on ollut esillä mediassa Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarniontapauksessa.

- Vaikka tutkinnanjohto näissä asioissa on syyttäjällä, tutkijat ovat poliisin omaa henkilöstöä. Riittävä esteettömyys pyritään varmistamaan sillä, että tutkija on jostakin muusta poliisiyksiköstä kuin asiassa rikoksesta epäilty. "Kaverin" juttua ei pääse tai joudu tutkimaan, Nissinen kirjoittaa ja sanoo järjestelmän toimineen "pääosin hyvin".

- Silti nykytilanteessa nousee välillä mieleen ajatus siitä, että vaativimmat poliisirikosasiat olisivat siirrettävissä erilliseen tutkintaelimeen. Sellaisen perustamistahan pohdittiin meillä 1990-luvun alussa, kun poliisi- ja syyttäjätoimi olivat aivan eri tavoin organisoidut kuin nykyisin, hän kertaa.

Kokemus on Nissisen mukaan vuonna 1996 säädetyn lain jälkeen osoittanut, että kyseisiin asioihin sitoutuva työn määrä on kaikkea muuta kuin vähäinen. Lisäksi vaativimmissa poliisirikosasioissa tutkinnalliset syyt, nopeus ja muukin operatiivinen tehokkuus puoltaisivat hänen mielestään organisointikysymyksen avaamista.

Poliisin viimeisimmän rakenneuudistuksen (PORA III) myötä kaikkiin pian aloittaviin uusiin poliisilaitoksiin muodostetaan juristien johtamat oikeusyksiköt. Niille tulee myös tarkastusvastuuta ja muita sisäisen laillisuusvalvonnan tehtäviä.

- Parhaimmillaan PORA III voikin yhtenä tuloksena johtaa tehokkaaseen ja jo ennalta vaikuttavaan laillisuusvalvontaan. Realistisesti on toisaalta todettava, että tässä onnistuminen on vielä monen lukon takana. Missä tahansa hierarkisessa organisaatiossa on vaikea luoda sellainen sisäinen esikuntatyyppinen toiminto, joka omin toimin ja voimin vaikuttaisi aina organisaation todellisen ytimeen, sen toimintakulttuurin asti. Siinä tehtävässä pitää osata ja uskaltaa sanoa, jopa esimiehelle, Nissinen kirjoittaa.

Siitäkin on hänen mukaansa tosin vielä "pitkä matka" sellaiseen laillisuusvalvonnan ideaaliin, jossa katse on pääosin horisontissa eikä peruutuspeilissä.

- Parhaimmillaan laillisuusvalvonta ohjaa toimintaa jo ennalta ennen pohjakosketusta eli jo silloin, kun perusoikeuksien loukkaamisen karikoita vasta lähestytään. Varovaisuus on viisautta, Nissinen toteaa.
 
Mielestäni vonkan tulokulmat asioihin ovat kyllä hyviä. Elämme jonkinlaista murrosta tällä hetkellä ja erilaisiin kiihoituksiin kannattaa kunkin suhtautua stoalaisella tyyneydellä. Huomattava myös se, että meihin kohdistuu mielipidevaikuttamista tasan ja varmasti jokaisesta ilmansuunnasta.

Elämä muuten näyttää menevän niinkuin Paasilinnan kirjassa: monenkirkonpolttaja tulee kuolinvuoteellaan katuvaiseksi :rolleyes: ja rakennuttaa tottakai kirkon, jota hoitamaan tulee kuolinkirkkosäätiö. Kunnon kommunisti poltti miehuutensa vuosina eri sodissa paljon kirkkoja. Lopulta piti rakentaa sitten yksi......

Luterilainen kirkko on palaamassa pitkän korpivaelluksen jälkeen juurilleen ja yrittää tehdä niinkuin Oppikirjassa kehoitetaan tekemään. Minusta siinä ei ole mitään vikaa. En ole luterilainen, mutta olen lähes ylpeä siitä, että tuo instituutio pyrkii etsimään johtotähdekseen sen, minkä varaan kristillinen usko on rakennettu. Parempi näin kuin silloin, kun kirkko esiintyi vain vallanpitäjän kolmihaaraisena ruoskana. Jos luterilainen kirkko suorastaan kehottaa kansalaistottelemattomuuteen niin kyllä silloin yhteiskunnassa täytyy olla itsetutkiskelun paikka. Ja vakava sellainen.
 
Musta on tullut varmaan vähän vanha tylsä gubbe kun nykyään uskon että politiikkaan astumisen vaatimus pitäisi olla 30 vuoden ikä ja työnteko jossain muussa kuin vain poliittiseen päätöksentekoon liittyvässä työssä.

Samaa mieltä :rolleyes:
 
Minusta Suomen sisäisen turvallisuuden kannalta olisi parempi, että olisi malttia enemmän ja kiihotusta vähemmän.
Oi voi, fiksusti sanottu ja fiksut sen ymmärtääkin. Sama maltti on valttia sopisi kyllä moneen muuhunkin asiaan
 
Back
Top