Suomen sisäinen turvallisuus

Pandahki

Kapteeni
Kunniaväkivallan uhri Eva lyttää feministit: ”Kanssasisareni syyllistyvät kaksinaismoralismiin”

Tänään klo 8:06

Kunniaväkivallan uhriksi Suomessa joutunut Eva Tawasoli kertoo IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa, kuinka monet, jopa feministit, sulkevat silmänsä, jos aihe on liian hankala.

Eva Tawasoli
, 29, on kertonut julkisesti joutuneensa kunniaväkivallan uhriksi sen jälkeen, kun hän muutti synnyinmaastaan Iranista Suomeen 16-vuotiaana. Tawasoli ei halunnut käyttää enää Suomessa huivia.Tämän vuoksi häneen kohdistettiin kunniaväkivaltaa.

Tawasoli kummastelee IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa, miksi poliitikot ja välillä myös media vaikenee kunniaväkivallasta. Hänen mukaansa aiheesta eivät puhu edes feministit, joiden mukaan esimerkiksi kaikki vähemmistöt pitää ottaa huomioon.

– Itse olen feministi. Mun kanssasisareni jopa syyllistyvät kaksinaismoralismiin, Tawasoli sanoo.

Tämä on hieno ulostulo, ja se että se on kansallisessa päivälehdessä antaa pientä signaalia että "rasismi" -keskustelu on vihdoin ottanut käänteen järkeä kohden. Meidän ei ole mikään "pakko" sietää mitään minkä koemme epämiellyttäväksi tai omaan kulttuuriin sopimattomaksi, vaan meillä on vapaus valita.
 

Heikki

Majuri
Tämä on hieno ulostulo, ja se että se on kansallisessa päivälehdessä antaa pientä signaalia että "rasismi" -keskustelu on vihdoin ottanut käänteen järkeä kohden. Meidän ei ole mikään "pakko" sietää mitään minkä koemme epämiellyttäväksi tai omaan kulttuuriin sopimattomaksi, vaan meillä on vapaus valita.
Meidän ei ole pakko -- eikä todellakaan tule -- sietää laittomuuksia, pelkät epämiellyttävyydet pitää sietää niin kuin tähänkin asti. Olen kyllä samaa mieltä, että terveempään suuntaan mennään.
 

YJT

Kenraali
Ja siis tuossahan oli "Suomessa asuvat ulkomaan kansalaiset", eli ei ollenkaan kansalaisuuden saaneita ulkomaalais-taustaisia
Joo; esim kevättalvellahan uutisoitiin, että kaikki kuluvana vuotena siihen mennessä käräjillä seksusalirikoksissa vastaajana olleet henkilöt olivat nimen perusteella ulkomaalaistaustaisia (taisi siellä kyllä olla yksi ruotsinkielinen nimikin joukossa).

Ilmeisesti poliisin rikosilmoitusjärjestelmä on ainoa helppo paikka tilastoida "yhdellä napin painalluksella" epäiltyjä esim syntymämaan perusteella. Jos lähdettäisiin haarukoimaan lainvoimaisen tuomion saaneita, niin se vaatisi paljon enemmän työtä, ja luultavasti tulokset eivät merkittävästi poikkeaisi rikosilmoitusjärjestelmän tuloksista; jos seulotaan ainoastaan niistä jutuista jotka lähtevät syyttäjälle asti. Tuo syyttäjälle lähetettyjen juttujen pino kuitenkin on sellainen josta on karsittu ilmeisen perusteettomat jutut pois ja sellaiset joissa ei ole saatu riittävästi syyllisyyttä tukevaa näyttöä, joten kaikki kiusanteko- ym ilmoitukset on jo karsittu pois.
 

hansai

Supreme Leader

Merten sheriffi

Greatest Leader
Varsin vihamielistä toimintaa Venäjän viranomaisilta informoida meitä tuollaisesta. Palstan russofobit varmaan epäilevät tuotakin ryssän itsensä masinoimaksi. Löysätkää foliota jos näin luulette.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Varsin vihamielistä toimintaa Venäjän viranomaisilta informoida meitä tuollaisesta. Palstan russofobit varmaan epäilevät tuotakin ryssän itsensä masinoimaksi. Löysätkää foliota jos näin luulette.

Minä olen ihan ehdottomasti russofobi ja sieltä pahimmasta päästä, enkä sitä halua mitenkään peitellä :ROFLMAO: Sillä ei ole kuitenkaan tässä asiassa mitään merkitystä, kun miettii tuota nyt ihan miltä kantilta tahansa niin kyllä siellä joku ryssä on ollut asioita junailemassa...

Uutispalvelu Fontanka kertoi muun muassa viikko sitten tapauksesta, jossa kolme iranilaista oli jäänyt kiinni Viipurin lähistöllä toukokuun alussa.

Kolmikko oli lentänyt ensin liikemiesviisumeilla Moskovaan, josta he olivat matkustaneet heti aamuvarhaisella Pietariin junalla. Pietarista he olivat suunnanneet kohti Viipuria ja Suomen rajaa.

Miesten puhelimista löytyi karttakuvia Torfjanovkan (Ylä-Urpala) ja Vaalimaan rajanylityspaikoista sekä niiden lähimaastosta. Lisäksi heillä oli mukanaan muun muassa pihdit, säilykkeitä ja lämpimiä vaatteita.


Kokonaan toinen asia on sitten se onko Kreml ja FSB tuossa touhussa mukana...ehkä on tai ehkä ei.
 
Viimeksi muokattu:

Merten sheriffi

Greatest Leader
Kaveri bongasi tänään Finnairin lennolla Pariisista Helsinkiin mielenkiintoisen episodin. Koneeseen tuotiin kaksi mustaa käsi ja jalkaraudoissa. Eikö näitä pitäisi lennättää ulos maasta eikä maahan?
Edit: vaihdoin N sanan korrektimpaan.
 
Viimeksi muokattu:

Umkhonto

Kenraali
Mielenkiintoinen harjoitus Savossa. Sa palstatilaa myös ulkomailla.

Sadat viranomaiset harjoittelevat Mikkelissä kemikaalionnettomuuden varalta – harjoitus kiinnostaa myös kansainvälistä mediaa
Yleisö voi seurata harjoitusta kävelykadun puolelta ja sen läheisyydessä olevalta jättinäytöltä.
Mikkeli
22.5.2019 klo 06:00

Pelastushenkilöstö pesee kemikaalionnettomuuden uhria teltassa

Toxi Triage -harjoituksessa harjoitellaan muun muassa kemikaalionnettomuusuhrien puhdistamista. Esa Huuhko / Yle

Mikkelin torille lavastetaan kaasuhyökkäys tänään keskiviikkona. Myrkkykaasuvuodossa 50 ihmistä altistuu tappavalle kloorille välittömästi, yhteensä harjoituksessa on mukana 120 potilasta torilla ja lähialueella.
Tori on suljettuna tämän vuoksi klo 11–16 välisenä aikana. Alue on harjoituksen aikaan eristetty, mutta harjoitusta pääsee seuraamaan kävelykadun puolelta ja sen läheisyydessä olevalta jättinäytöltä.
Toxi Triage -harjoituksessa Mikkelin torille ilmestyy pakettiauto, josta kuvitteellisesti lasketaan kloorikaasua ilmaan. Harjoituksessa kaasuna käytetään piparmintun hajuista teatterisavua.
Tilanne on samalla viranomaisyhteistyöharjoitus, johon osallistuu kaikkiaan 300 henkilöä pelastuslaitokselta, ensihoidosta, poliisista, puolustusvoimista sekä Suomen Punaiselta Ristiltä.
Harjoitus kiinnostaa myös kansainvälistä mediaa, sillä BBC oli eilen tiistaina paikalla tekemässä juttua aiheesta Triagen harjoituksessa. Tänään varsinaisessa harjoituksessa paikalla on puolestaan Reuters.

Myös tekniikkaa testataan ainutlaatuisessa toriympäristössä
Toxi Triage (siirryt toiseen palveluun) on kansainvälinen, miljoonia euroja maksava hanke, jossa muun muassa kehitetään uusia menetelmiä erityisesti kemiallisten aineiden aiheuttamien suurten henkilövahinkojen varalle. Mikkelin torilla testataan esimerkiksi hengityskaasuanalysaattoria sekä myrkyllisten kemikaalien ja kaasujen leviämistä ilmaisevaa laitetta.
– Harjoituksessamme laite reagoi piparmintun hajuun, sillä kaasuna käytettävä teatterisavu on tehty sen hajuiseksi. Tosielämässä laite reagoi erilaisiin kemiallisiin joukkotuhoaseisiin, kertoo pelastuspäällikkö Jyri Silmäri Etelä-Savon pelastuslaitokselta.
Silmäri on ollut kerran aiemmin saman tyyppisessä harjoituksessa Ateenassa. Silloin harjoitus toteutettiin Kreikan ilmavoimien suljetulla alueella. Silmärin idea oli tuoda harjoitus keskelle kaupunkia ja juuri Mikkelin torille.
– Onhan tämä ainutlaatuista, että tällaisessa ympäristössä päästään hyvin aidon oloisesti tilannetta lavastamaan, Silmäri sanoo.

Sairaala mukana harjoituksessa
Mikkelin torilla henkilöitä hoidetaan eri vammojen perusteella, joita onnettomuus olisi voinut aiheuttaa.
Kloorikaasu voi muun muassa aiheuttaa vaurioita hengityselimiin, silmiin sekä limakalvoille. Potilaita näyttelevät henkilöt puhdistetaan erityisesti kaasulle altistuneiden ihmisten puhdistukseen suunnitelluissa puhdistuslinjastoissa.
Osa potilaista, jotka eivät vaadi välitöntä hoitoa, jäävät seurantaan ensiapupisteeseen torille.
Välittömän ensiavun jälkeen sairaalahoitoa vaativat potilaat kuljetetaan jatkohoitoon Mikkelin keskussairaalan uudistuneeseen päivystykseen, jossa järjestetään oma harjoituksensa suuronnettomuuden varalle. Tämän vuoksi Mikkelin keskussairaalaan kulku tapahtuu keskiviikkona kello 12–16.30 ainoastaan pääovesta, jossa järjestyksenvalvoja ja vapaaehtoiset ohjaavat liikennettä.
Sairaalalla kuullaan harjoitukseen liittyviä kuulutuksia ja paikalla saattaa olla tavallista enemmän sairaalan henkilöstöä ja muita harjoitukseen osallistuvia.

Viranomaisten yhteistyö testissä
Harjoituksessa ovat osallisena useat eri toimijat ja yhteistyötahot, joilla jokaisella on rooli todenmukaisen tilanteen perusteella. Pelastuslaitoksella on tilanteessa yleisjohtovastuu ja se vastaa pelastamisesta, puhdistustoiminnasta sekä väestön varoittamisesta.
Ensihoito hoitaa potilaiden vammaluokitukset sekä välittömän ensiavun ja kuljettamisen sairaalan päivystykseen. SPR on alueella ensiapupisteessä, poliisi eristämässä aluetta ja ohjaamassa liikennettä. Harjoituksessa pelastuslaitoksen käytössä on omien henkilöpuhdistuslinjojen lisäksi myös Maavoimien henkilöpuhdistuslinjoja sekä suojeluvalvontajärjestelmiä.

Väestön varoittaminen näkyy ja kuuluu
Harjoituksessa myös väestöä varoitetaan uhkaavasta vaarasta. Samalla testataan väestöhälytintä Mikkelin keskustassa sekä hyödynnetään 112 Suomi -sovelluksen varoitusjärjestelmää.
Sovelluksen kautta pelastusviranomaiset lähettävät "varoitusviestin", jossa kerrotaan kyseessä olevasta harjoituksesta. Viesti tulee push-viestinä niihin laitteisiin, joissa on viimeisin päivitys 112 Suomi -sovelluksesta ja jotka ovat 20 kilometrin säteellä Mikkelin keskustasta.

Harjoitus aiheuttaa ruuhkaa Mikkelin keskustassa
Keskiviikkona Mikkelin keskustassa Maaherrankatu suljetaan kokonaan liikenteeltä torin kohdalta ja Raatihuoneenkadulla torin kohdalla on käytössä vain toinen kaista.
Porrassalmenkadun liikennöinti tulee olemaan hyvin vilkasta ja siinä liikkuu myös runsaasti hälytysajoneuvoja. Viranomaiset toivovat, että autoilua vältetään keskustan alueella klo 12–16 välisenä aikana.

https://yle.fi/uutiset/3-10791947
 

Merkava

Kenraali
Kaippa tuossa on Dublin-palautuksista kyse? Ovat hakeneet ensin turvapaikkaa Suomesta, sitten kielteisen saatuaan päätyneet Ranskaan, joka pukkaa ne meille takaisin. Järkevää ja kustannustehokasta.
 

YJT

Kenraali
Top