Suomen sisäinen turvallisuus

StepanRudanskij

Kenraali
Lahjoittaja
Ajatelkaa kuinka paljon niitä kelloja on vielä liikkeellä, ei ihme että on niin paljon taustasäteilyä.:sneaky:
Puoliintumisaika on kyllä niin pitkä, että ei 70v tunnu missään.
Kellot on kyllä aika hyvin romutettu, perintöromuissa noita ihmisillä varmaan vielä on. Muistan, kuinka muinainen fysiikan opettajani esitteli tunnilla omaa rannekelloaan ja säteilymittari tikitti aika mukavasti. Tuo radiumpitoinen sinkkitahna on yleensä menettänyt valaisutehonsa ja/tai se on rapistunut irti. Radiumin säteilyteho on toki jäljellä. Jos teillä on vanhaa sotaromua tyyliin radiot valintalevyillä, kompassit, lentokoneiden kojelautanäytöt, niin noissa voi olla itsevalaisevaa radiumpohjaista maalia. Ei se säteily sellaisenaan ole ihmeemmin vaarallista. Ongelmia tulee, jos tuota radiumpitoista maalia pääsee elimistöön ja kuuma hiukkanen pysähtyy johonkin.
 

Umkhonto

Kenraali
Ajatelkaa kuinka paljon niitä kelloja on vielä liikkeellä, ei ihme että on niin paljon taustasäteilyä.:sneaky:
Puoliintumisaika on kyllä niin pitkä, että ei 70v tunnu missään.
Kehon sisäisestä säteilystä puhumattakaan :eek:Sitä on vaikea päästä karkuun.

Kalium-40
 

YliKoo

Respected Leader
Lahjoittaja
Suomen persreijässä jälleen naiset kohteena
.
Keski-ikäisen, mustiin housuihin ja mustaan takkiin pukeutuneen naisen luokse oli tullut neljä miestä.
Kaikilla miehistä oli tummat hyvin lyhyet hiukset ja parransänki.
Tuntomerkeistä päätellen ne oli Seitsemän Veljestä. Kolme oli rokulissa.
 

Marakatti

Kapteeni
Mut ollut sentään ihan miehiä eikä 17-v poikia. Olisi mukava tietää miten paljon raiskaukset on lisääntynyt tässä viimeisen viiden vuoden aikana.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Supreme Leader
Ex-poikaystävä sai murhasyytteen Porin julmasta henkirikoksesta
Keski-ikäinen nainen löytyi surmattuna kerrostaloasunnosta viime syyskuussa.
Henkirikokset
27.5.2019 klo 14:34
Itäpuisto 12 Pori, talossa epäillään murhaa, joka olisi tapahtunut 16.9.2018.

Itäpuiston henkirikos tapahtui kerrostaloasunnossa syyskuussa 2018.Katja Halinen / Yle

Antti Laakso

Jaa artikkeli Facebookissa7
Jaa artikkeli Twitterissä

Porin Itäpuiston henkirikoksesta on nostettu murhasyyte.

Syyttäjä Hannu Väntsi kertoo, että tapausta aletaan käsitellä todennäköisesti kahden viikon kuluttua maanantaina Satakunnan käräjäoikeudessa.

Keski-ikäinen nainen löytyi surmattuna kerrostaloasunnosta Itäpuistosta viime syyskuussa. Teosta epäiltynä on vangittu vuonna 1990 syntynyt ulkomaalaistaustainen mies, joka oli ollut seurustelusuhteessa uhrin kanssa.

Teon tapahtuma-aikaan seurustelusuhde oli päättymässä ja teon motiivina epäillään olleen erosta johtuneen riitaisuuden.

Poliisi on alusta saakka tutkinut tapausta murhana. Poliisi kertoi viime viikolla, että tekoon oli liittynyt erityistä raakuutta ja julmuutta ilmentäviä piirteitä. Uhrin saamat vammat oli aiheutettu pääasiassa teräaseella. Huoneessa, josta uhri löydettiin, oli sytytetty tulipalo, joka kuitenkin sammui itsestään

Murhasta epäilty mies oli ehdolla viime syksyn seurakuntavaaleissa, mutta ei tullut valituksi kirkon luottamuselimiin.

 

Hilan lukko

Majuri
Onkohan turvallisuussuunnitelmat ehditty tehdä huolella Kaivarin bileille? On meinaan rajusti porukkaa
MM-juhlissa.
 

YJT

Eversti
Lahjoittaja
Eiköhän ne mene aikalailla vanhalla kaavalla; ei ole ensimmäinen väenkokoontuminen Helsingin keskustassa...
 

MeriTJ

Eversti
Lahjoittaja
Melko rajua on meno päättäjäisissä, en välttämättä ilahtuisi jos omat perheenjäsenet osallistuisi moiseen.

Lähde: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006123039.html

"
Poliisi varoittaa: Koululaisten päättäjäisjuhliin Vantaalla pelätään jälleen saapuvan teräasein varustautuneita henkilöitä vahingoittamistarkoituksessa
Viime vuonna Vantaan Jokiuomanpuistossa tapahtui useita pahoinpitelyjä.


Jukka Vuorio HS
Julkaistu: 28.5. 11:03

Lasten ja nuorten kuluva kevät on ollut Itä-Uudenmaan poliisin näkökulmasta väkivaltainen ja päihdehuuruinen, kertoi poliisin tiedote tiistaina.

Poliisi odottaa tilanteen hetkellisesti jopa pahenevan tulevana viikonloppuna, kun nuoret juhlivat koulujen päättymistä, mikä lisää nuorten päihteidenkäyttöä ja muun muassa onnettomuuksien riskiä.

Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa jo etukäteen eritoten Vantaan Jokiuomanpuiston alueesta koulujen päättäjäisiltana.

Viime vuonna Jokiuomanpuiston alueella tapahtui päättäjäisiltana useampia pahoinpitelyjä, ja samanlaista toimintaa on poliisin mukaan odotettavissa tänäkin vuonna.

Koulujen päättymisen juhlinta työllistää poliisia, ambulansseja ja nuorisotyöntekijöitä joka vuosi runsaasti.

Poliisin näkökulmasta ongelmia eivät yleensä aiheuta varsinaiset juhlijat, vaan paikalle tulevat muut henkilöt.

Tiedotteen mukaan koulujen päättymistä juhlivien nuorten joukkoon saapuu aina henkilöitä, jotka ovat varustautuneet erilaisin astaloin ja teräasein tarkoituksenaan vahingoittaa muita juhlijoita ja varastaa heiltä rahaa ja arvoesineitä. Astalolla tarkoitetaan lyömiseen käytettävää välinettä, jota ei varsinaisesti ole valmistettu lyömäaseeksi.

Poliisin mukaan on lisäksi tyypillistä, että kun suuri joukko nuoria kokoontuu yhteen yhteen juhlimaan, paikalle saapuu myös sivullisia päihtyneitä täysi-ikäisiä tekemään ei-toivottavaa tuttavuutta alaikäisten kanssa.

Jokiuomanpuiston lisäksi poliisi pitää myös Vantaan Kuusijärven ympäristöä riskialttiina juhlintaympäristönä.

Kuusijärvellä järjestyshäiriöt ja muut ongelmat alkavat yleensä auringonlaskun jälkeen. Järveä ympäröivä alue on vaikeakulkuista ja esimerkiksi onnettomuustilanteessa avun saaminen voi maaston vuoksi olla hidasta.

Poliisi muistuttaa riskien olevan pienempiä, kun juhliminen on päihteetöntä. Poliisi toivoo nuorten juhlijoiden vanhempien olevan juhlailtoina tavoitettavissa puhelimella ja vastaavan tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin."
 

Merkava

Eversti
Tiedotteen mukaan koulujen päättymistä juhlivien nuorten joukkoon saapuu aina henkilöitä, jotka ovat varustautuneet erilaisin astaloin ja teräasein tarkoituksenaan vahingoittaa muita juhlijoita ja varastaa heiltä rahaa ja arvoesineitä. Astalolla tarkoitetaan lyömiseen käytettävää välinettä, jota ei varsinaisesti ole valmistettu lyömäaseeksi.
Paikkana Vantaa, niin juu u.
 

VanhaPate

Kenraali
Poliisin tiedote haavoittuvimmassa asemassa olevien ryhmien kriisinkestävyyttä nostavasta hankkeesta.

Uusi BuildERS-hanke vahvistaa eurooppalaisten yhteisöjen kriisinkestävyyttä
28.05.2019 klo 13.53Poliisiammattikorkeakoulu

Sisäisesti yhtenäinen yhteiskunta, jossa kansalaiset luottavat toisiinsa, viranomaisiin ja instituutioihin, pystyy parhaiten varautumaan ja selviytymään erilaisista kriiseistä. Tähän näkemykseen nojaa EU:n rahoittama Building European Communities’ Resilience and Social Capital (BuildERS) -hanke, jossa Poliisiammattikorkeakoulu on mukana. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa paikallisyhteisöjen ja haavoittuvien ryhmien kriisinkestävyyttä ja turvallisuutta teknologian, luottamusverkostojen ja tehokkaiden hallintoprosessien kautta.

Ihmisten henkeä ja terveyttä sekä yhteiskunnan vakautta uhkaavat suuronnettomuudet, luonnonkatastrofit, terrorismi, kyberiskut ja teknisen infrastruktuurin lamaantuminen. Riskit suurenevat ja tuhot moninkertaistuvat, jos valmiussuunnittelu on heikkoa, yhdyskuntien perusrakenteet haavoittuvia, viranomaisyhteistyö katkonaista tai jos yhteiskunnassa vallitsee luottamuspula. BuildERS-hankkeessa tunnistetaan, arvioidaan ja kehitetään työkaluja ja prosesseja, joilla tuetaan yhteisöjen ja kansalaisten kykyä selvitä tämänkaltaisista kriiseistä.

BuildERS-hankkeeseen kuuluu 17 organisaatiota - yliopistoja, tutkimuslaitoksia, järjestöjä, viranomaisia ja yrityksiä - Euroopasta, Yhdysvalloista ja Indonesiasta. Suomesta hankkeeseen osallistuu Poliisiammattikorkeakoulun lisäksi VTT, joka koordinoi hanketta.

Kriisinkestävyys syntyy yhdessä

Suomessa on pitkä perinne viranomaisten, järjestöjen ja yritysten yhteistoiminnasta kriisitilanteissa. Tästä ovat hyvänä esimerkkinä Tornion järjestelykeskuksen ja majoitusverkoston nopea perustaminen turvapaikanhakijoiden vastaanottoon vuonna 2015 ja tapaninpäivän tsunamin uhrien ja omaisten auttaminen vuonna 2004.

BuildERS-hankkeessa haetaan ratkaisuja, joilla paikalliset asukkaat ja yhteisöt voivat parantaa tiedonvaihtoa viranomaisten, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa erityisesti sosiaalista mediaa ja uutta teknologiaa hyödyntäen. Hankeryhmä etsii, arvioi ja kokeilee uusia keinoja kriisinkestävyyden parantamiseksi. Lisäksi se tekee ehdotuksia poliittisiksi linjauksiksi ja toimiksi.

Kriisinkestävyyttä tavoiteltaessa pelkät tekniset ja hallinnolliset ratkaisut eivät kuitenkaan riitä. Lähtökohtana tulee olla ihmisten omatoimisen varautumisen ja kriisitaitojen vahvistaminen sekä paikallisyhteisöjen voimavarojen tukeminen. Erilaisten ryhmien haavoittuvuuksien ymmärtäminen on kriisinkestävyyden kulmakiviä. Yhteisöjen pitääkin huolehtia kaikkein haavoittuvimmista yksilöistä, jotka voivat iän, toimintarajoitteiden tai köyhyyden takia tarvita erityistä tukea kriiseistä selviytymiseen.

Building European Communities’ Resilience and Social Capital (BuildERS) -hankkeen rahoittaa EU:n Horisontti 2020 -ohjelma.

Hankkeen etenemistä voi seurata Twitterissä: @BuildERS_EU. Hankkeen sivusto buildersproject.eu julkistetaan vuoden 2019 puolivälissä.
 

inscout

Kenraali
Eiköhän ne mene aikalailla vanhalla kaavalla; ei ole ensimmäinen väenkokoontuminen Helsingin keskustassa...
Ihan mielenkiinnosta. Kuinka paljon järjestyspoliisissa on porukkaa Helsingissä kaiken kaikkiaan?

Ovat kovia vääntöjä nuo isot tapahtumat. Siinä varmasti lomat paukkuu ja saa sumplia työvuoroja oikein tosissaan. Tuohon vielä joku Trump/Putin tapaaminen kesäkuulle ja joukko EU-tapaamisia niin siinä sitä onkin:).
 

YJT

Eversti
Lahjoittaja
Poliiseja on noin 1600; äkkiä en julkisista lähteistä löytänyt tarkemmin, paljonko tästä on missäkin tehtävissä.
 

hansai

Supreme Leader
Poika latasi nettiin videon ”rasistisesta poliisista”, äidin mukaan perhe kutsuttiin Pasilan poliisitaloon ja heiltä vaadittiin rahaa
Poliisi sai syytteen virkarikoksesta. Konstaapelin mukaan hänellä ei ollut mitään mielenkiintoa tavata vanhempia ja poikaa, ja hän myös kiisti pyytäneensä rahaa.

Susanna Reinboth HS
Julkaistu: 28.5. 17:40


HELSINGIN poliisilaitoksen konstaapelille vaaditaan Helsingin käräjäoikeudessa sakkoja tapahtumasarjasta, jossa hän vaati nuorelta pojalta korvauksia nettivideon julkaisemisesta.

Syyttäjän mukaan vanhempi konstaapeli käytti poliisin asemaa ja arvovaltaa hoitaessaan omaa korvausasiaansa poliisin tiloissa ja virkapuvussa. Menettely oli syyttäjän mukaan omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon.

Hän vaatii poliisille sakkoja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Konstaapeli kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Tapahtumat alkoivat vapunaattona 2017, kun konstaapeli poisti partiokaverinsa kanssa Helsingin Rautatieasemalta erään miehen. Joku oli kuvannut välikohtauksen, ja 14-vuotias poika laittoi sen nettiin otsikolla: ”Rasistiset poliisit pidättävät nuoren maahanmuuttajan ilman syytä”.

Konstaapeli teki rikosilmoituksen törkeästä kunnianloukkauksesta ja haitanteosta virkamiehelle. Tutkinta kuitenkin päättyi saman tien, koska poika ei ollut ikänsä takia rikosoikeudellisessa vastuussa.

Tästä eteenpäin osapuolten kertomukset eroavat toisistaan.

POJAN VANHEMMAT kertoivat kuulleensa videosta ensimmäistä kertaa, kun lastensuojelu soitti asiasta. Isä käski poikaa poistamaan videon, ja katuvaisena tämä teki niin.

Parin päivän päästä äiti kertoi saaneensa puhelun konstaapelilta. Äidin mukaan konstaapeli painotti puhelussa, että poika olisi voitu tuomita kahdeksi vuodeksi vankeuteen, jos juttu olisi mennyt käräjille. Korvauksetkin olisivat voineet olla jopa 10 000 euroa, äiti kertoi poliisin sanoneen.

Konstaapeli kertoi harkitsevansa tuntuvaa korvausvaatimusta, vaikka asia ei etenekään rikosjuttuna, äiti jatkoi. Muille nuorille pitää tehdä esimerkki, että poliisin työn häiritseminen loppuu.

Äiti pelästyi ja kysyi, voisiko asian hyvittää jotenkin. Konstaapeli ehdotti tapaamista eräänä perjantaina iltaseitsemältä Pasilan poliisitalo 2:n edessä.

POIKA MENI tapaamiseen vanhempiensa ja isän uuden vaimon kanssa. Konstaapeli ja hänen partiokaverinsa tulivat täysissä varusteissa päästämään heidät tyhjän poliisitalon aulaan.

”Arvasin, ettei kaikki ole kunnossa”, äiti kuvaili oikeudessa.

Konstaapeli alkoi kertoa mielipahasta, jota hänelle ja hänen tyttärelleen on aiheutunut videosta.

”[Konstaapeli] ilmoitti näillä sanoilla, että miten olisi tonni mieheen”, äiti kertoi.

Äiti pyysi tämän kirjallisena, jotta voi keskustella lakimiehensä kanssa. Silloin toinen poliiseista luopui vaatimuksistaan, mutta toinen pyysi edelleen 500 euron korvausta. Seuraavana päivänä poliisi lähetti pyynnön sähköpostitse tilinumeron kera.

KONSTAAPELIN kertomus oli toisenlainen. Hänen mukaansa hänellä ei ollut mitään mielenkiintoa tavata vanhempia ja poikaa, mutta vanhemmat halusivat tavata.

Konstaapelin mukaan hän ei ollut asiassa mitenkään aloitteellinen, vaan äiti oli soittanut hänelle ja ehdottanut tapaamista. Epäselväksi jäi, mistä äiti olisi saanut konstaapelin virkapuhelimen numeron. Todistajana kuultu ylikonstaapeli kertoi, ettei virkanumeroita anneta ulkopuolisille.

Konstaapeli ei kertomansa mukaan edes uskonut, että perhe tulisi sovittuun tapaamiseen.

”Miten joku kehtaa”, hän ihmetteli. Hänen mukaansa jo videosta oli ollut paljon harmia, mutta vielä tämän jälkeen halutaan tehdä lisää pahaa.

Konstaapeli kiisti pyytäneensä rahaa. Sen sijaan poika ehdotti menevänsä kesätöihin korvausten maksamiseksi.

Äiti taas oli konstaapelin mukaan uhkaillut lakimiehellä. Sähköpostin tilinumeroineen konstaapeli kertoi lähettäneensä vain sen takia, että äiti pyysi.

”Valitettavasti hänen toiveensa toteutui, ja tässä nyt sitten ollaan”, hän kuvaili. Hän moitti vanhempia moraalittomiksi ja kaksinaamaisiksi.

”Hävettää teidän puolestanne”, hän sanoi vanhemmille.

ÄITI KERTOI tehneensä konstaapelin toiminnasta tutkintapyynnön keskusteltuaan juristiystävänsä kanssa. Tämä oli pitänyt konstaapelin toimintaa käsittämättömänä ja normien vastaisena.

Vanhemmat huomauttivat olevansa itse koulutettuja ihmisiä ja toivoivat, etteivät muut ihmiset joudu samanlaiseen tilanteeseen.

”Luottamus poliisin toimintaan on valitettavasti romahtanut”, äiti sanoi.

Omassa loppulausunnossaan konstaapeli arvosteli vanhempia poikkeuksellisen ankarasti. Hän väitti heidän ”valehtelevan järjestelmällisesti” ja syytti kielteisestä asenteesta poliisia kohtaan.

”Tämä on sietämätöntä käytöstä. En halua tavata teitä enää koskaan. Häpeän teidän puolestanne.”

Konstaapeli sai syytteen myös siitä, että hän olisi urkkinut tietoja poliisin järjestelmistä. Hän etsi sieltä kahteen kertaan tietoja omalla henkilötunnuksellaan. Mies kiisti myös tämän syytteen. Hänen mukaansa haku liittyi virkatehtäviin.

Käräjäoikeus antaa asiassa päätöksen parin viikon päästä.

KONSTAAPELI on aiemmin erotettu määräaikaisesti virasta samantyyppisten epäselvyyksien takia.

Vuonna 2015 tehdyn päätöksen taustalla oli tietourkinnasta annettu, lainvoimainen 60 päiväsakon tuomio. Lisäksi silloin oli vireillä esitutkinta eräälle miehelle lähetetyistä viesteistä. Viesteissä väitettiin toisen miehen kolhineen konstaapelin perheenjäsenen nimissä ollutta autoa ja vaadittiin siitä korvauksia ja uhattiin sakoilla.

Helsingin poliisi erotti miehen kuukauden ajaksi virantoimituksesta näiden tapausten takia.

 
Top