Suomen sisäinen turvallisuus

hansai

Supreme Leader
Asiaa Supon laatimista turvallisuusselvityksistä ja siitä mitä näissä tutkitaan.
3. Huumausaineiden käyttörikos

Supolla on huumausainerikoksiin tiukka linja: Lievätkin huumausainerikokset voidaan ilmoittaa työnantajalle. Poikkeuksena voi olla tapaukset, jossa huumausainerikos on ollut kertaluontoinen ja tapahtunut alaikäisenä. Supo noudattaa huumerikosten kohdalla Oikeusministeriön asettaman arviointikriteerilautakunnan suositusta.

Piippaakohan eräällä toimittajattarella?
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Ahvenanmaalla poliisilla ollut jäykempää..
Mantereen lehdet eivät jostain syystä uutisoi tästä.

 

arix

Ylipäällikkö
Otetaan välillä jotain positiivista.

Koulut alkoivat ja pikkukoululaiset ja vähän isommatkin alkoivat jälleen matkansa opin tiellä. Ajoin sattumoisin perunantuotannosta täällä päin tunnetun Tyrnävän kunnan keskustan läpi torstaina puolen päivän jälkeen. Kuntakeskuksessa on nykytyyliin tietysti liikenneympyrä ja ilmeisesti koulusta kotiin lähteviä pikkukoululaisia oli niillä tienoin liikkeellä kävellen ja polkupyörillä joka suunnassa joukoittain kuin muurahaisia pesässä kesäkuumalla. Positiivinen tunne autolla ajellessa tuli siitä, että keltaliivein varustettuja liikennettä tarkkailevia ja lasten kulkemista valvovia ja ohjaavia aikuisia näkyi ”ruuhka-alueella” joka puolella ja jokaisen suojatien äärellä molemmin puolin ajoväyliä.

Muistetaan sitten ajaa varovasti siellä ulkona! ”Keltanokat” ovat liikkeellä.
Toki tuosta voisi vääntää poliittista huumoria: ”Katso ensin vasemmalle - vaara tulee sieltä.” ;)
Autoilijoiden on syytä olla tarkkana näiden skidien kanssa, välillä nämä ovat hyvinkin varovaisia ja joskus juoksevat ihan päättömästi ryhmässä...
 

YJT

Kenraali
Joo, se naiskonstaapelilla oleva liivi on tunnisteliivi vai mikä varusteliivikö sen nimi on. Saa kivasti taskuja lisää, kun pikeepaidassa ei niitä juuri ole.
 

hansai

Supreme Leader
Pelkäävätkö tulkit?

Yle seurasi erikoista tilannetta: Oikeudenkäynti peruttiin, tulkki ei saapunut – Sara: "Kun pakenin pakkoavioliittoa, äiti hakkasi minut"
Oikeudenpuheenjohtaja harmistui, kun istunto jouduttiin perumaan. Sara kertoi tarinansa toukokuussa Ylelle.
Kunniaan liittyvät rikokset
6.8.2019 klo 06.30
Sara

Toni Määttä / Yle

Päivi Happonen

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi aamulla harvinaislaatuinen pahoinpitelyoikeudenkäynti, joka sai yllättävän käänteen heti aamusta.

Oikeuden puheenjohtaja kutsui saliin kaksi syytettyä ja heidän oikeusavustajansa, syyttäjän sekä asianomistajan.

Kun kaikki osapuolet olivat istuneen paikoilleen, puheenjohtaja alkoi kysellä, missä tulkki istuu.

Oikeussalista ei löytynyt lainkaan tulkkia.

Oikeus alkoi soitella tulkin perään.

Hänet saatiin viimein puhelimen päähän. Tulkki kertoi, että hän ei pääse tulemaan paikalle.
Oikeus yritti tavoittaa vielä muitakin mahdollisia tulkkeja, mutta turhaan.
– Oikeudenkäynti perutaan. Ilman tulkkia emme käsittele tätä. Tämä on hyvin valitettavaa, enkä minä pidä tästä. Mutta ei voi mitään, oikeudenkäyntiä johtava puheenjohtaja sanoi osapuolille.

Oikeudenkäynnissä oli tarkoitus lukea syyte Suomessa asuvalle maahanmuuttajanaiselle. Naista syytetään hänen tyttärensä Saran pahoinpitelystä.

Sara ei ole tyttären oikea nimi. Emme myöskään kerro Saran turvallisuuden vuoksi hänen perheensä kotimaata, emmekä uskontoa.

Sara kertoi tarinansa Ylelle toukokuussa. Lue tästä Saran tarina.

Sara sanoo, että hänen äitinsä ja sukulaisnainen pahoinpitelivät hänet rappukäytävässä, kun Sara pakeni pakkoavioliittoa kotoaan.

 

hansai

Supreme Leader
Vaikea arvata toi uskonto !
Tuskin tämä yleisin, kun noin salamyhkäisesti oli kirjoitettu..

Saksassa tehdyn tutkimuksen mukaan pakkoavioliitot koskevat lähinnä nuoria musliminaisia. Avioliittoon pakotetuista 83,4 % oli muslimeja, kolmannes 17 tai alle ja 40 % 18–21-vuotiaita. Yleisin morsiamen kotimaa on Turkki, toisena Serbian, Kosovonja Montenegron alue ja sen jälkeen Irak ja Afganistan.[1]

 

KIM

Eversti
Mikähän tulkeille tuli, kun oli muutamaakin tavoiteltu ja ketään ei saatu paikalle.
Arvaan, että edustavat samaa vihan ja koston uskontoa kuin syytettynä olleet ja ovat mahdollisesti jopa sitä mieltä, että äidillä on oikeus hakata tyttärensä jos tämä kieltäytyy pakkoavioliitosta. Tai sitten toiset vihan ja koston uskonnon edustajat ovat ilmoittaneen tappavansa tulkin sukulaiset jos menevät tulkkaamaan oikeudenkäyntiä.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Olisiko tulkki tarvittu sen takia että syytetyille tuodaan tiedoksi syyte ja mahdollinen rangaistus? Vai oliko tulkin tarkoitus edustaa kantajaa?

Tälläkin on merkitystä että kenen viesti voidaan pysäyttää kun tulkkia ei tule paikalle? Voisin kuvitella että ne syytetyt ovat vähemmän suomenkielisiä ja tajusivat keinon jolla välttyä vastaanottamasta oikeuskäsittelyä. Suomessa voisi taktikointia vastaan olla laki että jos ei löydy tulkkia syytetyn omalle kielelle, niin oikeus käydään englanniksi.
.
 

hansai

Supreme Leader
Olisiko tulkki tarvittu sen takia että syytetyille tuodaan tiedoksi syyte ja mahdollinen rangaistus? Vai oliko tulkin tarkoitus edustaa kantajaa?

Tälläkin on merkitystä että kenen viesti voidaan pysäyttää kun tulkkia ei tule paikalle? Voisin kuvitella että ne syytetyt ovat vähemmän suomenkielisiä ja tajusivat keinon jolla välttyä vastaanottamasta oikeuskäsittelyä. Suomessa voisi taktikointia vastaan olla laki että jos ei löydy tulkkia syytetyn omalle kielelle, niin oikeus käydään englanniksi.
.
Tulkki?


Sara syntyi Suomessa 24 vuotta sitten maahanmuuttajaperheeseen.

Sara ei ole hänen oikea nimensä.

Emme myöskään kerro tässä jutussa Saran turvallisuuden vuoksi tarkasti hänen perheensä kotimaata, emmekä uskontoa.

Saran vanhemmat muuttivat Suomeen Etelä-Aasiasta paljon ennen Saran syntymää.

Yle
 
Top