Suomen sisäinen turvallisuus

Tämäkö ennustaa uutta matuvyöryä?!
Näin uskoisin. Valmistelut on käynnissä eri suunnissa. SISÄMINISTERIMME käy sopimassa maahantunkeutujien jakamisesta vapaaehtoisten EU-maiden kesken. Mallioppilas Suomi eturintamassa mukana. Turkista alkanut vuotaa jengiä Kreikkaan. Italiassa uusi monikulttuurisuutta kannattava hallitus kasassa ja kohta meritaksi toimii taas täydellä teholla Italian rannikolle.
 
Salaaminenhan onkin se oikea ratkaisu. Antaa tilaa huhuille joka jos mikä on omiaan rapauttamaan uskoa hallintoon, viranomaisiin sekä oikeuslaitokseen. Eikä vähiten rapauta myös sitä turvallisuuden tunnetta. En tiedä mikä siinä on, että kerta toisensan jälkeen täytyy yrittää kiivetä perse edellä puuhun ja kun tullaan nokalleen tantereseen ihmetellään miksi nokka on kipeä. Mitä julkisempaa ja lämpinäkyvämpää homma on niin sen paremmin hommat toimii.
 
Seksuaalirikoksesta tuomittujen palauttaminen kotimaahan – katso suora lähetys eduskunnan keskustelusta kello 14

 
Seksuaalirikoksesta tuomittujen palauttaminen kotimaahan – katso suora lähetys eduskunnan keskustelusta kello 14

Keskustelu käynnissä, ei yhtään ministeriä paikalla...:facepalm:
Kokoomus edustajat kuulostaa ihan Halla-aholta ;)
 
Viimeksi muokattu:
Tikkurilassa oli nuorten judon EM-kisat eli nuoria urheilijoita oli paljon liikkeellä.
Venäjä on muutenkin Suomen naapuri, ja sielä asuu paljon ihmisiä. Venäläiset turistit eivät ole mikään outous, vaikka kisoja ei olisikaan meneillään. Täällä on vaan harvinaisen vainoharhaista porukkaa, jotka näkevät salaliittoja ihan kaikessa.

Onko näin? Ja vielä, kuka näin on sanonut, vai rakentelitko olkiukkoja?

Sinähän niitä rakentelit, vai haluatko kenties kertoa selkokielellä, miksi lainasit viestiäni ja vedit Krimin ja Ukrainan mukaan, jos et muka implikoidaksesi tuota "olkinukkea"?
 
Hallitus haluaa salata ulkomaalaisten tietoja suomalaisten tietoja kattavammin – onko kyse Migrin toiminnan arvostelun estämisestä?
”Esityksestä syntyy kokonaisvaikutelma, että tarkoituksena on poistaa esimerkiksi median mahdollisuus arvioida ja julkaista maahanmuuttohallinnon päätöksentekokäytäntöjä”, kirjoittaa Asianajajaliitto.


Susanna Reinboth HS
Julkaistu: 25.9. 10:15


SALAILUA ulkomaalaisten asioiden käsittelyssä ollaan lisäämässä. Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen henkilötietojen käsittelystä maahanmuuttohallinnossa, ja sen sivutuotteena muutettaisiin julkisuuslakia niin, että ulkomaalaisten asioita suojattaisiin paremmin kuin suomalaisten vastaavia asioita.


Mitä helv....., arvosteleeko Erottajan Pravda Mirgiä liiallisesta salailusta ja vihjaa, että (pakolaismyönteinen) toiminta ei kestä julkisuutta?
Jo on aikoihin eletty.

Onneksi edes joku jurnalisti yrittää toimia vallan vahtikoirana.
 
Mitä helv....., arvosteleeko Erottajan Pravda Mirgiä liiallisesta salailusta ja vihjaa, että (pakolaismyönteinen) toiminta ei kestä julkisuutta?
Jo on aikoihin eletty.

Onneksi edes joku jurnalisti yrittää toimia vallan vahtikoirana.

Tässä artikkelissa ei välttämättä ole kaikki argumentit paikkaansapitäviä.

Kyseessä on siis edellisen hallituksen aikana aloitettu suurempi tiedonhallintalainsäädännön uusiminen, jossa pääsorvaajana on ollut väestörekisterikeskus. Sisäministeriötä koskevat paketit olivat menossa läpi juuri samoihin aikoihin kun sipilän hallitus kaatui. Tällöin esim. Rajavartiolaitoksen tiedonhallintalait menivät läpi, mutta maahanmuuttoviraston lait jäivät rannalle.

Toisaalta nämä salassapitoedellytykset eivät myöskään tule mistään virkamiesten salaisesta salaamiskabinettikabaalista vaan nykyisestä lainsäädännöstä jota siirretään toisista laista keskitettyyn lainsäädäntöön (julkisuuslaki ja tiedonhallintalaki) sekä eu:n yleisestä tietosuoja-asetuksesta jossa esimerkiksi määritellään heikossa asemassa olevien henkilöiden, kuten vammaisien, alaikäisien tai muista ulkoisista riippuvaisien tahojen tietojenkäsittelyn edellyttävän tiukempaa turvallisuutta.
 
Perussuomalaiset kannattivat eduskunnassa voimakkaasti kansalaisaloitetta, joka vaatii seksuaalirikollisten karkottamista
”Enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että Suomeen ei voi tulla täysihoitoon tehtailemaan rikoksia”, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi.
b22bb590384347fa8e377dac7e13c96b.jpg

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puhui eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona. (KUVA: ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA)
Saila Kiuttu STT
Julkaistu: 25.9. 20:33


PERUSSUOMALAISET kannattivat eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona voimakkaasti ja monin puheenvuoroin kansalaisaloitetta, joka vaatii Suomessa seksuaalirikoksesta tuomitun oleskeluluvan peruuttamista ja tuomitun karkotusta.

”Enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että Suomeen ei voi tulla täysihoitoon tehtailemaan rikoksia. Myös suurin osa poliitikoista on puheen tasolla tätä mieltä. Puheet eivät riitä, sillä tällä hetkellä tänne voi tulla. Siitä on tehtävä lainsäädännöllä loppu”, vaati esimerkiksi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho täysistunnossa.

Myös kokoomuksen riveistä todettiin, että lakeja muuttamalla pystyttäisiin puuttumaan ongelmaan. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen esitti yhtenä monista keinoista, että jos seksuaalirikoksesta tuomitulla on pakolaisasema, se pitäisi poistaa.

Voimakkain pelote heille olisi pakolaisaseman menettäminen.”

ALOITTEEN MUKAAN suomalaiset kokevat turvattomuutta johtuen turvapaikanhakijoiden tekemistä seksuaalirikoksista ja niiden seuraamuksista.

Ulkomaalaislain mukaan pakolaisasemassa oleskeluluvalla oleva henkilö voidaan jo nyt karkottaa maasta, jos hän syyllistyy toistuvasti rikoksiin tai yksittäiseen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta. Poikkeuksena on tilanne, jossa henkilöä uhkaa kotimaassaan kuolemanrangaistus, kidutus tai ihmisarvoa loukkaava kohtelu.

Seksuaalirikollisten pakkopalautuksista ei ollut salissa yhteisymmärrystä, koska kansalaisaloite on monen mielestä perustuslain vastainen.

Halla-ahon mielestä lakia tulisikin muuttaa niin, että viranomaisen ja tuomioistuimen tapauskohtaista harkintaa kavennetaan ja oleskeluluvan lakkauttamisesta tulee tietyissä tai tietyn vakavuusasteen rikoksissa automaattinen seuraus.

”Kun on todellista halua, rikollisten karkottaminen kyllä onnistuu, kaikista perhesiteistä, lähtömaan turvattomuudesta ja vastaanhangoittelusta huolimatta”, hän sanoi.

HALLITUSPUOLUE vihreiden kansanedustaja Heli Järvinen muistutti, että viime vuonna karkotukset toimivat melko hyvin. Karkotuksia ehdotettiin 37 ihmiselle, ja 25 heistä karkotettiin.

”Heidän joukossaan oli muun muassa kaikki henkirikoksiin tai niiden yrityksiin syyllistyneet ja myös huumausaine-, seksuaali- ja omaisuusrikollisia.”

Hallituspuolueista korostettiin myös, että hallituksella on jo nippu keinoja, joilla se pyrkii parantamaan seksuaalirikosten ennaltaehkäisyä. Näitä on muun muassa poliisien määrän lisääminen ja seksuaalilainsäädännön kokonaisuudistus tällä vaalikaudella. Erityisesti lapsiin kohdistuvien törkeiden seksuaalirikosten vähimmäisrangaistuksia on tarkoitus korottaa.

Paikalla ei ollut ministereitä.

Kansalaisaloite keräsi yli 11 8000 kannattajaa.

 
Mitä helv....., arvosteleeko Erottajan Pravda Mirgiä liiallisesta salailusta ja vihjaa, että (pakolaismyönteinen) toiminta ei kestä julkisuutta?
Jo on aikoihin eletty.

Onneksi edes joku jurnalisti yrittää toimia vallan vahtikoirana.
Joku natsiuusiopersurasisti tai vastaavat ominaisuudet omaava on kaapannut toimittajan koneen ja kirjoittanut hänen nimissä?

Yhtä yllättynyt olin tästä ylenannon jutusta:
 
Vihreiden sisäministeriä aihe ei näyttänyt kiinnostavan? ei huolestuta ei, siellä sitä heiluteltiin 2015 kylttejä että "tänne mahtuu, tunkeutukaa vaan"

Mikä ihmeen vaikeus on laittaa maasta ulos ulkomaalainen joka syyllistyy vakaviin rikoksiin? Perustuslaki? Eikö perustuslaki olekaan kansalaisia varten????? No borders, no Suomi niinpä niin?
 
Viimeksi muokattu:
Vihreiden sisäministeriä aihe ei näyttänyt kiinnostavan? ei huolestuta ei, siellä sitä heiluteltiin 2015 kylttejä että "tänne mahtuu, tunkeutukaa vaan"

Mikä ihmeen vaikeus on laittaa maasta ulos ulkomaalainen joka syyllistyy vakaviin rikoksiin? Perustuslaki? Eikö perustuslaki olekaan kansalaisia varten????? No borders, no Suomi niinpä niin?
Ei yhtä ainoata ministeriä kiinnostanut..
 
Matti Saarelainen on turvallisuusasioiden pioneeri, joka uskoo faktoihin ja avoimeen puheeseen
Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskusta kolme vuotta johtanut Matti Saarelainen palaa lokakuussa asiantuntijaksi Supoon.
952959ba625247768597e9644e0e4c7d.jpg

Turvallisuuskeskusteluun liittyy usein paljon tunnetta. Matti Saarelainen neuvoo pitämään viileän järjen päässä, oli kyse sitten maahanmuutosta tai mistä tahansa. ”Faktat kertovat, että nyky-Suomessa pitäisi olla turvallisempaa kuin ennen.” (KUVA: PINJA SAARELA / HS)

Juha Riihimäki
Julkaistu: 27.9. 2:00


HUOMIO yllätti tutkija Matti Saarelaisen. Ulkopoliittinen instituutti julkaisi 1992 hänen kirjansa Muhammedin pitkä varjo. Teos käsitteli poliittisen islamin haastetta Länsi-Euroopalle.

”Ilmestymisen jälkeen siitä oli juttu Helsingin Sanomien toisella sivulla. Artikkelissa oli kaksi kuvaa, toisessa Khomeini ja toisessa minä. Se oli aika rajua”, Saarelainen muistelee nyt.

Kyseessä saattoi olla ensimmäinen aiheesta tehty tutkimus. Suomessa tajuttiin, että poliittisen islamin kannattajia oli Euroopassa enemmän kuin suomalaisia. Vielä tuolloin siitä ei juuri puhuttu mediassa eikä se kiinnostanut poliittisia puolueita.

Saarelainen nosti siis varhain esille kysymyksiä, joista edelleen keskustellaan. Tällaisia ovat esimerkiksi sharia-lain tulkinnat, integroituminen yhteiskuntaan ja poliittiset kontaktit kotimaahan.

Pioneerityötä Saarelainen on jatkanut läpi uransa, joka alkoi 1980-luvulla Suojelupoliisissa.

YHTEISKUNNALLISISTA asioista Saarelainen kiinnostui lukiossa Polvijärvellä. Hän ahmi historian ja yhteiskuntatieteiden kirjoja ja kuului kouluneuvostoon.

Pohjois-Karjalassa maailman medioiden seuraaminen oli hankalaa, niinpä Saarelainen keskittyi Suomen sisäisiin asioihin. Kansainväliset suhteet tulivat mukaan, kun hän aloitti yhteiskuntatieteiden opiskelun Tampereen yliopistossa 1983.

Tätä ennen hän ehti jo hieman tutustua Suojelupoliisin työhön. ”Supo haki 80-luvun alussa Pohjois-Karjalaan edustajaa. Siihen olin tietenkin liian nuori, mutta minut otettiin Helsinkiin harjoitteluun.”

Yhteiskuntatieteiden maisteriksi valmistumisen jälkeen Saarelainen muutti Helsinkiin, jossa oli jo aloittanut Supossa apulaistarkastajana 1986. Välissä tehdyn Ulkopoliittisen instituutin tutkimusprojektin ja kirjan jälkeen hän tarkasteli turvapaikkakysymystä ja väitteli Helsingissä 1996.

1990-LUVULLA Supossa tärkein työ liittyi terrorismin ja vastavakoilun torjumiseen, kertoo Saarelainen. Viranomaiset tiesivät terroriuhkista, mutta niistä ei vielä juuri puhuttu julkisuudessa.

Silloin oltiin monien uusien asioiden äärellä. ”Oli iso uutinen, kun yhtenä vuonna Suomeen tuli reilu kymmenen turvapaikanhakijakurdia. Viranomaiset miettivät, että onpa paljon, vaikka määrä oli naurettava. Olimme aika tottumattomia.”

Vuosituhannen taitteessa Saarelainen oli Ulkomaalaisviraston johtaja. Hän seurasi WTC-iskujen jälkeistä raportointia, vaikkei se vaikuttanut suoraan hänen työhönsä.

”Oli mielenkiintoista, miten iskut toteutettiin ja miten tiedonkulun aukkoja käytettiin hyväksi. Pian korostui sen tärkeys, että jollain viranomaisella on oltava kokonaiskuva asioista.”

Kolme vuotta myöhemmin tapahtui jotain, mikä vaikutti Saarelaiseen. Jouluna 2004 Intian valtameren maanjäristyksen synnyttämät tsunamit runtelivat muun muassa Thaimaata ja Sri Lankaa.

”Valtioneuvosto pyysi minua perustamaan Tilannekeskuksen eli organisaation, joka informoisi valtionjohtoa ympäri vuorokauden. Kriisi oli iso, eikä tuollaista projektia oltu tehty aiemmin. Tilannekeskus toimii edelleen ja on täyttänyt paikkansa”, Saarelainen sanoo.

KOLME vuotta sitten Saarelainen lähti mukaan työhön, jossa niin ikään luotiin aivan uutta. EU ehdotti Eurooppaan strategista osaamiskeskusta hybridiuhkien torjuntaan. Hybridi- eli yhdistelmäuhka tarkoittaa useiden eri menetelmien käyttämistä samanaikaisesti jonkin tavoitteen hyväksi. Usein se tavoite on toisten vahingoittaminen.

Suomi ilmoittautui, ja projektia vetämään ehdotettiin Saarelaista, jolla oli idea toimintamallista. Budjetti oli pieni, mutta suosio on yllättänyt.

”Kaikki lähti nollasta, mutta nyt toimintaa on 25 maassa. Vierailijoita on käynyt niin paljon, että laitos olisi pitänyt panna suoraan Sibelius-monumentin viereen”, Saarelainen sanoo ja nauraa.

LOKAKUUSSA Saarelainen palaa asiantuntijaksi Supoon. Hänestä on hienoa keskittyä taas itsensä kehittämiseen. ”Olen kuitenkin selvästi projekti-ihminen ja haluan työskennellä taustalla. Välillä minulle tuleekin vähän startup-yrittäjän fiilis: teen muutaman vuoden jotain täysillä ja jätän sen sitten seuraajalle.”

Saarelainen uskoo turvallisuusasioissa faktoihin ja avoimeen puheeseen, vaikeneminen vain lisää pelkoa. Ilman eri näkökulmien ymmärtämistä ei työstä selviä.

”Yritän tuoda mukaan osaamista monilta aloilta ja ihmisiltä, muualtakin kuin suoraan organisaation sisältä. Olen vakuuttunut motivoituneiden verkostojen voimasta.”

 
Back
Top