Suomen sisäinen turvallisuus

YliKoo

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tässä menee koko ajan kaksi eri asiaa päällekkäin.

@YJT vastailee ansiokkaasti siihen, kuinka käsillä oleva tilanne saadaan selvitettyä vähimmällä mahdollisella. Kyseisen tilanteen tarkastelun kannalta se on tietenkin oikein.

Nähdäkseni useimmat meistä tivaavat vastausta siihen, mikä yhteiskunnan ja sen tulevaisuuden kannalta olisi parasta. Se ei suinkaan ole se, että kun mielenosoittajat käyvät suoraan poliisin kimppuun, pyritään vaan purkamaan tilanne ja antaa rettelöitisijöiden mennä kun hakeminen lisäisi tilanteen epävarmuutta.

Varmaa on se - Suomen ja ennen kaikkea muiden maiden kokemusten valossa - että väkivalta lisääntyy jatkuvasti. Tietyn tyyppinen väkivalta. Tilastonikkarit saavat kyllä näyttämään asian toiselta - jos kaksi snagaritappelua jää tapahtumatta ja korvautuu yhdellä kurkun leikkaamisella, ovat väkivaltatapaukset vähentyneet.

Tajutaanko me ollenkaan, että työvoimapulan paikkaajilla on aivan erilainen käsitys väkivallasta. Meidän rangaistusasteikko ei vaikuta vähääkään ja jos miekkarissakaan ei tule kunnolla edes mustelmaa vaikka tekisi mitä, on seuraava taas rajumpi. En nyt suinkaan ehdota, että heti pitäisi ruveta luita katkomaan mutta trendi väkivallan lisääntymiselle on aivan selvä, ja Suomi vastaa siihen nostamalla taposia kansakunnan kaapin päälle, ohisaloja sisäministereiksi, tutkijat huutavat rasismia kurkku suorana ja vaativat positiivista syrjintää. Vieraat ensin eikä heille saa sormea heristää, mitä meistä muuten ajatellaan.

Enkä kärjistänyt edes paljoa.
 

Rauhantekijä

Ylipäällikkö
Suomi vastaa nostamalla taposia kansakunnan kaapin päälle, ohisaloja sisäministereiksi, tutkijat huutavat rasismia kurkku suorana ja vaativat positiivista syrjintää.
Toisaalta voidaan ajatella, että joo suomalaiset saavat sitä mitä ovat äänestäneet, koska siitä tehdään johtopäätöksiä ja linjanvetoja kuinka saa toimia.
Epäselvää on silti edelleen Suomessa, että nauttiiko tällainen linja edes kansalaisten enemmistön luottamusta? Todennäköisesti ei nauti, mutta johtavat poliitikot eivät siitä piittaa. Etenkin siitä eivät piittaa vihreiden ja vasemmiston poliitikot, jotka kuitenkin huutelevat Suomen kansan vähemmistön puolelta. Ihmeellistä että tuollaisella vähemmistöllä saa edes äänensä kuuluviin. Suuresti ihmettelen....?

Vierasmaalaisten käyttäytymisen uusi suunta ja viranomaisten vapaampi toimintalinja vierasmaalaisten hallinnoinnissa valitettavasti joutuu odottamaan vuoteen 2023.
Siihen saakka kaikesta häiriköimisen hyssyttelystä ja viranomaisten jarruttamisesta on vastuussa yksiselitteisesti sisäministeri Ohisalo. …… siis mikäli hän antaa tällaista tapahtua.
Salliminen on aktiivinen teko.
.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja

VanhaPate

Eversti
Poliisi vastaa kritiikkiin toiminnastaan lauantain mielenosoituksessa
Sisäministeri Maria Ohisalo pyytää poliisilta selvitystä poliisin voimakeinojen käytöstä.

Mielenosoitukset
20.10.2019 klo 15.23
Poliisin voimankäyttö ja määräykset lauantaisessa Turkin toimia Syyrian kurdialueella vastustavassa mielenosoituksessa Helsingissä on kerännyt järjestäjätaholta ja mielenosoittajilta runsaasti kritiikkiä ja syytöksiä poliisin provokaatiosta.

Poliisi esti Narinkkatorilla Helsingin keskustassa mielenosoittajien äänentoistoon käytetyn auton lähtemisen mielenosoituskulkueen mukaan.

Tilanne johti siihen, että poliisi rikkoi auton ikkunan ja otti avaimet pois estääkseen auton kulun. Poliisi käytti myös etälamautinta ainakin yhtä mielenosoittajaa kohtaan.

Järjestäjän, Yhdessä Rojavan puolesta -solidaarisuusverkoston mukaan poliisi "lopulta hyökkäsi mielenosoitukseen".

Mielenosoituksen aikana poliisin tilannekeskuksen yleisjohtajana toimineen ylikomisario Jere Roimu mukaan ajoneuvosta oli tehty etukäteen päätös, ettei sitä päästetä kaduille.

– Edellisessä vastaavassa mielenosoituksessa mielenosoittajilla oli auto, ja silloin mielenosoitus päättyi lähetystöalueelle, jossa tapahtui vahingonteko. Mielenosoitusväki liikkui ja juoksenteli lähetystöalueella niin, että auto ajoi ihmisten seassa, Roimu sanoi.

Roimun mukaan poliisilla oli epäily, että mielenosoitus saattaisi suunnata ennalta sovitusta reitistä huolimatta esimerkiksi Kaivopuiston lähetystöalueelle.

Auton kieltämiseen lauantaina vaikutti edellisten tapahtumien lisäksi Roimun mukaan myös mielenosoittajien ja muiden ihmisten turvallisuus, koska reitti kulki isoja Helsingin katuja, ja paikalla oli pieniä lapsia kävelemässä.

Järjestäjien mukaan poliisi ei ilmoittanut etukäteen soundiauton kieltoa

Mielenosoituksen järjestäjän, Yhdessä Rojavan puolesta -solidaarisuusverkoston mukaan poliisi ei millään tavalla ilmoittanut etukäteen, ettei soundiautoa saa käyttää, vaikka aiemmin soundiauto ei ole ollut mikään ongelma. Poliisi ei myöskään järjestön mukaan suostunut antamaan kiellolle minkäänlaisia perusteita.

Tilanne eteni Roimun mukaan niin, että poliisi ajoi lopulta omalla autollaan soundiauton eteen. Lopuksi poliisi rikkoi soundiauton ikkunan ja otti sieltä avaimet.

Samassa yhteydessä mielenosoittajat tönivät Roimun mukaan poliisia, jolloin poliisi käytti etälamautinta.

– Poliisia vastustettiin voimakkaasti siinä tilanteessa. Etälamautinta käytettiin vastarinnan murtamiseen. Poliisi käyttää aina lievintä mahdollista voimakeinoa, Roimu perustelee etälamauttimen käyttöä.

Mitä tulee hevosiin, poliisikoiriin ja varustetasoon ylipäänsä, taustalla olivat Roimun mukaan Kaivopuiston tapahtumat.

– Poliisi nosti varautumistasoa, koska edellinen mielenosoitus ei sujunut sovittujen pelisääntöjen mukaan rauhallisesti.

Narinkkatorin lauantaisiin tapahtumiin liittyen poliisi epäilee useita ihmisiä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja järjestäjää kokoontumisrikkomuksesta. Epäily kokoontumisrikkomuksesta liittyy siihen, ettei järjestäjä noudattanut Roimun mukaan poliisin ohjeita ja määräyksiä auton käytöstä.

Virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen epäilyt liittyvät esimerkiksi siihen, että poliiseja pakotettiin siirtymään ajamalla heitä kohti.

Sisäministeri pyytää poliisilta selvitystä voimankäytöstä

Sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo pyytää poliisilta selvitystä voimakeinojen käytöstä viime päivien mielenosoituksissa

 

hansai

Ylipäällikkö

hansai

Ylipäällikkö
SISÄMINISTERI Maria Ohisalo korjaa HS:lle tämän uutisen aiemmassa versiossa olleen tiedon siitä, että hän olisi pyytänyt selvitystä poliisin ”voimankäytöstä” mielenosoituksissa.

”En puhunut voimankäytöstä.”

Ohisalon mukaan selvityksen tarkoituksena käydä poliisijohdon kanssa läpi pelisäännöt siitä, miten mielenosoituksissa ilmaisunvapaus toteutuu ja turvallisuuden tunne säilyy vahvana niin mielenosoittajien kuin sivullisten kesken.

”Kun tämä on herättänyt jonkin verran keskustelua, on hyvä käydä yhdessä läpi perusteita sille, kuinka ollaan varautuneita erilaisissa tilanteissa ja kuinka perusoikeudet toteutuvat mielenilmauksissa.”

OHISALO muistuttaa, että poliisiin luotetaan instituutiona lähestulkoon eniten viranomaisista.

”Minulle on keskeistä se, että luottamus poliisiin säilyy erittäin vahvana.”

Ohisalo ei halua ottaa kantaa yksittäistapauksena siihen, oliko esimerkiksi poliisin raskas varustautuminen paineasein ja etälamauttimin tarpeen Helsingin Turkki-mielenosoituksessa.

”Kun ihmiset esittävät tällaisia kysymyksiä, haluan kootusti perusteita siihen, kuinka yleisesti varustaudutaan erilaisiin tilanteisiin ja millä uhka-arvioilla.”

 

hansai

Ylipäällikkö
:love: :love:

Panu Raatikainen
Lukuisista riippumattomista lähteistä on muodostunut sama kuva, että Helsingin Poliisi on tänään käyttänyt voimaa kohtuuttomasti ja kyseenalaisin perustein. On se kumma, että täälläkin on aina näitä, jotka julistavat mistään faktoista tietämättä, että poliisi on erehtymätön.
 

VanhaPate

Eversti
Hesarin jutusta poimittu.
”Neuvottelimme tunnin järjestäjien kanssa ja kerroimme, että poliisi ei tule päästämään autoa jalankulkijoiden sekaan. Järjestäjä ilmoitti suoraan poliisille, että he eivät tule noudattamaan poliisin ohjetta ja määräystä, vaan ottavat auton väkisin mukaan”, Roimu sanoo.
Poliisin varautuminen ja varustautuminen on ollut ihan just kohdillaan. Tai ehkä niitä panssarimersuja olisi voinut olla muutama näkyvillä. :unsure:
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Olisi kiintoisaa tietää minkä verran sisäministeriin vaikutti twittervirta? Ja minkä verran mikään muu. Mutta selvittäminen nyt ei maksa mitään ja eiköhän poliisilla ole joku valmis moniste, jota vähän rukkaamalla selvitykset saadaan mappiin ja eikun nokka kohti uusia seikkailuja.
 
En ole yllättynyt, mutta mitä nuo 'antivasistit' tuolla mellakassa/kapinanalussa tekivät?

'Kunnia' joillekin kurditahoille - mm. PKK:lle -, että ovat myöntäneet osallisuutensa armenialaisten, kreikkalaisten ja assyrialaisten kansanmurhaan (tosin usein sillä selityksellä, että nämä kansanmurhaavat kurdit eivät olleet 'oikeita kurdeja'), mutta tämä mulkunmittailu ei kuulu Suomen kaduille. Sylettää ihan vitusti, että näiden muhamettilaisten retkujen annetaan tuoda jäsentenvälisensä tänne länteen.

Ja sisäministeri antaa ymmärtää poliisin käyttäneen liikaa voimaa! Päinvastoin.
 
Top