Suomen sisäinen turvallisuus

Justin Case

Majuri
Kyllä meidänkin mukana kulki punkkareita ja pitkätukkia 90 luvulla,hauskaa oli,tosin Me oltiin kait vissiin sit niitä raggareita..
 

Justin Case

Majuri
2013 erään Harley porukan bileissä oltiin,viereen tuli kaveri joka kertoi että meinasin pistää sua -92 stiletillä,muistatko kun otettiin yhteen..muistin kyllä väännön,erään nakkipajan pihalla,ei oikein pidetty toisistamme noihin aikoihin:) no,kavereita ollaan,vuodet oli hionu särmät kummaltakin:)
 

inscout

Ylipäällikkö
Yhteiskuntarauhan perusteita ja demokratian katoavaisuutta pohtiva artikkeli kansallisteatterin johtajalta
Tämän lukeminen on varmuudella hyödyllistä ainakin siinä mielessä, että sinä aikana ei ehdi pahantekoon. Populismia sivutaan raikkaalla tavalla.
Hyvä kirjoitus.
 

Nhhk

Eversti
Onko näyttöä?
En viitannut tuolla kommentilla mitenkään että tekijät olisi ollut maahanmuuttajia, kyllä mahdollisesti nuoret pottunokatkin oppii uusia tapoja kun tarpeeksi opetetaan.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader

Ottoville

Ylipäällikkö
Oulussa ollaan valmiita, jos turvapaikanhakijoita alkaa taas virrata Suomeen – "Kyllä tässä testataan suomalaista yhteiskuntaa", Oulun vastaanottokeskuksen johtaja sanooOulun poliisilaitos, SPR ja Oulun vastaanottokeskus ovat valmiina, mikäli Turkin suunnalta alkaa virrata ihmisiä Suomeen asti.
Tilanne ei ole kuitenkaan akuutti, joten erityisvalmisteluita ei ole tehty.

Turkki yllätti EU:n viime viikon lopulla päästämällä Euroopasta turvapaikkaa hakevia ihmisiä rajansa yli Kreikkaan. Epäselvä tilanne ja epämääräiset luvut ihmisten määrästä ovat herättäneet huolta ympäri Eurooppaa.
Oulun poliisilaitoksen poliisipäällikkö Sauli Kuhan mukaan poliisi seuraa valtakunnallista tilannetta. Mitään erityisiä valmisteluita ei tällä hetkellä ole tehty, mutta valmiussuunnitelmat ovat olemassa.
– Meillä on paljon kokemusta vuodelta 2015 ja toiminta on hioutunut aiemmasta, Kuha kertoo.

Oulun alueella tilanteeseen vaikuttaa Kuhan mukaan merkittävästi se miten Ruotsi toimii turvapaikanhakijoiden kanssa. Ruotsiin taas vaikuttaa Tanskan toiminta ja niin edelleen.
– Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että lähipäivinä tai lähiviikkoina olisi ihmisiä tulossa, Kuha sanoo.
Myöskään Suomen punaisen ristin Oulun piiri ei ole sen kummemmin valmistautunut uuteen turvapaikanhakijoiden aaltoon. Toiminnanjohtajan sijaisena toimiva Ari Haaranen kertoo, että ajatuksen tasolla tilannetta on pohdittu.
– Oletettavasti tilanne ei muutu kovin nopeasti. SPR:n keskustoimiston tiimi valmistautuu tilanteeseen ja on yhteydessä maahanmuuttovirastoon, Haaranen kertoo.
Punaisella ristillä on edelleen sopimus maahanmuuttoviraston kanssa vastaanottokeskusten perustamisesta. Jokaisessa SPR:n piirissä on suunnitelmat tilanteen varalle.
– Suomen vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä alhainen käyttöaste, joten niihin voidaan sijoittaa ensimmäisenä. Ruukin keskukseen mahtuisi vielä muutamia kymmeniä, tai ehkä jopa sata henkilöä, Haaranen kertoo.
Pohjois-Pohjanmaalla toimii SPR:n Ruukin keskuksen lisäksi maahanmuuttoviraston keskukset Oulun Heikinharjussa ja Pudasjärvellä. Mikäli tarve niin vaatisi, voitaisiin aiemminkin hätävastaanottokeskuksina toimineita tiloja ottaa uudelleen käyttöön.
SPR:ssä on opittu vuodelta 2015 se, millaisiin tiloihin hätämajoituksia kannattaa sijoittaa. Haarasen mukaan tuolloin tiloihin ei kiinnitetty tarpeeksi huomiota, joten kaikki tilat eivät soveltuneet vastaanottokeskuksiksi.
Oulun vastaanottokeskuksen johtaja Sirpa Rönkkömäki kertoo, että tällä hetkellä asiakkaana on 350 henkilöä, joista keskuksessa asuu 205. Loput ovat yksityismajoituksessa omalla kustannuksella.
Kaiken kaikkiaan vastaanottokeskuksen kiinteistöihin voitaisiin ottaa jopa 400–450 henkilöä. Varsinaisia tyhjiä tiloja ei päärakennuksessa ole, mutta ihmisiä voitaisiin sijoittaa keskuksen alueella oleviin kerrostaloihin ja tiivistää päärakennuksen majoitusta.
– Meidän kohdalla kyse ei ole tilan puutteesta, vaan resursseista ja rahasta. Jotta voisimme ottaa lisää ihmisiä, meidän täytyy saada myös lisärahoitusta, Rönkkömäki kertoo
Kuha muistuttaa, ettei neljän ja puolen vuoden takainen tilanne ole vieläkään täysin päättynyt, sillä monet ihmiset odottavat edelleen jatkokäsittelyitä. Oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti kaikkia kohdellaan yksilöinä, mikä tekee Kuhan mukaan järjestelmästä raskaan.
– Kyllä tässä testataan suomalaista yhteiskuntaa, Kuha sanoo.
 
Top