Suomen sisäinen turvallisuus

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Koska turvapaikan saaminen on iso bisnes, saamme eniten hakemuksia Irakista ja Somaliasta (tuhatmäärin), koska heidän vetovaljaansa ovat täällä. Somalia on jo verraten rauhallinen monin osin, samoin Irak.

Syyriassa käydään karmeaa oikeaa sotaa, veristä ja julmaa useiden osapuolten sisällissotaa eikä Assad ole muuttunut pyhimykseksi vaikka ISIS on hänenkin uhkansa.

Tulos: Syyriasta on tullut vain 66 hakemusta heinäkuuhun mennessä, kun ei hädänalaisilla ole salakuljetus- ja voiteluporrasta välissä.
 
Viimeksi muokattu:

Herman30

Greatest Leader
Lahjoittaja
Ei tuommoisen torjuntaan mitään sharia-partioita tarvita. Joku Tuupovaaran kyläbaarin Sturmabteilung osallistuisi mielihyvin kyseisen herran lättyyn leipomisen talkoisiin.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
Kunnia-sanan käyttäminen lehdistössä tällaisissa tapauksissa pitäisi kieltää. Se on eufemismi häikäilemättömille rikoksille.
Ehdottomasti vähintään kunniasyistä pitäisi olla lainausmerkeissä: "kunniasyistä".

Mieluiten näille voisi keksiä jonkin tavan ilmaista asia, joka osoittaa että tämä yhteiskunta halveksii moista"kunnia" käsitystä.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Lahjoittaja
Mieluiten näille voisi keksiä jonkin tavan ilmaista asia, joka osoittaa että tämä yhteiskunta halveksii moista"kunnia" käsitystä.
Kovasti kuitenkin tykkäävät "kunnian" vaalimista "kunnioittaa"...Jopa satoja kertoja päivässä ilma ikä/sukupuoli/seksuaalisuus-rajoja...eikä oikeestaan uskontokaan ole este..kaikki kelpaavat "kunnian" puolustamisen "kunnioittamiseen" ja meno on ihan "päätöntä" :eek:
 

vlad

Respected Leader
Lahjoittaja
Kaikki "rikokset" saa meille nousupiikkiä jo siksi, että ihmiset täällä vielä ilmoittavat rikoksista odottaen saavansa oikeutta. Kreikassa jostain syystä ei ole juuri rikoksia päätilaston mukaan. Voi olla tottakin, "krekut eivät vohki rinkkaasi" sanottiin jo ennen. Kreikan mustat tilastot johtuvat tasaisesta voimakkaasta henkirikollisuudesta.
Kyllähän sillä on suuri merkitys kuinka paljon ihmiset luottavat poliisiin ja oikeustoimeen, jos luottamus on huono tai sitä ei ole laisinkaan ihmisen halu asioida poliisin kanssa vakavissakin tapauksissa on olennaisesti heikompi mitä yhteiskunnassa, jossa poliisiin luotetaan ja kuinka oikeudenmukaisena (ja etenkin lahjomattomana) oikeuslaitosta pidetään. Ja silloin kun se luottamus on hyvin vähäistä, ihmiset eivät kovinkaan helposti hakeudu poliisin pakeille tekemään rikosilmoitusta tms. asia joka sitten näkyy erilaisissa tilastoissa. Toinen seikka mikä näkyy tilastoissa on sitten se tilastojen vääristely eli jos tilasto antaa epäedullisen kuvan yhteisöstä/yhteiskunnasta niin se voidaan jättää julkaisematta tai se julkaistaan "korjattuna" tai "painottaen" jolloin voidaan synnyttää olemassa olevasta tilanteesta aivan toinen kuva.

Tähän mennessä Suomessa rikoksista ilmoitetaan kiitettävällä tavalla, myös sellaisista rikoksista joiden selviämistodennäköisyys on hyvin olematon (kuten pyörävarkaudet), mutta nähdäkseni tällöin asiasta ilmoitetaan lähinnä sen tähden, koska vakuutusyhtiöt taitavat vaatia ilmoituksen varkaudesta ennenkuin maksavat korvauksia varastetusta pyörästä. Muissa maissa asia hoidetaan toisella tavalla, jollei muuta niin lahjontaan/vastapalveluun turvautuen.

Mutta onkin mielenkiintoista seurata mitä tulevina vuosina (vuosikymmenenä) tapahtuu kun poliisin resursseja on pienennetty, osassa rikoksia selviämisprosentti on olematon (ilmoitus -> mappi-Ö) ja entistä useammin väkivaltarikosten kohdalla langetettu tuomio ei kohtaa kansan oikeustajua ja kansalaisista entistä useampi on sitä mieltä, että tuomiot ovat etenkin henki- ja väkivaltarikoksissa aivan liian pienet. Mikä seuraus tällä voi olla jatkossa jos resurssit pienenevät entisestään ja kansa kokee ettei oikeus ole ajantasalla?

Aiheesta hiukan sivuun...

Toisaalta saadaan sitä Suomessakin aikaan raflaavia tutkimustuloksia joiden avulla Suomi näyttäytyy vähintäänkin oudossa valossa, kuten vaikkapa UTH2-tutkimuksessa (NAISIIN KOHDISTUNUT VÄKIVALTA 2005), jonka lopputulema oli se, että "Tutkimuksen mukaan vuonna 2005 ilmoitti vuoteen 1997 vertailtavalla tavalla laskettuna 43,5 prosenttia naisista kokeneensa vähintään kerran 15 vuotta täytettyään seksuaalista tai fyysistä väkivaltaa tai tällaisella väkivallalla uhkailua."

Rikosylikonstaapeli Marja Vuento kritisoi aikanaan UTH-tutkimusta HS:n sivuilla (5.6.2006):

Amnesty Internationalin pääsihteeri on moittinut Lontoossa Suomea naisiin kohdistuvasta väkivallasta (HS 24.5.). Moitteen perustana olevia uhrilukuja sietää tarkastella hieman lähemmin.

Pääsihteeri väittää, että suomalaisista naisista 40 prosenttia on joutunut seksuaalisen tai fyysisen väkivallan kohteeksi. Väitteen perustana on ilmeisesti kahdeksan vuotta vanha Tilastokeskuksen ja Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan kyselytutkimus Usko, toivo, hakkaus. Kyseisen tutkimuksen prosenttilukuja ei voida verrata minkään muun maan lukuihin, sillä samanlaista tutkimusta ei ole tehty missään muualla maailmassa. Tutkimuksessa kysymyksenasettelu on tarkoitushakuisesti sellainen, että sillä on varmistettu mahdollisimman suuret uhriluvut. Osaan vastauksista kyllä -vastausten määrän olisi pitänyt olla sata prosenttia.

Tutkimuksessa mainittu seksuaalinen häirintä pitää sisällään myös epäasialliset huomautukset vartalosta ja pukeutumisesta, seksuaalista väkivaltaa on myös yritykset painostaa (huom. ei pakottaa) seksiin, ja muuta väkivaltaa sanallinen uhkailu, liikkumisen estäminen, töniminen ja kiinni tarttuminen.
Nämä ovat tekoja, jotka eivät ole sen paremmin rikoslain kuin yleisen oikeustajunkaan mukaan rikoksia, vaan pelkästään huonoa käytöstä.

Amnestylle ei ole kelvannut tuoreempi Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen Suomalaisten turvallisuus -tutkimus, joka tehdään kolmen vuoden välein. Vuoden 2003 tutkimustulosten mukaan naisiin kohdistunut väkivalta parisuhteessa, pienryhmissä ja kaduilla oli ilahduttavasti vähentynyt vuodesta 1980.
Esimerkiksi jonkinasteisen fyysien jäljen aiheuttanut parisuhdeväkivalta oli vähentynyt 28 000 tapauksesta 8 000:een. Pudotukseen saattaa olla osuutensa myös viranomaistoimilla.

Ainoastaan työpaikoilla naisiin kohdistunut väkivalta on lisääntynyt. Vuonna 2003 tapauksia oli 21 000. Pahin tilanne oli hoitoalla mielisairaaloissa ja vanhusten huoltolaitoksissa. Kyseessä on tällöin työsuhdeasia, johon työnantajat ovat velvollisia puuttumaan.

Niin poliisin, sosiaalitoimen kuin terveydenhuollonkin asenteissa ja toimintakäytännöissä naisiin kohdistuvan väkivallan kohdalla on tapahtunut viime vuosina huimaa edistystä.

On sopimatonta Suomen mustamaalausta, että Amnesty kerta toisensa jälkeen kaivaa esiin tuon kyseenalaisen vanhan tutkimuksen ja vetelee sillä suomalaista miestä ympäri korvia.

Pääsihteerin lausahduksestahan voidaan tehdä se johtopäätös, että lähes puolet suomalaisista miehistä raiskaa ja hakkaa naisiaan.
Sangen kummallinen käsitys siinä tulee meistä suomalaisista naisistakin.


Vaikka kyseisen tutkimukset tekemisestä on aikaa ehtinyt kulua jo melkoisesti - kuin myös Vuennon mielipidekirjoituksesta - edelleen eräät tahot viljelevät tietoisesti faktana tämän (asenteellisen) tutkimustuloksen lopputulosta. Ei liene tarvitse kertoa millaisia nämä ryhmät ovat ja mikä on heidän agendansa - enpä kyllä ole huomannut Amnestyn toiminnassa tapahtuneen suuntausta parempaan ja ymmärryksen lisääntymistä suomalaista valkoihoista miestä kohtaan - joka siis vain raiskaa ja lyö, jos ei tee toista niin tekee toista.

Aiheesta löytyy myös mielenkiintoinen viesti www.pmmp.fi-palstalta: http://www.pmmp.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=2838

vlad.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Lahjoittaja
. Ei liene tarvitse kertoa millaisia nämä ryhmät ovat ja mikä on heidän agendansa - enpä kyllä ole huomannut Amnestyn toiminnassa tapahtuneen suuntausta parempaan ja ymmärryksen lisääntymistä suomalaista valkoihoista miestä kohtaan - joka siis vain raiskaa ja lyö, jos ei tee toista niin tekee toista.
:solthum:
 

adam7

Respected Leader
Kaikki on suhteellista. Olen käynyt n. 30 maassa ja osassa ammattiasioissa, en turistina.
No, en tiedä.. Käynyt noi +35 maassa, osassa turistina, osassa duunissa.

Ykköspaikka jossa koin että kohta paukkuu, selvänä, oli New Orleans, joskus 90-luvulla, pitkään ennen Katriina. Selvänä valkoisena kadulla kävellessä kun kolme Mandingoa tulee vastaan murha katseessaan, piti itsekin vähän skarpata katsetta. Onneksi kaveri on josku kisaillut, joten oli hieman uskomusta. Toinen vittumainen paikka oli Düsseldorf. Sielläkin sama fiilis, mutta nämä olivat sakunarkkareita. Kolmas on sitten Helsinki. Nykyään kukaan ei haasta mua stadissa kun oon niin ruma äijä, mutta skidinä oli eri juttu.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Lahjoittaja
suurin osa tapoista tehdään edelleen puukoilla ja leipäveitsillä eikä laillisilla ampuma aseilla joita edelleen halutaa kieltää/vähentää suomessa(kin)..Sunnuntaisuomalainen: Henkirikoksia vähemmän kuin koskaan


http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194988721457/artikkeli/sunnuntaisuomalainen+henkirikoksia+vahemman+kuin+koskaan.html


Suomessa tehdään vähemmän henkirikoksia kun koskaan aiemmin. Maamme historia ei tunne toista yhtä pitkää yhtenäistä jaksoa, jolloin henkirikollisuus oli ollut yhtä matalalla tasolla kuin nyt, kertoo Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.


Ajanjaksolla 2010–2014 henkirikosten määrä jäi jokaisena vuonna alle kahteen sataatuhatta asukasta kohti. Laskeva trendi alkoi 1990-luvulla, ja se noudattaa yleiseurooppalaista ja länsimaista kehitystä.


Historioitsija Heikki Ylikangas arvioi, että tehokkain tapa vähentää henkirikollisuutta on tuloerojen kaventaminen.


Kuolemaan johtaneiden rikosten harvenemista on selitetty myös väestön ikääntymisellä, yhteiskunnan arvoilla ja käyttäytymiskulttuurin muutoksilla.


Suomessa on kerätty tietoa henkirikoksista 1750-luvulta asti.
 

yrjö

Ylipäällikkö
Kattokaa nyt näitä ....miksi nyt tätäkin kutsuisi...?

http://www.hel-looks.com/

Jokainen vaan odottaa hetkeä jolloin nyt-liitteittä lukevat "vihervasurisateenkaarisitihipsteritrendipellet" kohtaavat sharia-partiot ja aloittavat kulttuurien välisen dialogin.
Mitä paskaa tääki nyt taas on? Kaikki mitä bushmasterin näppikseltä tulee näyttäisi olevan superjunttia. Etkö tajua mikä hel-looks on? Miten tuon kuvan mies liittyy mihinkään ja mitä sulla on edes sateenkaariväkeä ja hipstereitä vastaan? Eikö homo kelpaa ampumaan venäläisiä?
 
Mitä paskaa tääki nyt taas on? Kaikki mitä bushmasterin näppikseltä tulee näyttäisi olevan superjunttia. Etkö tajua mikä hel-looks on? Miten tuon kuvan mies liittyy mihinkään ja mitä sulla on edes sateenkaariväkeä ja hipstereitä vastaan? Eikö homo kelpaa ampumaan venäläisiä?
Yleisen elämänkokemuksen valossa lähden mielummin sotaan lesbon kuin homon kanssa. Ja tämän ääneen sanominen ei ole syrjintää - ihmisen sopivuus sotilaaksi ei ole mikään ihmisarvon mitta. Lyhytkasvuinen nainen tai vaikka sokea on ihmisenä aivan yhtä arvokas kuin 3900 metriä cooperissa juokseva sissi-RUK priimus.

Bussen havainnot tiettyjen ryhmien paradoksaalisesta ajattelusta ovat oikean suuntaisia.

Esimerkiksi eräiltä vähemmistöiltä odotetaan "yleistä suvaitsevuutta" - eli sinun pitäisi suvaita ihmisiä jotka julkisesti ilmoittavat, että sinulla ei ole oikeutta hengittää samaa ilmaa heidän kanssaan.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Lahjoittaja
Ollaanpas siellä nyt niin"kiihottuneen vihaisia" ? :eek:

Jokos "SE" muka alkoi...? :D

mitä tulee "saateenkaari" ihmisten sotareisuun osallistumisesta niin ainakin köyhän EU-suomen PV:n materiaalia säästyy kun nukkuvat samassa makuupussissa :p
 
Viimeksi muokattu:

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Uskoisikohan...

Kunhan tutkin tilastoja. Omat henkilökohtaiset vaaranpaikat ja väkivallan uhka / syntynyt itsepuolustustilanne katuelämässä ovat tapahtuneet seuraavilla paikoilla: Helsinki, Virrat, Ähtäri, Salla. Düsseldorfissa ei ollut ongelmaa.

Kertaakaan en nuorenakaan kotimaassa tosin ollut ongelmissa selvin päin.
 

AKE-ukki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Pitseria paloi maan tasalle ilmeisesti räjähdyksen jälkeen

Kotkassa...

Samanlainen tapahtui Tampereella muutama vuosi sitten. Sen poltti silloinen yrittäjä itse apurinsa kanssa. Kolme talon asukasta kuoli tuhopolton ohessa....

Jään odottomaan tutkinnan tuloksia mielenkiinnolla.
 
Top