Suomen sisäinen turvallisuus

Poliisi vahvistaa lauantaina miehitystään Helsingissä (katupartiot). Syynä on se, että uudenvuodenyön tapahtumien pelätään toistuvan pääkaupungissa. Pakolaisten vastaanottokeskuksissa, siis ulkomaalaisten keskuudessa, väitetään kiertävän huolestuttavia viestejä, joissa pyydetään kokoontumaan Kolmen Sepän aukiolle ja Rautatientorille.– Tässä vaiheessa en voi kertoa, mistä vastaanottokeskuksista viestit ovat tulleet, mutta tiedustelutietojen mukaan kyse on rankoista asioista.

Hmm...??
Siis kun ulkomaalaiset uhkaavat suomalaista yhteiskuntaa ja kansalaisia, poliisi torjuu uhkaa lisäämällä katupartiointia. Toistaiseksi ei ole näkynyt lausuntoja ja sometusta siitä että kyse olisi rasistisista katupartioista vaikka syynä on selkeästi ja nimenomaan kohteena mainittu ulkomaalaiset "pakolaiset".

Mielestäni tässä on selkeä ristiriita siihen kun kansalaiset itse ovat oma-aloitteisesti pystyttäneet katupartiointi-toimintaa. Perustehan on aivan täsmälleen sama kuin poliisilla, mutta sillä erotuksella, että vain kansalaisten katupartiointia nimitetään rasismiksi.
Kyllä Suomen kansalaisilta, niiltä järjestystä vastustavilta rasismin-huutelijoilta on tilanneperustelut täysin kadoksissa. Onneksi näyttävät jo muutenkin jäävän ajan myötä selkeään vähemmistöön.

Tsemppiä poliisin katupartioille - ja tarvittaessa muillekin katupartioille - ulkomaalaisongelman kitkemisessä suomalaisesta yhteiskunnasta.


.
 
Jos poliisi kokee virka-avun liian hitaaksi, pitäisikö kehittää tätä puolta. Vai onko kysymys niin yleisestä, halutaan oma syndroomasta.

Rehellisesti sanottuna ymmärrän käsikranaatin tarpeen äärimmäisessä terroristi operaatiossa. Talon valtaus on helpompaa niiden avulla kuin pelkkää flashbang heitettä käyttäen.
Kk on kuitenkin sellainen jota en ihan heti ymmärrä.
 
Mietin, että linkittääkö tämä pakolaisia käsittelevään ketjuun vaiko tähän, mutta koska tämän toiminnan kulttuurinen tausta on monipuolisempi, ei pelkästään sidoksissa pakolaisuuteen, ajattelen, että tämä ketju sopii aiheeseen paremmin:

Kulttuurin yhteyksistä väkivaltaan on puhuttava

Jokunen lainaus kirjoituksesta:

"Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kesällä 2015 nuoren miehen sisarensa ”kunniamurhan” valmistelusta. Tammikuun lopussa Helsingin hovioikeus kumosi tuomion.

Kyseessä on ennakkotapaus, joka saattaa vaikuttaa vastaavien juttujen tulkintaan jatkossa.

Käräjäoikeus totesi, että teon pääasiallinen motiivi oli veljen pyrkimys palauttaa perheen kunnia. Tuomion perusteluista käy ilmi, että tapaus sisältää tyypillisiä kunniakäsityksiin liittyvän yhteisöllisen väkivallan piirteitä. Veli oli jo vuosien ajan kontrolloinut ja ”rangaissut” siskoaan, jonka käytöstä hän piti perheen maineelle epäsopivana.

Hovioikeus vetosi puuttuvaan näyttöön ja jätti voimaan ainoastaan pahoinpitelytuomion. Onko ratkaisu osoitus siitä, ettei oikeusjärjestelmä tunnista yhteisöllisen väkivallan toimintamekanismeja?
"

Merkittävä on seuraava kohta:

"On selvää, että rikossoikeudellinen vastuu säilyy aina tekijällä eikä kenenkään kulttuuritausta saa vaikuttaa tuomioistuinten ratkaisuihin. Kulttuurista on kuitenkin uskallettava puhua rikosten yhteydessä, kun se auttaa tunnistamaan riskejä ja ehkäisemään väkivaltaa."

Tämä on tietenkin sidoksissa tähän hetkeen ja pakolaisten erilaisesta kulttuuritaustasta johtuviin väkivallantekoihin ja kulttuuritaustan vaikutukseen tekojen synnyssä - jos aiheesta ei uskalleta puhua tai jos sen olemassa olo jopa kielletään, seuraukset ovat ikävät ja heikentävät entisestään uhrien asemaa. Uhreja kun löytyy yhtälailla niiden maahan tulleiden pakolaisten joukosta - naisia ja lapsia sekä miehiä, jotka saavat osansa oman kulttuurinsa erityispiirteistä.

Kunniamurhista on kieltäydytty keskustelemasta hyvin järjestelmällisesti Suomessa, siitä huolimatta, että Suomessa on maahanmuuttajanaisille tarkoitettuja salaisia turvakoteja, jonne he voivat mennä turvaan väkivaltaisia puolisoitaan. Ja kyllä näitä kunniamurhia Suomessakin on tapahtunut, aivan kuten on tapahtunut Ruotsissakin - eivät ne kieltämällä muutu tapahtumattomiksi.

vlad
 
Jos paikkakunnalla on Varuskunta, niin virka-avun saanti on nopeata. Sanoisin, samaa luokkaa kuin vapaalla olevan Karhu-ryhmän kutsuminen töihin, siis pääkaupunkiseudulla. Ja jos tilanne pääsee iskemään ilman ennakkotietoa, niin joka tapauksessa ollaan jo myöhässä.
Vähän haistelisin kanssa, että tässä käytetään nykyistä tilannetta hyväksi ja hingutaan "uusia leluja".
Itse näkisin, että kriminaalit voivat provosoitua tästä, eli Poliisia ei koeta enää "neutraalina toimijana" vaan, että ne tulee ja tappaa.
Ja tästä erittelen terot pois, koska se on jo sit ihan eritapaus. Itse elän vielä ajatusmaailmassa, että Suomessa ei Ranskan kaltaisia isoja iskuja tapahdu. Tuntuu, että Suomi on vain teroille hyvä piileskely/lepäys ja rekrytointi paikka.
 
Itse elän vielä ajatusmaailmassa, että Suomessa ei Ranskan kaltaisia isoja iskuja tapahdu. Tuntuu, että Suomi on vain teroille hyvä piileskely/lepäys ja rekrytointi paikka.

Vain ja ainoastaan näiden kahden mainitsemasi lauseen takia toivon vilpittömästi ettet ole ainakaan ammatillisesti millään lailla missään tekemisissä yhteiskuntamme toimeenpanevien+ennaltaehkäisevien puolustus- tai viranomaisyksiköiden kanssa.
 
Vain ja ainoastaan näiden kahden mainitsemasi lauseen takia toivon vilpittömästi ettet ole ainakaan ammatillisesti millään lailla missään tekemisissä yhteiskuntamme toimeenpanevien+ennaltaehkäisevien puolustus- tai viranomaisyksiköiden kanssa.
Arvaa vaan :) :) :)
Se että ajattelen noin, ei tarkoita etten ole valmistautunut "paska osuu tuulettimeen" tapahtumiin. Ainahan on mahdollisuus, että jotain sattuu. Mutta silti tällä hetkellä ei ole viiteitä, että Suomi olisi aktviisen iskun listalla. Vaan näyttää omasta mielestä, että Suomea käytetään lepo yms paikkana. Johtuuko se sit Suomen lainsäädännöstä, puutteellisista resursseita vai mistä.
PS Tämä on oma näkemys eikä edusta mitään virallista kantaa.
 
Itse hirttäytynyt yms... :)

Noin mustalla huumorilla..."Mitä sanoi etelävaltioiden sheriffi, kun löysi mustan miehen roikkumasta lihakoukusta käsiraudoissa?" Vastaus: "Kummallisin itsemurha mitä olen koskaan nähnyt!"

:D
 
Mitähän tuolla tapahtui? Poliisin hakannut vanki kuoli eikä epäillä mitään epäilyttävää. Viesti on selvä, toivottavasti kukaan ei jää fakkiin.
http://m.iltalehti.fi/uutiset/2016020621079373_uu.shtml

Ja jos olen ymmärtänyt oikein niin samana päivänä kun tuo vanki leipoi kuulustelija poliisia tuolin jalalla päähän 15 min kenenkään huomaamatta kun yllättäen yllätten ei kamera juuri siihen kohtaan kuvaa näyttänyt, lähti Aarnio oikeussalista pois keskeyttäen käsittelyn, kun oli saanut viestin jostain uhasta perhettään kohtaan?

No nyt ullataus ullatus,kuoli tuo poliisin hakkaaja. Vartijat olivat löytäneet vangin sellistään...


Poliisi ei epäile rikosta....???

KRP: Poliisin murhayrityksestä epäilty vanki kuoli

Lehtikuva

Poliisin murhan yrityksestä epäilty vanki on kuollut. KRP:n mukaan hän kuoli sairaalassa viime yönä.

Keskusrikospoliisi tekee asiasta kuolemansyyn tutkinnan. KRP:n mukaan asiassa ei epäillä rikosta.



Vankeustuomiota suorittamassa ollut vanki pahoinpiteli toissapäivänä häntä kuulustelemassa olleen poliisimiehen Sörkan vankilassa Helsingissä.

Poliisi sai vakavia vammoja ja on sairaalahoidossa. Koska poliisi oli tapahtumahetkellä virkatehtävässä, juttua tutkitaan murhan yrityksenä.

Iltalehden tietojen mukaan myös pahoinpitelystä epäilty vanki loukkaantui vakavasti myöhemmin samana iltana.


Vartijat löysivät vangin tajuttomana sellistään, ja tämä vietiin sairaalaan.

..

Onkohan vankilan kamerat venäläistä mallia...?

Eikä näillä varmaankaan ole mitään yhteyttä toisiinsa kuten ei keväisen kaksois surmankaan kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Ja jos olen ymmärtänyt oikein niin samana päivänä kun tuo vanki leipoi kuulustelija poliisia tuolin jalalla päähän 15 min kenenkään huomaamatta kun yllättäen yllätten ei kamera juuri siihen kohtaan kuvaa näyttänyt, lähti Aarnio oikeussalista pois keskeyttäen käsittelyn, kun oli saanut viestin jostain uhasta perhettään kohtaan?

No nyt ullataus ullatus,kuoli tuo poliisin hakkaaja. Vartijat olivat löytäneet vangin sellistään...


Poliisi ei epäile rikosta....???



Onkohan vankilan kamerat venäläistä mallia...?

Eikä näillä varmaankaan ole mitään yhteyttä toisiinsa kuten ei keväisen kaksois surmankaan kanssa.
Meno alkaa olla kohta kuin Kilon poliisin vitsissä: montako poliisia tarvitaan rikkomaan kananmuna? Ei yhtään , muna kaatuu itse rappusissa ja menee rikki..
 
En usko että KRP suojelee ketään. Varsinkin nykyisen Aarnio keissin takia. Muut poliisit poltetaan armotta.
Veikkaan, että toi eka pahoinpitely johtu jostain "krapulasta". Tarvii ollu kuin vetänyt amfetamiinia yms johdannaisia, niin laskut on kovat. Ja sit se realismi kun olet hakannu melkein jonkun poliisin kuoliaaksi tai luulet että se on kuollut.... Iskee suomimiesgeenit päälle.
 
Mietimpä tuota kk-pyyntöä vähän pidemmälle ja tässä johtopäätökseni miksi sellaista halutaan: vyösyöttöinen pitkää patruunaa ampuva kk varustettuna vaikkapa Eotech/Aimpoint tms tyyppisellä tähtäimellä mahdollistaa runsaan ja kohtalaisen tarkan tuliryöpyn etäisyyksille alle 300m. Tämähän on mahdollista vyöttää vaikkapa AP-patruunoin jolloin saadaan riittävä ja varma vaikutus esim itsemurhapommilla varustautuneeseen terroristiin jolla nelosen levyt. (Vrt Ranskassa terroristista löytyi 40 osumaa että jää siihen mihin pitikin). Myöskin ns pommiauton pysäyttäminen on relevantti. Terroristilla tuskin on Pasia jota varten ITKK tai joku muu lähinnä lavettikäyttöisenä kulkeva olisi järkevä mutta mikäli nyt vaikka tulijalla on kuorma-auto niin onhan sen pysäyttäminen paljon helpompaa jos voit pippuroida ohjaamoa tai/sekä moottoria&renkaita vakaalla pitkällä tähdätyllä sarjalla panssariluoteja vs ampua MP-5:lla 9mm Speer Gold Doteja. Koska kyseistä mekaanista laitetta pitää saada rikottua tarpeeksi, mitä isompi ja tehokkaampi määrä rikkovia objekteja = sitä nopeampi pysäytys. Ja en ole tämän alan erikoismies, ihan vaan omaa yleismaailmallista ajattelua tuon takana. Sen verran tuosta poliisista että en myöskään pidä ns järjestyspoliisia mitenkään eksperttinä aseenkäytössä enkä näe heille mitään järkeä tuon kaltaisessa kalustosa mutta Karhu treenimääränsä puolesta menee ainakin julkisen materiaalin pohjalta samalle viivalle minkä tahansa kotimaisen ammattilais sotilaserikoisyksikön kanssa (erikoisjääkärit, ETO, yms). Käsittääkseni Karhua ei kutsuta ikinä lomalta palvelukseen pelkästään vaan normaalisti siellä on rotaatio jossa yksi jonkin kokoinen porukka on valmiudessa ja tarvittaessa liikkuu Rajan hekokyydillä minnepäin maata tahansa. Näin ainakin siitä tehty tv dokumentti kertoi ja siksi näkisin myös valmiuden olevan parempi näin kuin virka-apuna muilta toimijoilta. Mutta tämä on pelkästään julkisten tietojen pohjalta pääteltyä ajattelua, joku sisältäpäin näkevä saattaa olla perustellusti aivan toistakin mieltä ja nauraa partaansa ressun päätelmille asiasta.
 
Viimeksi muokattu:
Jos poliisi kokee virka-avun liian hitaaksi, pitäisikö kehittää tätä puolta. Vai onko kysymys niin yleisestä, halutaan oma syndroomasta.

Jos esim aseet ym lähtee virka-apupyynnön perusteella pv:ltä kun homma on jo käynnissä ni myöhässä ollaan. Jos sen sijaan pollareilla olisi tietyissä autoissa esim rk/vast ni ne olis tässä ja nyt saatavilla.... mistä näistä tietää..
 
Joku tietävä voisi avata: oman käsitykseni mukaan Pv ei vaikkapa viikonloppuna ehtisi mukaan edes sotaan, saati mihinkään poliisioperaatioon :(
 
Rasmuksessa oli syyt tarpeisiin ja asehankintojen seuraukset tarkkaan tiedossa. KK kiinnitetään ajoneuvoon niin ei lyö ikävästi käsille kun ampuu väkijoukkoon.

Itse en toivoisi, että poliisi saavuttaa hopeaa missään kamppailussa.
 
Back
Top