Suomen sisäinen turvallisuus

Meanwhile at UPI...

Puolitoista vuotta sitten:

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015091120331514_uu.shtml

Ja nyt:

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001157431.html

Mites meni, näin niinku omasta mielestä...

Tämä on mielestäni sitä paskajournalismia.
Ja 0-tutkijoita, mistähän "yliopistosta" tuokin "vanhempi tutkija Teemu Sinkkonen" on muka valmistunut....?
Niin, mistähän tuolle maksetaan palkkaa? Miksi maksetaan ja kuka maksaa palkkaa....
 
58113_10151608417455351_739465798_n.jpg

Marjaana Toiviainen
Nyt Jumala lienee hyvillään ettei ole antanut minulle lapsia. Varaisin jo matkan.
Like · 3 · 1 hr · Edited
https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/
 
Tämä on mielestäni sitä paskajournalismia.
Ja 0-tutkijoita, mistähän "yliopistosta" tuokin "vanhempi tutkija Teemu Sinkkonen" on muka valmistunut....?
Niin, mistähän tuolle maksetaan palkkaa? Miksi maksetaan ja kuka maksaa palkkaa....

Curriculum Vitae
Koulutus

Yhteiskuntatieteiden maisteri (valtio-oppi), Tampereen yliopisto, 2003 (pro gradu Tarve väkivaltaiseen poliittiseen strategiaan: Espanjan anarkistinen ja fasistinen liike sisällissodan kynnyksellä, Tampere 2002)

Yhteiskuntatieteiden tohtori (valtio-oppi), Tampereen yliopisto, 2009 (väitöskirja Political Responses to Terrorism: A case study on the Madrid terrorist attack on March 11, 2004, and its aftermath, Tampereen yliopiston kirjapaino, Tampere, 2009)


Työura

Tutkija, Tampereen yliopisto: Politiikan tutkimuksen laitos, 2004-2006 (Tampereen yliopiston apuraha)

Poliittinen analyytikko/tiedustelu-upseeri, Finnish National Intelligence Cell, EUFOR Althea, Bosnia ja Hertsegovina, 2006

Koordinaattori, Tampereen yliopisto, Politiikan tutkimuksen laitos, 2007

Tutkija, Tampereen yliopisto, Politiikan tutkimuksen laitos, 2007-2009 (Emil Aaltosen ja Suomen kulttuurirahaston apurahat)

Tarkkailija, joukkueenvarajohtaja, joukkueenjohtaja, European Union Monitoring Mission in Georgia (Sisäministeriön sekondeeraamana), 2009-2010

Vieraileva tutkija, Danish Institute of International Studies, 2016.



Sivutoimet

Kolumnisti, Kouvolan Sanomat, 2003-2006

Tuntiopettaja, Tampereen yliopisto, Politiikan tutkimuksen laitos, 2009

Mentori/opettaja siviilikriisinhallinnan peruskursseilla, CMC Finland, 2011

Tuntiopettaja, Tampereen yliopisto, Johtamiskorkeakoulu (politiikan tutkimus), 2014


Tieteelliset asiantuntijatehtävät ja luottamustoimet

Turvallisuusjaoston jäsen, Suomen toimikunta Euroopan turvallisuuden edistämiseksi (STETE), 2013-2014

Ohjausryhmän jäsen, The Euro-Mediterranean Study Commission (EUROMESCO), 2013-2014



Mainittavat kurssit

Reserviupseerikurssi 210, 1997

"The Resource Curse”-tohtorikoulun kesäkurssi, Norwegian University of Science and Technology, 2005

EU Core Concept Course on Civilian Crisis Management, CMC Finland, 2007

Summer Institute in Political Psychology, Stanford University, 2007

Hostile Environment Security Training, HART Security, 2009
http://www.fiia.fi/fi/cv/101/teemu_tammikko/
 
Suomen Poliisijärjestöjen Liiton teettämän tutkimuksen mukaan vain 39 prosenttia suomalaisista uskoo poliisin kykyyn turvata kansalaisten turvallisuus.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/poliisi kysely turvallisuus-64132

Lainaan tähän kokonaisuudessaan uutisen kommenttiosioon kirjoitetun mielipiteen:


Turvallisuus ei ole ilmaista, eikä sitä luoda kansainvälisillä sopimuksilla ja YK:n kauniilla julistuksilla (kuten mm. Syyriassa tiedetään), ei sulkemalla silmiä todellisuudelta eikä lakipykälillä tai muureilla, ellei ole varaa palkata ja kouluttaa väkeä niitä valvomaan - poliisiin, armeijaan ja muihin viranomaisiin. Valitettavasti näyttää siltä, että äänestäjät suosivat yhä halpaa kikkailua, bluffaamista ja toiveajattelua - kunnes eräänä päivänä saadaan shokkihoitoa, johon helppoheikit tarjoavat sopivia syntipukkeja, vastuun pakoilua ja "kukaan ei voinut tietää" -tyyppistä silmien pyörittelyä.
 
Tämä onkin jo sitten konkreettista asiaa. Hallitus yrittää saada tiedustelulain käsittelyyn kiireisenä. Tämä tulee vaatimaan perustuslain muuttamista. Lain läpimeneminen vaatii eduskunnassa viiden kuudesosan enemmistön, eli 166 kansanedustajaa. Hallituksen omat voimat eivät tähän yksin riitä.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hs_tiedustelulaki-64125

Vasemmistoliitto ja Vihreät haraavat vastaan. SDP suhtautuu "varovaisen myönteisesti." RKP "harkitsee asiaa kunnolla." Jo sen arvaa, mitä Eva Biaudet sun muut tulevat parkumaan ja itkemään. :(
 
Tämä onkin jo sitten konkreettista asiaa. Hallitus yrittää saada tiedustelulain käsittelyyn kiireisenä. Tämä tulee vaatimaan perustuslain muuttamista. Lain läpimeneminen vaatii eduskunnassa viiden kuudesosan enemmistön, eli 166 kansanedustajaa. Hallituksen omat voimat eivät tähän yksin riitä.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hs_tiedustelulaki-64125

Vasemmistoliitto ja Vihreät haraavat vastaan. SDP suhtautuu "varovaisen myönteisesti." RKP "harkitsee asiaa kunnolla." Jo sen arvaa, mitä Eva Biaudet sun muut tulevat parkumaan ja itkemään. :(
Johan niistä äänestyksistäkin on porukkaa niin paljon poissa, ettei se mene läpi :mad::D:p
 
Poliisi haluaa reservipoliisit käyttöön

Poliisi kaavailee uuden reservipoliisijärjestelmän perustamista, joka korvaisi vanhentuneen täydennyspoliisijärjestelmän. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan reservipoliisi koostuisi noin 2 000–3 000 reserviläisestä. Kokonaismäärästä puolestaan noin 500 reserviläistä muodostaisi joukon operatiivisen kärjen, joka harjoittelisi useammin ja olisi tarvittaessa nopeasti poliisin käytettävissä.

– Haluamme muuttaa täydennyspoliisi-nimenkin. Tämä asia on ollut niin pitkään uinuksissa ja haluamme sitäkin kautta uuden alun asialle, Kolehmainen toteaa Reserviläiselle.

Kolehmaisen mukaan perimmäisin tarve reservipoliisijärjestelmälle on poliisin toimintaympäristön ja uhkakuvien muuttuminen aiempaa haastavimmiksi.

– Tämä olisi keino parantaa meidän valmiutta. Poliisin ongelma on se, että meillä ei ole reserviä. Meidän 10 000 ihmistä loppuvat nopeasti, jos mennään oikeisiin kriisiaikoihin tai uhkakuvat konkretisoituvat. Meillä ei ole missään perunakuopassa ylimääräisiä poliiseja, jotka kaivetaan rinkiin mukaan tarpeen vaatiessa. Jo tämän takia reservipoliisijärjestelmä ehdottomasti tarvitaan.

Jos lainsäädäntö saataisiin nopeasti liikkeelle, Kolehmaisen arvion mukaan asia voitaisiin saada käsiteltyä tämän eduskunnan aikana.

– Se tarkoittaisi, että 2019 voisi olla realistista aloittaa toiminta.



Matalampi kynnys käyttää

Nykyinen täydennyspoliisilaki vaatii poikkeustilan, jotta täydennyspoliiseja voidaan ylipäätään käyttää. Kolehmaisen mukaan tämä on hyvin ongelmallista.

– Nykyistä täydennyspoliisijärjestelmää ei voida juurikaan käyttää, koska kynnys sen käyttöön on tehty lainsäädännöllisesti niin korkeaksi. Pitää olla valmius- tai puolustustilalaki voimassa. Reservipoliisin käyttöala olisi saatava nykyistä käytäntöä joustavammaksi ja paljon laajemmaksi, Kolehmainen sanoo.

Kolehmaisen mukaan potentiaalisia reservipoliiseja löytyy Suomesta paljon.

– Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vähentäminen aiheutti sen, että siellä on erittäin osaavia ihmisiä vailla sijoitusta. Puolustusvoimat varaa nuorempia, mutta meidän järjestelmään kelpaisivat yli 35-vuotiaatkin.

Kolehmaisen visiossa järjestelmään rekrytoitaisiin myös muitakin kuin puhtaasti sotilaspoliisikoulutuksen saaneita. Hänen mukaansa poliisi haluaa kaikentaustaisia osaajia, esimerkiksi kyber- ja hybridiuhkiin erikoistuneille olisi Kolehmaisen mukaan käyttöä.

Poliisiylijohtajan mukaan koulutuksellisessa mielessä reservipoliisin käyttöalaa tulisi pohtia ennakkoluulottomasti.

– Mahdollisuudet, joissa reservipoliisia voisi hyödyntää, ovat lähes rajattomat. Tähän kuuluisivat luonnollisesti yhteiskuntaa vaarantavat tilanteet, luonnonkatastrofit, mahdollinen ydinvoimalaonnettomuus tai vaikka suuret yleisötilaisuudet, jossa tarvitaan paljon liikenteenohjaamista, Kolehmainen nostaa esimerkkejä



Kuka mukaan?

Kolehmaisen mukaan on itsestäänselvyys, että reservipoliisiksi pääseminen edellyttää peruskriteereiden täyttymistä.

–Joukon on oltava sataprosenttisesti luotettavaa. Taustaselvitykset kuuluvat asiaan. Muita lähtökohtia ovat lojaliteetti, jämäkkyys, hyvä käytös sekä luonnollisesti sekä fyysisen että psyykkisen puolen tulee olla kunnossa.

Kolehmaisen mukaan järjestelmän väljyys piilisi siinä, että poliisille kelpaisivat myös muut kuin parikymppiset.

– Tämä voisi tuoda mahdollisuuden niille, joilla ei ole sodanajan tehtävää. Reserviläiskirjeen ilmestymisen aikoihin kävin monta keskustelua, jossa minulle valiteltiin sijoituksen häviämisen myötä sotilasuran päättymistä, vaikka haluja jatkaa ja kehittyä olisi ollut.

Kolehmaisen mielestä reservipoliisitoimintaan osallistuville voitaisiin myöntää myös kertausharjoitusvuorokausia Puolustusvoimien harkinnan mukaan. Hän sanoo käyneensä koko hankkeesta keskusteluja myös Puolustusvoimien komentajan Jarmo Lindbergin kanssa.

– Näen Puolustusvoimien kanssa paljon synergiamahdollisuuksia vaikka kaluston ja varusteiden muodossa. Koulutuksellisesti taas yhteistyötä voitaisiin tehdä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa. MPK voisi yhdessä Poliisiammattikorkeakoulun kanssa laatia koulutusohjelman reservipoliiseille. MPK:lla on kuitenkin paljon osaamista ja ihmisiä, tämä voisi olla win-win-tilanne molemmille osapuolille.
http://reservilainen.fi/uutiset/poliisi_haluaa_reservipoliisit_kayttoon
 
Ei pahakaan ajatus.
 
Sitä olen miettinyt koska laivamatkaajia aletaan syynäämään tarkemmin. Nythän tuollainen tallinna tai tukholma laiva olisi lähes täydellinen kohde.
Toivottavasti tulevaisuudessa asiaan kiinnitetään huomiota ja laivamatkustajia aletaan pintapuolisesti tarkistamaan. En nimittäin haluaisi uutisissa nähdä juttua "matkustajalaiva xxx autokannella tapahtunut räjähdys ja laiva joudutaan evakoimaan. ja evakoimista haittaa jihadistit.
 
On se varman mahdollista mutta sitten tulee kyllä reilusti vähentää laivavuoroja. Ja matkustajien tultava satamaan pari-kolme tuntia ennen lähtöä jotta kaikkia autoja, rekkoja ja matkustajia ehtii tarkistaa.
 
On se varman mahdollista mutta sitten tulee kyllä reilusti vähentää laivavuoroja. Ja matkustajien tultava satamaan pari-kolme tuntia ennen lähtöä jotta kaikkia autoja, rekkoja ja matkustajia ehtii tarkistaa.
Ei sillä väliä. Hinnatkin nousee mutta ihmiset voivat valittaa sitten niille joita ovat äänestäneet ja jotka tämän aiheuttaneet. Suvaitsevainenkin sitten ymmärtää aatteensa vaikutukset kun viinan haku reissun hinta tuplaantuu.
 
Sitä olen miettinyt koska laivamatkaajia aletaan syynäämään tarkemmin. Nythän tuollainen tallinna tai tukholma laiva olisi lähes täydellinen kohde.
Toivottavasti tulevaisuudessa asiaan kiinnitetään huomiota ja laivamatkustajia aletaan pintapuolisesti tarkistamaan. En nimittäin haluaisi uutisissa nähdä juttua "matkustajalaiva xxx autokannella tapahtunut räjähdys ja laiva joudutaan evakoimaan. ja evakoimista haittaa jihadistit.
Satoja kertoja matkustaneena, niin en muista heitä juurikaan nähneen, ainakaan Viron suunnalla.
 
TOP 10 SAFETY AND SECURITY RANKING
1. Finland 6.65

2. United Arab Emirates 6.60

3. Iceland 6.57

4. Oman 6.49

5. Hong Kong SAR 6.47

6. Singapore 6.45

7. Norway 6.41

8. Switzerland 6.41

9. Rwanda 6.39

10. Qatar 6.33

World Economic Forum 2017

Kohdasta 2.00 min...

 
Back
Top