Suomen sisäinen turvallisuus

Niin no mullakkin, on faijan peruja ruskeat silmät, samoin molemmilla broideilla, mut jos jollain on aikaa tsiikata mun silmien väri sitä saa muutamaan muunkin tuntomerkin haaviin: Esmes: possun punainen, kaljuuntuva, paksummanpuoleinen huonokäytöksinen keski-ikäinen hanttapuli....

Tulisikohan noita julkaistuja tuntomerkkejä tarkastella kuten sanomalehtiä Neuvostoliitossa aikanaan, ikäänkuin rivien välistä? Voisiko "tummanruskea" viitata epäsuorasti johonkin muuhunkin kuin silmiin? Esim. kenkien väriähän ei oltu tuossa jutussa mainittu.

Tuota metrohommaa kyselin edellisessä viestissäni ihan vain sen takia että mitä nyt on nuorison välityksellä hieman asioista kuullut niin kuulemma metron mukana on alkanut liikkua hieman laajemminkin uusilla alueilla sellaista porukkaa mitä ei aiemmin ole juuri liikkunut. Vaan sama ilmiö taitanee koskea myöskin junaliikennettä. Itse kun en käytä juuri minkäänlaista raideliikennettä niin siksi kyselin paremmin tietäviltä.

off topic: Juu, ja tuo sinisten silmien periytyminen on kyllä sangen mielenkiintoista genetiikkaa. Minkähänlaisen mutaation ansiosta lienevät omanikin muokkautuneet.

Vaan mikähän se tämä tällainen tapaus oikein on..? Näyttää olevan seurannassa livenä juuri nyt:
HS kirjoitti:
Teinipojat vastaavat tänään oikeudessa syytteisiin törkeästä väkivaltarikoksen suunnittelusta – HS:n seuranta oikeudenkäynnistä alkaa nyt
15- ja 16-vuotiaita poikia syytetään törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuneen rikoksen valmistelusta nuorena henkilönä.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005527170.html

edit. Ei taida olla ihan mistään pikkujutusta kysymys:
"Myös muun muassa haastehakemus ja esitutkintamateriaali julistettiin salaisiksi 60 vuoden ajaksi. Mahdollisesta tuomion julkaisemisesta osittain julkisena käräjäoikeus päättää myöhemmin."
 
Viimeksi muokattu:
Se liikennekulttuuri siellä oli jotain aivan uskomatonta. Sopii toivoa, että edes vähän skarppaavat Suomessa ajelevat afgaanit.
Totta kai skarppaavat. Samalla tavalla kuin muutenki. ;)
 
30-vuotias mies vangittiin - kävi naisen ja sosiaalityöntekijän kimppuun Tampereen Hervannassa

Yksityisasunnossa maanantaina kahden sosiaalivirkailijan läsnä ollessa tappoa yrittänyt 30-vuotias mies on vangittu.

Mies kävi asunnossa asuvan naisen kimppuun. Nainen sai vakavia vammoja ja joutui sairaalahoitoon. Myös toinen sosiaalivirkailijasta loukkaantui sairaalakuntoon väkivallanteossa. Poliisi ei ole ilmoittanut tekovälinettä väkivallanteossa.

Teon jälkeen toinen sosiaalivirkailija sai hälytettyä poliisin paikalle ja kerrostaloon saapui useita partioita ja ambulanssi. Vakavasti loukkaantunut nainen on edelleen sairaalahoidossa.

30-vuotiasta miestä epäillään tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä. Tutkinnanjohtaja ilmoitti miehen vangitsemisesta tiistaina.

Hälytysrannekkeet sosiaalityöntekijöille

Väkivalta kotikäyntejä tekeviin sosiaalityöntekijöihin on Tampereella harvinaista. Avopalvelujohtaja Anniina Tirrosen mukaan kaupunki aikoo kuitenkin tapauksen jälkeen panostaa turvateknologian hankintaan jokaiselle työntekijälleen.

- Osalla on jo ranneke, mistä voi tehdä huomaamattomasti hälytyksen vain painamalla, mutta kaupunki aikoo tutkia ja panostaa turvateknologiaan lisää, Tirronen kertoo Iltalehdelle.

Tampereen sosiaalityöntekijät järkyttyivät maanantaisesta väkivaltaiskusta työtehtävissä ja kaupunki järjesti kriisiapua tarvitseville.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801172200674164_u0.shtml

30-vuotias mies= Ali Karim, tietää interwebbi kertoa..
 
Sinisten silmien synty on yksi mystisimmistä asioista ihmisten evoluutiossa. En tiedä,mutta olen siinä luulossa että sinisten silmien alku on juuri tuolta Syyrian suunnalta. Yhtäkkiä heitä vain ilmaantui. Hämärää on myös miten ihmeessä ne siniset silmät levisivät nykyisille ydinalueilleen pohjoismaihin ja balttiaan.
Jostain se dörtsi erkautuu....
 
aj77 kirjoitti:
Sinisten silmien synty on yksi mystisimmistä asioista ihmisten evoluutiossa. En tiedä,mutta olen siinä luulossa että sinisten silmien alku on juuri tuolta Syyrian suunnalta. Yhtäkkiä heitä vain ilmaantui.
Jospa siellä kävi alieneitä fakkimassa paikallista naisporukkaa?
 
Jospa siellä kävi alieneitä fakkimassa paikallista naisporukkaa?

Kannattaa kääntää juttu niin, että mitä todisteita on siitä ettei alienit höylännyt lähi-idässä!



 
Viimeksi muokattu:
Pojan epäillään potkaisseen konstaapelia rintaan ja lyöneen matkustajaa bussissa Itäkeskuksessa – sivullinen matkustaja kaivoi esiin mattoveitsen
Epäilty pahoinpitely tapahtui linjan 95 bussissa.

POLIISI sai torstaina ilmoituksen Itäkeskuksessa iltayhdeksältä rettelöivästä, 2002 syntyneestä pojasta. Silminnäkijöiden mukaan hän ensin löi bussin matkustajaa päähän ja poliisien saavuttua potkaisi konstaapelia rintaan.

Poika oli silminnäkijöiden mukaan noussut kahden kaverinsa kanssa bussiin ja alkanut huudella matkustajille.

Kun kyydissä ollut mies kehotti poikaa lopettamaan, poika löi miestä Tallinnanaukion kohdalla seisseessä bussissa päähän. Toinen mies lähestyi poikaa mattoveitsen kanssa ja uhkasi vahingoittaa häntä, jos huutelu ei loppuisi.

Bussi jatkoi matkaansa. Ennen poliisin saapumista molemmat miehet olivat poistuneet kyydistä. Kolmikko oli yhä bussissa, ja partio yritti siirtää miestä lyöneen pojan bussin takaosaan. Tällöin poika potkaisi poliisin mukaan konstaapelia.

Partio otti kiinni rikoksesta epäillyn pojan ja vei hänet Pasilan poliisivankilaan.

Tekoa tutkitaan pahoinpitelynä ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005530954.html
 
Uiminenkin vaatii poliisivartioinnin Jyväskylässä...
Julisteen kiinnittelymatkalla pyörähdin uimahallin kautta jossa tänään alkoi jonkin verran keskustelua herättänyt naisten uimavuoro, joka on osoittautunut taustamotiiviltaan maahanmuuttajanaisten uimavuoroksi.

Siellä oli jonkinlaista härdelliä päällä, järjestyksenvalvoja ovella, pari poliisiautoa, verhot ikkunnoissa(normaalisti auki), media, vasemmistopoliitikko, kansalaisaktivisteja yms.

Mies oli menossa pikkupoikansa kanssa uimaan, mutta portsari käännytti ovelta. Olisiko sanonut, "ei tänään, vuoro varattu muille. Yksityistilaisuus"

Monikulttuurisessa yhteiskunnassa on ihan eri tavalla "värinää" jota pitää turvata useamman poliisipartion voimin. Vielä matkalla oli yksi poliisiauto parkissa kauempana.
Teemu Torssonen
 
Vainoa pakenevien vuoksi..:unsure:

Maahanmuuttovirasto haluaa laajemmat valtuudet turvatoimiin - työntekijät kohdanneet uhkaavia tilanteita
article_clock.svg
Eilen klo 20:58

Uuden lain myötä vartijat voisivat tehdä Migrin tiloihin saapuville turvatarkastuksia ja käyttää voimakeinoja tietyissä tilanteissa.

8159c1564f4d02a31b180eb46a0816b980b65b8c4e9ff35fa3c8160984e1f95f.jpg


Noin sata ihmistä marssi Tampereen keskustan läpi poliisilaitokselle mielenilmauksena Maahanmuuttoviraston organisoimia palautuksia vastaan huhtikuussa 2017.JUHA VELI JOKINEN

Sisäministeriö on lähettänyt hallituksen esityksen laiksi turvatoimista Maahanmuuttovirastossa (Migri)lausunnolle tänään tiistaina.

Esitysluonnoksessa katsotaan, etteivät Maahanmuuttoviraston tiloissa työskentelevien vartijoiden toimivaltuudet ole riittävät, joten uusista valtuuksista olisi tarpeen säätää lailla.

Esitysluonnoksessa todetaan, että Migrin käytännön toiminnassa on havaittu turvallisuusuhkia, ja työntekijät ovat kokeneet turvattomuutta työtehtävissään.Turvallisuusuhkia on esiintynyt etenkin turvapaikkapuhuttelujen yhteydessä ja henkilöiden tullessa asioimaan virastoon ilman ajanvarausta.

Migri on käyttänyt yksityisiä vartiointipalveluja, mutta vartijoilla ei ole tällä hetkellä toimivaltuuksia tehdä turvatarkastuksia Migrin tiloihin saapuville ennen asiakaskohtaamista.

Voimankäyttö sallituksi tietyissä tilanteissa
Uuden lain myötä virastoon saapuville voitaisiin tehdä turvatarkastus, jossa voitaisiin selvittää, onko henkilöllä mukanaan vaarallisia esineitä tai aineita. Turvatarkastajalla olisi oikeus saada tieto turvatoimialueelle saapuvan tai siellä olevan henkilöllisyydestä, ja tarkastaja voisi tarvittaessa estää henkilön pääsyn alueelle tai poistaa hänet paikalta.

Tietyissä tilanteissa turvatarkastajalla olisi oikeus tehdä myös henkilöntarkastus tai ottaa henkilö kiinni. Lisäksi turvatarkastajalla olisi oikeus voimakeinojen käyttöön, jos sitä olisi pidettävä puolustettavana esimerkiksi uhkaavassa tai vaarallisessa tilanteessa.

Toimenpiteet sisältävät puuttumista henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen sekä omaisuuteen, joten niistä olisi tarpeen säätää lailla. Ehdotetut lait haluttaisiin voimaan mahdollisimman pian.

Tyytymättömyyttä viranomaisia kohtaan
Esitysluonnoksessa todetaan, että Maahanmuuttoviraston toimintaympäristössä on viime aikoina tapahtunut merkittäviä muutoksia. Vuonna 2015 Migri otti vastaan yli 32 400 kansainvälisen suojelun hakemusta, mikä on lähes kymmenkertaisesti edellisvuosiin verrattuna. Vuonna 2016 kansainvälisen suojelun hakemuksia tehtiin lähes 5 700 ja vuonna 2017 vahvistamattoman tiedon mukaisesti yli 5 000.

Hakemusten kasvun myötä käsittelyajat ovat pidentyneet Maahanmuuttovirastossa ja muutoksenhakutuomioistuimissa.

- Tämä on aiheuttanut asiakkaissa tyytymättömyyttä viranomaisia kohtaan, esitysluonnoksessa todetaan.

Uusintahakemukset ovat esitysluonnoksen mukaan merkittävästi lisääntyneet.

- Sikäli kuin hakija on esittänyt uusia perusteita hakemukselleen ja turvapaikkapuhuttelu tehdään uudelleen, hakija on voinut kokea Maahanmuuttoviraston toiminnan itselleen hyvinkin kielteiseksi varsinkin, kun hän on aikaisemmin saanut kielteisen päätöksen asiassaan.

Häiriökäyttäytymistä ja uhkaavia tilanteita
Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön henkilöstö esitti syyskuussa vetoomuksen työturvallisuutensa parantamiseksi. Vetoomuksen mukaan työturvallisuutta Migrin työtiloissa ei ole riittävästi otettu huomioon muuttuneen hakijaprofiilin, asenneilmapiiriin ja turvallisuusympäristön valossa.

- Työntekijät kohtaavat päivittäin hakijoita, jotka ovat lähtöisin konfliktialueilta ja joilla on enenevässä määrin esiintynyt lääkärin toteamia mielenterveysongelmia, esitysluonnoksessa kerrotaan.

Työntekijöiden vetoomuksessa todetaan, että asenneilmapiiri Maahanmuuttoviraston toimintaa kohtaan muuttui vuoden 2017 aikana yhä kriittisemmäksi.

- Työntekijät ovat kokeneet, että epäluottamus, turhautuminen ja aggressio virastoa kohtaan ovat olleet havaittavissa myös asiakaskontakteissa.Turvapaikkapuhutteluissa on esiintynyt häiriökäyttäytymistä ja uhkaavia tilanteita.

Vetoomuksen mukaan turvapaikkayksikön työntekijät eivät tunne oloaan turvalliseksi puhuttelutyötä tehdessään
https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201801232200690121_u0.shtml
 
Muutaman väkivaltatapauksen jälkeen sai KELA;n työntekijätkin paremman suojan. Lasiseinä asiakkaan ja virkailijan väliin sekä pakenemisoven.
 
Alakouluikäiset lapset häiriköivät itähelsinkiläisessä kauppakeskuksessa – osaa asiakkaista pelottaa jo tulla ostoksille

Helsingin Vuosaaressa sijaitsevan kauppakeskus Columbuksen yrittäjät ja asiakkaat ovat huolissaan häiriköivien alakoululaisten joukosta.
Alakouluikäisten lasten ja varhaisnuorten pitkään jatkunut häiriökäyttäytyminen Vuosaaren kauppakeskus Columbuksesta johti keskiviikkona alueen alakoululaisille lähetettyyn huolestuneeseen Wilma-viestiin.

Viestissä Columbuksen kauppakeskusjohto, Vuosaaren nuorisotyöyksikkö, seurakunnan nuorisotyö sekä ennalta estävä poliisitoiminta toivovat, että vanhemmat kävisivät lastensa kanssa läpi käytössääntöjä.

– Lapsia kerääntyy Columbukseen koulun jälkeen ja viikonloppuisin he viipyvät sulkemiseen asti. Paikalla saattaa olla viitisenkymmentä lasta. Monet lapsista roskaavat ja nimittelevät muita asiakkaita ja henkilökuntaa, oleskelevat suljetuilla tarjoilualueilla, ajelevat ostoskärryillä aiheuttaen vaaraa itselleen ja muille, ja vastustavat järjestyksenvalvonnan toimia, viestissä huomautetaan.

Wilmassa todetaan myös, että ”toiset lapset eivät uskalla kävellä kauppakeskuksen läpi uhittelun takia”.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005541102.html

Vuosaaren etnisen edistyneisyyden tuntien, veikkaan että riehuvat piltit eivät ole sinisilmäisiä pellavapäitä. Siitä se alkaa, se kuuluisan toisen sukupolven ongelmat. Muutama vuosi lisää, ja johan alkaa kivet lennellä poliisiautoja kohti ja rikosrekisteriä pukkaa. Uuden sukupolven nousu ja tilan haltuunotto, missä ne kuuluisat toiset lapset eivät uskalla kävellä ja vanhukset pelkäävät. Kotoutuminen onnistunut täydellisesti. Jälleen kerran.
 
Enpä nyt menisi yleistämään ilman tarkempaa tietoa. Voihan se tietysti olla kuten Aqualifer tuumaa.
Mutta Tallinnassa ollut samantapainen keissi, nuoriso riehuu paikallisessa Subway-ravintolassa ja siellä kyseessä ihan kotikutoiset virolaiset (tai vironvenäläiset) klopit.
Ja Pietarsaaressa oli jokunen vuosi sitten sama, paikallinen nuoriso riehui ja vandalisoi Mäkkärissä viikonloppuisin siihen malliin että annettiin porttikielto alle 18 vuotiaille jotka eivät olleet vanhempien seurassa.
 
Korkki kysyi, onko Suomi Ruotsin tiellä, johon Pelttarin vastaus ei näy jutussa selvästi...

Suomessa seurannassa 370 ihmistä radikaalin islamismin vuoksi
..
Suomessa ei vielä ongelmalähiöitä
Pelttari kertoi Ykkösaamussa, että Suomessa on nyt seurannassa noin 370 ihmistä terrorismiriskin takia. Supon päällikön mukaan he kaikki ovat seurannassa oletetun radikaalin islamismin vuoksi. Esimerkiksi kotimaisen äärioikeiston tai -vasemmiston edustajia ei siis tähän ryhmään lukeudu.

Ruotsissa on nyt seurannassa terrorismiriskin vuoksi noin 3 000 ihmistä.

– Muissa Pohjoismaissa tilanne on vaikeampi kuin Suomessa. Valitettavasti (seurannan) kohdehenkilöiden määrä jatkaa kasvuaan Suomessakin, Pelttari totesi.

Hänen mukaansa Lähi-idässä islamistien riveihin lähteneistä suomalaisista on kaatunut 12–16. Pelttarin mukaan Isisin riveissä taistelleiden länsimaalaisten joukosta "vähäinen määrä" on palannut toistaiseksi kotimaihinsa, vaikka Isis on menettänyt käytännössä koko alueensa.

Suojelupoliisin päällikkö korosti Ylen haastattelussa, että Suomessa on tärkeää estää lähiöiden eriytyminen. Esimerkiksi Ruotsissa on lähiöitä, joihin poliisit eivät enää mielellään mene.

– Suomen tilanne on vielä kohtuullisen hyvä, Pelttari vertasi.
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa...1100596?pwbi=e51397ccf9cf045328f06acdded62151
 
Suomessa seurannassa 370 ihmistä radikaalin islamismin vuoksi
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa...1100596?pwbi=e51397ccf9cf045328f06acdded62151

Ote jutusta:
Pelttari kertoi Ykkösaamussa, että Suomessa on nyt seurannassa noin 370 ihmistä terrorismiriskin takia. Supon päällikön mukaan he kaikki ovat seurannassa oletetun radikaalin islamismin vuoksi. Esimerkiksi kotimaisen äärioikeiston tai -vasemmiston edustajia ei siis tähän ryhmään lukeudu.

Ruotsissa on nyt seurannassa terrorismiriskin vuoksi noin 3 000 ihmistä.

– Muissa Pohjoismaissa tilanne on vaikeampi kuin Suomessa. Valitettavasti (seurannan) kohdehenkilöiden määrä jatkaa kasvuaan Suomessakin, Pelttari totesi.
 
Back
Top