Suomen sisäinen turvallisuus

Kiristyssiteen pitkittyneestä käytöstä voi tulla hermovauriota,mutta tuo hyytynyt veri sydämeen oli itselle ihan uusi juttu. Ei ole koulutuksissa mainittu.
 
Ite puhun nyt vaan siviilimaailmasta, mistä tämä lähtikin tuossa ed. sivulla:
Benelli: siviilin on yleensä syytä välttää kiristyssiteen käyttöä, lähde: [citation needed]
jompez: siviilin kannattaa käyttää kiristyssidettä silloin kun on pakko, lähde: SPR
Nämä kaksi väittämää eivät ole keskenään ristiriidassa ja ylempi oli myös SPR:n kurssilta.
siviilin on yleensä syytä välttää kiristyssiteen käyttöä antiteesi on siviilin ei ole yleensä syytä välttää kiristyssiteen käyttöä.
 
Tuon käytöstä eivät lääkärit tykkää.
Toimii, mutta on työlästä poistaa (jotta verenkierto saadaan palautettua).
Suositellaan siteiden käyttöä ensisijaisesti, varsikin jos sairaalla on lähellä.
Juuri näin.
 
Mitähän kun joku avaisi tarkemmin tuota seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten prosenttia,kuinka moni on somali,irak,afganistan-taustainen ja suhteuttaisi sen sitten heidän määräänsä kokonaisväestöstä.

Olisi mielenkiintoista tietää. Tosin tuokin luku on liian pieni, koska Suomen kansalaisuuden saaneet ulkomaalaiset tilastoidaan suomalaisiksi.
 
Itse sain Celoxista juuri tuon kuvan että käytetään vain kun se on aivan välttämätöntä koska hankala puhdistaa pois.
Sen käytöstä kertoi töissä uusi työntekijä joka oli juuri siirtynyt reserviin lääkintämiehenä.
 
Tuo on ihan poliisista kiinni mite ne rekisteröi rikokset. Että kyllä tuossa voi olla heittoa ja ideologiaa mukana miten rikosten jaottelu tehty.

390 islamistia seurannassa, pääosin pk-seudulla. Ehkä se on niin että turvallisuudesta vastaavat ihmiset osaavat tehtävänsä kun tapauksia on Helsingissä Taposen mukaan vasta 0kpl. Betoniporsaistakin on ollut hyötyä?
 
Onkohan noi kaikki "vihapuherikokset" ihan järjestäytyneen äärioikeiston tekosia.
 
Aatemaailmaan liittyvissä rikoksissa selvä piikki Helsingissä – Poliisi: Yksi tekijä selittää
RIKOS JULKAISTU 31.01.2018 14:39

Suomi ensin -yhdistys piti mielenosoitusleiriä viime vuonna Helsingin Rautatientorilla.Lehtikuva
Viime vuonna Helsingin poliisin tietoon tuli 57 väkivaltaan tai siihen yllyttävää rikosta, joiden motiivi liittyy aatemaailmaan.

Viime vuonna ekstremistisissä rikoksissa oli selkeä piikki verrattuna aikaisempiin vuosiin. Väkivaltaisen äärioikeiston osalta rikosepäilyjä oli 57, väkivaltaisen äärivasemmiston osalta yksi.

Rikosnimikkeenä valtaosassa tapauksista on ollut kiihottaminen kansanryhmää vastaan, ja niitä on tapahtunut kadulla ja sosiaalisessa mediassa. Epäilyistä 17 koski pahoinpitelyä tai lievää pahoinpitelyä.

Helsingin poliisin ylikomisario Jari Taposen mukaan rikosten määrän kasvulle löytyy selitys.

– Suurin osa rikoksista on tapahtunut viime vuoden kevään ja kesänä aikana eli sinä aikana, kun Rautatientorilla on ollut Suomi ensin -mielenosoitus. En sano, että kaikki liittyvät heidän tekemisiinsä, mutta ajallisesti keskustelu ja toiminta maahanmuutosta oli sellaista, että se poiki väkivaltarikoksia ja kiihottamisia kansanryhmää vastaa.

Muuten aatemaailman perustuvaa väkivaltaa tai siihen yllyttämistä tapahtuu keskimäärin kerran kuussa.

– Se on todella harvinaista.
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/ar...51890?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat#gs.AA8aG=Y
 
Ollaan muuten todella iloisia jos Helsingin poliisin tulevat kiireet jäävät jonkinlaisten natsireppanoiden paimentamiseen. Ettei tapahdu mitään oikeasti ikäviä
Hope Antikainen retweeted
Eero Mäntymaa Eero Mäntymaa
@eeromantymaa 4h
Uusnatsit edelleen Helsingin poliisia eniten työllistävä ääriryhmä. twitter.com/JariTaponen/st…
Janne Riiheläinen
@veitera 9h
Replying to @harri_leivo @elliflen
He ovat vain yksi ilmiö äärioikeistolaisesta radikalisoitumisesta. Aiemmin sisäinen uhka demokratialle tuli vasemmalta ja kuten silloinkin, näitä voimia tuetaan itänaapurimme toimesta.

Entä mikä on eniten Supoa työllistävä ryhmä? Hys hys, ei saa sanoa ääneen?? Riiheläinenkin tovereineen pitää sen suhteen luukkunsa ihan täysin radiohiljaisuudessa?

Ne noin 400 seurannassa olevaa islamistia ja X määrä tuntemattomia. Ei tuollaista määrää ollut Suomessa ennen syksyä 2015 jolloin tehtiin virheitä laittomaan maahantuloon liittyen. Turunkaan terroristi ja aiheeseen liittyvä jonnekin kadonnut islamistisaarnaaja eivät edes olleet seurannassa olevien joukossa.

Itänaapurimmeko tuon aiheutti? Hah hah, Ruotsin kautta junalla kuskaten. Niinpä niin. Sori muttei mene läpi. En usko. Venäjä vahvistaa seurauksia ja käyttää koko ajan tilannetta hyödykseen muttei ole juurisyy.

On taas twitter-resilienssini koetuksella. Mutta kyllä se kehittyy.
 
Viimeksi muokattu:
Aatemaailmaan kytkeytyvistä väkivaltarikoksista Helsingissä 56 liittyi äärioikeistoon, yksi äärivasemmistoon eikä yksikään uskontoon – ”Tilastoista näkyy selvästi, mikä on uhka ”
Ylikomisario Jari Taposen mukaan määrä on poikkeuksellisen suuri ja johtuu osittain Rautatientorin Suomi ensin -mielenosoituksesta.

POLIISIN tietoon tuli Helsingissä viime vuonna 57 sellaista väkivaltarikosta tai siihen yllyttämistä, joiden motiivi liittyy johonkin aatemaailmaan.

Näistä 56 oli äärioikeiston tekemiä ja vain yksi äärivasemmiston. Uskonnollista motiivia ei ollut yhdessäkään väkivaltarikoksessa tai väkivaltaan yllyttämisessä.

”Tuoreista rikostilastoista näkyy selvästi, mikä on uhka ja mikä ei. Viime aikoina lähinnä äärioikeisto näyttäisi tehneen näitä tekoja”, sanoo ylikomisario Jari Taponen, jonka vastuulla on ekstremistisen väkivaltarikollisuuden ennaltaehkäisy.

Taponen kirjoitti asiasta myös viestipalvelu Twitterissä keskiviikkona.

RIKOSNIMIKKEISTÄ yleisin oli kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Niistä tuli poliisille 26 ilmoitusta. Seuraavaksi eniten oli pahoinpitelyjä ja laittomia uhkauksia.

Taposen mukaan viime vuonna näitä rikoksia sattui poikkeuksellisen paljon. Ne keskittyivät erityisesti huhti-kesäkuuhun ja suuri osa niistä liittyi Rautatientorilla pidettyyn Suomi ensin -mielenosoitukseen.

”Taustalla on vuoden 2015 suurta turvapaikanhakijoiden määrää seurannut ilmapiirin kiristyminen”, hän sanoo.

AIEMPINA vuosina vastaavia rikoksia on Helsingin poliisin tietoon tullut keskimäärin yksi kuukaudessa.

Äärivasemmiston vastaavat teot ovat vähentyneet selvästi niistä vuosista, jolloin kuokkavieraiden nimellä liikkunut ryhmä mellakoi kaduilla itsenäisyyspäivänä.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005547269.html?ref=rss
 
Viimeksi muokattu:
Epäilyt jakaantuivat:

Väkivaltainen äärioikeisto 56
Väkivaltainen äärivasemmisto 1
Uskonnolla perusteltu väkivalta 0


Lainaus yltä.

Nuo ovat siis rikosepäilyjä ja Helsingistä. Sanokaa nyt mulle, onko tuo paljon vai vähän vai siltä väliltä?

Tasaisen vauhdin taulukolla siis epäilyjä tulee noin alle 5 per kk tai reilu yksi per viikko. Onko se paljon?

Monestako epäilystä poikii aikanaan tuomio?
 
No hoh hoijaa...

Meanwhile, in Turku

pic_5_3621579_k2323761_1200.jpg
 
Back
Top