Suomen sisäinen turvallisuus

Ehdollinen on ihan ok perän tapauksessa. Hän ei ole yhteiskunnalle vaarallinen.
Yrittäjälle aiheutuu harmia tuostakin maineen menetyksen kautta.
 
Miten lie käy poliisin argumentoinnille alkoholilain vapautumisesta ja sen tuomista mellakoista R-kioskien ulkopuolella?

Eiköhän kyse ollut henkilöstöpolitiikasta; kun ei poliittisesti arkaluontoisten asioiden perusteella uskallettu, niin tämä oli hyvä keppihevonen lisäresurssien vaatimiseksi.

Toki pitää muistaa, että vasta vapun jälkeen tai kesäkelien alettua nähdään paremmin koko vaikutus.
 
Juu odottakaa ensimmäisiä terassikelejä niin sitten näkee.
Niin, ja ravintoloiden aukiolon vapautuminenhan alkoi vasta eilen, eli tänään on ensimmäinen perjantai jolloin ravintolat saavat olla omalla ilmoituksella vapaasti auki, anniskelu voi jatkua klo 04:ään ja viinoja saa juoda 05:een saakka. Eli mitään uuttahan ei ole vielä edes voinut tältä saralta näkyäkään ennen tätä.
 
Niin, ja ravintoloiden aukiolon vapautuminenhan alkoi vasta eilen, eli tänään on ensimmäinen perjantai jolloin ravintolat saavat olla omalla ilmoituksella vapaasti auki, anniskelu voi jatkua klo 04:ään ja viinoja saa juoda 05:een saakka.
Voi voi, hulluutta !
Lujin että lonkerot oli äkkiä loppu pieneissä paikkakunnissa......nyt se taas alkaa....jonot a-kliniikaan.....
 
Joo, en minäkään usko että mitään dramaattista tapahtuu (kuten olen aiemminkin kirjoittanut), mutta fakta on kuitenkin se, että tämä on ensimmäinen viikonloppu jolloin ravintoloiden vapautukset ovat voimassa.
 
noniin ja sitten kun mr. Pera on saanut lainvoimaisen tuomion, voinevat tuomarit lahtea hyvinansaitulle kahville. Ainniiiiiiin muttamutta, eikos joku jatkanut tuon mr. Peran aloittamaa liiketoimintaa??? Pitaisikos heitakin alkaa talutella tuomiolle??? Kylla, nimittain ei ole lain ja asetusten edellyttamassa kunnossa vielekaan kipsisakka-altaat ja kevat on vasta tuloillaan hyvalumisen talven jaljilta... Hurraa oikeusvaltio perrrrrkele !!!!!
 
Poliisin voisi olla hyvä seurata myös aikaansa ja tehtäviin joihin ei oikeasti tarvitse poliisin koulutusta voisi antaa myös ns. Siviilin hoitoon kunhan taustat on kunnossa. Tuollainen analysointi työ on juuri sellaista. Vaatimukset on kuitenkin hyvinkin erilaiset eikä se, että on hyvä poliisi tarkoita sitä, että on hyvä analyytikko.
Viranomaisten vapauksia henkilöstön rekrytoinnissa rajoittaa jossain määrin laki. Siviili ei välttämättä voi saada lupaa tehdä kaikkea, mitä pitäisi ja (siitä seuraavien työn organisointiin liittyvien seikkojen vuoksi) palkataan mieluummin tai on pakko palkata poliisi.
 
Toki homman on käytännössä noin. Lakia voisi kuitenkin muuttaa. Hyvä kuntoinen, tervepäinen poliisi on kenttä hommassa varmasti loistava. Mielenkiinto on ollut siellä fysiikan puolella. Kuitenkin esim. koko ikänsä numeroita pyöritellyt henkilö voisi olla parempi esim. talousrikostutkinnassa. Kunto ei anna myöden edes hakea poliisiksi. Sama ylipäätään analysointi työssä jossa käytetään muita avuja kuin fyysistä kuntoa. Henkilö voisi olla todella hyvä analyytikko mutta ei pääse poliisin fyysisistä testeistä läpi.
 
Eikö poliisin tutkintaan ja terävään päähän kuitenkin tule väkeä oikeustieteellisen kautta? Ei kaikkien poliisien ura suinkaan ala kentältä.
 
Eikö poliisin tutkintaan ja terävään päähän kuitenkin tule väkeä oikeustieteellisen kautta? Ei kaikkien poliisien ura suinkaan ala kentältä.
Varmasti tulee sitäkin kautta. Toki tie on pystyssä monelle sitäkin kautta.
 
Eikö poliisin tutkintaan ja terävään päähän kuitenkin tule väkeä oikeustieteellisen kautta? Ei kaikkien poliisien ura suinkaan ala kentältä.
Tutkinnanjohtajien tausta on käytännössä hyvin pitkälti se, että he ovat taustaltaan poliisin perustutkinnon suorittaneita ja ovat sitten myöhemmin suorittaneet poliisin päällystön virkatutkinnon.

Jonkin verran on sellaista väkeä jotka ovat perustutkinnon jälkeen sitten opiskelleet oikeustieteellisessä. He voivat työskennellä sitten esim tutkinnanjihtajina tai muualla päällystössä.

Ns. tutkinnan suorittava porras on käytännössä poliisin perustutkinnon suorittaneita ja tietenkin monia eri kursseja käyneitä.
 
Onhan poliisi käyttänyt jo pitkään - 1900-luvullta lähtien - siviilihenkilöitä(kin) sellaisissa tehtävissä, missä ei tarvita poliisin perustutkinnon suorittamista. Toki edelleen käytetään myös poliiseja / poliisitaustaisia henkilöitä myös sellaisissa hommissa, missä ei ajattelisi tarvittavan kokemusta poliisityön tekemisestä. Voi toki olla, että joissakin tilanteissa lainsäädäntö asettaa vaatimuksia, kuten täällä joku esitti.
 
Salauksen murtaja ja android hakkeri :) Nuo salaukset ovatkin varmaan aika kinkkisiä ja yhä useammin käytössä. Vielä kun ihmiset oppivat käyttämään kunnon salasanoja.
 
Ehdollinen on ihan ok perän tapauksessa. Hän ei ole yhteiskunnalle vaarallinen.
Yrittäjälle aiheutuu harmia tuostakin maineen menetyksen kautta.

Niin eihän ympäristö- ja talousrikokset edes taida olla oikeita rikoksia?

Perälä ei myöskään joutunut maksamaan korvauksia.

Kyllä tässä on saavutettu voimakas pelotevaikutus. Teet vakavan ympäristörikoksen ja hyödyt siitä taloudellisesti ja et joudu korvaamaan vahinkoja, etkä myöskään joudu vankilaan. Jäljelle jää vain epämääräinen häpeä teoista.

Jos naapurissasi asuva 80 vuotias mies ampuu vaikka kaksi lastasi pihaan, niin eihän sitä papparaista kannata laittaa vankilaan. Poliisi kun on jo ottanut aseen pois, eikä ole todennäköistä, että vanhus pystyisi hankkimaan uusia laittomia aseita. Eli vanhus ei aiheuta varsinaisesti vaaraa. Et myöskään saa korvauksia, koska vanhuksen asunnon myyminen olisi epäinhimillistä. Rangaistukseksi riittää häpeä ja se, että miehelle ei enää myydä partiolaisten joulukalenteria. Vai haetaanko tässä nyt taas syyllistä? Kostaminen ei ole oikeutta!

 
Viimeksi muokattu:
Back
Top