Suomen sisäinen turvallisuus

Ainakin Itä-Uudenmaan poliisilla on ollut tiukka linja ns. henkilökohtaisen suojelun suhteen. Tutulta, joka ei enää ollut valtion leivissä, otettiin aiemmin suojelutarkoituksessa myönnetty kaasulupa pois, koska uhkien katsottiin poistuneen ajan saatossa. Lupahallinnon mukaan kun mitään ei ole sattunut vähään aikaan, niin uhkaakaan ei enää ole.
Hakemuksen voi jättää nykyään mille tahansa poliisilaitokselle.
 
Tokihan jos asuu Vantaalla, niin siinä on monta vaihtoehtoa melko lähellä
 
.
Voithan yrittää selvittää kaverin kotiosoitteen, jos oli rekkari tiedossa ja käydä keskustelemassa asiasta.

Tietenkin on ja myös tarkka osoite ja kasvokuva tyypistä myös. Puhelin taitaa olla salainen. Olisin eilen jo lähestynyt. En lähde hänen asuinkaupunkiinsa asti ovikelloa soittelemaan. Soitan huomenna työpaikan keskuksen kautta. Jätän kaiken infon vakuutusyhtiölle, kun teen ilmoituksen. Nou hätä.
 
Kylläpä kulkee kaikenlaista soppaa korona-aikana Suomessa. Rahdit?

Ne jotka osaavat katsoa ihan vain fönarista tilannetta, ovat kertoneet, että etelän suurten lähiöiden liepeillä kulkee kamanmyyjiä säännöllisesti kuin jäätelöautoja ja arabirokki kaikuu ämyreistä. Kun tuo homma menee toiseen polveen, saamme nähdä vielä mielenkiintoisia juttuja.


Poliisi on hämmentynyt Suomen huumetilanteesta, se poikkeaa täysin muista Pohjoismaista – Selvitimme, miten korona näkyy rikostilastoissa


 
Tuo säännöllinen jätevesien tutkiminen on lahjomaton tietolähde ja aika harvassa muussa rikoslajissa on sellaista tarjolla.

Siinä ei poliisijohtajillakaan auta virkayskä, ei kalvosulkeiset poliisin painopistealueista, ei vetoaminen ilmoitusherkkyyteen (suuntaan tai toiseen) eikä oikein mikään muukaan.
 
Halpa ja huono amfetamniini on täällä Suomessa ollut ongelmana jo parikymmentä vuotta. Ei, en ehdota ratkaisuksi parempaa piriä... En tiedä miksi Suomessa se on niin isossa osassa, mutta veikkaan että jätevesissä se näkyy koska harva vetää sitä suoneen. Enemmän vedetään nenään ja/tai niellään ja annokset on noissa vähän muuta kuin mitä ruiskuun laitetaan...
 
Kaasuräjähdys vai jotain sodan aikaisia räjähteitä jollain keräilijällä?
 
Kaasuräjähdys vai jotain sodan aikaisia räjähteitä jollain keräilijällä?

Jos asukas on kuollut ja kaksi poliisia on loukkaantunut, niin se ei kuulosta räjähdekeräilijältä. Ei sellainen räjäytä itseään ilmaan, kun poliisi tulee ovelle. Mäkkylä ei lie kaasuverkon alueella, joten hellaakaan ei ole jätetty päälle vuotamaan.

Veikkaisin näillä lähtötiedoilla joko kotikemistiä tai sitten varastettuja louhintaräjähteitä.


Poliisi löysi kuolleen ihmisen Espoon räjähdysasunnosta

Kuva: Lassi Rinne


Julkaistu: 2:59
Tapauksen tutkinta siirtyy KRP:lle.
Poliisi on löytänyt kuolleen ihmisen asunnosta Espoon Mäkkylästä. Aiemmin Mäkkylässä tapahtui räjähdys poliisioperaation yhteydessä myöhään maanantaina.
Tapauksen tutkinnanjohto siirtyy keskusrikospoliisille (KRP), sillä tehtävässä loukkaantui poliiseja. Poliisi tiedotti aiemmin, että kummankaan loukkaantuneen poliisin ei tarvinnut jäädä sairaalahoitoon.
Poliisi kertoo tiedotteessa, että poliisi tarkastaa asuntoa yhä. Tarkastus saattaa kestää aamuun asti.
Kerrostalon asukkaat on evakuoitu hotellimajoitukseen.

Kuva: Lassi Rinne
STT
 
On se oikein aploodien paikka; tyyppi saa 9 vuoden tuomion josta istuu 3. Kun ei ollut mikään pikkurikoskaan. :facepalm:

Ota huomioon tutkintavankeudessa kulutettu aika. Eli eiköhän tuota ole istuttu se normaali puolet yhdeksästä vuodesta.

Ja siitäkin viimeinen vuosi mennee avotalossa ja koevapaudessa, kun ei ole vaarallinen vanki. Kun vielä vähentää tutkintavankeusajan niin varmaan heti tuomion jälkeen alkoi lomat pyöriä ja ryhdyttiin valmistelemaan avovankilaan siirtoa.

Koevapaus tuli käyttöön vasta 2014. Eli ei.


E: Eikun mitä helvettiä, Wikipedia, "vapautui valvottuun koevapauteen 2013"? No, oli miten oli.
 
Viimeksi muokattu:
@kimmo.j
Osaatko vastata, että minkälaisia tapauksia saattaa olla jos Satakunnasta tulee lanssi Tyksiin? Parin päivän sisällä olen nähnyt pillit päällä kolme SA ambulanssia kohti Tyksiä.

Korona? Jos siis Firman lansseja... Vai meinaatko maakuntatunnusta?
 
Back
Top