Suomen sisäinen turvallisuus

Ainakin ennen noissa piireissä pidettiin tarkkaa lukua siitä missä kukin sai asua. Esim. alempiarvoinen ei saanut kerrostalossa asua ylempiarvoisen yläpuolella.
Romanien tapakulttuuri ja yhteisösäännöt on aivan järjettömiä ja säännöt ovat keksintönä varsin tuore piirre heidän kulttuurissa. Mustalaiset alkoivat luopua kiertolaiselämästä 60-luvulla, ihan sattumalta samoihin aikoihin yleisen työeläkelain käyttöönoton kanssa. Kiertolaiselämän aikakaudella esim puhtaussääntöjä tuskin oli olemassa, tai jos oli, ainakaan sääntöjä ei ole voinut noudattaa. Pääaksioomani mukaan puhtausäännöt ovat siis vasta n 50 vuoden ikäistä kulttuuria. Puhtaussäännöissä on syy siihen miksi miespuoliset mustalaiset käyvät kusella ja paskalla kirjastoissa, kaupoissa kerrostalojen yhteisissä tiloissa silloinkin, kun sukua ei ole kylässä. Mies ja nainen eivät saa käyttää samaa vessaa. Puhtaussäännöt ovat varsin kummallisia siihen nähden, että tapakulttuuri muilta osin haistattaa paskat ympäröivälle yhteiskunnalle. Puhtauskulttuurista juontaa arjen juhlapukeutuminen ja kaikki mahdolliset esteet koulunkäymiselle ja työn tekemiselle. Kun katsotaan totuutta silmiin, niin eiköhän koulunkäynnistä laistaminen ole vuosikymmenien ajan ollut enemmän tapakulttuurillinen hyve kuin pahe. Ei ole edes haluttu sopeutua normeihin.
 
Päivän pahkasikaa, hallitus esittää että sukupuoli olis rangaistuksen koventamis peruste. No ehkä kotiväkivallan yleisin uhri, eli mies on sitten paremmassa turvassa.
Mielenkiintoista on sitten miten sukupuoli määritetään, työntääkö esitutkija käden hameen sisään vai? Ajatuksena oli vaihtaa oma sukupuoli taisteluhelikopteriksi, mutta se ei nyt taida olla viisasta, ehkä joku feniimimpi sittenkin?
 
hallitus esittää että sukupuoli olis rangaistuksen koventamis peruste. Mielenkiintoista on sitten miten sukupuoli määritetään, työntääkö esitutkija käden hameen sisään vai?
Huolestun kovasti niistä jotka trendikkäästi julistautuvat sukupuolettomiksi tai monisukupuolisiksi.
Eikö yhtään hirvitä se että lain turva häviää kun ei sukupuolesta voida olla tietoisia yksiselitteisesti?
.
 
No, Suomalainen tuomari Suomen Suuriruhtinaskunnassa tuomitsi Ruotsin 1734-lakikirjan mukaan... (Pl. kuolemantuomio.)
Karkotukseen tarvittiin usein kuolemantuomio, joka sitten anomuksesta tai keisarin määräyksellä muutettiin karkoitukseksi.
 
Sinuhe egyptiläinen karkoitettiin tutkija Mika Waltarin mukaan Puntin maalle pysyvästi allikosta jorpakkoon 4500 vuotta sitten..

kaipa sekin sitten oli suomalaisten vika?

#valkoisenmiehentaakka
#eitunnumissään
#kokeile_sissireppua
#mitästulitte
 
Ottamatta kantaa itse tapahtuneeseen, hae käsittelyn lykkäämistä vedoten siihen, että et ole voinut valmistella puolustustasi liian lyhyen valmistautumisajan vuoksi. Esimerkiksi sanot, että haluat saada kaupan valvontanauhat nähtäväksesi. Ei se läpi mene, mutta ärsyttää syyttäjää ja herättää puheenjohtajan kankkusestaan:).

Nuo perslävet tekevät aina samoin. Ne hautovat juttua kuin kultamunaa vaikka vuosia ja sitten länttäävät sen mahdollisimman lyhyellä valmistautumisajalla sinulle jotta asia menisi nopeasti läpi. Valitettavasti suuri osa ihmisistä antaa asian mennä näin ja homma saa jatkua samanlaisena.

Itselläni on parhaillaan menossa tapaus, jossa viranomaispäätöksestä tekemääni kannetta haudottiin 1v 4kk. Sen jälkeen minulle annettiin vastaajan vastine ja kerrottiin, että minulla on 2 viikkoa aikaa antaa vastine siihen ja sitten asia menee esittelyyn ja päätökseen. Tämä minulle toimitettu vastine oli 24 sivua pitkä tieteellinen lausunto käsiteltävästä asiasta joka perustui yli 150 sivua pitkään tapauskuvaukseen. Ilmoitus tuli minulle pari päivää ennen jouluaattoa 2020. Suomessa on noin 250 ihmistä joilla on yleensä riittävä osaaminen asian teknisen puolen läpikäymiseen. Sopii arvata, kuinka mahdollista on hankkia henkilö joka pystyy tuollaisen materiaalin käymään läpi ja kirjoittamaan arvionsa aiheesta kahdessa viikossa joka pitää sisällään jouluaaton ja uudenvuoden aaton. Kirsikkana kakun päällä on se, että edellinen instanssi joka asiaa käsitteli (kesti 12 kk) hyväksyi jo kanteeni teknisen puolen joten siitä ei edes ollut asiassa enää kyse:).

Ilmoituksessa luki, että asia esitellään tammikuun 2021 puolessa välissä. Kirjailin vastineeseen miten mahdotonta on esittää vastatodistelua kyseisessä ajassa ja viittasin edellisen instanssin päätökseen sekä silloiseen asiantuntijalausuntoon ja jätin asian päätettäväksi.

Tammikuun lopulla sitten asiasta ei kuulunut mitään, joten soitin olisiko päätöstä tiedossa milloin. Vastaus oli, että käsittely on siirretty ja tapahtuu aikaisintaan maaliskuun puolessa välissä. Mutta todisteluaika oli siis turvallisesti ummessa.

Ei tuollaiset asiat jaksa enää edes hermostuttaa. Tuo on normitoimintaa paljon isommissakin jutuissa.

Ehkä aloitan kaiken kysymällä sokkarin pomolta et vieläkö rahani sinne kelpaa ja jos vastaus on myönteinen hän tulee sit käräjille kertomaan saman mitä kertoi silloin kun soitin heille kun pääsin niiden leikkipoliisien kynsistä pois. Nimittäin sakot mitä tosta tulee ovat pienemmät kuin yksi ostos kerta sokkarilla :D

Joo näköjää siis ihan yleinen tapa toimia tuntuu olevan ettei vaan syyttäjä pääse kärsimään tappiota. Olisihan se ikävää ja mainekin kärsisi.
 
Yllättävän isot korvaukset:
Ahlgren tuomittiin maksamaan isoveljelle kipu-, kärsimys- ja muita korvauksia yhteensä 23 200 euroa. Pikkuveljelle Ahlgrenin on maksettava 6 200 euroa.

Todellakii isot korvaukset. Minä sain aikoinaan narkilta kun olin koiran kans lenkiltä yhtä äkkiä puukosta päähän muutaman iskun ni sainkohan 300euroa korvauksia yhteensä. Mut onneksi kerkesin kääntyä kun kuulin et joku juoksee takaa. Muuten voisi olla ettei olisi sitäkään tullut. Tosin enhän minä sitä rahaa ole saanut tosin kai sen jostain valtionkonttorilta saisi mut varmasti saat nähdä vaivaa niin paljon ettei ole todellakaan sen arvoista.
 
Ylikonstaapeli ja kaupunginvaltuutettu teloi yrittäjän – tuomittiin sakkoihin


Keskustalainen Äänekosken kaupunginvaltuutettu ja ylikonstaapeli Jari Halttunen on tuomittu sakkorangaistukseen vammantuottamuksesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Keski-Suomen käräjäoikeus määräsi perjantaina Halttuselle yhteensä 40 päiväsakkoa, joka tekee miehen tuloilla 1 680 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrin yli 4 100 euron suuruiset oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeuden mukaan ylikonstaapeli syyllistyi rikoksiin Äänekoskella elokuussa 2018. Tuolloin yrittäjänä toimiva mies ajoi yöllä huomattavaa ylinopeutta poliisiautoa vastaan. Poliisipartio kääntyi yrittäjän perään ja pysäytti tämän tien varteen.


Tilanne kärjistyi niin, että Halttunen otti yrittäjästä kiinni ja piti tämän oikean käden selän takana hallintaotteessa. Lääkärinlausunnon mukaan miehen käteen aiheutui poliisin menettelystä vakava vamma, joka oli pitkän aikaa kivulias.

Kiisti syytteet​

Halttunen on kiistänyt syytteet pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hän on myöntänyt tarttuneensa yrittäjästä kiinni ja pitäneensä tätä hallintaotteessa. Poliisin mukaan yrittäjän käyttäytyminen oli hermostunutta ja hänellä oli tilanteessa oikeus käyttää voimakeinoa.

Käräjäoikeus katsoo, ettei yrittäjän käytös ole ollut millään tavalla poliisipartiota kohtaan uhkaavaa ja hän ei yrittänyt poistua tapahtumapaikalta. Yrittäjä myös myönsi ajaneensa ylinopeutta.

Oikeuden mukaan ylikonstaapeli ryhtyi voimakeinon käyttöön laittomasti ja tekoa ei voi pitää vähäisenä ottaen huomioon sen haitallisuus ja vahingollisuus.

Oikeus toteaa, että Halttusen syyllisyydestä ei jää varteenotettavaa epäilyä. Toisaalta oikeus katsoo, ettei konstaapelilla ollut tahallaan tarkoitus tehdä väkivaltaa yrittäjälle.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Iltalehti julkaisee Halttusen nimen hänen yhteiskunnallisen asemansa vuoksi.


Tälläiset poliisit pitäisi erottaa välittömästi. Jos herran nuppi ei kestä ylinopeutta ajavia ni mitähän se muille tekee ? Töissä on varmasti työkaverit vaan kehuneet et ihan oikein teit kun veljien puoliahan pidetään vaik loppuun asti varmaan täälläkii. Hyi mikä ihminen :sick::poop:
 
"Isä" olis jo pistäny pihalle puhuttelun kera.
 
Se vähä mitä tuota tapausta seurasin, vakuutti minut siitä että turvallisuuspäällikkö Savola toimi oikein. Poliitikkojen ja median mielestä Suomen demokratia oli uhattuna ja vallankumous alkamaisillaan.

Savola perustelee kameratallenteiden luovuttamista kuudella seikalla:

1. Tietojen luovuttaminen ei millään tavalla vaarantanut eduskunnan turvallisuusjärjestelmää, koska on yleisessä tiedossa, että eduskunnassa ja sen lähiympäristössä on käytössä kameravalvonta.

2. Luovutetut tiedot ovat sinänsä julkista tietoa julkiselta paikalta, eikä tallenteissa ollut mitään, mikä olisi loukannut kenenkään yksityisyyttä tai muuta oikeutta.

3. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan oli epäselvää, oliko kyse yksittäisestä tapahtumasta vai muusta toiminnasta.
4. Tiedot julkistamalla saatoin hälventää epätietoisuutta siitä, ettei kyse ollut hyökkäyksestä demokratiaa tai eduskuntaa kohtaan vaan yksittäisestä tapahtumasta.

5. Halusin rauhoittaa asian ympärillä noussutta kuohuntaa, jossa tapahtunut julkisuudessa rinnastettiin Capitolin tapahtumiin. Halusin osaltani hälventää mediassa nostettua käsitystä, että Capitolin tapahtumat olisivat tämän tapauksen johdosta Suomessa toteutumassa.

6. Tiedon julkistamalla puolustin suomalaista demokratiaa niin kuin sen olen 35 vuoden eduskuntapalvelukseni aikana ymmärtänyt.
 
Back
Top