Suomi aikoo rajoittaa kaksoiskansalaisten pääsyä valtion virkoihin

adam7

Respected Leader
BAN
Tämä on juuri näin. On luonnollista, ettei Suomi Venäjän nykyhallinnon myötä edes voi asettaa kansalaisiaan asemaan jossa Venäjä voi maanpetturuuden ja kuolemantuomion uhalla vaatia heitä pettämään puolestaan Suomen.

Hän, kenen asema tästä huononee ja toisaalta haluaa palvella Suomea voi toki luopua Venäjän kansalaisuudesta ja silloin Venäjän lait eivät häneen ulotu.
Kaikkien maiden osalta tuo ei niin vain onnistu. Turkki on kuulemma vaikea ja Iran taas mahdoton.
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Aha nyt paljastui tämän informaatio-operaation lähde. Sylttytehdas ei todellakaan ollut kaukana. Ja se oli niin ILMEISTÄ:

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201701312200062952_pi.shtml

Ylen päätoimittaja tyrmistyi puolustusministeri Jussi Niinistön puheista: Olemme nähneet ohjeistuksen
Tiistai 31.1.2017 klo 17.24

Ylen päätoimittaja Riikka :eek: Venäläinen :eek: pitää puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) lausuntoa informaatio-operaatiosta täysin uskomattomana.
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Nyt alkaa Riikka VENÄLÄISELLÄ olla selittämisen paikka :D
(harmi että tuota "venäläistä" ei saa enää suuremmalla fontilla...)

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201701312200062976_pi.shtml?ref=juurinyt_desktop

Pääesikunta kaksoiskansalaisista: Mitään ohjeistusta ei ole olemassa
Tiistai 31.1.2017 klo 18.11

Koulutuspäällikön mukaan puolustusvoimissa ei ole mitään "salaista" ohjeistusta, joka kieltäisi kaksoiskansalaisten palkkaamisen.


Pääesikunnan mukaan puolustusvoimissa ei ole mitään "salaista" ohjeistusta, joka kieltäisi kaksoiskansalaisten palkkaamisen.
Koulutuspäällikkö, prikaatikenraali Jukka Sonninen pääesikunnasta muistuttaa, että kaksoiskansalaiset ovat Suomen kansalaisia ja miespuolisina myös asevelvollisia. Heitä kohdellaan samalla tavalla kuin kaikkia muitakin.

- Meidän ohjeistuksessa ei eritellä mitenkään kaksoiskansalaisia, Sonninen sanoo.

Sonnisen mukaan Suomen ja Venäjän kansalaisuuden omaavalla henkilöllä on samat mahdollisuudet edetä eri tehtäviin kuin pelkän Suomen kansalaisuuden omaavalla henkilöllä.
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Mitään ohjeistusta ei ole olemassa. Hajaantukaa!

(samaan aikaan joukko-osastojen esikunnissa poltellaan tiettyjä papereita vimmatulla kiireellä)

Tuossa ohjeessa olisi pitänyt olla Mission Impossible -ominaisuus - "This document will self-destruct in 5 seconds".

Mutta onhan hyvä että YLE pitää Suomen kansallisvaltion puolta systemaattisesti eli on linjansa valinnut.

Linjakasta toimintaa.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Yle ja Yle.

Upseerit tuon tiedon ovat vuotaneet. Monikulttuurisuus menee monella kadettiveljellä jonkun naurettavan isämmaan edelle.

Musta päivä puolustusvoimille.

Odotetaan miten käy. Pahimmassa tapauksessa kopio asiakirjasta löytyy jo Ylen hallusta.
 
Viimeksi muokattu:

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Jotenkin sitä vaan alan kyllästyä YLE:n temppuiluun. Entä jos ajettaisiin koko YLE alas tekniikkaa lukuunottamatta ja perustettaisiin uudelleen uusilla toimittajilla?
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Just...upseereiden vika. Ovat vähemmän isänmaallisia...
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Yleensä sellainen ihminen vuotaa, jonka agendaan uusi ohjeistus ei sovi.

Puolustusvoimien asioista vuotaa puolustusvoimien oma henkilökunta. Siitä mihin tehtäviin varusmies sijoitetaan päättävät Suomen puolustusvoimissa upseerit.

Nämä urheat multikulttia ja vähemmistöjä puolustaneet upseerit voidaan tulevaisuudessa palkita esimerkiksi Halosen-ristillä, joka uuden etnosuomen vastine Mannerheim-ristille. Vähemmistöjen puolustaminen vastaa aivan hyvin vaikka 30 viholliskoneen alasampumista tai vaikka rohkeaa rynnäkköä vihollisen asemiin.
 

hansai

Supreme Leader
BAN
Ei viddu sentään...

Pitäisikö kohta taas kokoontua "kavereiden" kanssa tekemään uutta julkilausumaa luotettavasta..?
 

skärdis

Respected Leader
En tahdo vähätellä kenenkään keskustelijan henkilökohtaisia tuntoja, mutta täytyy kuitenkin muistaa koko kaksoiskansalaisuuden olevan suomalaiselle hyvinkin tuore mahdollisuus. 1.6.2003 lähtien. Siihen asti sellainen ei ollut mahdollista, ei ainakaan Suomen viranomaisten tietäen.

http://formin.finland.fi/public/?contentid=59547&contentlan=1&culture=fi-FI

Vuoden 2003 jälkeen on Nevassa virrannut vettä sen verran, että turvallisuuspoliittinen tilanne on merkittävästi muuttunut ja Suomen etujen mukaista on rajoittaa Venäjän kaksoiskansalaisten toimintaa.

Suomen kansalaisuudesta luopuminen ei tuota ennenkään ollut niin raju toimi, kuin ehkä kuulostaa. Sen sai/saa takaisin pelkällä ilmotuksella. Esimerkiksi sadattuhannet suomalaiset luopuivat kansalaisuudestaan ottaessaan Ruotsin kansalaisuuden. Moni on palannut eläkepäiville tänne ja moni lienee ottanut kaksoiskansalaisuudenkin.

Samasta syystä moni väittää Anne Bernerin "tulleen" Suomeen vasta muutama vuosi sitten, vaikka on täällä koko ikänsä asunut. Oli vaan aiemmin ollut pakotettu valitsemaan joko Sveitsin tai Suomen kansalaisuuden, kunnes sai molemmat.
 
Viimeksi muokattu:

ajs178

Respected Leader
nyt olisi syytä aloittaa puolustusvoimissa tutkimus, että kuka vuosi salaiseksi merkittyä tietoa Ylelle. Luulisi tuon olevan rikos. Miksi Yle puolestaan julkaisee salaiseksi luokiteltua materiaalia on minulle arvoitus - paitsi jos kyseessä on tosiaan Venäjän info-vaikuttaminen
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
nyt olisi syytä aloittaa puolustusvoimissa tutkimus, että kuka vuosi salaiseksi merkittyä tietoa Ylelle. Luulisi tuon olevan rikos. Miksi Yle puolestaan julkaisee salaiseksi luokiteltua materiaalia on minulle arvoitus - paitsi jos kyseessä on tosiaan Venäjän info-vaikuttaminen

Lain mukaan Ylen tehtäviin kuuluu monikulttuurisuuden edistäminen.

Näköjään joku upseeri on myös arvottanut ohjeistuksen niin pahaksi jutuksi, että se on vuodettu tiedotusvälineille.

Puolustusvoimat on viime aikoina mouhonnut monikulttuurista, seksuaalivähemmistöistä ja tinkimättömästä syrjimättömyydestä. No sitä saa mitä tilaa!
 

Pseeri

Kersantti
Hyvin hoidettu Yle. Suomalainen media aloitti tällä kertaa itse infosodan Suomea vastaan. Ei jeesus tuota Ylen töppäilyä. Kannattaisi aina nukkua yön yli ja selvittää faktat tarkemmin ennen kuin jakaa jotain koko kansalle. Tosin nykyaikana, kun kaikki info pitää heti olla jaettu maailmalle, niin töppäyksiä tulee.

http://iltalehti.fi/ulkomaat/201701312200062985_ul.shtml

Venäjä tietenkin ottaa ilon irti. Niitä varmaan harmittaa, kun eivät itse keksineet tätä.
 
Iltalehdessä PE ja PM kiistävät asian ja sanovat sen olevan ankka, mahdollisesti informaatiovaikuttamisen operaatio suomea kohtaan.

Jos virkamiesten antama tieto pitää paikkansa että tällaista päätöstä tai linjausta ei ole ja kyse on informaatio-operaatiosta jossa YLEä käytetään arvovallallaan valeuutisen levittäjänä, niin ei voi muuta sanoa kun Bravo! Jos asia on näin, ei voi sanoa muuta kun että kuinka hienosti Lenininkin mainitsemat "hyödylliset i... ihmiset" ovat pelanneet operaation masinoineen pussiin.

Meinaan YLE Novosti on tehnyt tästä ihan uutisen venäjäksi. Eli siis uutisina oletettavasti kaikkien venäläisten katsottavana suomen ulkopuolella YLE Areenasta. Ja jos ei ole, niin eiköhän se löydä tiensä Youtubeen, VK:hon, RT:lle jne. Jos tämä on informaatiovaikuttamisen pohjalta tehty Ankka, niin hyvin saadaan siis itärajan tuolla puolen muokattua suomikuvaa ja ihan meidän oman yleisradioyhtiön avustuksella. :D

http://areena.yle.fi/1-3827963
 
Viimeksi muokattu:

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Mitähän "salaiseksi" merkittyä tietoa nyt on vuodettu?

Kaksoiskansalaisuus vaikeuttaa laajan turvallisuusselvityksen tekemistä ja voi täten estää pääsyn tiettyihin tehtäviin.
 

skärdis

Respected Leader
Mitähän "salaiseksi" merkittyä tietoa nyt on vuodettu?

Kaksoiskansalaisuus vaikeuttaa laajan turvallisuusselvityksen tekemistä ja voi täten estää pääsyn tiettyihin tehtäviin.

Aivan samalla tavalla sitä vaikeuttaa pitkä ulkomailla asuminen, vaikka olisikin ikänsä ollut vain Suomen kansalainen.

Kovin taitaa supokin olla hampaaton muun maailman viranomaisrekistereihin pääsemään.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS

adam7

Respected Leader
BAN
Tässä nyt näyttää olevan kyse siitä, että jotkut virkamiehet + ministeri ovat yliherkkiä sen suhteen että nyt ei ole lakia joka säätäisi asiasta ja näyttää siltä että tosiasiassa on käytetty maalais/kaupunkilaisjärkeä porukan palkkaamisessa ja vausmiesten sijoituksessa. Tässä pelätään nyt syrjintäsyytteitä, mikä on aivan turhaa, kun otetaan huomioon Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten lainsäädännöllisiin intressikonflikteihin.

Että mua vituttaa nämä munattomat virkamiehet ja poliitikot, ml. nykyinen puolustusministeri.

..........................

Puolustusministeri Niinistö: Kaksoiskansalaisuuden poissulkemiselle sotilasviroissa on painavat perusteet
Puolustusministeri Jussi Niinistö aikoo laittaa vireille lakihankkeen, jolla kaksoiskansalaisten pääsyä Puolustusvoimien sotilasvirkoihin estetään.

Kotimaa
31.1.2017 klo 17:40päivitetty 31.1.2017 klo 19:11
13-3-9434505.jpg

Jussi NiinistöJussi Nukari / Lehtikuva
17-6372357f4a79a13ed3.jpg

Tekijät(2 henkilöä)
Yle kertoi tänään, että Puolustusvoimat on alkanut kohdella Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia eri tavoin kuin aiemmin.

Kaksoiskansalaisuudesta on tullut este päästä työskentelemään Puolustusvoimiin. Ylen tietojen mukaan Puolustusvoimissa on myös annettu ohjeistus, jonka mukaan varusmiespalvelukseen tulevien Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten tehtäviä on alettu rajoittaa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö sanoo Ylelle, ettei Puolustusvoimissa ole salaista eikä virallista ohjeistusta, jolla Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia kohdeltaisiin eri tavalla kuin muita.

Toisistaan riippumattomat lähteet ovat kuitenkin kertoneet Ylelle, että varusmiespalveluksessa Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten koulutusta on muutettu. Heitä ei enää kouluteta tehtäviin, joissa heillä on pääsy turvallisuuden kannalta merkittäviin tietoihin.

Yle on nähnyt dokumentin, jolla ohjeistus annettiin
Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus on ollut myös este päästä Puolustusvoimien virkoihin. Puolustusvoimat teki muutamia kuukausia sitten turvallisuusselvityksen henkilölle, jonka piti työssään käyttää tietojärjetelmää, joissa hän olisi päässyt käviksi Puolustusvoimien henkilökunnan tietoihin. Kun turvallisuusselvitykesssä paljastui henkilön kaksoiskansalaisuus, häneltä evättiin pääsy tehtävään, josta aiemmin oli jo hänen kanssaan puhuttu.

Ylen toimittaja on nähnyt myös dokumentin, jossa varusmieskoulutukseen liittyvistä muutoksista on ohjeistettu.
 
Mitähän "salaiseksi" merkittyä tietoa nyt on vuodettu?

Kaksoiskansalaisuus vaikeuttaa laajan turvallisuusselvityksen tekemistä ja voi täten estää pääsyn tiettyihin tehtäviin.

Itse mietin sitä, että miten se kaksoiskansalaisuus vaikuttaa siihen vuotamiseen? Meinaan jos olet venäjämielinen niin kait sen tiedon saa vuodettua ilman venäjän kansalaisuuttakin?

Väitän, että kaikki meidän itsenäisyyden ajan vuotajat, vakoilijat ja myyrät ovat olleen ihan suomalaissyntyisiä "Möttösiä".
 
Top