Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomi elvyttämään puolustustarviketuotannolla

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja YliKoo, 04.02.2015.

 1. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,355
  Tykkäykset:
  6,609
  Pisteet:
  1,286
  Suomi tarvitsee työtä mutta Suomen pitää myös varustautua. Jos tulevalla eduskunnalla ja hallituksella olisi riittävä tahto, voitaisiin molempia asioita edistää. Käydään läpi kaikki mahdollisuudet ja ohjataan sopivasti rahaa työllistämään ja tuottamaan verotuloja. Puolustusmäärärahoihin ei koskettaisi, ainakaan laskemismielessä. Tuotekehitystä varmasti tarvitaan mutta lisää ruutia ei kannata keksiä vaan nykyistä osaamista ja tuotantoa kehittää.

  Mitä alueita kannattaisi vaikka hiukan ylivarustaa? Miehistönkuljetus, KRH? Voitaisiinko kehittää telatykistöä? Merivoimille vankkaa peruskalustoa? Taistelijan varusteita? Viestintäkalustoa?

  Saataisiin kotimaista tuotantoa jo työllisyysmielessä, sekä samalla parannettua kriisin ajan huoltovarmuutta jonkin verran. Kaikkea ei tietenkään kannata edes yrittää tehdä. Uskon, että saamme paremmin apua kriisin kohdatessa kun olemma itse panostaneet kunnolla puolustukseemme. Kukaties vienti lähtisi myös nousuun.

  Muoks: Tarviketta voitaisiin tuottaa vaikka hiukan ylisuurellekin reserville varastoon. Jos kunnon kriisi tulee, niin 100 000 ukkoa saadaan vaikkapa kolmen kuukauden uudelleen koulutuksella hyvinkin palveluskelpoisiksi.
   
  spv0, Honcho ja jk tykkäsivät tästä.
 2. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,287
  Tykkäykset:
  6,467
  Pisteet:
  1,286
  Itse vapauttaisin aseiden vientiä. Tuotteille saattaisi olla kysyntää, jos niitä olisi mahdollista myydä.
   
  spv0, Honcho, Tähystäjä ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,662
  Tykkäykset:
  23,290
  Pisteet:
  1,286
  Innovointi- ja teollinen tuotanto ovat pitkäjänteistä toimintaa, joka huutaa oheensa investointeja. Lopputuote häämöttää niin kaukana, ettei siitä tai niistä taida ehtiä avuiksi tähän maailmanaikaan. Ja miten viet sotatarvikkeita? Sotaa käyviin maihin et saa viedä ja lahjonta on kielletty. Siihen se tyssää.

  Puolustusvoimat haluaa varmasti ihan oikeita ja toimivia lopputuotteita, jotka ovat ok. mielellään heti, eikä 17. pvä. Puolivalmiista kehittelyversiosta tuskin ollaan edes kiinnostuneita muuten kuin käskien. Maailma pursuaa sotatarvikkeita, rahalla saa ja hevolla pääsee.
   
  Rannari, Laamanator, RKSTAK ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 5. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,355
  Tykkäykset:
  6,609
  Pisteet:
  1,286
  No jos rahaa kerran on nii sit ei oo hättää, suottahan täällä kärvistellään materiaalin puutteessa :)

  Ajatukseni oli, että olemme melko selvässä taitekohdassa. Taloutemme on luisumassa hyvinkin heikkoon jamaan ja investoida pitää että saadaan työtä ja veromarkkoja. Jos valtion listalta löytyisi AMV, AMOS, MASS, raskaampaa korohoroa ja tykistöä sekä muuta mitä täällä johonkin tasoon asti osataan ja voidaan valmistaa. Jäisi työ ja veromarkat pyörittämään taloutta. Kyllä, nuokin huomioiden saisi vastaavaa tavaraa halvemmalla mutta tuotanto ja tuotekehitys olisivat jo käynnissä kun tositarve iskee. Ei aivan merkityksetön seikka, jos laaja konflikti iskee.

  Näille panostuksille olisi löydettävä oma sateenvarjo, jolloin PVn määrärahat eivät olisi panttina.

  Utopiaa, tietenkin. Monet ketjut täällä ovat mutta olisi kiinnostavaa tietää mihin oma tuotantomme voisi yltää, jos valtio siihen panostaisi. Uskon että varsin kelvollista peruskamaa saataisiin aikaan jos sitä perisuomalaiseen tyyliin heti tyrmätä, että eihän me nyt.
   
 6. RKSTAK

  RKSTAK Kapteeni

  Liittynyt:
  22.08.2014
  Viestejä:
  926
  Tykkäykset:
  1,356
  Pisteet:
  76
  Eihän nyt rauhanlähettiläs suomessa aleta aseita valmistamaan, menee vielä maailmalla saatu status piloille :D

  Niinkin kehittyneessä maassa kuin suomessa luulisi sotateknologian kehittämisen onnistuvan, byrokratia ja raha siinä taitaa olla esteenä. Mutta hyvällä tuotteellahan on aina kysyntää vai mitä.

  http://www.pax.fi/node/25125
  Suomessa noin 80 aseteollisuuden yritystä
  Patria ja sata muuta

  Suomessa toimii reilu 80 aseteollisuuden yritystä, suurimpina Patria ja Komas. Suomalaisen aseteollisuuden tuotteet ja yritykset on nyt listattu tekeillä olevaan tutkimukseen.
   
  spv0 ja Stagideus tykkäsivät tästä.
 7. veeteetee

  veeteetee Kapteeni

  Liittynyt:
  13.09.2010
  Viestejä:
  760
  Tykkäykset:
  1,991
  Pisteet:
  76
  Vankkaa paskaa tuo Pykälä lykkää, esimerkiksi tässä ei ole oikeastaan mikään oikein:

  "Aseteollisuudessa toimii Patrian lisäksi noin kahdeksankymmentä muuta yritystä. Hyvä esimerkki yrityksestä on Komas, joka vastaa tutkimuksen aikana usean kerran esille tulleeseen kysymykseen: ”vieläkö se Vammas tekee aseita”.
  Vammaksen niin kuin monen muunkin suomalaisen aseteollisuusyrityksen kohtalo on kuin suoraan taloushistorian oppikirjasta. Aseteollisuutta perustettiin Suomeen 1920-luvulla. Moni niistä oli valtion omistuksessa, niin kuin esimerkiksi vuonna 1925 perustettu Valtion Kivääritehdas. Tuli sota ja tehtaiden liukuhihnat kävivät kuumina. Sodan jälkeen aseteollisuutta järjesteltiin jopa niin, että Sako päätyi Suomen Punaisen Ristin omistukseen. Aseita siellä ei tällöin toki tuotettu. Suomi teollistui vauhdilla ja koitti isojen yritysten aikakausi. Oli Tampellaa, Valmetia ja Nokiaa.
  Sitten seurasi kasinotalous ja yritykset vaihtoivat moneen kertaan omistajaa. Nokian ja Valmetin omistama Sako-Valmet fuusioitiin Tampellaan ja syntyi Vammas. Siitä tuli pian osa vuonna 1995 perustettua Patriaa. Seitsemän vuotta myöhemmin Patria Comakseksi muuttuneen Vammaksen jäänteet myytiin Jyväskylän maalaiskuntaan perustetulle Komas Oy:lle. Yritys osteli Patrian loppujen asetoimintojen lisäksi joukon konepajayrityksiä ympäri Suomea sekä tehtaan Puolasta. Vuonna 2007 Komaksen omistaneet keskisuomalaiset miehet myivät yrityksen osake-enemmistön sijoitusyhtiö CapManille. Osoituksena asekaupan kannattavuudesta keskisuomalaiset miehet löytyivät seuraavana syksynä Suomen verotustilastojen kärjestä."
   
  baikal tykkäsi tästä.
 8. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,686
  Tykkäykset:
  13,345
  Pisteet:
  1,286
  Minustakin tämä olisi se alue josta olisi lähdettävä liikkeelle - vapauttaa aseidenvientiä huomattavasti nykyisestä ja sallia se tietyin edellytyksin myös sotaakäyviin maihin. Voidaan taas vertailla Ruotsiin - he tekevät tässäkin bisneksessä jotain oikein (vaikka muutoin ovatkin usein melkoisia hurskastelijoita) ollen esim. jokunen vuosi sitten globaalisti 11:nneksi suurin aseiden viejä. (lähde: taloussanomat.fi).

  On tietenkin ymmärrettävää, että jos asekaupan rajoituksia poistetaan tämän vuoden aikana ei se tarkoita sitä, että hetkessä (vuodessa parissa) rahaa alkaa virrata kassaan. Kyseessä on pitkäjänteinen työ, joka kantaa kunnolla hedelmää vasta vuosien (vuosikymmenen+) kuluttua, koska päästäkseen kunnolla markkinoille sisään töitä on tehtävä paljon ja onnistuttava syrjäyttämään vakiintuneita toimijoita - mikä ei välttämättä ole helppo tehtävä.

  Mutta tästä huolimatta näkisin, että asekaupan suitsia tulisi purkaa ja antaa yrityksille suurempia vapauksia.

  vlad.
   
 9. jk

  jk Alikersantti BAN ALTTERI

  Liittynyt:
  09.12.2014
  Viestejä:
  72
  Tykkäykset:
  8
  Pisteet:
  6
  Jos ajatellaan että Fortum sai parin miljardin sijoituksella ison siivun Venäjästä. Kyse ei ole tuotoista vaan myös tiedosta. Jos joku teurastamo lisää sähkönkäyttöä niin me saamme tiedon että siellä valmistaudutaan hyökkäykseen.
   
 10. STI_Tactical9mm

  STI_Tactical9mm Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.09.2014
  Viestejä:
  2,253
  Tykkäykset:
  4,868
  Pisteet:
  636
  Tuo juttu on
  2008/04


  AFDA is the premier defence industry association in Finland, with approximately 100 member companies.

  Yo. lainattu tuolta:

  http://new.teknologiateollisuus.fi/...finnish-defence-and-aerospace-industries.html  Ja varsinainen tiedon lähde.

  http://www.afda.fi/
  go to: ADFA Facts adn Figures 2014
   
  RKSTAK tykkäsi tästä.
 11. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,355
  Tykkäykset:
  6,609
  Pisteet:
  1,286
  Ruotsi laittaa tykit dumpperin kyytiin. Eikö Suomen oloihin sopisi toisenlainen alusta? Keulille moto tietä tekemään ja ammushuolto ajokoneilla. Liikkuvuus olisi tela-alustaisia oleellisesti parempi.

  Ei, vaikka on lauantai-ilta niin mitään ei ole otettu. Jos Romar menestyy (=pääsee maaliin ehjällä laskulla niin ehkä sitten. Syöksylasku on muuten maailman kovin urheilulaji).
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2015
 12. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,355
  Tykkäykset:
  6,609
  Pisteet:
  1,286
  Kova taistelu Andylta, vaikka lopputulos ei ollutkaan odotettu :salut:. Olut auki kumminkin.
   
 13. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,287
  Tykkäykset:
  6,467
  Pisteet:
  1,286
  Archer on kyllä ihan mielenkiintoinen peli, mutta siinä on kuulemma omat ongelmansa. CAESAR on sen sijaan valmis tuote ja sen voisi varmaan saada myös "kotimaiselle" alustalle. Moto on vissiin jo valmiiksi tarkoitettu tekemään tietä metsään ja vaikka ajokone varmaan olisikin ihan jännä alusta ammusjuhdalle, niin eikö traktori kävisi tässäkin tarkoituksessa?
   
 14. Mainos 15. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,355
  Tykkäykset:
  6,609
  Pisteet:
  1,286
  Traktorin ja metsäkoneen ero on huima. Ja ajatus oli että kombi olisi kotimainen. Edellä kerrotuista syistä.
   
 16. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,287
  Tykkäykset:
  6,467
  Pisteet:
  1,286
  Onhan se, mutta eikö tuo traktori kuitenkin kykene seuraamaan sinne mihin tuo tykkikin on saatu, ja traktori voi hakea lastin hieman kauempaakin. Metsäkone kun on tehty ajamaan metsässä, ei tiellä.
   
 17. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,355
  Tykkäykset:
  6,609
  Pisteet:
  1,286
  Juuri tuo oli ajatus. Käyttää maastoa ja mennä pois tieltä. Minne tahansa. Minä vuodenaikana tahansa.

  Mouk: Tarkoitus oli laittaa myös tykki ajokoneen alustalle. Silloin traktori ei pysty seuraamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2015
 18. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,287
  Tykkäykset:
  6,467
  Pisteet:
  1,286
  Ilman teitä ei tule olemaan huoltoa, joten olisi hyvä, jos ajoneuvo pärjäisi sielläkin. Traktoreita ja niille ajajia on myös helpommin saatavilla. PV on ilmeisesti päätellyt, että traktorin kyky liikkua maastossa ympäri vuoden on riittävä, joten eikö olisi parempi käyttää sitä?
   
  Recon4Life tykkäsi tästä.
 19. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,355
  Tykkäykset:
  6,609
  Pisteet:
  1,286
  Kts edellä. Jos halutaan hyvää liikkuvuutta suomalaisessa maastossa, niin traktorin voi unohtaa metsäkoneiden rinnalla. Ja niitäkin on olemassa.
   
 20. Recon4Life

  Recon4Life Kapteeni

  Liittynyt:
  30.03.2014
  Viestejä:
  773
  Tykkäykset:
  462
  Pisteet:
  76
  Metsäkoneella on taas onneton liikkuvuus tiellä.
   
 21. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,355
  Tykkäykset:
  6,609
  Pisteet:
  1,286
  Yhtä hyvä kuin traktorilla.
   
 22. Recon4Life

  Recon4Life Kapteeni

  Liittynyt:
  30.03.2014
  Viestejä:
  773
  Tykkäykset:
  462
  Pisteet:
  76
  Onhan niillä nyt jo huippunopeudessakin ~20-30 km/h tunnissa eroa.
   

Jaa tämä sivu