Suomi hankkimassa Leopard 2-kalustoa / tai osia Sveitsistä!! ??

Radar

Kapteeni
Hejsan kirjoitti:
Tässä on Sveitsin kalusto
Lähde: Wikipeda

Leopard 87 main battle tank (224 in service) Ottaisivat 100 leopard 2a4 ja päivitys
M113 armored personnel carrier (580 in service)
APC 2000 – variant of CV9030 infantry fighting vehicle (186 in service)CV 90 pienenmäärän, edellyttäen että ovat myynnissä 30 kpl
APC 93 – variant of Piranha II 8x8 wheeled APC (515 in service)Piranha 8*8 300kpl
Reconnaissance vehicles 93, 93/97 – variants of Eagle I-II armoured patrol vehicle (326 in service) 100kpl Eagle I-II armoured patrol vehicle
M109 self-propelled howitzer (224 in service)M109 päivitettjä 100 kpl
Piranha TOW – anti-tank variant of the Piranha I 6x6 (120 in service)

Oerlikon 35 mm twin cannon anti-aircraft guns (45 in service)
FIM-92 Stinger anti-aircraft guided missile (288 in service)
Rapier missile anti-aircraft guided missile (54 in service)
 

Einomies1

Respected Leader
Hösseli kirjoitti:
juhapar kirjoitti:
Niin, ja tuskin 50 käytettyä panssarihaupitsia mitenkään voisi korvata neljääsataa vedettävää 122H63:a, seitsemääkymmentäkahta 122PsH74:ää ja melkoista kasaa 152-millisiä. Ei ne nyt sentään _niin_ mahtavia vehkeitä ole.
Jos olen oikein ymmärtänyt näissä yhteyksissä käytettävät tilastolliset menetelmät, niin

patteristoja yksi
kantama kaksinkertainen
ammuksen teho seitsenkertainen (erikoisammukset, suurempi kranaatti)
tulinopeus kaksinkertainen

tehdään liturginen laskutoimitus:
1x2x7x2=28

Yksi uusi patteristo vastaa siis 28 vanhaa. Itätykistö (n. 40 pstoa) voitaisiin näin laskien korvata kahdella M-109Mod tai yhdellä PzH2000-patteristolla...

Määrän sijasta laatua :a-rolleyes:

Tilastoiden silmin kaikki asiat näyttää yksinkertaiselta, mutta todellisuudessa huomioonotettavia muuttujia ja asioita on paljon enemmän. Otetaan esim. taistelunkestävyys kokonaisuutena: 40 patteristoa hajautettuna toimiessaan vaatii huomattavasti enemmän osumia/hyökkäyksiä lamautumiseen kuin 1-2 patteristoa telatykkejä. Kun vielä otetaan huomioon todennäköisin vihollinen jolla on tulivoimaa reilusti enemmän+ilmaherruus, on muutamalla telatykillä selviäminen melko epätoivoista ainakaan pidemmällä tähtäimellä.
Vaikka perushaupitsit ym. tykit on vanhanaikaisia, ne ovat huomattavan toimintavarmoja ja yksinkertaisia aseita, jotka on helppo naamioida.

Ei vedettävät tykit ole historiaa, hankkihan USA:n armeijakin uusia, kevyitä M777 haupitseja omalla paikkatieto/tuliasemapäätteellä, jolla voidaan tykit voidaan liittää osaksi FCS - järjestelmää (nyt tosin jo kuopattu systeemi).

Meidän pienen maan pitää ajatella joustavasti ja kokonaisvaltaisesti puolustusta, kuten tähän asti on mielestäni tehty ja laittaa roposet sinne mistä saadaan suurin hyöty. Ei laatu korvaa määrää joka paikassa. Esimerkiksi tykistön osalta santsaisin eniten erikois-ampumatarvikkeisiin, tykistön tiedusteluun ja tulenjohtoon, UAV:in sekä nopeisiin & luotettaviin viestiyhteyksiin ja tilannekuvaan.
 

Hejsan

Alokas
BAN
Löysin tämmöisä tietoja

It is Turkish but In This section of Article, ("Finlandiya Leopard’ları için Türkiye’ye başvurmuş"), It is told by Ministery of National defence, Vecdi Gonul that Finland has appealed to Turkey for upgrading of Leopard 2's.

at 26-28 April 2010 Finnish officals about defense industry already visited their Turkish Counterparts too

There is number of reasons why Finland would be interested Turkish upgrade package. First one that comes to mind is fact that both have conscript armies, Turkey has interest of keeping system simple to operate, witch is also important factor for Finnish Defense Forces. Second is that Turkey is rather new player in higher end defense exports, it means that they might sell with very reasonable price and leave clients lot of options to tool up upgrade to their own specific needs, such as buy armor package from Germans and rest from Turkey (or opposite). Third factor is always potential for offset sales, bit smaller exporters in defense industries are usually very receptive to such proposals, especially when it comes to first export sales of product. First export deals are often sold with cheaper price tag and with rather good offset deals, just as that gives liberty to print following words to marketing materials: Export success

EDIT, korjaisin sen ja tässä se on http://maanpuolustus.net/showthread.php?tid=70&pid=15318#pid15318
 

Hejsan

Alokas
BAN
Minä löysin sen tieto militaryphotos.net tråådissa : Turkish Leopard 2A4 Modernization "beyond A6 level
 

baikal

Supreme Leader
Joku aika sitten oli televisiossa reaktiivipanssaroinnista pätkää. Mulle jäi epäselväksi toimiiko se esim. alikalia vastaan? Tuo reaktiiviratkaisu ei käsittääkseni ole mitenkään hinnan kiroissa? Ja teknologia ei ole mitään avaruusteknoa vaan melko simppelinoloista ja toteutettavissa ymmärtääkseni varsin helposti ja nopeastikin.
 

Heikkilä

Luutnantti
baikal kirjoitti:
Joku aika sitten oli televisiossa reaktiivipanssaroinnista pätkää. Mulle jäi epäselväksi toimiiko se esim. alikalia vastaan? Tuo reaktiiviratkaisu ei käsittääkseni ole mitenkään hinnan kiroissa? Ja teknologia ei ole mitään avaruusteknoa vaan melko simppelinoloista ja toteutettavissa ymmärtääkseni varsin helposti ja nopeastikin.

Riippuu reaktiivipanssarin tyypistä. Uudempi, ns. raskas reaktiivipanssari (eli 3. sukupolven reaktiivipanssari) tehoaa myös nuoliammuksiin kohtuullisen hyvin mutta se tarkoittaa sitten isoa painonlisäystä, koska siinä uloin metallilevy on huomattavan paksu. Toisaalta Leopard 2A5:n ja uudempien tornin etuosan kiilapanssari antaa sekin nuoliammuksia vastaan kohtuullisesti lisäsuojaa ilman räjähteitä panssarissa.
 

Einomies1

Respected Leader
Luin Rheinmetalin valmistamasta ja meidänkin Leoilla käytössä olevasta DM 53 LKE 2 (ja 63) A-tarvikkeesta että on suunniteltu juuri kaksoisreaktiivipanssaria vastaan. Tässäkin näkyy kilpajuoksu ase-vastaase rintamalla.
 

Hejsan

Alokas
BAN

Hejsan

Alokas
BAN

Einomies1

Respected Leader
Sveitsilainen CV-9030
800px-Spz_2000_-_Schweizer_Armee_-_Steel_Parade_2006.jpg


Noissa sveitsin versioissa ei näy olevan lisäpanssarointia ainakaan edessä kuten suomen versioissa.


cv.pdf
 

RPG83

Soome Majori

baikal

Supreme Leader
RPG83 kirjoitti:
SJ kirjoitti:
Hejsan kirjoitti:
Hejsan kirjoitti:
muhvetti kirjoitti:
Sveitsin vaunuja ei myydä minnekään.

Lähde?

Löysin: http://www.defpro.com/news/details/19826/

Jaa? No, jos ne meinaa myydä meille nuo siltavaunuina tai pioneerivaunuina sitten muunnoksen jälkeen?

Onko tietoa, että onko mikään valtio sitten ostanut nämä vaunut Rheinmetallilta?

Ostetaanko käytetty kalusto Rheinmetallilta vai Valtiolta ja tai Asevoimilta?
 

winsu

Kapteeni
No Rheinmetal ne 42 vaunua osti Sveitsistä ilman aseistusta ja viestivehkeitä muuttaakseen ne tukiajoneuvoiksi.

Mihin ne sitten päätyivät, tarina ei kerro.
 
Top