Et ilmeisesti näe Venäjän vastaisia talouspakotteita, politiikkaa ja informaatiovaikuttamista? Kyllä sinuakin oman maasi itsevaltaisena presidenttinä harmittaisi, jos vihamielisten valtioiden konklaavi tekisi kaikkensa romahduttaakseen maasi talouden, lietsoakseen sisäisiä levottomuuksia, eristääkseen politiikasta ja keskittäisi vielä sotajoukkoja toiselta puolelta maapalloa rajojesi tuntumaan. Toinen vaihtoehto olisi alistua tälle konklaaville ja taipua tämän tahtoon, mutta kun sekään ei ole kovin mieleinen vaihtoehto. Putinin koplalla on nyt vain huonoja vaihtoehtoja.
Poliittiset hallitukset ja poliitikot vaihtuvat tasaisin väliajoin, mutta missään tapauksessa politiikan suunta ei ole muuttunut käytännössä lainkaan. Ei edes Suomessa, vaikka kuinka on äänestetty, jytkyilty ja vaadittu muutoksia. Eikä tähän mitään illuminaatteja tarvita, vaan ainoastaan globaalien suuryritysten ja rahoituslaitosten strategiset edut ja lobbaus. Kaikki valtiot ja poliitikot ovat riippuvaisia rahasta sekä rahoittajista. Näiden henkilöstö ja varsinkin omistajat puolestaan eivät vaihdu.
Onko "demokraattisten länsimaiden" kansanvalta lopulta vain seitinohut sumuverho rahanvallan edessä? Onko todellinen valta kansan valitsemilla poliitikoilla vai yhteiskunnan toiminnan rahoittajilla?
Venäjä ei ole Suomelle uhka ja sen uhkapotentiaalin kehityksen trendi on laskeva, mutta nyt on ameriikan helppoheikki tullut kertomaan, että Venäjä onkin yhtäkkiä uhka ja tarjoaa Naton suojaa, kunhan suomalaiset suostuvat tykinruoaksi ja sitoutuvat osallistumaan Baltian maiden puolustamiseen. Venäjä ei kuitenkaan edelleenkään ole Suomelle uhka eikä myöskään ole mitään tarvetta antaa Natolle, saati Yhdysvalloille mitään sitoumuksia, mitkä ovat paitsi Suomen kansallisen edun, myös kansan tahdon vastaisia. Samalla alkaa massiivinen informaatio-operaatioiden kimara, joiden tavoitteena on kansan mielipiteenmuokkaus Nato-jäsenyyden kannalle.
Vertailun vuoksi keväällä 1941 saksalainen sentään tarjosi menetettyjen alueiden palauttamisen korkojen kera, mikä oli niissä olosuhteissa erinomainen tarjous. Ameriikan helppoheikki sen sijaan tarjoaa vain maksullista ratkaisua itsensä kehittämään fiktiiviseen ongelmaan, mikä on jo melkoinen turvallisuuspoliittinen pyramiidihuijaus, mutta kuitenkin niin läpinäkyvän amerikkalainen markkinointitemppu - ensin luodaan keinotekoinen mielikuva tarpeesta ja sitten rahastetaan tarpeen tyydyttämisellä.
Helppoheikin tarjouksesta kieltäydytään Suomen korkeimman poliittisen johdon toimesta hienovaraisen kohteliaasti ja asiaan kuuluvin menettelytavoin. Muodollisesti järjestetään pari harjoitusta ja tehdään yhteistyötä, jolloin annetaan selkeä signaali itään ja länteen, ettei kaikesta huolimatta aiota kuitenkaan täysin eristäytyä, vaikka aktiivisen riidan osapuolen rooli ei kiinnostakaan. Ase- ja varaosakaupat Yhdysvalloista myös tulevaisuudessa ovat yhä edelleen Suomen intresseissä. Tässä erityisesti tasavallan presidentti on toiminut lähestulkoon esimerkillisellä tavalla.
Suomen ei tässä tilanteessa kannata olla aktiivisesti kummallakaan puolella, vaan pyrkiä mahdollisimman normaaleihin ulkopoliittisiin suhteisiin, irtisanoutua turhista ja lähinnä Suomelle haitallisista EU:n talouspakotteista, paitsi jos EU kompensoi niiden aiheuttamat taloudelliset tappiot täysimääräisenä. Sitä odotellessa... Samalla on myös varauduttava, kehitettävä valmiutta vastaamaan nykypäivän tarpeita ja jatkettava hankintojen tekemistä, kuten nyt on toimittukin.
Viime kädessä Yhdysvallat ja Natokin ovat vain globaalien suuryritysten ja rahoituslaitoksien käsikassaroita. Siitä pitävät rahakirstun vartijat ja lobbarit huolen. Poliittisen sirkuksen esiintyjien vaihtuminen tasaisin väliajoin vaikuttaa lähinnä harjoitetun politiikan painotuksen sävyeroihin.
@Maidan
Jos katsot karttaa, niin huomaat nopeasti, että viimeiseen suomalaiseen taisteleminen on muutamaa kertaluokkaa realistisempi skenaario kuin viimeiseen saksalaiseen, hollantilaiseen tai luxemburgilaiseen taisteleminen. Se on myös Naton ja Yhdysvaltojen kannalta edullisempi ja tarkoituksenmukaisempi vaihtoehto. Näille Suomella ja suomalaisilla on uhrattavan resurssin välinearvo, mikä poikkeaa suuresti suomalaisten itsensä tahdosta ja näkemyksestä.