Suomi hybridivaikuttamisen kohteena

Asiaan liittyen: Kuinka on mahdollista, että lehdistö ei leimaa väyrystä fasisti-natsi-rasistiksi, vaikka kosiskelee selkeästi juuri näitä "äärioikeistolaisia" putlerhuoria?

Koska jokainen omilla aivoilla ajatteleva sen tajuaa. Ainoastaan foliosivuilta maailmankatsomustaan hakeva ei näe näinkin räikeiden valheiden ja propagandan läpi. Lisäksi uskon nimittelyn vaan satavan Väykän laariin näitten katkerien hörhöjen keskuudessa.
 
Tuon lyhyesti erään seikan esille.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. Akateeminen työskentely on tiedon ja ymmärryksen tuottamista ja levittämistä. Järjestötyö on jonkin asian tai kohderyhmän hyväksi toimimista. Virkamiestyöskentely on laissa määriteltyjen tehtävien tekemistä laissa määritellyllä tavalla. Uutisointi on toden ja merkityksellisen tiedon välittämistä...

Kaikkia noita - ja montaa muutakin - työskentelyn muotoja voi kuitenkin tehdä myös vaikutusvaltajobbarina.

Vaikutusvaltajobbaaminen on sitä, että oma asema ja sen suomat mahdollisuudet nähdään aivan kuin vaikutusvallan jälleenmyyjän roolina. Jälleenmyymisestä tuleva palkkio, hyöty, etuus... voi olla sosioemotionaalista, urahyötyä, verkostoitumista, oman vallan kasvattamiseen tähtäävää, taloudellisia etuja tuovaa...

Info-, hybridi- jne. vaikuttamisella - erityisesti subversiivisella - on tavattoman paljon helpompi ohjata sellaista tahoa, jonka moraalijärjestyksissä, työidentiteetissä ja toimintatavoissa on voimakas vaikutusvaltajobbaamisen ulottuvuus kuin sellaista joka torjuu omalla kohdallaan tuon ulottuvuuden.

Miettikää... Professori, joka näkee roolinaan toden ja tarkastettavissa olevan tieteellisen tiedon tuottamisen vs professori, joka näkee roolinaan tieteellisen arvovallan tuoman tuen jobbaamisen. Valtakunnansyyttäjä joka näkee työnään puolueettoman ja umpirehellisen laillisuusvalvonnan vs. valtakunnansyyttäjä, joka näkee työnään jonkin maalle vahingollisen ääri-ideologian edistämisen. Politiikko, joka pyrkii edistämään yhteistä hyvää tuottamalla kustannustehokkaille ja yhteiskuntaa hyödyttäville palveluille edellytyksiä vs. poliitikko, joka näkee itsensä vallan jälleenmyyjänä joka voi kuoria jokaisesta diilistä jotain kivaa itselleen ja ryhmälleen...

Yksilöllisen identiteetin ja yhteisöllisen identiteetin raja on epäselvä. Nuo kaksi menevät isosti päällekkäin. Ja info- / hybridivaikuttamisen + yhteiskunnalle riskejä tuottavan toiminnan motivaatiopohjan arvioimisessa yksi avainindikaattoreista on juuri se, että missä määrin joku taho tai ryhmä näkee itsensä valtajobbarina.

Vallan diilaaminen altistaa automaattisesti muille ikäville asioille.
 
Polina Kopylova kirjoittaa asioista, joita emme huomaa seurata, mutta joilla voi olla kauaskantoinen merkitys.

Suomen venäläisten kattojärjestö teki yhteistyösopimuksen Venäjän valtion organisaation kanssa.

Koordinaationeuvosto on - - Venäjän Ulkoasiainministeriön vuodesta 2006 useissa maissa edistettävä toimintamalli, jonka tarkoitus on ulkovenäläisten koordinointi ja pitäminen Venäjän vaikutuspiirissä. Suomen Koordinaationeuvosto ja sen puheenjohtaja G. Judina-Lazareva kiinnittäneet median huomiota mm. Krimin ”kansanäänestyksen” yhteydessä - -.

Ja tämä saa opetusministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön tukea.


http://polinakopylova.puheenvuoro.u...tietamatta-tukea-venajan-vaikuttamistoimintaa
 
Nyt tulee tiukkaa tekstiä.

Ari Pesonen (en tiedä onko nikki vai oikea henkilö) tylyttää Maanpuolustuskorkeakoulun muutamaa nimeä ja kutsuu heitä Venäjän hybridivaikuttajiksi. Laitan muutaman otteen.

Maanpuolustuskorkeakoulun yhteyteen perustettiin hiljattain Venäjä-ryhmä (MPKK, Venäjä-ryhmä), joka aloitti toimintansa viime vuoden alussa. Ryhmän toimintaan liittyi elokuussa 2017 myös aloittava Helsingin yliopiston ja Maanpuolustuskorkeakoulun yhteisen Venäjän turvallisuuspolitiikan apulaisprofessori. Ryhmä ei siis ole enää pelkästään Puolustusvoimien henkilökunnasta koostuva.

Venäjä-ryhmän tehtävänä on MPKK:n nettisivujen mukaan ”Venäjän asevoimiin ja sotataitoon kohdistuva tutkimus, aihepiirin opetus ja osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun tiedotusvälineissä ja seminaareissa”. Edelleen MPKK:n nettisivujen mukaan ”Venäjä-ryhmän keskeisiä tutkimusaiheita ovat Venäjän sotilaspolitiikka, asevoimat ja venäläinen sotataito”.

Puolustusvoimien uusi Venäjä-ryhmä on nelihenkinen. Ryhmää vetää everstiluutnaatti Petteri Lalu. Ryhmään kuuluvat Lalun lisäksi Moskovan puolustusasiamies, everstiluutnantti Juhani Pihlajamaa, everstiluutnantti Pentti Forsström ja apulaisprofessori Katri Pynnöniemi. Katri Pynnöniemi hoitaa Maanpuolustuskorkeakoulun ja Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutissa yhteistä Venäjän turvallisuuspolitiikan professuuria (Helsingin yliopisto 16.5.2017).

Julkisten kannanottojen perusteella Puolustusvoimien ja Aleksanteri-instituutin yhteisen Venäjä-ryhmän ensiaskeleita ja ensiesiintymistä on syytä hämmästellä, kun Suomi ei sentään vielä ole missään liitossa Venäjän kanssa.

Venäjä-ryhmän ensiesiintyminen julkisuuteen tapahtui 12.12.2017 Helsingin Sanomien julkaisemassa kirjoituksessa otsikolla ”Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin - Mutta miksi ohjuskohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalaissotilaita?” (HS 12.12.2017).
Kirjoituksessa haastateltiin Venäjä-ryhmää, ja haastattelun sotilaalliset pääaiheet liittyivät Venäjän Zapad-harjoitukseen ja Venäjän muodostamaan ohjusuhkaan. Haastattelussa käsiteltiin toki myös muita aiheita.

Tuo Venäjä-ryhmän haastattelu noissa aiheissa oli minulle karmivaa luettavaa. Ollaanko taas palaamassa kylmän sodan aikaisiin kannanottoihin myös Puolustusvoimissa? Mistä johtuu Venäjä-ryhmän kannanottojen kritiikitön Venäjä-mielisyys sotilaallisissa kysymyksissä, mitä muualta läntisen Euroopan puolustusvoimista ei ole kuulunut. Onko Suomen Puolustusvoimatkin jo suomettumassa Aleksanteri-instituutin tapaan?

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusi...yhma-on-venajalle-mieluinen-hybridivaikuttaja
 
Muistaakseni joku ilmeisen Nato-myönteinen Uuden Suomen kirjoittelija. Jos en väärin muista niin ihan hyvin aiemmin haastellut, mutta empä ole kuitenkaan mitenkään tarkemmin hänen juttujaan seurannut.

Minä olen. Hän on juuri sellainen Bild-lehden juttuihin uskova ja ylikova natottaja, siis sellainen joka saa melkein tällaisen tavallisen kannattajan kannatuksen laskemaan.
 
Minä olen. Hän on juuri sellainen Bild-lehden juttuihin uskova ja ylikova natottaja, siis sellainen joka saa melkein tällaisen tavallisen kannattajan kannatuksen laskemaan.
No, mitä arvioit? Onko mahdollisen trollin syytteillä mitään pohjaa?

lisäystä: kieltämättä Bild-uskova: "Toivottavasti Bild-lehden Zapad-juttu kertoi totuuden Venäjästä myös Suomelle"

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusi...juttu-kertoi-totuuden-venajasta-myos-suomelle
 
Eduskunnan syille salata vierailijalistat saattaa olla muitakin syitä kuin panimolobbarit ym.

Yllättävän moni kansanedustajia tapaava löytyy EU:n ja Yhdysvaltain pakotelistalta.

Liettuassa erotettiin ministeri, joka ajoi näkyvästi Rosatomin asiaa. Sitä pidettiin hyvin kyseenalaisena. Suomessa Juha Sipilän mukaan näillä asioilla ei ole mitään ulko- ja turvallisuuspoliittisia elementtejä.
 
Uskoisin että jos joku ajaa näkyvästi jonkun tahon asiaa, niin ketunhäntä on hällä kainalossa tai on hyödyllinen idiotti. Toki ko. henkilön / sukulaisten pankkitileistä saattaisi löytyä buustaaja tai hänen bulvaani.
 
Venäläisten hoivapalveluyritysten mukaantulo markkinoille on vain ajan kysymys. Peruselementeillään niiden hintakilpailukyky on murskaava ja tyhjistä korsuista ei Suomessakaan ole pulaa. Ei mene kymmentä vuotta, kun ensimmäiset ovat tulilla.
 
Liettuassa erotettiin ministeri, joka ajoi näkyvästi Rosatomin asiaa. Sitä pidettiin hyvin kyseenalaisena. Suomessa Juha Sipilän mukaan näillä asioilla ei ole mitään ulko- ja turvallisuuspoliittisia elementtejä.

Suomessa nämä asiat ovat -ympäristöpoliittisia-. Aina. Olipa kyse mistä tahansa ison rahan virityksestä: ympäristöpolitiikka.
 
No, mitä arvioit? Onko mahdollisen trollin syytteillä mitään pohjaa?

lisäystä: kieltämättä Bild-uskova: "Toivottavasti Bild-lehden Zapad-juttu kertoi totuuden Venäjästä myös Suomelle"

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusi...juttu-kertoi-totuuden-venajasta-myos-suomelle

Kirjoituksesta tulee lähinnä mieleen se että tälläistä tarinointia tulee kun ei ole historiaa lukenut tai ymmärtänyt vaan mennään massahysterian mukana omista poliittisista juoksuhaudoista eteenpäin.

Mediakohun puolesta taas harjoituksen tarkoituksena on mainittu eri paikoissa vähintäänkin seuraavat

  1. Valkovenäjän sotilaallinen miehitys á la krimi
  2. Suomen valtaamiseen tähdännyt harjoitus
  3. Gotlannin Valtaamiseen tähdännyt harjoitus
  4. Norjan valtaamiseen tähdännyt harjoitus
  5. Puolan valtaamiseen tähdännyt harjoitus
  6. Balttian valtaamiseen tähdännyt harjoitus
  7. Ukrainan valtaamiseen tähdännyt harjoitus
  8. Saksan valtaamiseen tähdännyt harjoitus
  9. suvalskin niemimaan valtaus natoa vastaan käynnistetyn yllätysoffensiivin yhteydessä (taattu maayhteys kaliningradiin)
  10. jokaikisen eurooppalaisen pääkaupungin ja suurlentokentän massapommitus
  11. Maihinnousu Britanniaan
  12. ydinsotaan valmistautuminen natoa vastaan
  13. ydinasepommitukset jokaikiseen eurooppalaiseen suurkaupunkiin

Zapadihan oli kyllä huomattavasti suurempi kuin tuo joku kymmenen tuhannen joukko valkovenäjällä, harjoitusta pilkottiin pienempiin osiin järjestämällä useampia samankaltaisia harjoituksia Venäjän puolella. Toisaalta jokainen voi itsepohdiskeluna miettiä kuinka todennäköistä on että Venäjä ihan vakavasti harjoitteli jokaikistä em. kohtaa, varsinkaan samanaikaisesti.

Historiallisesta näkökulmasta Zapadit ovat yleensä lähinnä nato- & varsovan liiton maille kohdistunut voimannäytös sekä parin vuoden välein tapahtuva suursotaharjoitus joita Venäjä ja NL ovat harjoittaneet lähinnä 2ms aikaisien oppien perusteella massiivisen mittakaavan sodankäynnistä. Lähinnä k. harjoituksesta jäi itselle mielikuva siitä että Venäjällä on edelleen suurimpana sotilaallisena potentiaalisena/eksistentiaalisena uhkana suursota länsimaita kohtaan ja se mielessä pitäen heillä on halu harjoitella esim pommikoneiden massamittaista käyttöä erinäisiä kohteita vastaan, sekä harjoittaa joukkojen käyttöä moninaisissa eri ympäristöissä (itämeri, p-norja, koko itäinen eurooppa itämerestä välimereen.

Se tuskin pitäisi kovin monelle maanpuolustusaktiiville olla yllätys että Suomi ja varsinkin Ruotsi olisivat tälläisessä potentiaalisessa maailmanlopun suursota-skenaariossa jollain tapaa mukana kun toisella on 1000 kilometria maarajaa avainkohteiden lähettyvillä ja toisella tiiviimpi yhteistyö jenkkien kanssa kuin monella natomaalla.
 
Jokainen vähänkään arvoaan tunteva omatekoinen vitteriturpo osaa riimitellä hirmulistaa siitä, mitä Venäjä VOISI TEHDÄ. Ja listat jäävät silti auttamatta lyhyiksi, vaikka varmasti parhaansa yrittävätkin. Jopa ylittäen välillä toistensa saavutukset, kuten tällaisessa kisassa toki pitääkin.

Heinäntekomaailmassa kuitenkin on analyyttisessä mielessä tähdellisempää pohtia, mitä se Venäjä Tekee.....eikä niin, että -se voisi-. Voisi ja voisi. Voisihan se vaikka juottaa poloniumtsaijut jokaiselle pallolla tallaajalle tai syöttää siperiantiikereille kaikki shitnikit. Voisi.

Mutta mitä se tekee? Ei taida puolentoista lauseen twitterissä ihan kaikkea saada luetteloon....

Minäkin VOISIN lähteä änäriin kiekkoilemaan, koska vaimo sanoi, että häipyisit vaikka känädään. Voisin siis.

En todellakaan enää ole läheskään varma siitä, kuka tai mikä ajaa -Suomen asiaa- twiiteissään. Pelkkä vilpitön mieli ei kuitenkaan tuota välttis mitään asiallista...ja toisaalta utva-turpokin on alistettu jo markkinatalouden lakeja tottelevaksi namuksi, jota taivutellaan ansaintamielessä mihin suuntaan tai -logiikkaan- tahansa.
 
Back
Top