Suomi hybridivaikuttamisen kohteena

Mensan jäsenyys nyt on sellainen että sen perusteellako voisi päätellä että kyseessä ei ole hönö... Se kertoo tietynlaisesta älykkyydestä mutta henkilö voi silti olla typerys :D
Tässä nyt haettiin ensisijaisesti substanssia mp.nettiläisen esittämään väittämään. Katsos kun täällä on jollakin höperöllä tapana laittaa täysin omasta hatusta vedettyjä lausuntoja jonkun poliitikon nimiin ja nämä kommentit jäävät sitten lukijoiden mieleen palstatotuutena, vaikka oikeassa elämässä asia on todellisuudessa aivan päinvastoin mitä täällä on kirjoitettu.
 
Jep, ja monet monet muut seikat ja sanomiset. Siinäpä tehdään sitten -kanatat-.

Toinen tarina on se, että missä kohtaa ylipäätään voidaan tehdä ns. kanatat? Kuvittelen ymmärtävinäni, että EU-jäsenyys tuo mukanaan plussia ja miinuksia, armotta ja ehdoitta. Puntarointinsa paikka on sitten -ehkä- jossain kohtaa, onko jäsenyys mielekästä. Mutta paljon pitää vielä Nevassa vettä virrata, että meillä on tilaa irrota jostain EUsta. Nimenomaan Nevassa.


Vähän liikaa fatalismia ja liian vähän uskoa Suomen potentiaaliin.
 
Ennen NATO-jäsenyyttä kannattaisi ehkä pyrkiä saamaan Major non-NATO ally (MNNA) status.
1920px-American-MNNA-2007.svg.png


Tähän on molemminpuoliset intressit ja tämä olisi paljon vaikeampi torpata kuin NATO-jäsenyys, varsinkin jos mennään valot sammutettuina ja Putin vetää aamukahvit väärään kurkkuun.
 
Nyt on kyllä etusivulla aikamoiset hybridivaikuttamiset menossa kun kiinalaista tikkuraapustusta tulvii. Ihan selvää eduskuntaäänestysohjailua.

28880edit: Ei onneksi kauaa kerennyt homehtua tuolla... :)
 
Viimeksi muokattu:
Kuka disinformoi ketä?

Nevala informoi ulkoministeriä muun muassa Suomea koskevien uhkakuvien puuttumisesta, mallikkaasta yhteistyöstä venäläisten ja CIA:n asemapäällikön kanssa sekä ”UM:n Stasi-lähteen selvittelystä”, jossa ”Nevala pitää edelleen selviönä, että kyse on Alpo Rusista”.

Kysyn vielä, mitä hän tietää neljännen amerikkalaiskoneen pudottamisesta ja hän vastaa, että senhän ampuivat amerikkalaiset itse alas, he kertovat sen itse täysin avoimesti. Se ei silti estä heitä levittämästä valheellista sankarimyyttiä siitä, miten matkustajien vastarinta johti koneen putoamiseen, Erkki Tuomioja on kirjoittanut Seppo Nevalan sanomaksi.

Tuomioja ei kommentoi asiaa enempää päiväkirjateoksessaan.

https://www.verkkouutiset.fi/supon-paallikon-mukaan-usa-pudotti-9-11-itse-matkustajakoneen/
 
Kotimaa
Venäläiset toimittajat paljastavat: Kremlin kanssa sovitaan, miten uutisia vääristellään kansalle
Yle esittää tuoreen dokumentin Venäjän infosodasta.


Mitä Vladimir Putinin Venäjä haluaa?

Horjuttaa Euroopan unionin ja etenkin Naton asemaa. Luoda epävakautta.

”Käyttää propagandakonettaan luomaan sisäisiä ongelmia, etenkin Virossa ja Latviassa, koska niissä on suuret venäjänkieliset vähemmistöt”, sanoo Anders Fogh Rasmussen dokumentissa Moskovan asialla.

Se on latvialais-virolais-liettulainen tuotanto, jossa katsotaan Venäjän infosotaa ennen kaikkea Riiasta käsin.

Ylen TV1:n Ulkolinja-ohjelmapaikalla esitettävä Moskovan asialla on ensimmäinen tiivis dokumenttiselonteko Venäjän infosodasta. Se ei avaa ongelman kaikkia puolia. Esimerkiksi Baltian noin miljoonan etnisen venäläisen asemaa ei käsitellä laajemmin, vaikka se avaisi syvemmin syitä halukkuuteen ottaa vastaan hulluakin propagandaa.
**
Yksityiskohtaisimmat syytökset esitetään EU-parlamentin jäsentä Tatjana Ždanokaa kohtaan. Latvianvenäläisen Ždanokan kerrotaan saaneen rahaa ainakin neljältä venäläiseltä kansalaisjärjestöltä, jotka tosiasiassa ovat propagandakanavia.

Ždanoka oli muun muassa Venäjän kutsumana tarkkailijana Krimin Venäjään liittämistä käsittelevissä vaaleissa. Hänen mukaansa vaalit menivät virheettömästi.

EU-parlamenttiin Ždanoka on tuonut jakoon kirjoja, jotka syyttävät Ukrainan hallintoa siviilien joukkomurhasta Odessassa toukokuussa 2014.


Ulkolinja: Moskovan asialla, TV1 torstaina 26.5. klo 22. Kirjoittaja näki dokumentin ennakkoon Kino Pavasaris -festivaalilla Vilnassa Liettuassa.
Tämä 2016 uutisen "tähti" paljastui täydeksi vakoojaksi: https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/mediat-latvialainen-europarlamentaarikko-paljastui-venäjän-vakoojaksi/ar-BB1hq9kN?cvid=73101ea146e44bc8b2f7b6221b3e7f36
 
Back
Top