Suomi NATOn jäseneksi - or not?

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    883
christmas in rockefeller 2018 ventriloquist GIF by NBC
 
Sinänsä tämä pyyntö vaikuttaa positiiviselta, sisäista keskustelua
ykspuolueen sisällä gulassin särpimisen lomassa.


Gulassilitkijöiden diktaattorin puolesta myös hurrimamman pojat mahtuu samaan Natoon


 
Viimeksi muokattu:
Toimittaja Iida Hallikainen valkopesee ulkopoliittista johtoamme. "Ei se kansa ollut, kyllä me poliitikot määrätietoisesti lunastimme Nato-option." Paitsi että ei ollut mitään Nato-optiota, ainoastaan päätös olla hakematta puolustusliiton jäseneksi aurinkoisina päivinä. Jätettiin se siihen, että myrsky jo löi kattojen yli.

 
Tämä seuraavaksi kuunteluun. Otsikko ainakin lupaa realistisempaa otetta.

”Hyvä tsägä”​


Liski toivoo, että Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja tulisi selvittää kunnolla.

– Vaatisiko vähän perusteellisempaakin selvitystä tämä Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja, jos tässä kävi niin, että Ukraina kuin ihmeen kaupalla pelasti sen Nato-option, Liski pohtii.

– Kaikesta päätellen kiitos sen ihmeen, että Ukraina kykeni puolustautumaan tuolla tavalla, niin tässä kävi aika hyvä tsägä. Mikä taas kuulostaa minun korvaa siltä, että aika vaarallista peliä on pelattu ulko- ja turvallisuupolitiikan johdossa.

 
Viimeksi muokattu:
Viktor Orbán sanoi, että muuten hän suosittelee rauhallisuutta ja haluaisi tehdä selväksi, että tuemme Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon, "mutta ennen sitä tarvitaan vakavia keskusteluja".
Todellisuudessa mitään sisäistä erimielisyyttä ei tietenkään ole tai jos olisikin, sitä ei tuotaisi julki. Fidesz-puolue on Orbánin yhden miehen show ja puolueessa ei tapahdu mitään Orbánin hyväksymättä.

Hyvä yhteenveto. Orban näyttäytyy sellaisena pienemmän koon Putin'ina. Hän niinku ei itse ole mitenkään jarruttamassa, mutta hänelle tuodaan muualta sellaista viestiä, että tulisi hieman jarrrutella.
Naapurissamme samaa muita ylempänä olemista, eikö?

.
 
Toimittaja Iida Hallikainen valkopesee ulkopoliittista johtoamme. "Ei se kansa ollut, kyllä me poliitikot määrätietoisesti lunastimme Nato-option." Paitsi että ei ollut mitään Nato-optiota, ainoastaan päätös olla hakematta puolustusliiton jäseneksi aurinkoisina päivinä. Jätettiin se siihen, että myrsky jo löi kattojen yli.

Enää puuttuisi SuperManin viitat..
 
Tämä seuraavaksi kuunteluun. Otsikko ainakin lupaa realistisempaa otetta.




Kuuntelin, Liski kyllä pisti ihan hyvin. Onhan tää juttu toimittajienkin keskuudessa vitsi, siis tämä Suomen vanha turvallisuuspolitiikka. Kukaan ei oikein henno julkisuudessa vielä kauheasti osoitella ja pitää meteliä. Mutta sen tiedän, että vuosia on jo toimittajia vituttanut tämä Suomen bysanttilainen munkkilatina ulkopolitiikan suhteen.

Kun ollaan Natossa, niin kyllä tämä juttu menee uudestaan tutkintaan ja tulee karujakin ulostuloja.
 
En ole kyllä ajatellut missään vaiheessa, että Unkarilla olisi mahdollisuus noita NATO jäsenyyksiä estää. Katsokaa hyvät palstatoverit sen sijaintia kartalla ja zoomailkaa mistä sinne energia tulee. Unkari on täysin kusessa mikäli sinne vievistä öljy- & kaasuputkista joku vääntää venttiilejä hiukan pienemmälle. Kartalta näette mitkä maat asian ratkaisevat jos Orban rupeaa hankalaksi.
 
Uskoo ken haluaa. En luota pätkän vertaa näihin Unkarin paskiaisiin.



UNKARIN oikeusministerin Judit Vargan mukaan Unkarin hallitus on koko ajan sanonut, että se kannattaa Suomen ja Ruotsin Nato-hakemusten ratifiointia.

”Uskomme siihen, että Nato on tärkeä puolustusliitto eurooppalaisille maille. Kuten pääministeri Viktor Orbán on usein sanonut, Unkarin parlamentin tulevana maanantaina alkavalla kevätkaudella tätä käsitellään”.

Vargan mukaan Fidesz on niin suuri puolue, että asiasta on useita mielipiteitä, mutta ainakin hallituksen linjana on kannattaa ratifiointia.

”Itse äänestän puolesta”, Varga sanoo.

Onko ratifioinnin viivästymisessä kyse siitä, että Unkari kostaa EU:ssa kovistelleille maille?

Varga kiistää tämän jyrkästi. Hänen mukaansa Unkari ei ole millään tavoin kytkenyt Suomen ja Ruotsin Nato-hakemusten ratifiointia meneillään oleviin neuvotteluihin EU-rahoituksestaan.
 
Nyt pitää nostaa kulli pöydälle Washingtonin ja Brysselin kautta.
Meille ei vittuilla.
 
Tuskinpa Unkari tekee mitään ennen kuin Turkki on hoitanut ratifioinnin. Orban on tiukasti Moskovan talutusnuorassa ja niinpä vain taitaa olla, että Unkarin kansakin on vuosien kuluessa muuttunut ryssämieliseksi ja samalla unohtanut oman historiansa.

Kuten olen jo todennut, ei tuon maan paikka ole EU:ssa tai Natossa. Kummallekaan sillä ei ole oikeastaan mitään tarjottavaa.
 
Back
Top