Suomi NATOn jäseneksi - or not?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja RPG83
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
  • Tagit Tagit
    nato

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    885
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Herranjumala - joko Tuomioja on juttusilla jo Pietarin kanssa tai joku on hakkeroinut Tuomiojan Facebookin:
”Iran on myöntänyt ampuneensa matkustajakoneen alas. Näin se liittyy vihollistensa Yhdysvaltain ja Israelin joukkoon, jotka ovat kantaneet vastuun samanlaisesta hirvittävästä virheestä. Parempi näin kuin jääminen Venäjän kanssa denialistien joukkoon.” Tuomioja kirjoittaa Facebookissa.
Nyt kannattaisi pyytää mies Suomi Natoon kampanjan keulakuvaksi.
 
Mikseivät NATO jäsenyyden vastustajat muuten juuri tuo esille että Naton jäsenenä olisimme ehkä osallisena mahdollisessa USA/Kiina sodassa?
 
Mikseivät NATO jäsenyyden vastustajat muuten juuri tuo esille että Naton jäsenenä olisimme ehkä osallisena mahdollisessa USA/Kiina sodassa?

Kyllähän ne vastustajat kokoajan rummuttavat miten Suomea viedään jo kumppanimaana kaikkiin sotiin :P
 
Tornado aiheuttaa myrskyn vesilasissa.

Ydinaseita kuljettavat Tornado-hävittäjät on korvattava lähivuosina.

Hävittäjähankinnat puhuttavat Saksassa, kirjoittaa Deutsche Welle. Vaikka Saksa ei ole asiaa virallisesti myöntänyt, on Yhdysvalloilla sijoitettuna 20 ydinpommia saksalaisessa Büchelin lentotukikohdassa. Tilanne pohjautuu jo kylmän sodan aikaiseen ydinaseiden jakamiseen pyrkivään strategiaan, jolla Nato-maille pyritään luomaan sotilaallinen pelote.

Järjestelyn tulevaisuus puhuttaa nyt kuitenkin Saksassa, DW kertoo. Saksa on maahan sijoitettujen ydinaseiden takia ylläpitänyt Tornado-hävittäjäkoneita, jotka voivat konfliktitilanteessa kuljettamaan ydinaseita. Tornado-koneet ovat kuitenkin tulossa tiensä päähän, ja toimintakykyisen lennoston ylläpitämiseen vaaditut kustannukset arveluttavat saksalaispoliitikkoja.

DW:n mukaan Saksan puolustusministeriö on laskenut Tornado-hävittäjien kustannusten nousevan tänä vuonna jopa 629 miljoonaan euroon. Vanhojen hävittäjäosien korvaaminen uusilla tulee yhä kalliimmaksi.

Saksalaisviranomaiset eivät ole kuitenkaan vielä korvaamassa Tornado-hävittäjiä, eikä päätöstä seuraavasta konetyypistä ole vielä tehty. Saksalaispoliitikkojen ja sotilaslähteiden mukaan Tornadot ovat toimintakykyisiä vuoteen 2025 asti, mutta tämän jälkeen tulevaisuus on epävarma.

Saksassa spekuloidaankin nyt maan seuraavilla hävittäjävalinnoilla. Läheinen kumppani Ranska ei halua Saksan hankkivan yhdysvaltalaishävittäjiä, ja yhdysvaltalaiset ovat taas suhtautuneet ranskalaiskoneisiin varauksella.

https://www.verkkouutiset.fi/havittajahankinnat-puhuttavat-saksassa/
 
Hyvin olemme pärjänneet Natotta yli 100 vuotta. Pahin vihulainen on heikentynyt, oma kyky ja asema parantunut.
 
Erittäin ansiokasta työtä Ari Pesoselta :salut:

On erittäin mielenkiintoista, että yksi Suomen lähihistorian merkittävimmistä päätöksestä ei ole nostanut juurikaan minkäänlaista mielenkiintoa ei mediassa, ei akateemisissa piireissä / tutkijoissa. Toivon, mutta en pidätä henkeäni, että salaiseksi luokitellut osat julkaistaan.

Foliohattu päässä toisaalta totean, että Usarin tekemisissä Poiminnat -nostoissa Pesonen on aina lähes aina nostettu esille. Nyt näitä tähän NATO-päätöksentekoon llittyviä blogeja taas ei ole nostettu esille. Tuskin olisin huomannut, jos @Lunni ei olisi täällä postannut.
Tulkitsen negatiivisen kautta: Uusi Suomi ei nostanut Ari Pesosen huolellisesti tekemiä blogikirjoituksia toimituksen Poiminnat-osioon. Ottaen huomioon Uuden Suomen historian nimenomaan Suomen oikeiston näkökantoja edustaneena lehtenä, niin ei voi kuin ihmetellä ...

Muoks poiminnat: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/poiminnat/
 
Tässä vielä tuo toinen artikkeli samaan kokonaisuuteen. Mielestäni on erittäin harmillista, siis vahingollista, että rähmällään olon vuosia ja suomettuneisuuden johtajia ei ole lainkaan perattu.

Hyvänä esimerkkinä, että sanaa "kotiryssä" käytetään yhä. Ei se mikään kotiryssä ollut, jollainen jokaisella kärkipoliitikolla tai sellaiseksi haluavalla piti olla. Vaan Neuvostoliiton tiedustelipalvelun jäsen. Jokaisella kotimaisella poliitikolla, jotta oli uskottava ja sai päästä systeemissämme eteenpäin, piti olla siis henkilökohtainen suhde Neuvostoliiton tiedustelupalveluun. Tekisi mieli kirjoittaa vielä kolmannenkin kerran auki. Aivan tajutonta. Ja edelleen vaietaan. Media, poliitikot.

Miksi mediakin?

 
Baltian mailla oli uskallusta mennä Natoon, Suomella ei.


Helppo olla rohkea, kun ei ole vaihtoehtoa. Suomessa on ollut rohkeutta valita eri vaihtoehdoista.

Artikkelissa ei ole mitään uutta blogitekstiin.
 
Helppo olla rohkea, kun ei ole vaihtoehtoa. Suomessa on ollut rohkeutta valita eri vaihtoehdoista.

Artikkelissa ei ole mitään uutta blogitekstiin.
Ellei tuo salassa pidettävä kokouksen pöytäkirja aikanaan muuta osoita, niin minä ainakin lähden siitä että Suomessa nimenomaan ei ollut rohkeutta tehdä avointa päätöstä asiassa. Usein on miltä näyttää, kunnes toisin todetaan, niin tässäkin.

"Mutta Venäjä". "1300 km yhteistä rajaa". :rolleyes:
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Ellei tuo salassa pidettävä kokouksen pöytäkirja aikanaan muuta osoita, niin minä ainakin lähden siitä että Suomessa nimenomaan ei ollut rohkeutta tehdä avointa päätöstä asiassa. Usein on miltä näyttää, kunnes toisin todetaan, niin tässäkin.

"Mutta Venäjä". "1300 km yhteistä rajaa". :rolleyes:
Rohkeutta on nimenomaan jäädä NATOn ulkopuolelle. Mitä rohkeutta vaatii NATOn jäsen hakemuksen jättäminen? Pelkuruutta se on.





Sitten se kaikista olennaisin ja merkittävin ero.

2005

"Nato-jäsenyydellä on Virossa selvä kansan enemmistön kannatus - etenkin maan virolaisen enemmistön keskuudessa. Lukema tässä ryhmässä on noin 70 prosenttia. Venäjänkielisten kohdalla kannatus on selvästi matalampi, 30-35 prosenttia.
Koko väestön joukossa päästään kuitenkin pitkälle yli 50 prosentin lukemaan."
https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/venaja-on-jo-taipunut-viron-nato-jasenyyteen/461761/



90 luvulta Suomesta.

"Suomen Gallup on tutkinut Nato-jäsenyyden kannatusta vuodesta 1995. Suurimmillaan sotilasliiton kannatus oli toukokuussa 1998, jolloin 29 prosenttia tuki jäsenyyttä ja 48 prosenttia vastusti sitä."
https://yle.fi/uutiset/3-5220245
 
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Back
Top