Voi vitun vätykset nyt...KANSA EI HALUA kansanäänestystä..vaan poliitikot kantamaan vastuunsa ja tekemään päätöksen. Ovelasti Nurmikin unohti tämän tuoreimman gallupin toiseksi tärkeimmän annin.
IL:n tiedot: Puoluejohtajat keskustelevat tiistaina Nato-kansanäänestyksen mahdollisuudesta
”Varmasti käydään läpi, miten eri puoluejohtajat suhtautuvat Nato-kansanäänestyksen järjestämiseen”, eräs lähteistä arvioi.
SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kokoontuvat tiistaina muiden puoluejohtajien kanssa puimaan Suomen turvallisuustilannetta. IL
Lauri Nurmi
[email protected]
Tänään klo 23:02
Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat kokoontuvat tiistaina iltapäivällä.
Hallitus- ja puoluelähteet kertovat Iltalehdelle, että kokouksessa on tarkoitus keskustella kansalaisaloitteesta, jonka allekirjoittajat esittävät Nato-kansanäänestyksen järjestämistä.
– Kansalaisaloite tuli kreivinaikaan. Varmasti käydään läpi, miten eri puoluejohtajat suhtautuvat Nato-kansanäänestyksen järjestämiseen, eräs lähteistä arvioi.
Käytännössä puoluejohtajat puhuvat tiistaina siitä, järjestettäisiinkö Suomessa kansanäänestys liittymisestä läntisen puolustusliiton jäseneksi.
Keskustelulle antaa pontta Yleisradion julkaisema Taloustutkimuksen tekemä kysely, jossa 53 prosenttia suomalaisista kannattaa liittymistä Natoon.
– Mannerlaatat ovat liikkeessä. Kyllähän se on ollut aina tiedossa, että jos Nato-jäsenyyttä haetaan, se tapahtuu Venäjän-uhan takia.
Hyökkäys Ukrainaan on ollut järkytys ja saanut monet muuttamaan Nato-kantansa, hallituslähde kuvailee tunnelmaa.
Kokousaihe muuttui
Hallituksen ja opposition yhteen tuova kokous on ollut puoluejohtajilla kalentereissa kolmen viikon ajan. Alun perin oli tarkoitus käsitellä valmiuslain muuttamista ja sisäministeriön laatimaa selvitystä hybridivaikuttamisesta.
Venäjän hyökkäys Ukrainaan viime torstaina muutti kokouksen tarkoituksen.
Viikonloppuna sen otsikko vaihdettiin ”ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaiskatsaukseksi”.
Puolustusministeriön, ulkoministeriön ja sisäministeriön asiantuntijat kertovat puoluejohtajille tietonsa sodasta ja siitä, mihin se saattaa johtaa.
Tämän jälkeen puoluejohtajat keskustelevat vapaasti siitä, mitä Suomen olisi hyvä tehdä. Tässä vaiheessa esille nousevat Nato-kysymys ja kannat kansanäänestykseen.
Kokouksessa ei tehdä virallisia päätöksiä, mutta lähteet arvioivat, että käytännössä puoluejohtajat voivat päätyä johonkin yhteiseen lopputulemaan.