Epärealistista haihattelua. Sotilasliitto Suomen kanssa ei ole Ruotsin etujen mukainen ja siksi sitä ei tule.
Saas nähdä, kun hallitus vaihtuu. Nykyään se ei toki ole mahdollista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Epärealistista haihattelua. Sotilasliitto Suomen kanssa ei ole Ruotsin etujen mukainen ja siksi sitä ei tule.
Lipponen on yksi järkyttävimmistä esimerkeistä täydellisestä selkärangattomuudesta. Erityisesti tässä Nato asiassa.Lähellä käyneitä ei lasketa.
Halonen estää Lipposen Nato-unelman toteutumisen
Jakomielitautinen sekoboltsi jonka unelmista ei kyllä selkoa ota.
Voip tietysti olla: Ruotsi varmaan ajattelee jotta jos tuo Suomi vain tuon tulevan Putinin rynnistyksen pysäyttää. Mutta mitäs jos ei pysäytäkään: Tuolloin noustaanEpärealistista haihattelua. Sotilasliitto Suomen kanssa ei ole Ruotsin etujen mukainen ja siksi sitä ei tule.
Ei taida olla ainoa laatuaan. Puheet ovat politiikkaa vain.
Suomessa poliitikot tekevät päivä päivältä kummallisempia ulostuloja ja päätöksiä - täysin ristiriitaisia siihen nähden, mitä he ovat aikaisemmin olleet vuosikausia mieltä. Jotakin on tapahtunut, painostaako heitä joku, vai onko sovittu jotakin jota ei haluta jonkun tietävän?!
Henk.koht mielipiteeni on, että Ruotsi on se kaveri jonka apuun voimme luottaa. Muut ovet menevät kovaa vauhtia kiinni.
Surkeaa, että meillä on jäljellä enää se, että aloitamme jäsentenväliset sättimiset siitä, MITÄ OLISI PITÄNYT TEHDÄ 20 V. sitten. Tämä on säälittävää. Vai olisiko Kekkosen pitänyt viedä Suomi Natoon? Kenellä se nyt onnistuu? Stubbin -ennen pm-aikaa- esittämät teesit ovat paljastuneet tuulen huuhtoman perseen tuottamiksi höpöjutuiksi.
Stubbin äkillinen käännös hieman ihmetytti. Toisaalta pitää tietysti ymmärtää, että Stubb on nyt pääministeri. Kaikki mitä hänen suustaan tulee on Suomen pääministerin sanoja, että pistää vähän hiljaiseksi.
Nyt katse ja korvat Ruotsin suuntaan!Virhe ei ollut se, että ei liitytty. Virhe oli se, että Nato:kin alistettiin päivänpolitikointiin. Kun asiasta olisi pitänyt keskustella, siitä mölistiin ja myötäiltiin ns. kansan mielipiteitä ja lähinnä oma äänestäjäkunta määritti ns. kantaa. Nythän tästä ei ota selvää enää pirukaan.
Yksi vaihtoehto on se, että kulisseissa kuhisee. Hyvin pieni piiri on vihitty kaikkein pyhimpään tietoon. Osittain selittäisi tuon Venäjänkin toimintaa Itämeren alueella. Koska Kreml on varmasti perillä siitä, mitä kulisseissa tapahtuu. Sinä ja minä emme ole.
Tulevien ulkopoliitikkojen kantaa:
Paavo:
Väyrysen mukaan Nato-asia on keskustan osalta ”lukittu”. Väyrynen sanoi, että keskustan puoluekokous on selvästi todennut, että Suomi ei hae jäsenyyttä ja että vain puoluekokous voi muuttaa puolueen Nato-linjan.
Paula:
Pääministeri on kesän keskellä vieraillut Tallinnassa ja Tukholmassa. Niin kuuluukin, hyvä. Mutta missä on kolmion kolmas kärki? Suomen pääministerillä on ollut tapana tehdä kautensa alussa esittäytymiskäynti myös Moskovaan.
Eu:n taannoinen päätös ”säännöllisten huipputapaamisten peruuttamisesta” ei estä uutta pääministeriä käymästä esittäytymiskäynnillä naapurimaassa. Brysselissä ymmärretään varmasti, kun reilusti kertoo, että tällainen on meillä tapana, ja tärkeää niiden arkipäivän naapuruuteen liittyvien asioiden hoitamisen kannalta, joita Stubbkin on ilmoittanut hoitavansa.
Suomen ulkopolitiikan pitkä linja on ylläpitää aktiivisia ja hyviä suhteita naapureihin. Jos pääministeri ei Moskovaan matkusta, siellä kysytään, onko Suomen linja muuttunut.
Seppo:
Kääriäisellä on Nato-eliitille myös suora kysymys.
– Onko siellä riittävästi pohdittu, mitä Nato-jäsenyys vaikuttaisi Pohjolan sotilaspoliittiseen vakauteen?
Tämä on Kääriäisen mukaan ollut vuosikymmeniä Suomen turvallisuuden kulmakivi: on vaalittu vakautta ja ennustettavuutta.
Jaakonsaari lamented in particularly the fact that Kaariainen's response seemed designed to allow Halonen and others to cut off all debate on the [nato keskustelu] subject.
Stubbin äkillinen käännös hieman ihmetytti. Toisaalta pitää tietysti ymmärtää, että Stubb on nyt pääministeri. Kaikki mitä hänen suustaan tulee on Suomen pääministerin sanoja, että pistää vähän hiljaiseksi.
Lisätään edelliseen vielä yksi ratakiskon palanen; Suomi ei tule liittymään Natoon ennen kuin vähintään kaksi isoa puoluetta on sen kannalla. Eli turha pidätellä hengitystä asian suhteen.
Ennemmin vesi muuttaa virtaussuuntaansa Vantaanjoessa kuin SDP, KePu tai PS vaihtavat Nato-kantaansa.