Suomi NATOn jäseneksi - or not?

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    883
Nyt, nyt, miehet...täällähän on selkeästi aivan liikaa negatiivisuutta ilmassa. Tunteille ei saa antaa valtaa! Itse innostuin nauttimaan toisenkin amerikkalaisvalmisteisen juoman ja minusta tuntuu että alan pikkuhiljaa ruveta tykkäämään hybridiuhista, kvanttifysiikasta ja prosesseista. Josko sitä huomenna saunan jälkeen shotti tai pari Flaggpunschia tai Akvavitiä...

Lisäisin vielä että "Hajaantukaa! Täällä ei ole mitään nähtävää!"
 
Ei kai tämän kokoista ja luontoista asiaa voida tosta vaan päättää. Tuo prosessin alkaminen oli selvä viittaus siihen, mitä on tulossa.

Mitään julkisia turvatakuita tuskin voi saada, koska on riski, että Suomi ei hakisikaan jäsenyyttä. Hakemista ei TP voi yksin tehdä vaikka tahtoisikin. Ja siellä on vielä perustuslakivaliokunta vastassa, se on näyttänyt että se ei pelkästään tulkitse lakia vaan se politikoi. Sitten eduskunta, meneekö vielä muidenkin valiokuntien kautta.

Ruotsi on näköjään myös koplattu mukaan. Demarit oli jo poistaneet sivujensa otsikosta maininnan, että Ruotsi ei hae. Ja jäsenten kannanottoja oli selvitelty.

Eli vuorojalkaa on pakko edetä. Siellä kun on vielä kentällä Venäjäkin, ja on pakko ottaa huomioon myös se vaihtoehto, että homma menee myttyyn jossakin kohti prosessia.
 
Tunteeko teistä kukaan tuota persujen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Taviota?

Se pitäisi nyt saada uudestaan vitjaan vaihtamaan äänensä kyllään että on äänestystulos ajan tasalla:

– Perussuomalaisten kanta on ollut pitkään Nato-optio ja sen käyttö voi tulla ajankohtaiseksi. Jos on pakko vastata mustavalkoisesti kyllä tai ei niin vastaan kyllä, mutta asiassa pitää edetä harkiten, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoo.

Screenshot_20220305-011054_Samsung Internet.jpg
 
Sauli tuntuu aina puhuvan vähän arvoituksin
Jokainen vastaus on arvoitus ja arvoituksien summa on kvantti. Ja siitä kvantista oli hyvä yhteisymmärrys, joka etenee prosesseissa. Tai jotain.

Onneksi Kaikkonen menee maananataina jenkkilään. Saadaan ehkä Suomennos tilanteesta.
 
Tässä tilanne nyt siis tiivistettynä:
-Suomi sai poikkeuksellisen lyhyellä varoajalla audienssin Valkoiseen Taloon
-Ruotsistakin tullaan Suomeen Lauantain päiväkaffelle heti huomenna
-Valkoisessa Talossa oli niin mojovat kemut että sieltäpä päätettiin soittaa kesken bileiden Ruotsiin
-Kanki lähtee myös Ameriikan raitille heti Maanantaina
-Puolustuksen määrärahoja lisätään ja hauskoja lisävekottimiakin tullee
-Signaalit lentelevät ja kehitys kehittyy

Noita kaikkia voi rauhassa mietiskellä. Itse lähden nukkumaan.
 
Mielestäni Niinistö antaa kansalaisille mahdollisuuden lukea rivien välistä kaiken tarvittavan. Mikäli sieltä ei mitään löydä, ei liene tarvekaan vielä tässä vaiheessa.

Ehkä tällä palstalla ja vahvasti Nato-myönteisten keskuudessa yleisestikin esitetään jäsenyysprosessi kaiken kaikkiaan hieman yksinkertaisempana kuin mitä se lopulta on.
 
Miltä tilanne minusta näyttää? Sauli sai Sannan ja puoluejohtajien kanssa askelmerkit sovituksi NATO:on menemiselle. Biden-kokous oli vielä niin vaiheessa, että Sauli puhui kryptisiä. Sanna puhui selvemmin, hänellä on sisäpoliittista valtaa. Gallupit oli jo kaatuneet niin vahvoiksi, ettei kansanäänestystä tarvita vaan eduskunnan päätös riittää. NATO:n kokouksessa jo vaivihkaa yhdessä Ruotsin kanssa selvitettiin hahmotelmaa NATO:n suuntaan. (Juu, tiivistetään yhteistyötä, sanotaan se vaikka niin.) Tänään sitten Sauli selvitti kahden kesken ja ilman ylimääräisiä korvia hahmotellut askelkuviot Bidenille ja tämä hyväksyi ehdotelman. Soittivat vielä Ruotsiin, että kuvio on hyväksytty. Huomenna sitten jutellaan kuviota eteenpäin ruotsalaisten kanssa. Joo, näin se menee. Kukaan ei sano mitään julkisuuteen, mutta yllättäen eduskunta äänestää liittyen hyväksytyksi. Biden ja Stoltenberg ovat sillä aikaa pohjustaneet nykyiset jäsenmaat valmiuteen äänestämään hyväksynnän puolesta heti.
 
Joehan se siinä loppumetreillä keksi. Veti ässän hiasta, että soitetaan sille Anderssonille Ruotsiin ja sorvataan sellanen kolmikantanen puolustusliitto Suomen, Ruotsin ja USA kesken. Hämätään niinku ryssiä sillä. Sijotetaan pari jenkkikomppaniaa ympärivuotiseen talvitoimintaharjotukseen itärajan läheisyyteen. Sehän on sitten samantien NATO:n asia, jos pikkusenki stetsoni heilahtaa.
 
Miksi Saukko sitten tapasi reissullaan republikaanijohtajia? Uuden Nato-jäsenen hyväksyntä tarvitsee Senaatissa superenemmistön. Varmistiko, että jos hakemus tulee, se myös menee läpi? 67 senaattorilta tarvitaan jaa-ääni, joten Bidenin porukan lisäksi republikaanit tarvitaan myös mukaan, koska senaatti nyt 50/50.
 
Minä en oikein usko enää mihinkään salaisiin viesteihin tai kulissien takana tapahtuvaan kassakaappisopimukseen. Varmasti tuollakin on jotain sellaista sanottu joka olisi liian vahvaa kahvia tavallisen tallaajan aamiaispöytään: mutta niin moneen kertaan on jo sanottu ettei Naton suhteen mitään salaista ole meneillään, että siihen on jo uskottava. JOS sellainen yhtäkkiä paljastettaisiinkin, niin niin monen vakuuttelun jälkeen kansa katsoisi itseään petetyksi ja reagoisi negatiivisesti. Kyllä nämä jutut mitä on julkisuuteen kerrottu, on ne millä mennään ellei jotain aivan todella radikaalia käännettä tähän vielä päälle tule.
 
Mikä vitun prosessi ja miksi? Miksi Suomi tarvitsee jonkun oman uniikin ja räätälöidyn ratkaisun, kun hyllyssä on tarjolla valmis toimiva paketti (NATO-jäsenyys)? Onko meillä jotkin intistä tutut erityisolosuhteet turvallisuuspolitiikassaskin? Paljoa en tiedotustilaisuudelta odottanut, mutta vähän vaikea silti uskoa, että tuossa oli kaikki. Olisiko tuon takia lähdetty hephep-aikataululla isolle kirkolle rapakon taakse?

Niin no on ehken hyvä tiedustella maasto vähän helvetin tarkasti ennen kuin huomataan että jäsenyyshakemuksen jättämisen jälkeen kaikki on aivan mahtavaa kunnes Unkari torppaa viime metreillä jäsenyyshakemuksen hyväksymisen aivan kuten kieltää aseiden kuljettamisen Ukrainalle alueensa kautta.

Sitten siinä seisoskellaan ja mietitään mitä tehdään ja kaverit ympäriltä toteaa että kyllä me muuten oltais teidät otettu mutta... koittakaa kuiten pärjäillä ja kirjoitellaan... ja onhan teillä ne EU:n turvatakuutukset joista olette maksaneet niin monta milijaardia.

https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-50991

"Sen sijaan Ukrainan naapurimaan Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó sanoo uutissivusto Euronewsille, että Unkari ei ole ottamassa vastaan ulkomaisia Nato-joukkoja.

Szijjártó huomauttaa, että Unkarissa on jo valmiiksi Nato-joukkoja: Unkarin omat asevoimat. Ne riittävät ministerin mukaan takaamaan Unkarin turvallisuuden.

Szijjártó varoittaa kansainvälistä yhteisöä lähtemästä "kylmän sodan mentaliteetin" tielle. Hänen mukaansa myös uhatut uudet pakotteet Venäjää vastaan olisivat tehottomia ja haittaisivat suuresti EU:ta itseään."
 
Jaa Kepun Kaikkonen seuraavaksi Amerikan reissulle? Kepuhan taitaa vastustaa Nato-jäsenyyttä verenperimänään, tai ainakin haluaa "pohtia huolellisesti" kantaansa kesäkuun puoluekokoukseensa asti. Voivat tosin vain pohtia, mitä lypsäisivät maakuntiin myönteisen kantansa vastineeksi.

Olisivat nämä Amerikan reissut lämmittäneet mieltä joskus ennen kuin Venäjä alkoi kasata joukkojaan Ukrainan rajalle, mutta ehkä niiden muistelusta saa mielihyvää sitten, kun Venäjä käynnistää konfliktin Suomen kanssa, minkä ei tarvitse ensi vaiheessa olla isokaan, niin se torppaa Suomen Nato-jäsenyyden haun tarvittaessa pysyvästi. Ei tarvitse välttämättä miehittää strategisesti hyödyllistä Ahvenanmaatakaan, kun siihen riittänee että ottavat pienen nurkan vaikka Lapista. Nythän niillä ei ole sanktioiden suhteen mitään menetettävää, joten paitsi Suomen Nato-haaveiden torppauksessa tuo toimisi myös kiristysvälineenä sanktioiden purkamiseen Ukrainan ohella, ja käytäessä neuvotteluja esim. siitä mihin asti Venäjän pitää vetäytyä, ja mitä se saa pitää, kun katsoo saaneensa "operaationsa" päätökseen.

Ihmeen helposti lupaillaan sanktioiden purkamista, jos Nuland on tuollaista sanonut:
 
"Niinistön ja Bidenin tiedotetaan aloittaneen prosessin Yhdysvaltain–Suomen suhteiden vahvistamiseksi. Valkoisen talon mukaan asiassa kuullaan myös muita Pohjoismaita." Tarkottaako tää meidän veljiltä?
 
Ruotsi ja Suomi ovat sopineet, että pitävät toisensa ajan tasalla. Suomea tuo sitoo kuitenkin enemmän kuin Ruotia. Eli kyllä siellä Natoon hakeminen on oikeasti ja aidosti esillä. Vaikkei Ruotsi tuota sopimusta noudattaisikaan niin Suomi noudattaa. Nyt täytyisi Keskusta puolue saada turvallisuustalkoisiin mukaan ja saada lopettamaan tuollaiset vastuunpakoilu yritykset. Keskustaa kohtaan pitäisi saada julkista painetta. Vasemmistoliitolla ei ole niin väliä.
 

Ronnie tiesi parhaiten. Venäjä uskoo vain raakaa voimaa.

Let’s set the record straight. There is no argument over the choice between peace and war, but there is only one guaranteed way you can have peace–and you can have it in the next second–surrender.

Admittedly there is a risk in any course we follow other than this, but every lesson in history tells us that the greater risk lies in appeasement, and this is the specter our well-meaning liberal friends refuse to face–that their policy of accommodation is appeasement, and it gives no choice between peace and war, only between fight and surrender. If we continue to accommodate, continue to back and retreat, eventually we have to face the final demand–the ultimatum.

PS. Saas nähä säilyykö kirjoitusoikeus forkalle kun juuri edellinen jäähy päättynyt... Totuus julki tärkeämpi silti.
 
Viimeksi muokattu:
MNNA mahdollistaa USA:n sotakaluston varastoilisen Suomeen.

Jos valita täytyy, niin otan mieluummin amerikkalaiset aseet ja ammukset Suomen luolastoihin kuin NATO jäsenyyden. Tietysti molempi parempi.
 
Back
Top