Suomi NATOn jäseneksi - or not?

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    883
Turkilla ja Erdoganilla on oma erityinen kiistansa kansainvälisesti tunnustetuista valtioiden rajoista ja Välimerellä sijaitsevista meri-/talousalueiden rajoista Kreikkaa vastaan.
- kyseessä on kahden NATO:n jäsenmaan keskinäinen kiista jolla on oma merkityksensä ko. maiden aseistuksen ja puolustusvoimien kehityksessä.
- tilanne varmasti vaikuttaa siihen minkälaista aseistusta USA:sta tarjotaan Turkille ja toisaalta mitä vastapainona Kreikalle.

Todennäköisesti Turkilla riittää tästä em. aiheesta selvittelyä kahden kesken USA:n kanssa..Ilman että siihen soppaan selkoitettaisiin enää jäsenyyttä hakeneiden Suomen ja Ruotsin asioita.
- jos Turkki aikoo saada uudet amerikkalaiset ohjuksensa ja hävittäjänsä siihen liittyy paljon suurempia asioita/sitoumuksia Turkin puolelta. (esim. asehankinnan Venäjältä, viljakaupat jne. jne.)
- lisäksi on paljon muutakin missä länsimaiden näkökulmasta Turkilla on hieman heikkoja eväitä pussissaan.

Turkille olisi välttämätöntä löytää poliittisesti kelpaavia ratkaisuja em. tavoitteisiinsa jos se oikeasti haluaa niiden edistymistä. Eikä todellakaan kerjätä joka käänteessä vastustajia politiikalleen.

Yleisesti ottaen ei ole fiksua riidellä markan hyödystä jos siitä aiheutuu samalla itselle tonnin vahinko.
 
Ei luovuteta ei ja tämän varmistaa se, että F-16 hävittäjiäkään ei luovuteta ennen kuin Suomi ja Ruotsi on myös Turkin ratifioima. 😍
Näillä jenkkien kanssa tehtävillä kaupoilla on Turkin kannalta miljardi-kertaa suurempi merkitys kuin muutaman kurdin luovutuksella Suomesta tai Ruotsista.
- maailmalla riittää mijoonia kurdipakolaisia joilla on jopa poliittista vaikutusvaltaa omissa maissaan..
- käytännössä Erdoganin vaatimukset kurdien luovutuksista on omiaan haittaamaan monia muita Turkin tavoitteita.

Tällä kertaa jenkkien piti hieman taivuttaa rautalankaa Erdoganille.. Samalla lakaistiin pois esteet uusien jäsenmaiden hyväksymiselle.
- jos Turkki aikoo saada ohjukset ja hävittäjät se joutuu selvittämään vielä monta muutakin asiaa.
- tuollaisia koneita ja aseita luovutetaan vain ja ainoastaan luotettaville liittolaisille.
- lienee selvää että Turkilta myös edellytetään konkreettista näyttöä niin poliittisesta kuin sotilaallisesta luotettavuudesta. Amerikkalaisilla poliitikoilla on varmasti omat näkemuksensä asioiista.
 
Tämä lienee aika merkittävä putlerin kommentti meidän kannalta.
Lähteenä twitteristä löytynyt linkki ryssän TASS-uutispalvelun Telegramiin.



NATO's preparations for confrontation with the Russian Federation since 2014 are not new for Moscow, Putin said.
The President of the Russian Federation also called NATO a vestige of the Cold War. Russia's position is that NATO is needed only as an instrument of US policy, Putin said.

The Russian Federation does not have any issues with Sweden and Finland that could bother Moscow in the event of their membership in NATO, the President of the Russian Federation believes. Russia will mirror the deployment of NATO's military infrastructure in Sweden and Finland. Putin called false the comparison of Ukraine's membership in NATO with the entry into the alliance of Sweden and Finland.

1656538825468.png
 
Kysymys on juuri tästä mihin Rjabkov lausunnossaan viittaa. Se oli keskeisimpänä perusteena myös Suomen päätökselle hakeutua Puolustusliitto NATO:n jäseneksi.

Suomen NATO-jäsenyyshakemuksen lähtökohtana oli todellakin "pyrkimyksestä rajoittaa aggressiivisesti Venäjän toimintaa."
- Suomen tavoitteena on estää kaikin mahdollisin keinoin (aivan kuten teimme jo talvisodassa) Venäjän toimintaa maamme itsenäisyyttä ja valtiollista koskemattomuutta kohtaan.
- NATO-jäsenyyden myötä Suomen puolustusvoimat eivät ole enää yksinään rajaansa puolustamassa.

Suomi tulee vastaamaan "kuolettavalla agressiivisuudella" kaikkiin Suomeen kohdistuviin ryssän aseellisiin hyökkäyksiin ja sotilaallisiin toimiin.
- toivottavasti Venäjän varaulkoministeri ymmärtää ja muistaa omaan puheeseensa sisältyvän totuuden.
Venäjän reaktio Suomen NATOon liittymiseen kertoo, että de facto ovat pitäneet Suomea länteen ja NATOon kuuluvana omissa suunnitelmissaan vaikka moni poliitikko muuta kuvitteleekin. 😉
 
Venäjän reaktio Suomen NATOon liittymiseen kertoo, että de facto ovat pitäneet Suomea länteen ja NATOon kuuluvana omissa suunnitelmissaan vaikka moni poliitikko muuta kuvitteleekin. 😉
Ehkä ennenkaikkea siitä, etteivät mahda mitään.

"Nato piirittää"-vinkumista, ja nyt kun Nato-raja tuplaantui, ei se mitään haittaa. Erkillä ja Paavolla oli ohje estää, mutta ei vaan riittänyt.
 
– Erdogan repesi. Minä osasin odottaa sitä, ei ihmetytä yhtään. Ihan samantekevää. Tärkeintä on, että Venäjällä on meidän armeijamme.

maxresdefault.jpg


Ja laivastomme!

maxresdefault.jpg


Voimaa ja vahvuutta!


IMG_20220316_0001.jpg


 
Viimeksi muokattu:
Venäjän reaktio Suomen NATOon liittymiseen kertoo, että de facto ovat pitäneet Suomea länteen ja NATOon kuuluvana omissa suunnitelmissaan vaikka moni poliitikko muuta kuvitteleekin. 😉

Putinin reaktio kertoo kaiken oleellisen.

– Meillä ei ole ongelmia Ruotsin ja Suomen kanssa samaan tapaan kuin Ukrainan kanssa, Putin sanoi keskiviikkona Turkmenistanin pääkaupungissa Ašgabatissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Jos Suomi ja Ruotsi haluavat, ne voivat liittyä. Se on niiden asia. Ne voivat liittyä mihin ikinä haluavat.

Media ja poliitikotkin ovat olleet pelko perseessä jo vuosia että mitä tapahtuu jos Suomi liittyy Natoon ja sitten kun liitytään niin Putin toteaa että tehkää mitä huvittaa ja lopettakaa se helkkarin vinkuminen...hittoako se minulle kuuluu mitä teette tai jätätte tekemättä :ROFLMAO:

Putin ymmärtää että ei asialle tässä vaiheessa mitään mahda. Voi olla että jäsenyys on Putinille jopa jonkinlainen helpotus kun loppuu se jahkailu ja optioista jankuttaminen. Nyt on puolet lopullisesti valittu ja näillä mennään. Venäjän ja Suomen suhteisiin jäsenyydellä on jotain merkitystä mutta Ukrainan sota vaikuttaa niihin paljon enemmän.
 
Jos ajatellaan Turkin asemaa, niin huolet on ihan muualla kuin pohjoismaissa. Näistä suurin on suhde jenkkeihin joka on ollut varsin jäissä. Niitä hiertävät erilaiset näkemykset peshmerkoista ja kurdien roolista, venäläisrahojen pako Turkkiin, Turkin ostamat venäläisohjukset ja ylipäätään suhde Venäjään. Turkin intresseissä olisi puolestaan saada ostaa jenkeiltä aseistusta hävittäjiä myöden ja toisaalta jarruna on paitsi USA:n kanta asiaan niin myös kohta kolminumeroinen inflaatio ja sen myötä myös vaalien alla poreilevat maan sisäiset jännitteet.

Me voimme antaa Turkin marinoitua tässä liemessään ja kalkkuna on varmasti mureaa ennen kuin meiltä maltti loppuu.
 
Melkoista. Tuo Viroon ja Suomeen kohdistuva konkreettinen uhka ei täällä ole vielä lyönyt läpi.
 
Tosiasiassa Venäjä tarvitsee Natoa, ja vielä parempi kun Suomi ja Ruotsi ovat mukana.

Tuollaista maata tuollaisella taloudenpidolla ei voi pitää kasassa ilman ulkopuolista vihollista, jonka niskoille kaikki voidaan vierittää.

Jos Baltia ei olisi liittynyt, tilanne olisi toinen, ja se olisi ollut vuorossa ennen Ukrainaa.
 
Sdp dosentti Kimmo Kiljunen jatkaa kapuloiden laittamista rattaisiin ja yle tarjoaa alustan. Ylen aamu tv:ssä Kiljunen toteaa, että Turkin kanssa tehty sopimus on samanlainen kuin oli Ryti-Ribbentrop sopimus vuonna 1944, jolla uskoteltiin Hitler luulemaan, että Suomi taistelee loppuun asti liittolaisena Saksan kanssa ja näin hämäten saatiin aseita ryssiä vastaan.

Kyseessä on kuitenkin suomalainen kansanedustaja ja yle on valtakunnallinen ykkösmedia. Turkin rinnastaminen kolmanteen valtakuntaan ja Erdogan Hitleriin ja se kuinka heitä onnistuttiin aikanaan kusettamaan samoin kuin nyt, ei voi olla lipsahdus. Ei edes tältä lapsinerolta. Sitkeä puutiainen.
 
Haaviston näkemys ratkaisuhetkistä. Itse pidän tosiaan mahdollisena sitä, että Biden vain tosiaan vihjasi Turkille, että aiemmin (Turkin ja USAn välisissä neuvotteluissa olleet) asiat saattavat liikahtaa eteenpäin mikäli sopimus syntyy.

----
HAAVISTO sanoo, etteivät Suomi ja Ruotsi ainoina Euroopassa voineet mennä tällaisiin listauksiin.

– Olimme aikamoisessa umpikujassa näissä keskusteluissa. Kun Turkilla oli vaatimukset lisälistauksista, niin löysimme ihan toisen lähestymiskulman. Totesimme, että emmehän me esimerkiksi taloudellisesti tue näitä heidän mainitsemiaan järjestöjä, niin pannaan se fakta paperiin.


Haavisto kertoo, että lisäksi käytiin keskustelua rokotusohjelmatuesta ja humanitaarisesta tuesta Syyrian alueelle, mutta Turkki sanoi, etteivät ne ole heille ongelma, vaan ainoastaan Turkkia uhkaava sotilaallinen tai taloudellinen tuki.


– Totesimme, että voimme hyvin kirjoittaa sen myös paperiin, että meillä ei tällaista tukea ole. Tämä ratkaisi yllättävän nopeastikin solmun ja silloin rupesivat ratkeamaan muutkin hakasulkuasiat, että niihin ei tarvinnut kiinnittää hirveästi huomiota.


Sopu oli Haaviston mukaan kuitenkin veitsenterällä. Hänen mukaansa Nato halusi maiden allekirjoittavan
 
Suomi on sivistysmaa. Me emme luovuta poliittisia toisinajattelijoita väkivaltaisten diktatuuristen roistovaltioiden kidutettavaksi.
Edes Naton jäsenyys ei ole sellainen asia jonka vuoksi Suomi alentuisi barbaarien tasolle.
Tässä suhteessa ja tämän kaltainen sivistys on Suomessa kovin uusi ilmiö. 1945-1990 YYA-Suomesta lähetettiin jatkuvasti ihmisiä kidutettavaksi diktatuuriseen roistovaltioon ja juuri niitä poliittisia toisinajattelijoita. Jopa syntyperäisiä Suomen kansalaisia, roistovaltion omista kansalaisista nyt puhumattakaan. Suomi ei myöntänyt poliittista turvapaikkaa, jos pakolainen tuli SEV maista.

Tai noh, olet kyllä siinä ihan oikeassa; YYA-Suomi ei ollut sivistysmaa. Täällä alennuttiin juurikin barbaarien tasolle, sensuuri vain oli sen verran kovaa että näistä ei paljon tiedettäisi ellei muutamat hengissä selvinneet olisi muisteloitaan kirjoittaneet.
 
Tässä suhteessa ja tämän kaltainen sivistys on Suomessa kovin uusi ilmiö. 1945-1990 YYA-Suomesta lähetettiin jatkuvasti ihmisiä kidutettavaksi diktatuuriseen roistovaltioon ja juuri niitä poliittisia toisinajattelijoita. Jopa syntyperäisiä Suomen kansalaisia, roistovaltion omista kansalaisista nyt puhumattakaan. Suomi ei myöntänyt poliittista turvapaikkaa, jos pakolainen tuli SEV maista.

Tai noh, olet kyllä siinä ihan oikeassa; YYA-Suomi ei ollut sivistysmaa. Täällä alennuttiin juurikin barbaarien tasolle, sensuuri vain oli sen verran kovaa että näistä ei paljon tiedettäisi ellei muutamat hengissä selvinneet olisi muisteloitaan kirjoittaneet.
Jonnet ei muista ja nuoremmat ei tiedä - osaa edes kuvitella - kuinka tunkkaista meno meillä oli vielä ihan 1980-luvun lopullakin. Vasta Neukkulan kaatuminen alkoi avata tietä kohti oikeasti sivistynyttä ja avointa länsimaata. Toisaalla siis suomettuminen ja idänkortti sisäpolitiikassa, toisaalla käsittämätön luulo että täällä kaikki on jotain erinomaista ja hienoa, kun ei tarvinnut mennä kuin Ruotsissa käymään niin elo oli kuin toisessa maailmassa. Ja olikin. Kuin toinen maailma.

#eienääkoskaan
 
Back
Top