Suomi NATOn jäseneksi - or not?

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    883
On tää kyllä hieno hetki joka alkaa kello 16. (Tv lähetys 15:45)
Jos jotain tässä enään korpee on tuo muutamien poliitikkojen typerät kommentiti kuinka he on aina olleet Nato myönteisiä.
Mutta mitä on tehty liittymisen eteen. EI yhtään mitään, ei tikkua ristiin.
Joten nyt voisivat pitää turpansa kiinni ja hävetä kun ovat kuitenkin kokoajan ryssän persettä nuolleet.
No se siitä vanhojen muisteluista jotka jääkööt unholaan. Nyt ollaan ylpeitä että se suuri hetki on koittamassa.

Ensin NATO lonkkua lipun nostoon ja sitten illalla saunan jälkeen Skumppaa.

Eläköön Suomella ja NATO:lle.

Enään ei olla yksin.
 
Viimeinen vuosi on ollut itselle todella ahdistava. Ukrainan tilanne on mennyt kovasti tunteisiin, ja kaiken tapahtuneen rinnalla aikaisemmat kiinnostuksen kohteet ovat tuntuneet aika merkityksettömiltä.

Sodan ensimmäisinä viikkoina tuntui kuin koko perusturvallisuudentunne olisi mennyt, enkä voinut muuta kuin seurata uutisia hirveissä niska-hartiakivuissa. Mieleen ovat jääneet varsinkin Mariupolin evakuointikäytävät, joista ”sovittiin” lukuisia kertoja mutta joita pitkin siviilejä ei kuitenkaan päästetty lähtemään, ja draamateatterin tuhoaminen. Silloin viimeistään tajusin, miten käsittämättömän naiivi sitä on ollut itänaapurin suhteen.

Olen aina ollut pasifisti, jonka sydämen ”Imagine” sai läikehtimään. Itsenäisyyspäivän hurraa-isänmaalliset puheet ovat tuntuneet kiusallisilta. Olin aika pettynyt, kun Niinistö valittiin presidentiksi oman suosikkini sijaan. Lukiessani uutisia puolustusvoimain hankinnoista olen itsekseni miettinyt, että onkohan tuokaan nyt ihan tarpeellista. Olen ojentanut vanhempia sukulaisia, kun he ovat puhuneet venäläisistä ryssinä. Jos joku olisi aikaisemmin sanonut, että minun jälkikasvusta voisi tulla sota-ajan lapsia 2020-luvulla, olisin nauranut hersyvästi. Koskaan ennen en ollut kuullut, mikä on termobaarinen ase tai bayraktar-lennokki, enkä olisi halunnut tietää nytkään.

Milloinkaan koko elämäni aikana en ole ollut yhtä helpottunut kuin tänään. Vaikka maailman tilanne yhä huolettaa, nyt ei tunnu enää siltä, että tarvitsisi elää mielipuolten ehdoilla.
 
Ryssät vetänyt herneen nenään :LOL:

YLE:

Eduskuntaan kohdistuu palvelunestohyökkäys​

Eduskunnan ulkoisia verkkosivuja vastaan kohdistuu palvelunestohyökkäys.
Eduskunta tekee toimia hyökkäyksen rajaamiseksi yhdessä palveluntoimittajien ja Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa.
 
Tähän päivään sopii lainaus ylipäällikön päiväkäskystä n:o 34, 14.3.1940.

Meillä on ylpeä tietoisuus siitä, että meillä on historiallinen tehtävä, jonka me edelleen täytämme; länsimaisen sivistyksen suojaaminen, joka vuosisatoja on ollut meidän perintömme, mutta me tiedämme myös, että olemme viimeistä penniä myöten maksaneet velan, mikä meillä siitä länteen on ollut.

Saimme länsimaisen sivistyksen ja kulttuurin onneksemme, eikä meistä tullut koskaan sellaista, mikä itärajan takana on. Velkamme siitä maksoimme jo 1939 - 1940, kun pidimme huolen, että idän barbaarilaumat eivät päässeet pohjoisessa nykyista rajaa pitemmälle. Tänään jatkamme historiallista tehtäväämme länsimaisen sivistyksen ja kulttuurin suojaamisessa, mutta tulevaisuudessa yhdessä liittolaisten kanssa. Samalla läntinen arvoyhteisö maksaa kunniavelkaansa Suomelle. Oman tonttimme olemme hoitaneet, pääasiassa yksin ja yksin jätettynä. Nyt ovat tulevat liittolaisemmekin sitoutuneet siihen, että tätä tehtävää suoritetaan yhdessä silloinkin, jos sotatantereena on Suomi. Samalla osoitamme, että olemme jatkossakin halukkaat ja valmiit toimimaan historiallisen tehtävämme vaatimusten mukaisesti siitä tinkimättä.

Nato-jäsenyyden hakeminen oli kansallinen projekti, jolle ei monia verrokkeja löydy Suomen eikä monen muunkaan maan historiasta. Jäsenyyden kannatus ylitti 80 % vastustajia ollessa vain muutamia prosentteja. Kannatus ylitti puoluerajat ja kaikkien eduskuntapuolueidemme kannattajakunnan selvä enemmistö kannatti ja vain pieni vähemmistö vastusti jäsenyyttä. Lähes koko kansa tuntee vilpitöntä iloa siitä, mitä tänään tulee tapahtumaan.
 
Ryssät vetänyt herneen nenään :LOL:

YLE:

Eduskuntaan kohdistuu palvelunestohyökkäys​

Eduskunnan ulkoisia verkkosivuja vastaan kohdistuu palvelunestohyökkäys.
Eduskunta tekee toimia hyökkäyksen rajaamiseksi yhdessä palveluntoimittajien ja Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa.
Tulee mieleen kun aikoinaan teinit hävis videopeleissä niin tykittivät palvelinestohyökkäystä palvelimille kiukuissaan. En olis arvannu, että "suurvalta" reagoi samalla tavalla. 😂
 
Viimeksi muokattu:
kyllä varmaan tänään muutama ilmatilaloukkauskin vielä tulee. tuon ja palvelunestohyökkäyksiä pahempiin protesteihin ryssä ei pysty
 
Ryssät vetänyt herneen nenään :LOL:

YLE:

Eduskuntaan kohdistuu palvelunestohyökkäys​

Eduskunnan ulkoisia verkkosivuja vastaan kohdistuu palvelunestohyökkäys.
Eduskunta tekee toimia hyökkäyksen rajaamiseksi yhdessä palveluntoimittajien ja Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa.

1680605188106.png

“Tämä pakottaa meidän vastatoimiin… taktisiin ja strategisiin", Peskov sanoi.

Jos strateginen vastatoimi on dossata eduskunnan verkkosivuja, niin tuleeko taktisena toimena tehtaankadun lähetystön auton parkkeeraaminen sakkopaikalle :ROFLMAO:

Niin vähän on venäjän koneessa höyryä että kiukuttelusta selviää jopa ala-asteen välituntivalvoja tuimalla katseella ja wilma merkinnällä uhkaamalla. Lievä pettymys kun meillä on apuna n. 70% koko maailman sotilasvoimasta
 
Suomi siis vasta Natossa, kun paperit Usassa. Sille koneelle saatava hävittäjä suojaus ettei käy Kaleva 2.0. Mielellään vielä harhautus ja toisella lennolla paperit perille.
 
Back
Top