Suomi on puolustamisen arvoinen maa!

Jos lähdetään Amerikan rauhasta (pax americana) puhumaan nii eiköhän tuo 9/11 rikkonut sen aika tehokkaasti :D
 
Tässä on kasvanut aikuisuuteen kokonainen sukupolvi, joka on kasvanut Pax Americanan aikana.

Heille sanat sota, Suomi ja minä eivät kuulu luontevasti samaan lauseeseen.
Minulle tämä tilanne ei tullut oikeastaan yllätyksenä lähinnä näin pitkä rauhan aika Euroopassa ihmetytti, mutta minäpäs kuuntelin ÄIJIEN sotajuttuja lapsuudessa he eivät olisi lainkaan yllättyneet. Mutta tuota eliitin sinisilmäisyyttä ei voi olla ihmettelemättä kouluja käynyttä väkeä mutta ihmismielestä ja historiasta ei mitään ymmärrystä. Taviksilla paljon realistisempi asenne maailmaan, varsinkin miehillä.
Piti lisäämäni että eipä omat mukulatkaan niin kauhean vakavasti näitä asioita ota: pitäisi kertojalla varmaan olla omat kokemukset että olisi uskottava.
 
Viimeksi muokattu:
Sitä en tiedä onko Suomi puolustamisen arvoinen mutta sen tiedän, että Venäjälle tätä joutomaata ei pidä antaa ainakaan. Venäjälle ei pidä antaa mitään muuta kuin vapaa lehdistö, sananvapaus ja ihmisoikeudet. Normaalisti sanoisin että Venäjälle ei pidä jättää muuta kuin näkymättömiä myrkkyjä ja piilotettuja räjähteitä mutta nyt on nätti sää ja hyvä päivä, joten olen poikkeuksellisen positiivisella tuulella enkä ole jostain syystä tänään vielä halunnut murhata ketään. Pitäisikö tässä vastaanotolle hakeutua.... "Tohtori, te ette nyt ymmärrä. Minä en ole halunnut murhata ketään lähietäisyydeltä koko viikkoon. Minussa on jotain vialla. Millaista eheytyshoitoa Suomi tarjoaa tappoviettinsä kadottaneille potilaille?"
 
Esimerkiksi isäni sukupolvi (omani lisäksi) ei ole kokenut sotaa. Isä on sitä sotienjälkeistä sukupolvea (s. -48). Joten periaatteessa sekin on mahdollista, ettei jokunen sukupolvi koe koskaan sotaa omassa maassaan. Oma poika on nyt 5,5 vuotta.

Sodat ei lopu edes sotimalla. Kun wanhoja on muisteltu tarpeeksi, niin uusia pukkaa. Maailma on pullollaan sankarihautausmaita ja muistomerkkejä ja sitä mukaa kun wanhimmasta päästä niitä pannaan uusiokäyttöön, niin uutta pitää perustaa ja nurmikkoa kyhätä. Tarkoitin sanoa sinulle ja muillekin, että me vanhemmat emme voi pedata lopultakaan lastemme elämää sillä tavoin kuin haluaisimme. Maailmanhistorian ja - tapahtumien pyörteissä olemme liian pieniä ja niin tulevat olemaan lapsemmekin. Sotia emme voi käydä pankkiin ikäänkuin säästöön, sellaista talletustiliä ei ole. Viime sotien aikainen propaganda tosin lupasi suomalaisillekin ikuista rauhaa, kun iivana työnnetään kolmen kannaksen taakse ja lopulta Uralista itään......saahan sitä luvata ja uskoakin kaikenlaista. Siinähän tuo taas köhyää rajan takana ja tulee köhyämään varmasti eteenkinpäin.
 
Minulle tämä tilanne ei tullut oikeastaan yllätyksenä lähinnä näin pitkä rauhan aika Euroopassa ihmetytti, mutta minäpäs kuuntelin ÄIJIEN sotajuttuja lapsuudessa he eivät olisi lainkaan yllättyneet. Mutta tuota eliitin sinisilmäisyyttä ei voi olla ihmettelemättä kouluja käynyttä väkeä mutta ihmismielestä ja historiasta ei mitään ymmärrystä. Taviksilla paljon realistisempi asenne maailmaan, varsinkin miehillä.
Piti lisäämäni että eipä omat mukulatkaan niin kauhean vakavasti näitä asioita ota: pitäisi kertojalla varmaan olla omat kokemukset että olisi uskottava.


Eliitti ei ole sinänsä tyhmää, ei ollenkaan, mutta osa siitä on täysin ideologioiden vietävissä. Milloin mikäkin ideologia sumentaa ajattelua ja yksinkertaisista asioista väännellään immelmanneja, jotka eivät kestä sitten todellisuuden paineessa. Ja ennenkuin joku aloittaa vänkytivänkytin, niin kehotan muistelemaan puheita viimeisten 20 vuoden ajalta ja niitä tekoja, joita on Euroopassakin tehty tänä aikana. Minä en usko enää mihinkään ideologiaan, minulle riittää se todellisuus, joka on silmien edessä de facto. Turhasta haihattelusta ja haaveilusta elämä opettaa luopumaan ja sitä asennoitumista suosittelen suomalaisillekin laajemmin.

Suomen Puolustusvoimia olen kritisoinut monesta asiasta, näin jälkeenpäin olen todennut, että monessa kohtaa olen tehnyt vääryyttä. PV on selvästi ajan hermolla ja hoitaa leiviskäänsä niinkuin pitääkin. Vaan siinä Talossa kun ei haihatella, eikä lähdetä sittenkään minkään dogmin vietäväksi, sorruta ideologiseen vöyhkään, vaan varsin hyvällä asenteella ja moraalilla hoidetaan pestiä, joka sille kuuluu.
 
Tarkoitin sanoa sinulle ja muillekin, että me vanhemmat emme voi pedata lopultakaan lastemme elämää sillä tavoin kuin haluaisimme. Maailmanhistorian ja - tapahtumien pyörteissä olemme liian pieniä ja niin tulevat olemaan lapsemmekin. Sotia emme voi käydä pankkiin ikäänkuin säästöön, sellaista talletustiliä ei ole.

Keski-ikäisenä miehenä on joutunut toteamaan, että moni vanhempien oppi on joutanut luiskaan.

Se mitä jälkipolville voi opettaa on moraali - tieto oikeasta ja väärästä, sekä luottamus siihen, että omia aivoja kannattaa käyttää.
 
Keski-ikäisenä miehenä on joutunut toteamaan, että moni vanhempien oppi on joutanut luiskaan. Se mitä jälkipolville voi opettaa on moraali - tieto oikeasta ja väärästä, sekä luottamus siihen, että omia aivoja kannattaa käyttää.

Lähes skitsofreenisellä tarkkuudella toistat ajatukseni. Käsitys oikeasta ja väärästä on selkeästi osalla väkeä täysin hukassa. Yksinkertainen asia, joka on jostain syystä jäänyt oppimatta, sitä ei ole opetettu, eikä vaadittu. Moni väärä teko halutaan esittää psykologiarmeijoiden avulla, tehdään 3000 sivua tarinaa tapahtuneesta ja arvioidaan ja pähkäillään.....kun kyseessä on selvästi ja aidosti siitä, että tekijä ei ole ollut perillä oikeasta ja väärästä.
 
Siitä ei taida päästä tosiaan mihinkään, että historia toistaa itseään ja ihmiskunta nyt vain on sellainen että sotia tulee aina olemaan. Ei lopu sotimalla ei, siinä vaiheessa ku kovimmat paukut (ydinaseet?) on käytetty nii eiköhän joku rupea huitomaan kepeillä ja kivillä kuitenkin....Mutta jos tässä nyt on oltu 70 vuotta "syvässä rauhassa" ja vastaavanlainen jakso olisikin alkamassa ikäänkuin alusta ja rähinöiden jälkeen tulisi toinen 70 vuotta rauhaa niin edelleen vain toivon että jos on pakko sotia niin mieluummin sitten nyt. Toisaalta vaikka sitä itse joutuisikin lähtemään joskus sotaan niin eipä se takaa sitäkään, että omat lapset säästyisi samalta kohtalolta.
Mutta no, pelkkää jossittelua tämä, eipä tuo toivominen ole ennenkään asiaa auttanut. Totesin vain, että on tullut puhuttua nimenomaan tältä kantilta nykytilanteesta ja tulevasta :D
 
Japani ja Venäjä loivat "Suomen" kalastuspaikaksi itselleen. Junaratoja pitkin kalat sitten kuljetettiin oikeaan paikkaan. Aluksi muut maat hyväksyivät Suomen Japanin ja Venäjän kalastuspaikkana, koska maat tulivat hienosti toimeen keskenään.

Teoriaa tukeakseen he myös ihmettelevät Suomen menestystä erilaisissa tilastoissa.

- Ei mikään oikea maa voisi tulla ensimmäiseksi koulutuksessa, terveydenhuollossa, tasa-arvossa ja lukemisessa. Lehdistövapaus ja ei korruptiota? Maa on mielikuvitusta, luotu vain muiden maiden inspiraatioksi.

Suomalaisiin sen sijaan Suomen kieltäjät tuntuvat uskovan. Heidän mukaansa ihmiset asuvat oikeasti Virossa, Ruotsissa tai Venäjällä, luullen olevansa Suomessa. Myös nimi Finland on selitetty. Alku tulee sanasta "fin" "evä".


http://www.iltalehti.fi/fiidifi/201612092200038339_fd.shtml
 
Niin missä muualla kuin lukemisessa Suomi pärjää koulutuksen suhteen? Lukeminen taas selittyy sillä, että kieli on helposti luettava, ja televisio on tekstitettyä.
Onko meitä huijattu.

15380798_10154886027029575_6865550118299028458_n.png
 
Niin missä muualla kuin lukemisessa Suomi pärjää koulutuksen suhteen? Lukeminen taas selittyy sillä, että kieli on helposti luettava, ja televisio on tekstitettyä.
Onko meitä huijattu.

15380798_10154886027029575_6865550118299028458_n.png
Tässähän näkyy uusien opetusmenetelmien vaikutus luonnontieteiden osaamiseen. Pään silittely, diskuteeraaminen ja lattialla istuminen eivät nyt vaan toimi matematiikan ja kovien luonnontieteiden oppimisessa; opettajan on ihan oikeasti selitettävä asia ensin, ja sitten on tehtävä tehtäviä, jotta asia jää oppilaiden muistiin.

Joskus tuntuu siltä, että tiettyjen piirien pedagogeilla on ihan tarkoituksellinen tavoite romuttaa luonnontieteiden osaaminen ja tieteellinen tapa tarkastella maailmaa. Se kun avaa ovia kaikenlaiselle ideologiselle tuputtamiselle, joka ei perustu mitattavissa oleviin tosiasioihin.
 
Ulkomailla muuten vituttaa TV-ohjelmien dubbaaminen. Saksassa TV:n avaaminen on kuin saksalaisen pornoleffan seuraamista. Sama Espanjassa tai Ranskassa..

Tekstittämisessä sentään alkuperäisen kielen nyanssit (jos niitä tajuaa) pysyvät esillä.
 
Viimeksi muokattu:
Hyi helvetti. Tuollainen propaganda vain lisää maahanpyrkijöitä. En voi käsittää miten Suomi on muka turvallinen kun se on Venäjän (ja islamilaisen Ruotsinkin) rajanaapuri. Jo se fakta yksistään pitäisi riittää pitämään Suomen poissa turvallisuuden kärkikymmeniköstä.

Tarttee sitten muuttaa Ruottiin, se on jo niin paskassa kunnossa ettei sinne muuta enää musulmaaneja?
 
Percentage of Europeans Who Are Willing To Fight A War For Their Country
January 27, 2017 1 Comment http://brilliantmaps.com/europe-fight-war/

fight-for-Europe.png


The map above shows the percentage of residents in various European countries who are willing to fight and go to war for their country.

Full results below:


From high to low, these are the percentages by country:

  • 74% – Finland
  • 73% – Turkey
  • 62% – Ukraine
  • 59% – Russia
  • 58% – Kosovo
  • 55% – Bosnia and Herzegovina
  • 55% – Sweden
  • 54% – Greece
  • 47% – Poland
  • 46% – Serbia
  • 41% – Latvia
  • 39% – Switzerland
  • 38% – Ireland
  • 38% – Macedonia
  • 38% – Romania
  • 37% – Denmark
  • 29% – France
  • 28% – Portugal
  • 27% – United Kingdom
  • 26% – Iceland
  • 25% – Bulgaria
  • 23% – Czech Republic
  • 21% – Austria
  • 21% – Spain
  • 20% – Italy
  • 19% – Belgium
  • 18% – Germany
  • 15% – The Netherlands
The results are from a 2015 WIN/Gallup International global survey. The sample size and methodology was as follows:

A total of 62,398 persons were interviewed globally. In each country a representative sample of around 1000 men and women was interviewed either face to face (30 countries; n=32258), via telephone (12 countries; n=9784) or online (22 countries; n=20356). Details are attached. The field work was conducted during September 2014 – December 2014. The margin of error for the survey is between 2.14 and 4.45 +3-5% at 95% confidence level.

Europe is the continent with the fewest people willing to fight a war for their country. Globally, an average of 61% of respondents in 64 countries said they would. Morocco (94%), Fiji (94%), Pakistan (89%), Vietnam (89%) and Bangladesh (86%) had the highest percentage willing to fight.

The country with the fewest people willing to go to war was Japan, with just 11% of respondents saying they would fight.

Since World War Two, Europe has been relatively peaceful with major exceptions of the Yugoslav Wars in the 1990s and various political suppressions during the Cold War. However, the 19th century was also a relatively peaceful time for Europe that ended with the start of World War I.

For more on European wars and conflict have a look at the following books:
 
Viimeksi muokattu:
Ylläolevaan. Japanilaiset ja Saksalaiset kuohittu huolella.
 
Back
Top