Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Näkisin että keinolihan hinta tulee vielä alas mutta, ne viimeiset sentit joilla se voi kilpailla lienevät aika tiukassa. Olettaen että tuo on mistään kotoisin ja voi kilpailla aidon kanssa.
Karut luvut: Viking Linelle tukia 24 miljoonaa, maksaa veroja alle 2 miljoona
Perjantai 12.6.2015 klo 19.50 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015061219848717_uu.shtml
Onhan se epärailua, jos tukia ei enää saada. Seuraus: Vaihdetaan maata heti (nalletyyliin). Itse tukisuhteesta, jos veroja yrityksestä maksetaan 2M ja tuet 24M, niin valtion tulisi katsoa peiliin ja korjata tukien määrä.Joillekkin tuntuu maataloustuet olevan punainen vaate, mutta itse näen erilaisten yritystukien (>PK) olevan vahingollisempaa rehdille markkinataloudelle.
Ruokaa on pikku pakko saada päivittäin, mutta muutama vuosi ilman ruotsinmatkaa ei uskoakseni käy hengenpäälle.
Joillekkin tuntuu maataloustuet olevan punainen vaate, mutta itse näen erilaisten yritystukien (>PK) olevan vahingollisempaa rehdille markkinataloudelle.
Ruokaa on pikku pakko saada päivittäin, mutta muutama vuosi ilman ruotsinmatkaa ei uskoakseni käy hengenpäälle.
Vieroksun yritystukia myöskin. Suurimmat yritystuet ovat tuulivoima, varustamot, telakat. Mutta tuo IL:n artikkeli oli taas sitä itseään Viking Linen verojalanjälki ja positiivinen vaikutus kansantalouteen on vähän jotain muuta kuin kaksi miljoonaa... Mutta tarvitseeko sitä silti tukea?
Nyt mennään sivuraiteille mutta kysyn kuitenkin.
Viking Line saa valtiolta tukea mutta, samalla he kikkailevat tax free myynnillä joka lienee merkittävä bisnes. Lasketaanko yrityksen kirjanpidossa tax free myyntiä jonkin valtion verotuksen alaiseksi tuloksi? Miten tuo homma edes toimii? 2A lomakkeessa ei ainakaan ole edes nelossivulla kohtaa johon merkitään yrityksen kalustosta maiden rajojen ulkopuolella suoritetuista myynneistä syntyneet tulot. Mitenköhän tuo menee?
Nalle sai taas viime vuonna 250 k€ maataloustukia. On vaan Nallelle niin merkityksetön summa, että voi rehellisesti vastustaa maataloustukia.Onhan se epärailua, jos tukia ei enää saada. Seuraus: Vaihdetaan maata heti (nalletyyliin). .
Mehiläisten joukkotuho: Ihminen varmuudella syyllinen, todiste myös glyfosaatista
Jaa artikkeli:
Teemu J. Kammonen
Luotu:
6.7.2015 12:15 http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ym...ho-ihminen-varmuudella-syyllinen-todiste-myos
TIEDE JA YMPÄRISTÖ
|
MEHILÄISTEN JOUKKOKUOLEMAT
Hyönteistiede on saamassa varmuuden siitä, että ihmisen käyttämät torjunta-aineet ovat pääsyyllinen mehiläisten joukkokuolemiin.
Harvardin yliopiston tuore tutkimus vahvistaa entisestään vahvaa näyttöä siitä, että tuholaishyönteisten torjuntaan käytetyt neonikotinoidit sairastuttavat mehiläisiä.
Tuoreena mehiläiskantaa verottavana aineena on löydetty myös glyfosaatti.
Tutkimuksessa tehtiin vertailukoe Yhdysvalloissa, jossa 12 yhdyskunnan keruualueella käytettiin neonikotinoidipohjaisia torjunta-aineita. Kuuden yhdyskunnan alueella torjunta-aineita ei käytetty.
Lopputulos torjunta-ainealueilla oli mehiläisten kannalta kauhistuttava: kuusi yhdyskuntaa tusinasta hävisi kokonaan ja kuudessa havaittiin merkittäviä piirteitä sairastumisesta.
Samaan aikaan ilman neonikotinoideja eläneet yhdyskunnat voivat hyvin.
Vastaavia tutkimuksia on tehty lukuisia - ja tulos on ollut pääosin sama. Ihmisten käyttämät torjunta-aineet ovat pääasiallinen syy siihen, miksi mehiläisten määrä on romahdusmaisessa laskussa.
Harvardin yliopiston tutkijat kävivät omassa tutkimuksessaan läpi aiempia tutkimuksia sekä testasivat näissä käytetyt menetelmät. Torjunta-aineiden vaikutus voitiin toistaa uudessa tutkimuksessa yhtä voimakkaana kuin aiemmassa tutkimuksessa.
Neonikotinoidien vaikutus on Harvard-tutkimuksen mukaan aiempaa luultua voimakkaampi. Torjunta-aine ei hajoa luonnossa niin nopeasti kuin alan teollisuus väittää.
Sen sijaan neonikotinoidit leviävät kasveista mehiläisten mukana myös lähistön käsittelemättömiin kasveihin siitepölyn mukana. Jo aiemmin on havaittu, että mehiläiset kuljettavat vahingollista siitepölyä pesiinsä, jossa aine leviää muihin mehiläisiin.
Glyfosaatti Argentiinassa
Vuonna 2014 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että myös parjattu glyfosaatti vaikuttaa mehiläisten terveyteen haitallisesti.
Glyfosaattia käytetään pääasiassa rikkakasvien kitkemiseen. Aine mahdollistaa viljelykasvien suorakylvön siten, että peltomaata ei tarvitse kääntää. Tämä sitoo ravinteita maahan, mikä puolestaan ehkäisee maatalouden ravinnepäästöjä vesistöön.
Aiemmin glyfosaatin osuutta mehiläiskuolemiin ei juuri ole tutkittu.
Yhdysvalloissa kerrotaan mehiläiskantojen romahtaneen jopa 30 prosentilla viime vuosina. Mehiläiset ovat erittäin tärkeä pölyttäjä esimerkiksi maissipelloilla.
Maissi on kasvi, joka ei menesty luonnossa, vaan tarvitsee ihmisen apua lisääntymiseen. Maissin pölytys on maanviljelyssä pääosin pölyttäjähyönteisten varassa.
Muut asiasanat:
Tiede, Tutkimus, Hyönteiset, Mehiläiset, biologia
Mutta tällaisen huonon kasvukaudenhan on täysin mahdotonta sattua kriisiaikaan, joten on parasta laskea huoltovarmuus oman tuotannon varaan, eikös juu.Kuluva kasvukausi on ollut olosuhteiltaan tähän mennessä viljelijöille loivasti sanottuna haasteellinen.
http://www.iisalmensanomat.fi/news/miten-olisi-farmari-reality-osasto/
Nuo tarkastajat täyisi siirtää harmaantalouden tarkastajiksi loppuis veronkierto nopeasti vai muuttuisiko tarkastustahti kun tulisi todelliset roistot eteen.Luomunautatilallinen on käynyt viime vuonna läpi 22 eri tarkastusta. Nippuun kuuluu normaalit eläinsuojelu-, luomu- ja muut viranomaistarkastukset sekä täydentävien ehtojen tarkastukset. 10 vuoden aikana byrokratiamappeja on kertynyt liki 500.
Nuo tarkastajat täyisi siirtää harmaantalouden tarkastajiksi loppuis veronkierto nopeasti vai muuttuisiko tarkastustahti kun tulisi todelliset roistot eteen.
Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta
15 min · Muokattu ·
Tunteet kuumina Ranskan rajalla: EU:n tärkeimpiin periaatteisiin kuuluvaa tavaroiden vapaata liikkumista koetellaan Ranskan ja Saksan rajalla, jossa ranskalaiset maataloustuottajat tukkivat traktoreillaan tiet ja estävät elintarviketuonnin Saksasta. Samanlaista estoa kaavaillaan myös Espanjan vastaiselle rajalle. Ranskalaistuottajien ahdingon syitä ovat myös kasvava velkataakka, ranskalaisten muuttuneet ruokatottumukset sekä Venäjän EU:n sanktioille vastatoimena julistama elintarvikkeiden ostoboikotti.