Suuri maatalouskeskustelu

Baltriber

Majuri
(y)Ainoa oikea lääke noille, ne pitäisi saada tapettua viimeistä myöten.

Vieraslaji ja on supin kanssa armoton myös luonnon tipusille. Vaan tekemätön paikka on niiden poisto, ei tule onnistumaan.

Minkki menee pienestä välistä kanalaankin, minkkiverkolla jos eristät sen kauttaaltaan, sitten on aika varma..

Merikontti vai mikä se sellanen peltiloota on, se vois toimia kanssa.

Lisääntyny ihan hitokseen ketut ja muut haitat. Jos ei joku nelijalkanen niin sitte haukka.
 

miheikki

Greatest Leader
Metsäkoulussa 1990 meillä kuului opetussuunnitelmaan tehdä keinulauta -minkkiloukku. Veimme sen myös metsään pyytämään. Saimme myös minkin loukkoon. Siinä sitten alkutalvesta mietittiin taisteluparin kanssa, että mitenkä tämä loukussa oleva elukka tapetaan. Vieressä oli puro, joten päätimme hukuttaa sen. Puro oli vain liian matala. Muistan minkin kirsun kun se yritti paniikissa hengittää pyydyksen verkkoa vasten vedenpinnan yläpuolella. Päätimmä pistää sitten loukon kylelleen, jolloin keinulaudan stoppari löysäsi ja minkki juoksi karkuun.
 

PSB 5500

Ylipäällikkö
Paskat pakistanista ja intiasta. Tääl on sota ny. Minkki kanalassa. Vittu että noi perslävet mitkä tappaa vaan tappamisen ilosta pitäis saada kaikki teljettyä johonkin nauttimaan annos zyklon b:tä.

25 meni. pikkukanalassa on sentäs porukkaa mistä saa haudotettua jotain. Mutta heipat vaan puhtaat hämäläiset ja araucat.

Tätä kirjottaessa sain korvanappiin tiedon että sota onki jo ohi. Vihollinen sai zyklonin sijaan haulia.
Kyllä minkeillä on täysi oikeus tutustua kanalan asukkaisiin. Teidän täytyy suvaita erilaisuutta ja erilaisista taustoista tulevia.. (Oho, sisäinen taponen pääsi irti)
 

Baltriber

Majuri
Liian nopeasti. Minkki voimakkaampana syrjäytti Suomesta vesikon, sitä ei ole enää meillä tavattu.

Ei niille ole luontaista vihollista. Pitäisi loukkuja ostaa tai askarrella ja niitä viritellä pyyntiin.

Kukaan vaan ei oikeen enää ehdi tai jaksa loukuilla pyytää. Harmi sekin.

Meillä loppu loukkupyynti kun saatiin saaliiksi ensin mutsin pikkupuudeli ja sitten villikissa minkä mä säälistä vapautin.
 

Ikarus

Ylipäällikkö
[QUOTE="Baltriber, post: 708865, member]Kukaan vaan ei oikeen enää ehdi tai jaksa loukuilla pyytää. Harmi sekin.

Meillä loppu loukkupyynti kun saatiin saaliiksi ensin mutsin pikkupuudeli ja sitten villikissa minkä mä säälistä vapautin.[/QUOTE]
Loukku voi olla pihapiirissä, kyllä se minuutti tai pari päivässä loukun tarkistamiseen luulisi useimmilta löytyvän.
(No turha jeesustella, ei minullakaan ole. Mutta taidanpa hankkia, parasta riistanhoito työtä.) Mahdollista saalista 22:lla kajauttaa kuuppaan ja jos nahkojen kanssa viitsii leipoa saa niistä jonkun kympin vaivan palkaksi.
 

Baltriber

Majuri
[QUOTE="Baltriber, post: 708865, member]Kukaan vaan ei oikeen enää ehdi tai jaksa loukuilla pyytää. Harmi sekin.

Meillä loppu loukkupyynti kun saatiin saaliiksi ensin mutsin pikkupuudeli ja sitten villikissa minkä mä säälistä vapautin.
Loukku voi olla pihapiirissä, kyllä se minuutti tai pari päivässä loukun tarkistamiseen luulisi useimmilta löytyvän.
(No turha jeesustella, ei minullakaan ole. Mutta taidanpa hankkia, parasta riistanhoito työtä.) Mahdollista saalista 22:lla kajauttaa kuuppaan ja jos nahkojen kanssa viitsii leipoa saa niistä jonkun kympin vaivan palkaksi.[/QUOTE]

Pitäis kyllä laittaa. Viittimisestä se meilläki on kiinni. Mulla vaan tahtoo aika loppuu kesken näiden hommien kans. Nyttekin oottaa monta kaninnahkaa tekemistään.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö

Baltriber

Majuri
Kahvimyllyllä jyvästä (tais olla sertori lajike?) jauhoksi ei ollu ihan vartin homma. Mutta leipää siitä tuli ja vieläpä oikeen hyvää sellaista. Juurella kun tekee niin tarttee jauhoja, vettä ja suolaa. Ei kedon kaunein kukka, mut ei nää mitkään master chef kisat ookkaan.
 

Liitteet

  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Luettu: 16

VLF

Kapteeni
Jaakko Pessinen täytti tän kuun alussa 70 vuotta ja jää eläkkeelle 54 vuoden metsurin uran jälkeen. Suorituksesta tekee vieläkin kovemman se, ettei mies ole pitänyt ollenkaan vuosilomia ja sairaslomaa ei ole ollut päivääkään. Kova äijä .

 

baikal

Supreme Leader
Vihollisia lähinnä suurpedot ja minkillä jossain määrin myös isot petolinnut. Nämä saalistajat tuskin juurikaan pystyvät vaikuttamaan supi-ja minkkikantoihin.

No kyllä on sanottava, että -hyvillä susialueilla- supit loistavat poissaolollaan. Ahkerasti kusen kanssa humputtava supi suorastaan kerjää ikävyyksiä ja saa niitä kyllä, kun sudet ottavat vainun nokkaansa. Samoin kettu on selvästi -väistyvä- laji alueilla, missä susi esiintyy runsaampana. Moni hyvä ketunpyyntialue on hävinnyt, kun tilalle sujutteli susi.

Lumijäljistä olen joskus yrittänyt päätellä ja koiraeläimen reviirimerkkaus on kamikaze-hommaa.

Minkin -hävittäminen- ei liene enää mahdollista. Se edellyttäisi sellaista työrupeamaa ja kattavuutta, että ei kyllä tapahdu. Minkin kohdistama paine lintuihin on tosiasia ja jos oltaisiin rehellisiä myöntämään asia, niin moni vesilintulaji on taantuva mielestäni juuri minkin vuoksi. Paras palvelus mille tahansa vesilintuhankkeelle on ahkera minkinpyynti. Voidaan sitä niitä elinympäristöjä rakennella ja turata vaikka mitä, mutta YHDEN minkin ilmestyminen rannalle tekee selvää jälkeä.

Toinen vesilintukantoihin vaikuttava lajipari on lokkikoloniat ja varis. Tulee selvää jälkeä ja sitten voidaan ihmetellä, että miksi pesinnät eivät oikein onnistu.
 

Erkki

Kenraali
No kyllä on sanottava, että -hyvillä susialueilla- supit loistavat poissaolollaan.
Tuon olen kyllä havainnut, mutta tokkopa (ja toivottavasti ei) susikanta siinä mitassa runsastuisi, että sillä koko maan supien määrään olisi vaikutusta. Sanotaan ilveksenkin saalistavan mielellään supeja, mutta ainakin meillä päin on supikanta pysynyt vahvana ilveksistä huolimatta. Veikkaanpa, että kesällä ilvekselle on tarjolla runsaasti muutakin einettä, ja talvella supi on jo pääosin turvassa luolassaan.
 

Merkava

Kenraali
Täälä saisi olla enemmänkin supeja,saisi mäykyn kanssa puuhastella:D no ei,parempi tietysti muun eläimistön kannalta mutta harvassa ovat.
 
Top