Justin Case
Eversti
Kävin mhy:llä piruuttani kysymässä puun hintaa jokusesta hehtaarista, käteen olisi jäänyt senverran "paljon"että käskin pitämään tunkkinsa, sanoin pojalle että pistän mielummin tukit klapeiksi ja hilpasin ovesta mäjelle.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tuskin pääsee, mutta kuidun hankintahinta on kuitenkin noussut vuodessa 5 euroa/motti. Saat siitä itse tehtynä ja ajettuna tien varteen 35 euroa/motti.Ja paskat,kyllä ne osaa puun hinnan alhaalla pitää,ei metsänomistaja rikastumaan pääse.
Jotenkin sitä on luotto mennyt systeemiin, sitä kun kuulee kaikenlaista koneiden apteerauslistoista..
Äkkiä laskin tuon määrän 15 tonnin autokuormina olevan n 250 autokuormaa. Melko paljon käärintämuovia& muuta törkyä? Tai sitten on pidetty laitonta kaatopaikkaa isommalle porukalle?
Kai ne mittalaitteet on nykyään jees ja niitä on jopa pakko kalibroida joka vuorossa. Enempikin tukkiprosentti on se kysymys.Jotenkin sitä on luotto mennyt systeemiin, sitä kun kuulee kaikenlaista koneiden apteerauslistoista..
Venäjällä toimii useita suomalaissahoja, jotka vievät puutuotteita Suomeen ja muihin maihin. Jalostamalla raakapuun, sahat välttyvät vientitulleilta.
Niin on. Laita jälkikasvustasi toinen lapiomieheksi/naiseksi ja kokeile lumikenkiä.Nuo lumikengät, taitaa olla vaikea polkea hanki alas niillä puun juurelta, jää pitkää kantoa.
Ihan kohta, pikkaisen ollut kiirettä kabineteissa...Multa katosi mystisesti jokunen kuutio mäntykuitua muutama vuosi sitten, mhy kävi mittaamassa kasat,männystä ei hintaa tullut,ei näkynyt kuitissa mäntyä, lupasivat selvittää, odottelen sitä selvitystä vielä..
Kyllä se tuosta menee, paremmin kaatuu puuta kun kaikki sahaaNiin on. Laita jälkikasvustasi toinen lapiomieheksi/naiseksi ja kokeile lumikenkiä.
Tuossa kuva is.fi. Miehestä saa vähän mittakaavaa. Tosin vain osa alueesta näkyy. Isolta kuuloostaa 3700 tonnia, mutta on tuossa vissiin jonkin verran tavaraa.8 vuoden muoveista on kysymys. Ei mitenkään 3 700 tn:a, ei ole mahdollista. Verokuiteista näkee, paljonko ostettu muoveja /v. Lannoitesäkit tuohon päälle, mutta yksi säkki ei paina paljon, vaikka olisi 100 kpl /v, ei niistäkään paljon tule. Yhteismäärä tuona aikana ei voi olla yli 100 tn. Sisältäen lannoitesäkit, paali- ja/tai aumamuovit. Tuossa on yksi nolla liikaa + kerrottuna varoiksi nelosella.
Katos vaan , sielähän on se ukkokin tosiaan kuvassa. Tietysti jos muovien kanssa tulee maata ja muuta törkyä mukana niin tuleehan sitä painoa. Onko nuo kamat jo siivottu pois, eli siitä saatu tuo tonnimäärä vai onko tuo edelleen joku arvio tehtynä Harrison-Stetson-menetelmällä? Mutta kuten jo joku aikaisemmin täällä totesikin niin tuo jätteiden hautaaminen maahan on ollut Suomessa ihan relevantti tapa vuosikymmenet. Ja tässä on ainakin juuri puutarhat erityisesti kunnostautuneet.. Eikä nämä ole täysin tuntemattomia menetelmiä olleet ihan virallisillakaan tahoilla. Jotain sotkuja olen jopa itse ollut tonkimassa..Tuossa kuva is.fi. Miehestä saa vähän mittakaavaa. Tosin vain osa alueesta näkyy. Isolta kuuloostaa 3700 tonnia, mutta on tuossa vissiin jonkin verran tavaraa.
Jos mahdollista, niin myykää tukkileimikkonne tukkifirmalle, eikä sellunkeittäjälle. Sellufirma voi tarjota tukeista korkeampaa mottihintaa, mutta tukkien heikompi saanto vie tuloksen tässä vertailussa miinukselle.. Enempikin tukkiprosentti on se kysymys.
Ostaja laittaa vaatimuksen koneeseen, että 50 % pitää olla kuitua leimikosta, josta olisi saanut 80 % tukkia.
Sehän on selvää, niin on.
Kai ne mittalaitteet on nykyään jees ja niitä on jopa pakko kalibroida joka vuorossa. Enempikin tukkiprosentti on se kysymys.
Ostaja laittaa vaatimuksen koneeseen, että 50 % pitää olla kuitua leimikosta, josta olisi saanut 80 % tukkia. Metsänomistajaa kyseiset jutut luonnollisesti sylettää aika voimakkaasti.. näistä joskus kuulee.
Metsänhoitoyhdistysten juttuja jotkut kritisoi, kuka mistäkin. Itse olen jäsen, vaikka se nykyään on vapaaehtoista. Olen katsonut, että jäsenmaksun verran vuodessa helpostikin saan niiltä maksutonta neuvontaa ja palveluja. Lisäksi jos tekee puukauppaa niiden kautta valtakirjakaupalla, Mhy:lle tulee velvollisuus valvoa tukkiprosenttia. Ja ne hoitaa sen homman hyvin. Maallikkoa on helppo puunostajan pissiä silmään, mutta ammattilaisen kusettaminen, se ei vaan onnistu.