Suuri maatalouskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja H.A
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Mitä tulee maataloustukien maksujen viivästymiseen niin voisiko olla yksinkertaisesti kyse siitä että tukia maksavilla virastoilla kassa on tyhjä ja kassan ammottavaa tyhjyyttä selitellään kaikenmaaiilman muilla tekosyillä miksi ei tukia muka kyetä panemaan maksuun..edes "förskottina" mistä on ollut säikeessä juttua...?

EU on syytänyt rahaa vaikka miten Kreikkaan ja nyt on tullut maksuun matu-invaasion kustannukset ja Turkille annettavat miljardit ect ect...?

Kaikki on tietysti mahdollista, mutta tätä en pidä todennäköisenä syynä. Tukijärjestelmä uudistettiin jälleen kerran vuosi sitten ja kun systeemi on todella monimutkainen, tietojärjestelmien muutokset niillä resurseilla mitkä Mavilla on käytössä ottaa vain aikansa.
Isolla lypsykarjatilalla on n. 20000€ vielä viime vuoden tukia saamatta.

Jos päätetään maksaa ennakkkoa vuoden 2016 peltoalatuista, sitten kysästään kyllä Eu:n ja Suomenkin tasolla jo "lompakkoa". Sinänsä ne rahat on jo budjetoitu ja siihen käyttöön varattu, mutta vaikkapa 5 kk:n aikaistus maksatuksissa jotakin järjestelyjä varmaankin vaatisi.

http://www.mavi.fi/fi/maksut-ja-val...ukien-maksutilanteesta-maaliskuussa-2016.aspx

Onhan näitä maksujen siirtoja eri valtioilla ollut ja selitykset on vaihdelleet aina tilanteen mukaan, en pidä mahdottomana ettei tälläinenkin syy olisi, sillä eihän EU`n kassakaan ihan pohjaton ole.
 
Koska tuo Englanti ei saamani yksityisviestin mukaan ole kaikkein paras vaihtoehto kertoa asioita, niin sama Suomeksi, kuuluisat sanat varmaan auttaa "sori siitä"

Glyfosaatin käyttö torjunta-aineissa Parlamentti äänestää keskiviikkona ei-sitovasta päätöslauselmasta, jossa otetaan kantaan glyfosaatiin käyttöön torjunta-aineissa. Päätöslauselmaluonnoksessa pyydetään, että komissio ei uusisi glyfosaatin myyntilupaa ja että glyfosaatin luokituksesta tehdään riippumaton arviointi, joka perustuu tieteelliseen näyttöön glyfosaatin karsinogeenisuudesta sekä mahdollisista hormonitoimintaa häiritsevistä ominaisuuksista. Glyfosaattia käytetään maa- ja metsätaloudessa sekä kotipuutarhoissa. Päätöslauselmaluonnoksessa pyydetään komissiota ja Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaista (EFSA) julkaisemaan kaiken tieteellisen näytön glyfosaatin arvioimisesta. Taustatietoa Päätöksen luvasta tekevät EU:n pysyvän kasvi-, eläin-, elintarvike- ja rehukomitean kansalliset asiantuntijat (Committee on Plants, Animals, Food and Feed, Phytopharmaceuticals Section). Komitea voi hyväksyä tai hylätä komission ehdotuksen määräenemmistöllä. Jos enemmistöpäätöstä ei synny, päätöksenteko jää komissolle. Glyfosaatti on suosittu rikkakasvien torjunta-aine. Glyfosaatti patentoitiin 1970-luvun alussa, ja sitä on käytetty torjunta-aineeena vuodesta 1974. Sen patentti vanheni vuonna 2000, minkä jälkeen useat yritykset ovat tuoneet glyfosaattia sisältäviä torjunta-aineita markkinoille. Euroopan markkinoilla on tällä hetkellä useita satoja rikkakasvien torjunnassa käytettäviä torjunta-aineita, jotka sisältävät glyfosaattia. Äänestys: keskiviikkona 13.4. Menettely: Ei-lakiasäätävä päätöslauselma #glyphosate
 
Päätöslauselmaluonnoksessa pyydetään, että komissio ei uusisi glyfosaatin myyntilupaa ja että glyfosaatin luokituksesta tehdään riippumaton arviointi, joka perustuu tieteelliseen näyttöön glyfosaatin karsinogeenisuudesta sekä mahdollisista hormonitoimintaa häiritsevistä ominaisuuksista.

Toivotaan, että järki voittaa. Glyfosaatin käyttökielto sadon jouduttamis tarkoituksessa puitavalle viljalle olisi paikallaan.
Suomalaiselle maataloudelle tämä ei merkitsisi mitään, koska meillä tässä tarkoituksessa ei glyfosaattia muutenkaan käytetä.

Mutta muun käytön kieltäminen ilman korvaavaa valmistetta olisi ns. hölmön tölmäys..
Lisäkulu eurooppalaiselle maataloudelle, joka muutenkin on suurissa kannattavuus ongelmissa,olisi miljardeja euroja / vuosi.

Ympäristöä , energiaa sekä työtä tavattomasti säästävä suorakylvö voitaisiin samantien unohtaa. Järeät maanmuokkaukset rikkakasvi ongelmien takia syksyllä ja keväällä. Juolavehnän torjumiseksi ei mitään muuta keinoa kuin avokesannointi. Näistä lisätöistä ja kuluista huolimatta satotasot tulisivat tippumaan.

Viimelopulta tämä glyfosaatin käytön kieltämisen lisäkulu tulee tavallisen kuluttajan maksettavaksi. Toivotaan sekä maatalouden että kuluttajien kannalta, että käyttökieltoa ei tule.

Ja jos tulee, muun maailman viljelijät hieraisevat tyytyväisinä kätösiään yhteen: -Nyt aukesi nimittäin EU:n markkinat..
 
Tiedä oikein, nauraisiko vai olisiko itkeä tirauttaminen viisaampaa:

Synkeä ennuste: "Joka maatilalla oma virkamies 12 vuoden kuluttua"


POLITIIKKA JA TALOUS 12.4.2016, 11:50

MTK:n Tommi Lunttila laski, kuinka käy, jos maatilojen määrä jatkaa laskua ja virkamieskunta kasvua.

Taloudellisten ongelmien lisäksi viljelijöiden henkistä jaksamista rassaa jatkuvasti kiristynyt, pilkuntarkka tukibyrokratia ja tukien takaisinperintä olemattomimmistakin rikkeistä, totesi MTK:n valtuuskunnan puheenjohtajaTommi Lunttila tiistaina avatessaan valtuuskunnan vuosikokouksen.

"Mikäli viljelijöiden määrä laskee samaan tahtiin kuin koko EU-jäsenyyden aikana ja vastaavasti virkamiesten määrä maatalouden hallinnossa lisääntyy, niin 13 vuoden kuluttua, vuonna 2029, jokaisella suomalaisella maatilalla on oma virkamies", hän summasi.

Institute of Economic Affairsin julkistamassa Nanny State Index -vertailussa Suomi onkin saanut kyseenalaisen Euroopan mestaruuden holhousvaltiona.

Viljelijöitä auttaisi myös kotimaisten tuotantostandardien tason vaatiminen julkisiin ruokahankintoihin, Lunttila huomautti.

"Ei ole oikein, että suomalaiselle tuotannolle asetettuja tiukkoja normeja ei edellytetä tuontiruualta. Valtion vahva mukaantulo ohjeistavana tahona julkisissa hankinnoissa on välttämättömyys."

HEIKKI VUORELA

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...lla-oma-virkamies-12-vuoden-kuluttua-1.142905
 
Tiedä oikein, nauraisiko vai olisiko itkeä tirauttaminen viisaampaa:

Synkeä ennuste: "Joka maatilalla oma virkamies 12 vuoden kuluttua"


POLITIIKKA JA TALOUS 12.4.2016, 11:50

MTK:n Tommi Lunttila laski, kuinka käy, jos maatilojen määrä jatkaa laskua ja virkamieskunta kasvua.

Taloudellisten ongelmien lisäksi viljelijöiden henkistä jaksamista rassaa jatkuvasti kiristynyt, pilkuntarkka tukibyrokratia ja tukien takaisinperintä olemattomimmistakin rikkeistä, totesi MTK:n valtuuskunnan puheenjohtajaTommi Lunttila tiistaina avatessaan valtuuskunnan vuosikokouksen.

"Mikäli viljelijöiden määrä laskee samaan tahtiin kuin koko EU-jäsenyyden aikana ja vastaavasti virkamiesten määrä maatalouden hallinnossa lisääntyy, niin 13 vuoden kuluttua, vuonna 2029, jokaisella suomalaisella maatilalla on oma virkamies", hän summasi.

Institute of Economic Affairsin julkistamassa Nanny State Index -vertailussa Suomi onkin saanut kyseenalaisen Euroopan mestaruuden holhousvaltiona.

Viljelijöitä auttaisi myös kotimaisten tuotantostandardien tason vaatiminen julkisiin ruokahankintoihin, Lunttila huomautti.

"Ei ole oikein, että suomalaiselle tuotannolle asetettuja tiukkoja normeja ei edellytetä tuontiruualta. Valtion vahva mukaantulo ohjeistavana tahona julkisissa hankinnoissa on välttämättömyys."

HEIKKI VUORELA

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/synkeä-ennuste-joka-maatilalla-oma-virkamies-12-vuoden-kuluttua-1.142905

Tämä on suomalainen ongelma...
Me teemme kaiken säädellysti ja kuten kaikki tietävät, niin on parasta, kun pääsee valtiolle duuniin! Paras palkka, eikä vastuuta tai tehtävää töissä! Paras eläkekertymä myös!
 
Glyfosaatista on keskusteltu sekä tuosta avainlippu merkistä.
Vaasan ruispalat on oikein hyviä ja syön niitä mielellään myös itse.
Avainlippu merkki takaa sen ,että tuote on kotimaassa valmistettu mutta raaka-aine voi olla mistä vain.
Tässäkin tapauksessa tuontiruista löytyy. Merkittävä osa on sitä.

Jos kuluttaja ei kotimaista vaadi, ei se leipomollekaan näytä mitään merkitsevän.


Suomen suosituin ruisleipä leivotaan pääosin ulkomaisesta rukiista

89953-jpg.jpg



21.1.2016, 19:37


Vaasan Oy onnistuu kotimaisen rukiin hankinnassa Fazeriin verrattuna erittäin heikosti.

"Suomen ylivoimaisesti suosituin leipä" on Vaasan Oy:n ruispalat. Sitä mainostetaan rehdillä täysjyvärukiilla ja alkuperäisellä reseptillä. Tuotteella on myös avainlippu, ja leivät leivotaan Suomessa.

Vaasan Oy:n käyttämästä rukiista oli kuitenkin kotimaista viime vuonna vain 32 prosenttia. Tuotekohtaisia tietoja yhtiöltä ei ole saatavissa liikesalaisuuteen vedoten.

Muut Vaasan Oy:n käyttämät viljat ovat 100-prosenttisesti kotimaisia.

Fazer on onnistunut kotimaisen rukiin hankinnassa ja käytössä huomattavasti paremmin: kaikki yrityksen käyttämä ruis tulee nykyään Suomesta. Fazerin leipomia ruisleipiä ovat esimerkiksi Puikula ja Reissumies.

Molemmat yritykset ovat jäseninä Pro Ruis-yhdistyksessä, jonka tarkoitus on edistää rukiin viljelyä. Rukiista saatiin viime vuonna ennätyssato, joka ylittää jopa kotimaisen 100 miljoonan kilon kysynnän.

Tekstin koko: Suomalaisen rukiin osuus on pieni myös Vaasan näkkileivissä

TERHI PAPE-MUSTONEN

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...votaan-pääosin-ulkomaisesta-rukiista-1.136950
 
Glyfosaatista on keskusteltu sekä tuosta avainlippu merkistä.
Vaasan ruispalat on oikein hyviä ja syön niitä mielellään myös itse.
Avainlippu merkki takaa sen ,että tuote on kotimaassa valmistettu mutta raaka-aine voi olla mistä vain.
Tässäkin tapauksessa tuontiruista löytyy. Merkittävä osa on sitä.

Jos kuluttaja ei kotimaista vaadi, ei se leipomollekaan näytä mitään merkitsevän.


Suomen suosituin ruisleipä leivotaan pääosin ulkomaisesta rukiista

89953-jpg.jpg



21.1.2016, 19:37


Vaasan Oy onnistuu kotimaisen rukiin hankinnassa Fazeriin verrattuna erittäin heikosti.

"Suomen ylivoimaisesti suosituin leipä" on Vaasan Oy:n ruispalat. Sitä mainostetaan rehdillä täysjyvärukiilla ja alkuperäisellä reseptillä. Tuotteella on myös avainlippu, ja leivät leivotaan Suomessa.

Vaasan Oy:n käyttämästä rukiista oli kuitenkin kotimaista viime vuonna vain 32 prosenttia. Tuotekohtaisia tietoja yhtiöltä ei ole saatavissa liikesalaisuuteen vedoten.

Muut Vaasan Oy:n käyttämät viljat ovat 100-prosenttisesti kotimaisia.

Fazer on onnistunut kotimaisen rukiin hankinnassa ja käytössä huomattavasti paremmin: kaikki yrityksen käyttämä ruis tulee nykyään Suomesta. Fazerin leipomia ruisleipiä ovat esimerkiksi Puikula ja Reissumies.

Molemmat yritykset ovat jäseninä Pro Ruis-yhdistyksessä, jonka tarkoitus on edistää rukiin viljelyä. Rukiista saatiin viime vuonna ennätyssato, joka ylittää jopa kotimaisen 100 miljoonan kilon kysynnän.

Tekstin koko: Suomalaisen rukiin osuus on pieni myös Vaasan näkkileivissä

TERHI PAPE-MUSTONEN

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/suomen-suosituin-ruisleipä-leivotaan-pääosin-ulkomaisesta-rukiista-1.136950

Koko firman omistaa Ruotsalaiset maanviljelijät.

Ruotsalainen Lantmännen ostaa Vaasan-leipomoyhtiön
TALOUS 14.1.2015 10:45
Minna Nalbantoglu

HELSINGIN SANOMAT


Ruotsalainen elintarvikealan yhtiö Lantmännen ostaa Vaasan-leipomoyhtiön, Vaasan tiedotti keskiviikkona.

Kaupan jälkeen Vaasan siirtyy osaksi Lantmännenin tytäryhtiötä Lantmännen Unibakea.

Lantmännen on 32000 ruotsalaisen maanviljelijän omistama osuuskunta. Sillä on yli 8000 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 3,5 miljardia Ruotsin kruunua. Lantmännen Unibake valmistaa pakaste- ja tuoreleipätuotteita.

Vaasan-konsernin liikevaihto oli noin 414,5 miljoonaa euroa 2013 ja se työllisti noin 2745 henkilöä

LANTMÄNNEN OMISTAA jo nyt noin kahdeksan prosenttia Vaasan-yhtiön osakkeista. Se hankkii kaupalla omistukseensa loputkin.

"Yrityskaupan myötä pääsemme osaksi yhtä oman toimialamme johtavaa pohjoismaista toimijaa ja parannamme edelleen palvelu- ja toimituskykyämme asiakkaillemme ja kuluttajille", sanoo Vaasan-yhtiön toimitusjohtaja Esa Rautalinko tiedotteessa.

"Yrityskauppa vastaa hyvin strategisia tavoitteitamme parantaa asemaamme Pohjois-Euroopassa", kommentoi Lantmännenin toimitusjohtaja Per Olof Nyman.

Kauppahintaa ei julkisteta.
 
^Tätä en tiennytkään. Onnittelut länsinaapurin talonpojille.

Vaasan Oy vetoaa tuontirukiin käytössänsä kotimaisen rukiin sakoluvun olevan liian korkea. Välttää se kuitenkin muille myllyille.
Laivalasti puolasta lähtee irti sopuhintaan, kate ratkaisee. Vaikka ei kotimainenkaan ruis hinnan kiroissa ole.

Jutussa alla Vaasan Oy:n toimitusjohtaja vetoaa siihen, että glyfosaattia käytetään myös Suomessa. Niin käytetään, mutta ei ennen puintia viljan jouduttamiseen.


Vaasan Oy kumoaa MTV:lle glyfosaattihuhut: Tuotteet täysin turvallisia


RUOKA 27.3.2016, 11:36
Tekstin koko: A A A
112173-jpg.jpg

MARKKU VUORIKARI
Vaasan Oy on joutunut kuluttajien kysymysten kohteeksi niin rukiin kotimaisuuden kuin glyfosaattijäämien vuoksi


Kotimainen ruis ei riitä Vaasan Oy:n käyttöön, koska sakoluku on liian korkea.

Vaasan Oy:n toimitusjohtaja Thomas Isaksson kumoaa verkossa levinneet huhut torjunta-aine glyfosaatin jäämistä sen leivissä.

"Tuotteemme ovat kuluttajalle täysin turvallisia, ja niiden mahdolliset hyvin vähäiset kasvinsuojeluaineiden tai torjunta-aineiden määrät ovat aina sekä lainsäädännön että sitä tiukempien omien laatuvaatimustemme mukaisia", hän toteaa lauantaina MTV:n verkkouutisessa.

Safkatutka-palvelu on väittänyt Vaasan Oy:n leivistä löytyvän torjunta-ainejäämiä.

Glyfosaatin käyttö viljan tuleennuttamiseen ei ole sallittua Suomessa, mutta muualla EU:ssa se on. Vaasan Oy tuo jauhoja Puolasta ja Baltiasta.

Vaasan Oy:n toimitusjohtaja muistuttaa MTV:lle, että rikkakasvien torjunnassa glyfosaattia käytetään myös Suomessa. Kaikkien torjunta-aineiden jäämiä seurataan kuitenkin säännöllisesti.

"Vaikka myllyiltä ostamamme viljan joukossa olisikin glyfosaattia sisältäviä viljaeriä, tavarantoimittajamme tutkivat viljaerät ja varmistavat, että glyfosaattimäärät eivät ylitä lainsäädännön määräämiä rajoja", Isaksson toteaa.

Kuluttajat tiedustelivat asiaa myös suoraan Vaasan Oy:ltä pari viikkoa sitten yhtiön Facebook-seinällä. Kuluttajapalvelu myönsi Isakssonin tavoin, että riski on olemassa.

"Baltian myllyjen sopimuksissamme todetaan, että suosimme viljaa, joka on viljelty ilman glyfosaatteja. Jotta saisimme varmasti glyfosaatitonta viljaa Baltiasta, edellyttäisi se siirtymistä sopimusviljelyyn, mikä ei ainakaan tällä hetkellä ole meille mahdollista", asiakkaalle vastattiin.



Kotimaisen rukiin sakoluku ei riitä Vaasan Oy:lle
FB-seinällä Vaasan Oy:tä tentataan myös rukiin kotimaisuudesta, silläSuomen eniten ostettu ruisleipä leivotaan pääosin ulkomaisesta jauhosta. Isaksson vetoaa MTV:n uutisessa siihen, että kotimaisen rukiin sakoluku ei ole riittävän alhaista sen käyttöön.

"Optimaalisen tuotelaadun varmistamiseksi tarvitsemme huomattavia määriä sakoluvultaan alle 180 sekuntia olevaa ruista, jossa ei kuitenkaan saa olla esimerkiksi hometoksiineja tai raja-arvot ylittäviä määriä torajyvää."

Hän viittaa Eviran tilastoihin, joiden mukaan kotimaisen rukiin sakoluku oli viime vuonna keskimäärin 216 ja toissavuonna 271.

Viime vuoden hyvä ruissato näkyy Isakssonin mukaan jatkossa kotimaisen ruisjauhon osuuden kasvuna.

"Hyvä sato näkyy kotimaisen rukiin määrän lisääntymisenä tuotteissamme nyt, kun ruis on sopivasti ikääntynyt muun muassa Ruispalojen taikinaa varten. Sitä ei siis ole ollut mahdollista käyttää aiemmin ilman, että tuotteen laatu ja maku kärsisivät."

Maailman käytetyimmän torjunta-aineella, glyfosaatilla, voi ruiskuttaa viljakasvustoja rikkakasveja vastaan myös Suomessa. Lupa umpeutuu kesäkuun lopussa.

EU-komissio olisi valmis sitä jatkamaan, mutta kaikki jäsenmaat eivät ole. Ainakin Ruotsi, Hollanti ja Ranska vastustavat glyfosaatin jatkolupaa.

Torjunta-ainejäämiä seuraa Suomessa Evira ja EU:ssa elintarviketurvallisuusvirasto Efsa, joka pitää epätodennäköisenä, että se aiheuttaisi syöpää.

MTV:n uutinen Vaasan Oy:stä lauantaina

Safkatutka -verkkosivusto kirjoitti Vaasan Oy:n glyfosaattiepäilystä tämän kuun alussa, mutta on nyt vetänyt kirjoituksen pois näkyvistä. Eurooppalaiset kuluttajajärjestöt kantavat huolta glyfosaatin terveysvaikutuksista ja Safkatutka jakaa sivullaan Ylen ohjelmaa.

KAIJALEENA RUNSTEN

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...ttihuhut-tuotteet-täysin-turvallisia-1.141839
 
Pekka Puskan tutkimuksesta on nyt päästy tähän? (kuva) Onko mahdollista että muinoin "tutkimuksen rahoittivat" ulkomaiset ja tuleva kotimainen kasvisöljyteollisuuden puuhamiehet..?

Ja kun nyt mietitään glyfosaatti juttua niin eipä suomen mepit eivätkä mediatkaan juurikaan aiheesta/vaikutuksista mitään kirjoittele..?

tässä Puskan tutkimuksesta kritiikkiä
http://www.anttiheikkila.com/blogi/pohjois-karjala_-_tutkimus_ja_puska/


134-01 – Kopio.gif
 
Viimeksi muokattu:
Pekka Puskan tutkimuksesta on nyt päästy tähän? (kuva) Onko mahdollista että muinoin "tutkimuksen rahoittivat" ulkomaiset ja tuleva kotimainen kasvisöljyteollisuuden puuhamiehet..?

Ja kun nyt mietitään glyfosaatti juttua niin eipä suomen mepit eivätkä mediatkaan juurikaan aiheesta/vaikutukista mitään kirjoittele..?

tässä Puskan tutkimuksesta kritiikkiä
http://www.anttiheikkila.com/blogi/pohjois-karjala_-_tutkimus_ja_puska/


Katso liite: 8852

Näitähän sitä vedellään naamariin terveystuotteina. Eläinperäiset rasvat ovat suurta myrkkyä.
Heikentääkö nämä terveyslevitteet terveyttä vai kohentaa sitä, se jäänee jokaisen kuluttajan arvioitavaksi.

http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/27/kiisteltya-palmuoljya-loytyy-suomalaisestakin-ruokakaapista
 
Pekka Puskan tutkimuksesta on nyt päästy tähän? (kuva) Onko mahdollista että muinoin "tutkimuksen rahoittivat" ulkomaiset ja tuleva kotimainen kasvisöljyteollisuuden puuhamiehet..?

Ja kun nyt mietitään glyfosaatti juttua niin eipä suomen mepit eivätkä mediatkaan juurikaan aiheesta/vaikutukista mitään kirjoittele..?

tässä Puskan tutkimuksesta kritiikkiä
http://www.anttiheikkila.com/blogi/pohjois-karjala_-_tutkimus_ja_puska/


Katso liite: 8852

Näitähän sitä vedellään naamariin terveystuotteina. Eläinperäiset rasvat ovat suurta myrkkyä.
Heikentääkö nämä terveyslevitteet terveyttä vai kohentaa sitä, se jäänee jokaisen kuluttajan arvioitavaksi.

http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/27/kiisteltya-palmuoljya-loytyy-suomalaisestakin-ruokakaapista

En löytänyt tutkimusta tähän hätään, mutta ainoat paistinrasvat joihin ei synny kumennettaessa karsinogeenisiä aineta on voi ja kookosrasva, polttamalla niitä syntyy kaikkiin rasvoihin.
 
Pekka Puskan tutkimuksesta on nyt päästy tähän? (kuva) Onko mahdollista että muinoin "tutkimuksen rahoittivat" ulkomaiset ja tuleva kotimainen kasvisöljyteollisuuden puuhamiehet..?

Ja kun nyt mietitään glyfosaatti juttua niin eipä suomen mepit eivätkä mediatkaan juurikaan aiheesta/vaikutuksista mitään kirjoittele..?

tässä Puskan tutkimuksesta kritiikkiä
http://www.anttiheikkila.com/blogi/pohjois-karjala_-_tutkimus_ja_puska/


Katso liite: 8852
Onko Pekka Puska ollut oman aikansa Himanen? Täytyy sanoa että aika tylyä tekstiä Antti Heikkilältä. Voi sanoa että omakin suu loksahti tuosta auki, Puskan juttuja on pidetty yleisesti jumalan sanasta seuraavana..
 
http://www.europarl.europa.eu/news/...en-years-and-professional-uses-only-urge-MEPs
Glyphosate: authorise for just seven years and professional uses only, urge MEPs



http://www.reuters.com/article/us-health-eu-glyphosate-idUSKCN0XA1LG
European Parliament backs glyphosate but with conditions
Järki voitti. Komissio tekee lopullisen päätöksen. Rajoituksia saattaa tulla ennen puintia suoritettavaan käsittelyyn, mutta Suomen tuotannon kilpailuasemaa se ei heikennä, päinvastoin.

Olen myös itse sitä mieltä, että jos jäämiä jää, ne nimenomaan aiheutuvat tuosta 2 vk ennen puintia suoritettavasta käsittelystä. Jota meillä ei ole koskaan harrastettu.
 
Tässä kauppalehden käsitys EP`n äänestyksestä
Parlamentti vaatii tiukennuksia torjuntamyrkyn käyttöön -"tutkimustieto julkistettava"
PolitiikkaEU

2016044622005.jpg

KUVA: PEKKA KARHUNEN/KL
Euroopan parlamentti haluaa rajoittaa Suomen eniten käytetyn rikkakasvin torjunta-aineen glyfosaatin käyttöä.



Parlamentti antoi keskiviikkona päätöslauselman, jossa se kehottaa komissiota hyväksymään glyfosaatin käytön vain seitsemän vuoden ajan 15 vuoden sijaan ja sallimaan ainoastaan sen ammattimaisen käytön.

Euroopan parlamentin jäsenet vaativat riippumatonta tutkimusta glyfosaatin myrkyllisyydestä sekä elintarviketurvallisuusviranomaisia julkaisemaan välittömästi kaikki tieteellinen näyttö, jonka perusteella glyfosaatin käyttölupaa päätettiin jatkaa.

Meppien mielestä glyfosaatin hyväksyntää pitäisi harkita uudelleen niin kauan kuin aineen luokitusta koskeva käsittely on kesken Euroopan kemikaalivirastossa, ECHA:ssa.

Parlamentti kehottaa komissiota myös kieltämään glyfosaatin käytön yleisissä puistoissa ja puutarhoissa sekä yleisillä leikkipaikoilla.
Suomessa MOT-ohjelma kertoi viime syksynä, että Suomessa käytetään vuodessa yli 500 tonnia glyfosaattia. Käyttö on yleistä etenkin maanviljelyksessä ja suorakylvössä. Kaupungeissa sillä torjutaan puistojen ja kadunvarsien rikkakasveja.

Maailman terveysjärjestön WHO:n syöpätutkijat totesivat MOT:n mukaan, että glyfosaatti todennäköisesti aiheuttaa syöpää (MOT 1.10.2015). Hollannissa ja Saksassa aineen käyttöä on rajoitettu.

Euroopan parlamentti teki päätöksensä äänin 374-225, 102 äänesti tyhjää.
 
Onhan näitä maksujen siirtoja eri valtioilla ollut ja selitykset on vaihdelleet aina tilanteen mukaan, en pidä mahdottomana ettei tälläinenkin syy olisi, sillä eihän EU`n kassakaan ihan pohjaton ole.

Mielestäni kotimainen ruoantuotanto on niin tärkeää, että jos olisin rahahanassa kiinni, sulkisin maksatukset EU.n suuntaan, kunnes saisimme EU.lta suunnatun rahan kotimaahan. Vasta sitten jatkaisin maksatuksia... Alkaa tuntua siltä, että EU.lle maksetut kuukausittaiset panokset valtion kassastamme ovat menossa täysin kankkulan kaivoon, kun EU ei pysy omissa tulotuksissaan mukana lainkaan, eikä niitä rahoja edes saada takaisin, mitä pyydetään tukina meille!
Rahahana kiinni vaan ja käytetään ne rahat kotimaassa.
 
Niipä niin...suomi on "asiantuntioiden" luvattu maa ja eldorado..;)

Puska oli aikansa sankari, jolla oli vankka teollisuuden tuki takanaan. Hän terveyslobbasi suomalaiset syömään teollisuuden ongelmatavaraa eli kasvisrasvaa. Voita riitti paremmin vientiin......sydänkuolleisuus raukoilla rajoilla alkoi korjaantumaan tehostuneen sydänhoidon ja - kontrollin ansiosta. Ja tietysti sillä, että sodankäyneet miehet alkoivat olla sairaammasta päästä jo kuolleita muutenkin.

Olen jalostanut omaan elämääni sopivan käsityksen rasvoista. Syön siekailematta rasvoja riippumatta siitä, mitä ne ovat. Mutta sitten se mutta. Yritän pitää kontrollissa sen, paljonko sitä rasvaa ylipäätään nieluun ajan. Toinen on sokeri. Sokeri on sopivassa mitassa jees, mutta ylimääräinen tai liika on ilman muuta vahingollista. Ei pidä lappaa järjettömästi rasvaa eikä sokeria.

En valkkaa mitään. Jos pöydässä on margariinia, se menee leivän päälle, jos on voita, sekin menee. Sika on luomakunnan jaloin syömäotus. Nykysiassa on jo niin vähän rasvaa, että paistinpannu huokaa kuivuuttaan eli ryyditän paistoa voilla ja kun tulee hyvää. Olen epäillytkin monta kertaa, että muslimien tappelunhalu ja agressiot johtuvat siitä,:rolleyes: että eivät ole koskaan kunnolla sikaa syöneet. Sianliha pitää ihmisen tyytyväisenä ja suonissa kohisee tulinen voima. Pitää varmaan suositella myös kosher-haaveilijoille. Tottakai ihminen kyrpiintyy, jos syö lihansa kananrääpäleinä tai kinnakkeisena lampaana. Ja se näkyy mm. Lähi-idässä. :cool:

Nykyisillä tarkoilla tutkintamenetelmillä glyfo-jäämiä löytyy varmasti mistä vain. Toinen asia on haitallisuus. Girurgisen tarkoilla laitteilla syynätty jäämä....aiheuttaako se haittaa kenellekään? Mitä haittoja syntyy, jos glyfo jää pois? Ikarus tuolla esitteli esim. sitä, että maata pitää muokata rouheasti, jos ei käytetä glyfoa. Arvatkaas, mihin päätyy hienojakoista muokkaustavaraa....aivan. Vesistöihin. Entäs raskaan maanmuokkauskaluston kiskominen? Valtran onkapannusta nousee kivitalon korkuinen pakokaasuhönkä ja naftaa palaa reippaasti, merkkaako se mitään pl. kasvaneet kustannukset? Ja mitä raskaampaa hommaa tehdään kalustolla niin kustannuksia aiheuttaa myös kuluminen näkemäni mukaan.

Järki hoi pitäisi pysyä aina mukana. Mutta glyfo-vastainen taistelu on käsittääkseni lähtöisin sylttytehtaalta. Uusi ja tosihimmeenhieno aine on varmasti jo luukulla ja valmistajat raivaavat tietä sille......bisnes on bisnes. Hävettää vain aina se, että päätöksentekokoneisto a la poliittinen valjastetaan silkan ahneuden ja rahanteon alttarille.
 
Mielestäni kotimainen ruoantuotanto on niin tärkeää, että jos olisin rahahanassa kiinni, sulkisin maksatukset EU.n suuntaan, kunnes saisimme EU.lta suunnatun rahan kotimaahan. Vasta sitten jatkaisin maksatuksia... Alkaa tuntua siltä, että EU.lle maksetut kuukausittaiset panokset valtion kassastamme ovat menossa täysin kankkulan kaivoon, kun EU ei pysy omissa tulotuksissaan mukana lainkaan, eikä niitä rahoja edes saada takaisin, mitä pyydetään tukina meille!
Rahahana kiinni vaan ja käytetään ne rahat kotimaassa.

Täällä epäiltiin että ei sitä rahaa siellä kassassa ole kun ne on hassattu muualle ja kansalle selitetään tietokone ongelmia kun rahat on mennyt mailmanparantamiseen.
 
Puska oli aikansa sankari, jolla oli vankka teollisuuden tuki takanaan. Hän terveyslobbasi suomalaiset syömään teollisuuden ongelmatavaraa eli kasvisrasvaa. Voita riitti paremmin vientiin......sydänkuolleisuus raukoilla rajoilla alkoi korjaantumaan tehostuneen sydänhoidon ja - kontrollin ansiosta. Ja tietysti sillä, että sodankäyneet miehet alkoivat olla sairaammasta päästä jo kuolleita muutenkin.

Kyllä se kansantaloudellinen ongelmarasva kuule oli Pekka Paskan yya-kulta-aikaan kuitenkin se voi. Ja nimenomaan sen dumppaaminen eli kaunokielellä vienti.

Voi oli vielä 50-luvun lopulle merkittävä vientituote ja mm. tästä syystä oli hyvä ajatus alkaa syöttää kansalaisille korvaavia rasvoja. Pula-ajan tilanteessa vuonna 1950 perustettiin Oy Kasviöljy-Växtolje Ab jotta tärkeitä vientituloja saataisiin voin viennistä sen sijaan että rahvas olisi sitä itse syönyt. Kaikki kuitenkin muuttui hämmästyttävän nopeasti. 60-luvalla jo voita vietiin rajulla tappiolla teollisuusrasvaksi ja rehunjatkeeksi ulkomaille valtion kattaessa verovaroin tätäkin toimintaa. P Paskan 1970-luvulla ideoima rasvahuijaus osaltaan tietysti pahensi tätä kierrettä kun ulkomailta piti Suomeen sitten tuoda auringonkukka ja ties mitä öljyä voin korvikkeeksi auttamaan margariinitehdasta. Mutta se ei ollut tässä ollenkaan olennaista vaan se että, Urkki joka oli toiminut margariiniteollisuuden perustamiskokouksen puheenjohtajana, täytyi säilyttää kasvonsa. Tässä vaihteeksi jälleen tämä sama tekijä minkä vuoksi tästä margariinistäkin sitten tuli uskonto. Sillä oli Luojan siunaus. Mainittakoon että urkki kuitenkaan itse ei koskenut kasvisrasvoihin vaan tilasi salaa Tamminiemen ruokapöytään käsin kirnuttua voita, olikos se nyt Kiuruvedeltä. Voin kirnuaja perhe sai kutsun ainakin kerran linnan juhliin. Kotimaisen rypsin jalostaminen rasvaksi isommassa määrin lähti hitaasti käyntiin vasta 80-luvulla osana maatalouspolitiikkaa eli lähinnä viljavuorten tasaajana.

Kun tähän päivään mennessä on lähes aukottomasti paljastettu koko P Paskan pohjois-karjala huijaus, ihmiset uskossaan silti vetävät noita lähes synteettisiksi jalostettuja kasvisrasvojaan. Sydän kuolleisuus käyrät toki jatkaa laskuaan kuten tekivät jo ennen koko Puskan kepu-rojektia.

Mutta kas. Suolistosyövät lisääntyvät nykyään karmeaa vauhtia. Tämähän täällä jo mainittiinkin että kasvisrasvat ei kestä juuri mitään lämmittämistä ja syöpää aiheuttavat karsinogeenejä muodostuu hyvin matalissa lämpötiloissa. Savuamatta löylyä sietävä sianrasva on kuningas paistamiseen ja loivasti suolattu punsa, siis kirkastettu sianrasva, on ihan voin veroinen leivänpäällislevite. Mielestäni jopa parempi. Paitsi kalan kanssa. Siihen voi. Uppopaistamiseen naudanlaardi miedon makunsa ja myös erinomaisen lämmönsiedon vuoksi. Hanhenrasva on tietysti vielä yli näiden mutta, on Suomessa juuttaan kallista arkikäyttöön. Kasvirasvat vain oliiviöljyn muodossa salaatteihin ym. siis kylmänä.
 
Back
Top