Suuri maatalouskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja H.A
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Virkamiehet ahkeroi.

Lukijat järkyttyivät, tukivalvonta alkaa olla Stasin touhua
Maatalous10:40 http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...ukivalvonta-alkaa-olla-stasin-touhua-1.145112
Elykeskukset urkkineet Viljavuuspalvelun verkkosivuilta tietoja viljavuustutkimuksista.

126259-jpg.jpg

Savolaisen maatilan saama kirje kertoo, että viranomaiset ovat käyneet tarkastamassa tietoja Viljavuuspalvelun verkkosivuilla.
Elykeskukset ovat urkkineet Viljavuuspalvelun verkkosivuilta tietoja viljelijöiden teettämistä viljavuustutkimuksista. Sekä MTK että MT:n lukijat ovat tyrmistyneitä tukivalvonnan toimista.

Lakimies Marica Twerin MTK:sta muistuttaa, että viljavuustutkimukset ovat viljelijän omaisuutta eikä viranomaisilla ole oikeutta mennä katsomaan niitä. Aiheesta on virinnyt vilkas keskustelu MT:n Facebook-sivulla.

"Alkaa olla Stasin touhua", toteaa Heikki Ylöstalo.

Pasi Markkula vaatii, että asiasta on tehtävä esitutkintapyyntö poliisille. "Joku raja pitää olla virkamiehilläkin. Etenkin kun eivät muutenkaan saa aikaiseksi mitään järkevää."

Tutkintapyynnön tekeminen saa kannatusta muiltakin keskustelijoilta. Myös viranomaisten resurssien käyttö herättää viljelijöissä ihmetystä.

"Kyllä riittää resursseja tonkimiseen. Vaan ei sitä yhtä näppiä klikkaamaan maksatuspäätöstä!", pohtii Marko Manninen.

"Niin se on jo muutenkin viljelijä kuin syöpäpotilas teho-osastolla, mutta ilman kipulääkitystä", kuittaa Pasi Mäkelä.

MT:n aiemmassa uutisessa Pohjois-Savon elykeskus vahvisti, että viljavuustutkimuksen tulosteista löytyvillä tunnuksilla käydään näytteitä analysoivien yritysten verkkosivuilla.
 
Virkamiehet ahkeroi.

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216478-terveisia-teboililta?ref=poiminnat
Terveisiä teboililta!


Joskus kannattaa vain kuunnella.

Minulla on ollut tässä mahdollisuus keväällä kiertää Suomea ja kuunnella ihmisiä. Laitan tässä muutamia huomioita erilaisista keskusteluista, joita sain kuunnella. Ihmiset purkavat sydäntään teboileilla tai kahviloissa. Olen yrittänyt kuunnella. Kaikkea ei voi, eikä pysty kirjoittamaan ylös. Sori siitä.

Terve ydin vaarassa

Ensiksi, näyttää siltä, että suomalaisen maaseudun niska on rusahtamassa poikki. Olen ehkä väärässä mutta näyttää siltä, että maatalousyrittäjät ovat nyt toden edessä. Rahat eivät riitä, tuet ovat myöhässä.

Pahinta on kuitenkin nykyaikainen linnaleiri, jossa raakojen huovien tilalla rikeeraavat kylmät EU-valvokraatit. Näiden määrä kasvaa ja näyttää siltä, että heitä on pian yksi jokaista tilaa kohti. Toiseksi, leikkaukset, lomautukset ja irtisanomiset uhkaavat yhteiskunnan tervettä ydintä. Eri paikkakuntien pylväät – vakaat yrittäjät – vähentävät, lomauttavat ja heittävät väkeä pois. Ilmapiiri on apea ja väki on joissain paikoin jo luovuttanut. Yrittäjät harkitsevat lopettamista tosimielessä. Ehkä eläkkeellä on helpompaa?

Yleinen ilmapiiri ei ole kuitenkaan lamassa. Ehkä se johtuu siitä, että suomalainen toivoo ja uskoo viimeiseen saakka selviävänsä jotenkin aina huomiseen. Nyt purraan hammasta ja puidaan nyrkkiä. Salassa.

Toiveikkuus näkyy siinä, että hyviä ajatuksia leijuu ilmassa ja niistä puhutaan. Eräs suosituimpia on idea siitä, että yrittäjä voisi käyttää arvonlisäveron työllistämiseen. Suoraan. Se mitä enemmän saisi liikevaihtoa, sitä varmemmin voisi palkata jonkun tällä omalla verokertymällään.

Poliitikkojen louskuttaminen kyllästyttää ja raivostuttaa

Tämä voi tuntua kummalliselta mutta näyttää siltä, että tavalliset ihmiset eivät välitä siitä miten poliitikot haukkuvat toisiaan tai solvaavat toisiaan.

Se ei enää kiinnosta – se kyllästyttää.

Helsingin ”taikakolmiossa” eli eduskunnan kahvion, Mikadon (onkohan sellaista enää? ) ja Storyvillen välisessä mitättömyyden ytimessä tapahtuvat hovikeikaukset eivät enää kiinnosta.

Erityisesti opposition populistimälkätys ärsyttää. Nyt arvostettaisiin ihmisiä, joilla on hyviä ideoita ja todellinen halua ratkaista ongelmia. Valitettavasti jäljellä on vain kuuluva ääni ja päivittäinen poliitikkohumppa, jossa tapahtuu jotakin lumetärkeätä.

Televisiossa näkyvät laihdutuskuurit, kokkiohjelmat tai opposition rähinät eivät yksinkertaisesti enää kiinnosta. Ihmiset ovat perinjuurin kyllästyneet siihen, ettei löydetä yhteistä asiaa. Etenkin kun taloudellinen lysytila näyttää jatkuvan vielä 10 vuotta eivätkä ihmiset näe valoa tunnelin päässä. Epäoikeudenmukaisuuden ja sattumanvaraisuuden tunne vahvistuu myös siitä, että tänne tuleville ”uusille suomalaisille” näyttää löytyvän rahaa kuin taika-iskusta.

Mitä sitten?

Kaiken muutoksen edellytys on ihmisten kuunteleminen.

Arto Luukkanen

Järvenpää


 
images


Tukien varassa eläminen on aina riskaabelia hommaa ja joskus käy niin ikävästi että riskit toteutuu ja jos ei ole ymmärtänyt kerätä puskuria pahan päivän varalle niin kusessahan olet.

Yrittäjän on syytä ymmärtää että annetuilla lupauksilla ei ole mitään arvoa ennen kuin rahat ovat tilillä. Niin yksinkertaista se on. Alkeellisimmankin riskienhallinnan oppien mukaan aina pitää olla massia sen verran jemmassa että pärjätään vääjäämättä kohdalle osuvien kuivien kausien yli. Ja jos ei kykene massia kasvattamaan niin on syytä pohtia olisiko omissa kulutustottumusissa tarkistamista tai onkohan alanvalinta sattunut sittenkään kohdalleen.

Kädestä suuhun elävälle ikävä paikka kun sossu perkele ei anna rahaa.
 
Maanviljelijä on nykyisellään valtion ja sitä kautta ihan myös sosiaalidemokraatin renki. Tuo pitäisi aina muistaa. Poliittinen riski jota ei samassa laajuudessa muilla yrittäjillä ole (johtuen tukipolitiikasta). Tuet ja halvat pankkilainat ovat vipu mutta ei niiden ikuiseen olemassaoloon pitäisi luottaa.
 
Näin suomen viranomaiset tukevat ja kannustavat yhteisöllisyyteen ...:rolleyes:


http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/maatilat_byrokratia-50120


SS: Näin byrokratia kaatoi kansalaiskeräyksen maatilojen auttamiseksi
HELENA HAAVISTO
4 tuntia ja 44 minuuttia sitten(päivitetty 1 tunti ja 20 minuuttia sitten)

Kansalaiskeräys maatilojen hyväksi ei onnistu byrokraattisista syistä.

Tuusniemeläinen Kirsti Juvonen esitti maaliskuussa Facebookissa kansalaiskeräystä talousvaikeuksista kärsivien maatilojen sähkölaskujen maksamiseksi. Tuolloin Savon Voima ehti jo katkaistakin sähköt noin kymmeneltä tilalta. Nyt ahdinko on noussut uudestaan esiin.

– Keräys kaatui suomalaiseen byrokratiaan. Verkostomme oli jo iso, ja auttajia olisi ollut kymmeniä tai jopa satoja. Mutta ei kerta kaikkiaan keksitty menetelmää, jolla keräys olisi saatu pystyyn, Juvonen kertoo Savon Sanomille.

Byrokratialla Juvonen tarkoittaa esimerkiksi keräyslupaa poliisilta ja ennakkopäätöstä verottajalta. Hän yritti toteuttaa asiaa muun muassa osuuskunnan kautta, mihin kuuluu Juvosen lisäksi noin 50 muuta ihmistä.

– Suomen lainsäädäntö on niin monimutkainen, että viimeistään rahastonhoitajamme sanoi, että ei tästä tule mitään. Apua tarjoavat ihmiset pettyivät, Juvonen harmittelee.
 
päivitetty 6.5.2016 klo 12:27. Talousahdinko syvenee. Noin 8 kk:n sähkölaskut piikissä monilla tiloilla. Sähköyhtiöllä on kyllä pitkä pinna.
Robottitilalla laskut / kk on isoja. Jos tukia saadaan lopulta maksuun, ei ne riitä edes sähkövelkojen kuittaukseen. Vasarat paukkuu kohta.

MOT: Yli kymmeneltä pohjoissavolaiselta maatilalta uhattiin katkaista sähköt maksamattomien laskujen vuoksi


Ylen MOT-ohjelma kertoo tulevana maanantaina maatilojen syvenevästä talousahdingosta Suomessa.

Katkaisuvaroituksen saaneilla maatiloilla sähkölaskut ovat olleet maksamatta viime elokuulta saakka.


http://yle.fi/uutiset/mot_yli_kymme...sahkot_maksamattomien_laskujen_vuoksi/8862836
 
päivitetty 6.5.2016 klo 12:27. Talousahdinko syvenee. Noin 8 kk:n sähkölaskut piikissä monilla tiloilla. Sähköyhtiöllä on kyllä pitkä pinna.
Robottitilalla laskut / kk on isoja. Jos tukia saadaan lopulta maksuun, ei ne riitä edes sähkövelkojen kuittaukseen. Vasarat paukkuu kohta.

MOT: Yli kymmeneltä pohjoissavolaiselta maatilalta uhattiin katkaista sähköt maksamattomien laskujen vuoksi


Ylen MOT-ohjelma kertoo tulevana maanantaina maatilojen syvenevästä talousahdingosta Suomessa.

Katkaisuvaroituksen saaneilla maatiloilla sähkölaskut ovat olleet maksamatta viime elokuulta saakka.


http://yle.fi/uutiset/mot_yli_kymme...sahkot_maksamattomien_laskujen_vuoksi/8862836


niin ...suomi ei auta omiaan mutta muita senkin edestä... :mad:
 
En tiedä miten totta tämä hinnoittelu on muiden kuin tomaatin ja kurkun kohdalla ja saako viljelijä tuosta hinnottelusta miten paljon? tosiasiassa jos tomaattia ja kurkkua viljellään näillä leveysasteilla on kustannukset tapissa mutta toisessa vaakakupissa on täysin raakana poimittu ja keinotekoisesti kypsytetty tuote onko se sitten parempi ja niitähän ne etelän hetelmät täällä on.

Noin yleisesti luulen ettei vilja sen paremmin kuin maito tai liha ole tilalta lähtiessä paljonkaan kalliinpaa kuin muuallakaan.

Onhan tästä varmasti tilastoja, kertokaa viisaanmat?

http://www.talouselama.fi/uutiset/i...istuotteiden-hinnoittelu-hammastyttaa-6548868

"Ikään kuin kyse olisi jostain delicatesse-tuotteesta" - HS: Suomalaistuotteiden hinnoittelu hämmästyttää

t
 
Kollektiivinen syyllistämiskirjoitus punavihreässä mediassa

http://professorinajatuksia.blogspo...=Feed:+blogspot/Ipsas+(Professorin+ajatuksia)

Helsingin Sanomien punavihreän aatteen kannatuslehdykässä näyttää olleen Ronja Salmen kolumni, jossa tämä painottaa, ettei lihaa saisi syödä vain siksi, että "mä tykkään siitä". Taustaksi kolumnisti esittää sinänsä oikein, että lihan ympäristöjalanjälki on suurempi kuin kasvisten.

Jos asia tosiaankin on noin, kannattaisiko sitten Ronjan ja muiden punavihreiden noudattaa samaa logiikkaa myös muissa asioissa. Esimerkiksi seuraavissa.

Viinin, tai edes luomuviinin, juomiseen ei riitä pelkästään se, että tykkää siitä. Puhtaasta kotimaisesta vedestä koituu paljon vähäisempi ympäristöjalanjälki kuin kaukaa tuodusta alkoholijuomasta. Ja jos on tarve päihtyä, niin kyllähän kotimainen viljaviina on paljon ulkomaista viiniä ympäristöystävällisempi valinta.

Eksoottisiin lomakohteisiin matkustamisella on suunnattomat ympäristövaikutukset verrattuna kotona löhöämiseen tai polkupyörälomaan suomalaisella maaseudulla. Ei lentomatkustamista voi mitenkään perustella sillä, että ulkomailla on kiva käydä.

Maapallon ympäristöongelmien suurin syy on väestön liikakasvu. Se ei tapahdu länsimaissa vaan kehitysmaissa, joiden väestöräjähdyksen tärkeimpiä syitä on noihin maihin viety terveydenhuolto ja katastrofiapu. Siten niitä ei voi perustella sillä, että hädässä olevan auttaminen tuntuu oikealta ja hyvältä.

Edelliseen liittyen: koska kehitysmaiden liikaväestö on alkanut purkautumaan länsimaihin, olisi meidän ymmärrettävä, että kehitysmaalaisella ihmisellä on kehitysmaassa paljon vähäisempi negatiivinen vaikutus ympäristöönsä kuin Suomeen asettuneella kehitysmaalaisella. Siten nykyistä turvapaikkaruljanssia ei mitenkään voi perustella vain sillä, että hädässä olevaa on autettava ottamalla hänet tänne asumaan koska se tuntuu oikeudenmukaiselta.

* * *

Lihansyönnistä vielä sen verran, että etnisesti suomalaisten määrä on kääntymässä laskuun vaikka meitä ei nytkään ole kovin paljoa. Niinpä suomalaisten ympäristöjalanjälki on maailman pienimpiäsuhteutettuna hallitsemaamme maapinta-alaan. Tai maamme uusiutuviin luonnonvaroihin.

Suomalaisena en siis ole erityisen syyllinen maailman ympäristöongelmiin, enkä ainakaan ole lisäämässä niitä. Siksi niihin liittyvällä kollektiivisella syyllistämisellä ei ole vaikutusta omiin tekemisiini muilta osin kuin että pyrin mm. tämän blogin kautta tukemaan nykymaailman suurimpien ympäristöuhkien torjuntaa.

Juuri tällä hetkellä tärkein asia on holtittoman väestönkasvun rajaaminen syntysijoilleen sekä ongelman ratkaiseminen siellä. Toivottavasti myös Nyt-liitteen kolumnisti-Ronja on tässä asiassa kanssani samaa mieltä, vaikka lihansyönnissä edustaakin erilaista näkemystä.


Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Luonnonvarojen ylimenopäivä antaa väärän signaalin
Sumea varainhankintamenetelmä maksimoi maailmanparannusmenot
Mitä Oulun pahoille ruuille pitäisi tehdä?

Lihansyöntiä ei voi perustella sillä, että tykkää siitä
http://nyt.fi/a1463106825650?ref=hs-etusivu-luetuimmat-#4

 
Helsingin Kalliossa ei vihervassain tarvitse murehtia mistään maanpäällisistä huolista, Elannosta löytyy ituja ympäri vuoden, sähköä ja rahaa tulee seinästä sekä esteetön kulku sosialisoidulla Jopolla onnistuu myös . Kaikki tämä edellyttää että polku on auki Kelaan keleistä riippumatta ja toki ympäri vuoden.
Helppo on Helsingin Kalliosta vinkua.

Polkupyörät verolle ja heti.
 
ja taas se alkaa... oliskohan kannattanut testata joitan muitakin aineita kun tuo kusi oli testattavissa:p

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1463189723172?jako=06cb4ea83afa8236fa39668def5a06bf

Meppien elimistössä liikaa glyfosaattia – parlamentaarikot yrittävät kieltää maailman suosituimman rikkakasvimyrkyn
Heidi Hautalan kehosta löytyi toiseksi vähiten – mutta liian suuria määriä – kasvimyrkkyä. EU:ssa päätetään ensi viikolla, voiko syövän aiheuttamisesta pelätyn aineen myyntiä jatkaa.
 
ja taas se alkaa... oliskohan kannattanut testata joitan muitakin aineita kun tuo kusi oli testattavissa:p

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1463189723172?jako=06cb4ea83afa8236fa39668def5a06bf

Meppien elimistössä liikaa glyfosaattia – parlamentaarikot yrittävät kieltää maailman suosituimman rikkakasvimyrkyn
Heidi Hautalan kehosta löytyi toiseksi vähiten – mutta liian suuria määriä – kasvimyrkkyä. EU:ssa päätetään ensi viikolla, voiko syövän aiheuttamisesta pelätyn aineen myyntiä jatkaa.

Eikös tämä glyfosaatti juttu käsitelty loppuun Eu:ssa jo...?
 
Eikös tämä glyfosaatti juttu käsitelty loppuun Eu:ssa jo...?
Juu,,, mutta kun vihervassareille ei käy häviö niin uusiksi vaan niinkauan että kielletään tämä on EU demokratiaa, sellaista parempaa jota ei kansa enään ymmärrä.

Esinmäinen päätös ei ollut sitova
EU-komissio ehdotti aiemmin, että glyfosaatin myyntilupaa jatketaan 15 vuodella. EU-parlamentti äänesti huhtikuussa äänin 374–225, että myyntilupaa voidaan jatkaa vain seitsemällä vuodella. Mepeistä 102 äänesti tyhjää.

Parlamentin äänestys ei ollut sitova. Päätöslauselmassa vaadittiin myös, että glyfosaatin käyttö tulisi jatkossa rajata vain ammattilaisten käyttöön.
 
Back
Top