Suuri maatalouskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja H.A
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Joo, kyllä tää on parasta aikaa ja ikää ja uusia puolia on löytynyt elämään. Jos meno tästä vielä paranee niin huhhuh.. (ja en ala avaamaan tätä edes anonyymillä nettifoorumilla) Ja tähän leveästi hymyilevä hymiö jos osaisin laittaa.
Yksi asia muuten, jouduin googlaamaan ton teikäläisen avatar-nimen tai miksikä sitä nyt sanotaan, koska olemme yleensä aika samalla laidalla monissa asioissa, ja sain vastaukseksi Vammas-yhtiön valmistaman tiehöylän?
Mistäs siinä on kyse, jos saan kysyä?
Fremen-nimen voit tsekata... se tarkoittaa Arrakis-planeetan anti-fasistia :) !

"Me olemme kauniita.
me olemme rohkeita,
me olemme vapaita,
syntyneet voittamaan..." *

*Pelle Miljoona
 
Yksi asia muuten, jouduin googlaamaan ton teikäläisen avatar-nimen tai miksikä sitä nyt sanotaan, koska olemme yleensä aika samalla laidalla monissa asioissa, ja sain vastaukseksi Vammas-yhtiön valmistaman tiehöylän?
Mistäs siinä on kyse, jos saan kysyä?
Fremen-nimen voit tsekata... se tarkoittaa Arrakis-planeetan anti-fasistia :) !

"Me olemme kauniita.
me olemme rohkeita,
me olemme vapaita,
syntyneet voittamaan..." *

*Pelle Miljoona
No yhtiö on oikein, mutta tiehöylä menee vähän väärin. Se on sellainen kiitotieharjakone. Joskus miettinyt että johtasko ton nimimerkkini googlaus liian usein tänne missä jaan (liian) usein tällaista rasistis-barbaabaarista narratiivia ja olisko se joku imago haitta jo Vammakselle..
 
kiipeilijänä onnistun kääntymään ja osumaan tonttiin ainakin kolmella tukipisteellä, se tärähtää tosi pahasti ja vasen handu ei ole ihan kohdallaan selkeästi vieläkään, ja tuskin tulee olemaan enää ikinä.
Ja kolmella tukipisteellä (kiipeilytermi, pidä aina kolme pistettä kalliossa kiinni, jollet ole epätoivoinen tai itsetuhoinen) tarkoitan siis oikea polvi, oikea kyynärpää ja vasen kämmen.
Ja kaikkia kolottaa nyt ihan huolella. Ja vasemmassa hanskassa on sepelistä reikiä, kuten myös kämmenessä... :)

Ja norjalainen asvaltti on ihan yhtä kovaa kuin suomalainen, oli päällä jäätä tai ei. Erikoinen talvi tämäkin, viime vuonna ei ollut ollenkaan lunta, sitä edellisenä keväänä kun tänne tulin, oli vielä maaliskuussa +60cm.

Katsoin noita lumensyvyyskarttoja kotimaasta, ja aika hurjia lukemia oli paikallisesti etelärannikolla, jossain (mahdollisesti Lohjalla, Karjaalla tai Forssassa, kyseessä aika suurpiirteinen kartta) 42cm?

Ja pohjoisempana Ilomantsissa 65cm!
 
Meillä kasvaa kotopuolessa noita ja ihan käsittämättömän hyviä. Lapsena se oli kilpajuoksua oravien kanssa, vanhempana haulikko tasapainotti kilpailua. Vähän pieniä ne vaan on.
Jaa oravat vai...? Paahdettu orava on kuulemma herkullista, ja myös muhennoksessa - tässä "River Cottage", joka oli lempiohjelmani kun asuin vielä briteissä ja oli telkkari ja Sky+ jne... whatever & nevermind :) :

 
Nuo muut ymmärrän kyllä, mutta taksiuudistukseen liittyvää Kepu-kritiikkiä on oikein ymmärrä. Toki sen vei läpi Berner, mutta miten tilanne on huonontunut suoraan laista johtuen? Onko taksitoiminta nyt kannattamatonta isojen kaupunkien ulkopuolella vanhalla monopoli-mallilla ja jos on, miksi uutta liiketoimintaa ei ole kehitetty, kun se on nyt helpompaa? Nythän jokainen auton omistaja voi käytännössä aloittaa taksitoiminnan lyhyen koulutuksen jälkeen ja käyttää sovelluspohjaista kyyti- ja laskutusmallia. Toki, jos sovellusmallia ei ole alueella saatavana, menee vaikeaksi. Bisnestä olisi kyllä tarjolla..
 
Jaa oravat vai...? Paahdettu orava on kuulemma herkullista, ja myös muhennoksessa - tässä "River Cottage", joka oli lempiohjelmani kun asuin vielä briteissä ja oli telkkari ja Sky+ jne... whatever & nevermind :) :

Tulee mieleen Metsästäjä lehden artikkeli 80-luvulta jossa toimittajat "pääsi" tutustumaan metsästäjien elämään ja metästelyyn menetetyssä Karjalassa. Siellähän on paikoitellen paljon piisameita, joita oli myös Suomessa ennen minkkien invaasiota. Noh paikalliset metästäjät oli tehny kepposen toimittajille ja syöttänyt jänistä tai vastaavaa mukamas piisamina ja antoivat vielä reseptin julkaistavaksi aviisissa. Toimittajat nohevina julkaisivat reseptin ja palautteen määrä yllätti lehden toimituksen. Negatiivinen sellainen. Metsästäjä- lehti julkaisi pahoittelunsa ja myönsi erheensä.

Epäilen että orava menee tuohon samaan gastronomiseen karsinaan. Ainakin minulla.
 
Tulee mieleen Metsästäjä lehden artikkeli 80-luvulta jossa toimittajat "pääsi" tutustumaan metsästäjien elämään ja metästelyyn menetetyssä Karjalassa. Siellähän on paikoitellen paljon piisameita, joita oli myös Suomessa ennen minkkien invaasiota. Noh paikalliset metästäjät oli tehny kepposen toimittajille ja syöttänyt jänistä tai vastaavaa mukamas piisamina ja antoivat vielä reseptin julkaistavaksi aviisissa. Toimittajat nohevina julkaisivat reseptin ja palautteen määrä yllätti lehden toimituksen. Negatiivinen sellainen. Metsästäjä- lehti julkaisi pahoittelunsa ja myönsi erheensä.

Epäilen että orava menee tuohon samaan gastronomiseen karsinaan. Ainakin minulla.
No miksi menisi...? Ajattele nyt mitä orava syö, ja mieti sitten uudestaan sen syömistä... itselleni maistuisi kyllä tulella paahdettu häntäniekka!
 
Paa Fremen osoitteesi niin laitetaan kullinaritinen huoltosi kuntoon, mulla odottelee pihassa pyörivää oravaperhettä exodus jos eivät opi olemaan menemättä ulkorakennuksen yläpohjaan... Saat nahat ja suolet kaupanpäälle. Tosin nahat on tunnetusti rahayksikkönä Sysmässä, kelpaiskohan Alkossakin?
 
Tulee mieleen Metsästäjä lehden artikkeli 80-luvulta jossa toimittajat "pääsi" tutustumaan metsästäjien elämään ja metästelyyn menetetyssä Karjalassa. Siellähän on paikoitellen paljon piisameita, joita oli myös Suomessa ennen minkkien invaasiota. Noh paikalliset metästäjät oli tehny kepposen toimittajille ja syöttänyt jänistä tai vastaavaa mukamas piisamina ja antoivat vielä reseptin julkaistavaksi aviisissa. Toimittajat nohevina julkaisivat reseptin ja palautteen määrä yllätti lehden toimituksen. Negatiivinen sellainen. Metsästäjä- lehti julkaisi pahoittelunsa ja myönsi erheensä.

Epäilen että orava menee tuohon samaan gastronomiseen karsinaan. Ainakin minulla.

Jaakko Kolmosen ja Turkka Aaltosen puolen tunnin tarina piisamin grillauksesta. Samassa Kesäkeittiö-ohjelmasarjassa myös mm. grillattua kyytä.

 
Jaa oravat vai...? Paahdettu orava on kuulemma herkullista, ja myös muhennoksessa - tässä "River Cottage", joka oli lempiohjelmani kun asuin vielä briteissä ja oli telkkari ja Sky+ jne... whatever & nevermind :) :


Silloin wanhaan aikaan oravannahkoja verovoudille kerätessä syötiin kyllä oravatkin. Monta reseptiä on varmaan unohtunut, mutta sopivan pientä tavaraa nuo kuivattavaksi ovat. Samalla tavalla oravasta irtoaa rasvaa ja proteiinia kuin muistakin metsän elävistä.
 
Paa Fremen osoitteesi niin laitetaan kullinaritinen huoltosi kuntoon, mulla odottelee pihassa pyörivää oravaperhettä exodus jos eivät opi olemaan menemättä ulkorakennuksen yläpohjaan... Saat nahat ja suolet kaupanpäälle. Tosin nahat on tunnetusti rahayksikkönä Sysmässä, kelpaiskohan Alkossakin?

Tossa olis piilokameraan ohjelmanumero. :)

Edit: typo (alkaa vanha KeyTronicci vissiin olla lopussa.)
 
No miksi menisi...? Ajattele nyt mitä orava syö, ja mieti sitten uudestaan sen syömistä... itselleni maistuisi kyllä tulella paahdettu häntäniekka!
Itse asiassa olen nähnyt oravasta jonkun ikikivanhan reseptin. Siinä mainitaan, että maku on hyvin pihkainen.
Jossain se piti liottaa, että maku laimenisi, en muista missä. Nuo brittien oravat, käsitykseni Iso-Britannian oravien ruokavaliosta ja metsien laadusta ovat kovin puutteelliset, mutta eikö siellä ole tammenterhoja yms. ruokalähteiksi?
Niinhän ne sanoo, että viljalla syöpötellyt variskin maistuu ihan erilaiselta kuin kaatopaikkavaris :D. Rantojen miehet tätäkin päässeet joskus vertailemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Itse asiassa olen nähnyt oravasta jonkun ikikivanhan reseptin. Siinä mainitaan, että maku on hyvin pihkainen.
Jossain se piti liottaa, että maku laimenisi, en muista missä. Nuo brittien oravat, käsitykseni Iso-Britannian oravien ruokavaliosta ja metsien laadusta ovat kovin puutteelliset, mutta eikö siellä ole tammia yms. ruokalähteiksi?
Niinhän ne sanoo, että viljalla syöpötellyt variskin maistuu ihan erilaiselta kuin kaatopaikkavaris :D. Rantojen miehet tätäkin päässeet joskus vertailemaan.
Jep, maidossa liottaminen yleensä auttaa, tai piimässä... tonne spade-ketjuun olen laittanut sota-ajan keittokirjan, siinä on hyviä reseptejä varikselle ja harakallekin.
Lokki-keittokin on, mutta maistuu kuulemma traanille ja sitä suositeltiin vältettäväksi kunnes muita vaihtoehtoja ei ole. Vähän sama harmaahylkeen eli hallin lihan kanssa, jossa on vielä rasvaa niin paljon että kaikki erikoiset aromit varmasti tuntuu kitusissa!
Lisäksi noissa raadonsyöjissä voi olla trikiinejä, jonkinlaisia proto-viruksia, minkä johdosta ne pitää kypsentää ihan täysin umpi-kuoliaaksi.
Karhun kohdalla sama juttu.
 
Vähän sama harmaahylkeen eli hallin lihan kanssa, jossa on vielä rasvaa niin paljon että kaikki erikoiset aromit varmasti tuntuu kitusissa!
Hyljehän oli muuten maassamme kivikaudella asuneiden ihmisten tavoiteltumpia ravinnonlähteitä. Ja turkista aikansa Marimekoksi.
 
Jaakko Kolmosen ja Turkka Aaltosen puolen tunnin tarina piisamin grillauksesta. Samassa Kesäkeittiö-ohjelmasarjassa myös mm. grillattua kyytä.

Toi kyseinen jakso olis voinu jäädä näkemättä. Epäonninen kyy nimittäin sattui pihaan (lensi akkunaan ja siitä törmäsi puolivoltilla petkeleeseen, tai jotain, justiin kun oltiin edellisenä iltana katottu toi ohjelma. Mieshän siitä vallan innostui ja oli jo tulia virittelemässä, närkästyi kovin kun hukkasin vainaan ennen kuin tilanne ehti etenemään potentiaaliseen wuhanin tori-meininkiin.
 
Viimeksi muokattu:
Toi kyseinen jakso olis voinu jäädä näkemättä. Epäonninen kyy nimittäin sattui pihaan (lensi akkunaan ja siitä törmäsi puolivoltilla petkeleeseen, tai jotain, justiin kun oltiin edellisenä iltana katottu toi ohjelma. Mieshän siitä vallan innostui ja oli jo tulia virittelemässä, närkästyi kovin kun hukkasin vainaan ennen kuin tilanne ehti etenemään potentiaaliseen wuhanin tori-meininkiin.
Olin varapäälikkönä kauan sitten kertausharjoituksissa. Komppanianpäällikkönä oli kapiaistaustainen Ilmavoimista nuorena eronnut luti. Hänellä oli kunnon meininki, levitti miesten keskuuteen sanaa, että maksaa 50 euroa kyykäärmeestä, kuka sellaisen kolkkaa harjoituksessa. Aikoi syödä sen, ja olisi varmasti syönytkin, mutta kyyt kai kuulivat saman ja pysyttelivät valitettavasti piilossa. Olisinhan minäkin maistiaiset halunnut.

Siinä oli oikeasti hyvä esimerkki miten saadaan johdettavat ns. näppeihin :).

Nythän mä muistan, löysin itse jonkun aikoja sitten yliajetun, tarjosin sitä, mutta ei käynyt kokille :LOL:
 
Back
Top