Jo vain on, muistanpa poikasena, kaikki syötävät ruoantähteet talteen ja emakolle. Lisäksi ohrajauhoja, jos ruoantähteet eivät riittäneet. Yksi porsas/v kasvatettiin isoksi ja ennen joulua orteen. Muut porsaat varmaankin myytiin niiden ollessa emakolta vieroitukseen tarpeeksi vanhoja.
Kinkussa oli läskiä 5 cm ja en kyllä muista, että liha olisi ollut pahaa
.
Teurastuksen suoritti kylällä tähän erikoistunut naapuri. Kaivoi pistoolin povesta, sillä sikaa otsaan, veret irti ja talteen.
Kiehuvalla (tai kuitenkin erittäin kuumalla vedellä) kalttaus, suolistus ja orteen. En muista ihan tarkasti, oliko suolistus tehty ennen kalttausta vai sen jälkeen.
Se kinkku mikä jouluna paistettiin ei keväällisen porsaan kasvettua isoksi ollut ihan pieni.