Suuri maatalouskeskustelu

Siilinjärven S-marketissa oli kyllä laillistettua ryöstöä eli grillattu siankylki oli 19,70 €/kg. Saako tuottaja kyljestä tuosta neljäsosaakaan...
Öööö... Tuohan on lihavalmiste johon on uponnut työtä, sähköä ja nitriittisuolaakin ja todennäköisesti fosfaattia joten hinta sen takia korkeempi kuin raaka nasun kylki jonka grillaat itse..
 
Öööö... Tuohan on lihavalmiste johon on uponnut työtä, sähköä ja nitriittisuolaakin ja todennäköisesti fosfaattia joten hinta sen takia korkeempi kuin raaka nasun kylki jonka grillaat itse..
Se vaan, että kun on kiire, niin itse ei kerkiä nasua grillaamaan. Mutta jos miettii, nyt tuskin se grillauksen lisäkustannus tuollaisessa grillissä on euroakaan per kilo. Kuopiossa keskustan Supermarketissa kylkeä saa 13,95/kg grillattuna.
 
Se vaan, että kun on kiire, niin itse ei kerkiä nasua grillaamaan. Mutta jos miettii, nyt tuskin se grillauksen lisäkustannus tuollaisessa grillissä on euroakaan per kilo. Kuopiossa keskustan Supermarketissa kylkeä saa 13,95/kg grillattuna.
Sitten vaan maksaa, eihän se ole tyhmä joka pyytää..
 
Perehdy nyt jumalauta lihavalmisteiden tekemiseen niin tajuat, en ala tässä selittämään alusta alkaen grillikyljen valmistusta, tietoa löytyy netistä, kaikki ei vaan ole niin vitun yksinkertaista ja kaupat ja nakkipajat elää sillä katteella, ketjussa vaan nyt sattuu olemaan monta ottajaa ennen sinua.
 
Perehdy nyt jumalauta lihavalmisteiden tekemiseen niin tajuat, en ala tässä selittämään alusta alkaen grillikyljen valmistusta, tietoa löytyy netistä, kaikki ei vaan ole niin vitun yksinkertaista ja kaupat ja nakkipajat elää sillä katteella, ketjussa vaan nyt sattuu olemaan monta ottajaa ennen sinua.
Niin ja ainakaan se verottaja ei ole mikään pieni välistävetäjä kun tekijöitä on monia.
 
Perehdy nyt jumalauta lihavalmisteiden tekemiseen niin tajuat, en ala tässä selittämään alusta alkaen grillikyljen valmistusta, tietoa löytyy netistä, kaikki ei vaan ole niin vitun yksinkertaista ja kaupat ja nakkipajat elää sillä katteella, ketjussa vaan nyt sattuu olemaan monta ottajaa ennen sinua.
Kyllä se kyljen grillaus on vaan ihan vitun yksinkertaista. Kauppojen grillit kun vieläpä (näin ovat sanoneet) vieläpä grillaavat omissa grilleissään sellaisia lihoja, jotka menisivät muuten vanhaksi. Jos sama kauppa myy valmiiksi maustettua/marinoitua raakaa kylkeä hintaan x €/kg, niin on turha väittää, että saman lihanpala heittäminen teollisuusgrilliin nostaa kaupan kustannuksia 100 %, joka oikeuttaisi grillattuna hinnaksi 2 x €/kg. Etenkin kun esimerkiksi broilerissa hinnannousu grillissä on paljon vähemmän.

Ja satun nyt jotain kauppojen katteista tietämään koulutuksenikin (taloushallinto) pohjalta.
 
Grilliin menevä kylki laitetaan ensin leikkaamossa suolaruiskun läpi jossa siihen ruiskutetaa nitriittisuola sekä fosfaatti, se maustetaan joko leikkaamossa tahi kaupassa, raaka kylki on raaka, joka työvaihe ja aine nostaa hintaa lopputuotteessa, olen 30 vuotta tehnyt lihajalosteita ammatikseni.
 
^Se suolaveden ruiskutus lihaan on erinomainen bisnes suolaajan kannalta eikä suinkaan kustannus.
 
Kyljen teko alkaa kyljen kanttaamisella, rintarusto ja nännirivi pois, sitten leikkaaja kanttaa takapään suoraksi, jos on luuton grillikylki niin leikkaaja irrottaa joka kylkiluun kuokalla ja halkaisee kyljen veitsellä, jos luullinen niin se sahataan vannesahalla, työvaiheita siis on, ja se suola saadaan ilmaiseksi ja muut aineet, vai?
 
Ihme että Suomessa ei ole enempää lihajalostamoja vaikka niillä omistaja tekee miljardi tulot tekemättä yhtään mitään😆
 
Hinnoissa otetaan myös.huomioon hävikit joka työvaiheen/oston osalta, sekä eri hinnoittelut teurastamossa riippuen siitä miten ostat kyljen, koko sika vai pelkkä kylki, mutta taloushallinnon osaajahan nämä tietääkin.
 
Joka ukko joka myy klapia niin kuulee tätä samaa kitinää ostajilta, ne kuivat, ja kuoritut, kiillotetut klapithan kasvaa siellä liiterissä ihan ilmaseks ja ilman työtä, miten ne voi maksaa noin paljon.
 
Joka ukko joka myy klapia niin kuulee tätä samaa kitinää ostajilta, ne kuivat, ja kuoritut, kiillotetut klapithan kasvaa siellä liiterissä ihan ilmaseks ja ilman työtä, miten ne voi maksaa noin paljon.

On tuossakin rajansa. Kun muoviin pakattu sylillinen klapeja maksaa kympin, niin ei se ole kohtuus enää miltään osin.
 
Jos joku haluaa ostaa vahattua ja pumpulilla taputeltua klapia nätissä pussukassa ylihintaan niin tottahan sitä joku myy.
 
Päijänteen tasalla oli 45 e heittomotti 33-senttistä klapia, vuodelta 2016.
Pihalle toimitettuna. Tuon kokoinen klapi asettui aika tiukkaan isoon harsosäkkiin, joten katson, etten vallan suuresti hävinnyt.
Toinen vaihtoehto olisi ollut tuore täysimittainen ranka pihaan toimitettuna 30 e kuutio. Katsoin, etten viitsi kuivatella kahta vuotta, pätkiä moottorisahalla ja pinota ensiksi ulos kuivumaan ja sitten suojaan varastoon.
Nyt on kotivara kunnossa. Saa ryssä pistää sähköt poikki vaikka koko talveksi minun puolesta.
 
Päijänteen tasalla oli 45 e heittomotti 33-senttistä klapia, vuodelta 2016.
Pihalle toimitettuna. Tuon kokoinen klapi asettui aika tiukkaan isoon harsosäkkiin, joten katson, etten vallan suuresti hävinnyt.
Toinen vaihtoehto olisi ollut tuore täysimittainen ranka pihaan toimitettuna 30 e kuutio. Katsoin, etten viitsi kuivatella kahta vuotta, pätkiä moottorisahalla ja pinota ensiksi ulos kuivumaan ja sitten suojaan varastoon.
Nyt on kotivara kunnossa. Saa ryssä pistää sähköt poikki vaikka koko talveksi minun puolesta.
Kait sä nyt ees hiukan valitit myyjälle jostain? Ees niistä perinteisistä roskasista klapeista🙂🙂
 
Ihme että Suomessa ei ole enempää lihajalostamoja vaikka niillä omistaja tekee miljardi tulot tekemättä yhtään mitään😆
Tästäpä päästäänkin siihen ongelman ytimeen. Kauppa kusettaa lihanjalostamoja ihan senkun kerkiää, kyllä sen nyt sokea Reettakin näkee mikä taho tässä on porskuttanut viimeiset 20-vuotta nyt ainakin. No tietenkin se valtiokin vetää samalla oman hävyttömän siivunsa siinä mukana että kukas sitä lypsävää lehmää...
Ja kyllä, sitä ruokaa vain pitää ostaa kaupasta, harvalla sitä omavaraisuutta ruokaan on.
Edit. kirotusvirhheet.
 
Back
Top